Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#2001) elfelejtette

elfelejtette
(PH! kedvence)

Gyerekek, tényleg írhatna valaki tanácsot a tuninghoz, mivel nem vagyok benne biztos, hogy jó-e az, ha minden auto-n van, csak az FSB-t emelem...
Most jelenleg a normal feszen (1.35V) 240-es FSB-vel, tehát 3480MHz-en megy a terhelési teszt.
10 perc után a höfokok: CPU-58fok, 1./2. mag: 33fok. A TX3 fullon teker (2900rpm).

[ Szerkesztve ]

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#2002) TomBoy1986 válasza elfelejtette (#2001) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A CPU-NB-t és a HT-t kellhet visszaosztani, valamint a RAM-ot, ha nem bírná. Nem nagy ördöngősség.

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#2003) elfelejtette válasza TomBoy1986 (#2002) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Oké. Csak nem tudom, hogy mennyire osszam vissza, mivel azt sem tudom, mennyi az alap (mint írtam, minden auto-n van). Végülis az nem elég, ha mindent magától állít a lap?
MOD. 17 perc után még mindig stabil.

[ Szerkesztve ]

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#2004) HERR Z válasza elfelejtette (#2003) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ne small fft-t nézz, a ramod simán összefoshatja magát a teszt mellett szaaaaal: blendre fel

(#2005) CHIPman válasza HERR Z (#2000) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lusta voltam megnézni, hogy milyen órajel kell a kártyámhoz, de holnap talán megnézem. Köszi.
Redneck: Az 1066 CL7-es "csoda" kb. sz?rt sem ér, a leggagyibb DDR3 is tudja ezt, és ráadásul még többet is fogyaszt. Inkább Ősinél nézz valami zsír kis kitet, most nagyon jók vannak nagyon olcsón, csak rendelni kell.

[ Szerkesztve ]

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#2006) TomBoy1986 válasza elfelejtette (#2003) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

CPU-NB és HT 2000MHz. RAM-ot viszont gondolom tudod. Amúgy ilyenkor, ha nem tudod az alapot, akkor vissza 200-ra az "FSB"-t és CPU-Z kiír mindent.

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#2007) elfelejtette válasza TomBoy1986 (#2006) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

A CPU-Z most a HT linket és a NB frequencyt is 2400MHz-nek írja. A ram egy 533MHz-es 512MB-os modul, ami jelenleg 480-on megy 4-3-3-9 1T idözítéssel.
HerrZ: A ram biztosan bírja. Akkor próbáljam a blend tesztet? A SmallFFT 40 perce megy.

(#2008) t72killer válasza CHIPman (#1984) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

2 lapjukon van, a 785G-E65-n és a 785GM-E65-n v, a 785G-E51-en nincs sideport memória. Én a másodikat javasoltam.

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#2009) CHIPman válasza t72killer (#2008) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

EZ megtévesztett, sry.

(#2010) elfelejtette válasza elfelejtette (#2007) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Na a memó idözítését vissza tettem a gyári 5-4-4-9 2T-re, így a blend is vígan lefutott 3500MHz-en (245MHz FSB) 1.4V mellett.

(#2011) elfelejtette válasza elfelejtette (#2007) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Dupla...

[ Szerkesztve ]

(#2012) elfelejtette válasza elfelejtette (#2007) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Tripla... :(((

[ Szerkesztve ]

(#2013) TomBoy1986 válasza elfelejtette (#2007) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 2400-as értékeket kellene csökkenteni szinkron. Ez okozhat instabilitást, mivel 2000MHz az alap.

(#2014) elfelejtette válasza TomBoy1986 (#2013) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

240MHz-es FSB-nél maradtam. Ezt simán vitte alapfeszen, tehát 1.35V mellett. Az emelt HT és NB órajel a teszt közben nem okozott gondot, de a biztonság kedvéért visszaosztottam.

(#2015) Tibi86

Tibi86
(tag)

Sziasztok! A héten beszereztem én is egy 550-est. Ez mind szép és jó csak mióta ez a proci van a gépben egyszerűen nem boot-ol be újraindítás után?! :F Vagyis ez így nem igaz általában rá kell reset-elnem... :((( A lapom egy giga MA 770-ds3 rev1.0 legújabb F7-es biossal. Azt tudom,h nem ismeri fel a procit de vajon ez is velejárója?!

[ Szerkesztve ]

(#2016) elfelejtette válasza Tibi86 (#2015) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Pont ezt a reset gombos indítást kell csinálnia kollégám gépével is. Az egy X2 7750-es proci egy AsRock K10N78 lapban.

(#2017) CHIPman válasza elfelejtette (#2016) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A négymagosított PII-knél is ezt kell csinálni. Ez AMD fícsör? :DDD

(#2018) Tibi86 válasza elfelejtette (#2016) üzenetére

Tibi86
(tag)

Akkor ti sem tudtatok mit kezdeni vele? Épp írtam a gigabyte-nak egy levelet melyben új biosért sírtam. :) Nem nagyon szeretnék lapot cserélni....

[ Szerkesztve ]

(#2019) kisza25 válasza CHIPman (#2017) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem ezt csak teljes kikapcs után szokta csinálni, de mostanában nem csinálta :)

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#2020) Tibi86 válasza CHIPman (#2017) üzenetére

Tibi86
(tag)

Hát ez nagyon fasza :DDD

(#2021) Joshi válasza Tibi86 (#2015) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Nem tudom hogy min csodálkozol, mert a lapod CPU Supportjában nincs benne az X2 550-es proci sőt AM3-as Phenom II egyáltalán nincs benne. Ezt vásárlás előtt kellett volna megnézned nem utólag. :B Nem tehetsz mást mint vársz egy újabb biosra ami már támogatja az AM3-as procikat is vagy veszel egy új lapot. :K

[ Szerkesztve ]

(#2022) Tibi86 válasza Joshi (#2021) üzenetére

Tibi86
(tag)

Azt tudtam,h nem támogatja hivatalosan ezért még itt meg is kérdeztem felőle. Csak erről a problémáról én itt a fórumban és máshol sem hallottam. :B

(#2023) Joshi válasza Tibi86 (#2022) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Csak olyan adhat pontos információt akinek ugyan olyan alaplapja van mint neked és Phenom II X2 550-es processzort használ. Most gondolj bele hogy én mit mondhatnék erről még akkor is ha a processzorunk megegyezik? Legközelebb jobban nézz utána a dolgoknak mielőtt vásárolsz. ;)
Egyébként a "reset"-es indítás nem normális dolog és tudtommal csak az Asrock lapoknál van ez a jelenség ott is csak a 4 magosított processzoroknál(pl. nálam is). :K

[ Szerkesztve ]

(#2024) Tibi86 válasza Joshi (#2023) üzenetére

Tibi86
(tag)

Szerintem sem normális, még várok egy választ gigáéktól aztán megpróbálok egy UD3-at újítani. Csak szívem szerint már DDR3-ra ruháznék be de annyi pénzem sajna most nincs. :(
Persze azt értem,h minden alaplap más és más.
Ha jól láttam Cadal kollégának volt ez a lapja, bár azóta már váltott. Lehet dobok neki egy Pü-t.

[ Szerkesztve ]

(#2025) Joshi válasza Tibi86 (#2024) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

DDR2 és DDR3 között nincs 10-20% teljesítménykülönbség úgy hogy nyugodtan vegyél olyan alaplapot amilyenre pénzed van. :K ;) Az tény hogy valamivel gyorsabb a DDR3 és talán kevesebbet is fogyaszt, de nem annyival amennyibe egy váltás kerülne. :N

[ Szerkesztve ]

(#2026) Tibi86 válasza Joshi (#2025) üzenetére

Tibi86
(tag)

Ok, köszi az infót. Majd beszámolok,h mire jutottam! :R

(#2027) and1ao válasza Tibi86 (#2026) üzenetére

and1ao
(tag)

Én ajánlanám neked ezt a lapot nekem is ez van jelenleg és én is Phenom II x2 550-et kergetek vele és nincsen semmi gondom vele és a ára is baráti!

(#2028) Pero válasza Joshi (#2025) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

mindig azzal riogatják a népet,h ddr3 drága. sztem ez hülyeség! kis utánajárással, lehet venni nagyon spenya kis Ramokat, ami nekem van pl 2x2 1333 cl7 1,5Von, ez a gyári spec de megy 1600 cl7et is sőt Oliverdánál 1600 cl6ot és 15K volt a 2 modul, ami azért nem nevezhető drágának. Ami meg a lapokat illeti ott sincs egetverő különbség.

eladó lehet pár vízhűtéses cuccom, pl HF csatik 12-13as csővekhez meg amit még találk otthon.

(#2029) bakosgabor57 válasza Tibi86 (#2026) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Le a Gigával!...Ha csak nem írnak most már egynéhány faszányos bioszt...

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#2030) arty válasza Pero (#2028) üzenetére

arty
(senior tag)

amennyi extát kapsz a ddr3-tól, azért drága a ráfizetendő (mittomén) 8-15 ezer ... régi ram elad, uj megvesz, lapot is cserélni kell, ennyit tuti buksz. azt a 8-15 ezrest egy erősebb VGA-ra vagy processzorra sokkal érdemesebb elkölteni!

(#2031) Joshi válasza Pero (#2028) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Nem azt írtam hogy a DDR3 drága lenne, hanem a váltás lenne drága mivel a DDR2 memória már adott és az pedig tény hogy annyival nem lenne gyorsabb a rendszere. Ha új konfigról lenne szó akkor már elgondolkodtató a DDR3-as rendszer. :U

(#2032) Tibi86 válasza and1ao (#2027) üzenetére

Tibi86
(tag)

Megfontolom! Tényleg nem rossz az ára. :R
Amugy valakinek egy fasza MA-770 Ds3-at???? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2033) CHIPman válasza Tibi86 (#2032) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem rossz, valóban, de ennyiért már 785G-s SB710-es lapot lehet kapni.

(#2034) Pero válasza arty (#2030) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

"8-15ezer" :Y nekem 15be volt a 4GB és ahogy elnézem ddr2ből sem kapsz jobbat sokkal olcsóbban;)

az más tészta ha már megvannak a ddr2es ramok. elnézést én értettem félre

[ Szerkesztve ]

eladó lehet pár vízhűtéses cuccom, pl HF csatik 12-13as csővekhez meg amit még találk otthon.

(#2035) and1ao válasza CHIPman (#2033) üzenetére

and1ao
(tag)

De ez SB750-es és a 710 visszalépés a 750-hez képest én úgy tom!

[ Szerkesztve ]

(#2036) szergej válasza Pero (#2034) üzenetére

szergej
(kvázi-tag)

Helló!

Csak átfutottam a topicot, de nekem is lenne egy idevágó kérdésem.
Szóval van egy 780as AMD lapom, 4200+@5000+ X2-essel és 2GB memóriával. Most el tudnám adni 30-35 ezerért, és gondolkoztam, hogy ebből kijönne nekem egy 240es Athlon II-es is (szűken).

A kérdés a következő. Milyen alaplapot tudnátok ajánlani, amin semmi különösebb extra nincsen, de "kihajtható" vele a processzor.
Néztem ilyet:
MSI 1
Meg ilyet is:
MSI 2

Ezek nagyjából 10-15 ezresbe kerülnek. Semmi extra. Semmi tuning ?
nem mATX-eseket nem néztem eddig, de nincs szügségem 4-5 PCI-ra.

Meg nálam is itt a DDR2-DDR3 dilemma. Úgy gondolom, ha váltok, akkor váltsak újabbra.
Igazából van egy 4830asom is, szal VGA sem fontos, csak az, hogy tudjak játszani az alaplapon proci-feszültséggel, Mhz-ekkel és kihajtsa a VGA-mat, valamint halk maradjon a gép. GeminII hűtőm van.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy jó alaplapom van J&W, csak rosszul áll a hűtő rajta (90fokkal elforgatva a sloton)
Most tudnék fájdalommentesen váltani :C

Szóval légyszi írjatok olyan alaplapot, hogy minél olcsóbb legyen, de lehessen állítgatni a proccot.
Köszi a segítséget, én is keresgetek tovább!

Na milyen csokit kér minden PH! tag a büfében ? ---> 3Bit-et

(#2037) CHIPman válasza szergej (#2036) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A hűtőt nem tudom, hogy értékeli, de én megnézném az ASRock 780-as és 785-ös lapokat.

(#2038) Chaser válasza Pero (#2034) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Milyen 4gb ddr3 és hol volt 15k ha nem titok?

New world...old thinking...IBM T60;)

(#2039) CHIPman válasza Chaser (#2038) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ősinél volt régebben ez a STT kit, én is majdnem vettem belőle egyet, bár nem volt DDR3-as rendszerem. :DDD
Amúgy 1333 CL7-es vagy CL9-es, de gondolom tuningban viszi a CL6-ot.

(#2040) szergej válasza CHIPman (#2037) üzenetére

szergej
(kvázi-tag)

Köszi!
Meglesem őket holnap. Csak én most azzal nem vagyok tisztában, hogy a 10-20 ezres lapok közt van e tuningban külömbség (ha ugyanaz a chipset van rajtuk), vagy csak a körítés meg a csatlakozók "nyomják" az árat :F .

Meg hogy az Athlon II-nek hogy van a szorzója? Annó azt ajánlották, hogy elég valami "ócska" 800-as DDR II Ram is, hogy kihajtsa a 4200+ X2-t. Ez elég lenne az új proccnak ?

Lehet bele kéne ásni magamat a dolgokba megint... Legutoljára még az Athlon XP-kel foglalkoztam, mint állat. Azóta már sokminden változott :U

[ Szerkesztve ]

Na milyen csokit kér minden PH! tag a büfében ? ---> 3Bit-et

(#2041) t72killer válasza szergej (#2036) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szia! Ha eközül a kettő közül kell választani (szűk a költségvetés) akkor az MSI2, lévén az AMD csipszetes. (elvileg kevésbbé melegszik, stb).

DDR3 kérdés: ha eladod a mostani RAM-jaidat, akkor esetleg érdemes áttérni, viszont ez megdobja a költségeket úgy egy 10essel (kéne egy jó 785G-s lap, és 4GB DDR3)

Tuningolni olyan lappal tudsz igazán, amin van MOSFET-hűtés (a procifoglalat melletti/feletti erősítő-feszellátó tranyók hűtése), az ilyen lapok 20-25k körül vannak.

Ha nagyon szűk a büdzsé, esetleg nézz utána, lehet-e valahol kapni unlockolható sempron 140-et.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#2042) Joshi válasza szergej (#2036) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Hát az alaplapod egész jó és bizony vannak olyan hűtők(Thermalright Ultra-120 eXtreme) ami pont a te lapoddal állnak megfelelő irányba:

Na most akár hogy is nézem egy ilyen hűtő vagy ilyen fekvésű és teljesítményű még mindig olcsóbb mint egy komplett konfig váltás, de te tudod. :U

(#2043) Dead_slow

Dead_slow
(tag)

Üdv!
Tudna nekem valaki egy képet linkelni akinek Mugen 2-je van, hogy, hogy fér el a ramok mellett Gigabyte 790XT-UD4P vagy UD5P lapnál. Hosszában fel lehet tenni vagy ne is számítsak rá? A ramok magasított bordásak.
Köszönöm

Joshi: Hát nekem úgy tűnik, hogy azon a képen a hűtő pont rossz irányba áll, elvégre is az előről hátra szív elv szokott a legjobban működni 2 házventivelm, vagy az AM2/AM3-as lapoknál nem úgy forgatom a hűtőt ahogy szeretném ?

[ Szerkesztve ]

(#2044) Pero válasza Chaser (#2038) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

ahogy CHIPman is írta Ősitől, 1333 cl7 1,5V Supertalent ramok. nálam szépen mennek 1,7Von cl6 ban 1333 at ami nekem egyenlőre elég de meg akarom nézni megy e 1600ban is:D

(#2045) finest

finest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Milyen eséllyel lehet az 550-es proccokat 4 magosítani?

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#2046) Joshi válasza Dead_slow (#2043) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Szergejnek pont azért javasoltam ezt a hűtőt mert nála meg ez a hűtő állna jó irányba, ugyanis az alaplapokon a foglalat ellentétes irányba helyezkedik el. :U

finest: nagyjából 10% vagy kevesebb attól függ hogy milyen szériás a szóban forgó proci.

[ Szerkesztve ]

(#2047) zoleecool

zoleecool
(tag)

Hello!

Egy hét most kiesett mert nem voltam netközelben. Ma este viszont jól leteszteltem az 550-est. A vége 4 maggal 3.6 ghz lett 1.4v-on. Prime megy már majdnem 4 órája és stabilnak tűnik. :C
Itt egy cpu-z validation is hozzá: [link]
Hajrá a többi kísérletezőnek. :))

(#2048) CHIPman válasza Pero (#2044) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért nincsenek Ősinél 1333-as RAM-ok most? :O

(#2049) szki válasza Dead_slow (#2043) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Beszerelve nekem így néz ki a Mugen2 (UD5P lapban): [link]

Ha magasított ramod van (pl. OCZ Reaper), akkor ilyen állapotban a 1. és 2. slotot kitakarja. Ha nem magas a ram, akkor a venti alá fér. De amúgy a ventit lehet feljebb húzni a laptól, mert olyan a felfogatása.

Alulra is szerelhető a venti, de akkor nem tud olyan jó hatásfokkal működni a hűtés. Persze csak erős tuningnál érezni, hogy picit rosszabb a hűtés:)

Joshi:
Ez a lap és venti így került beszerelésre a házba is? Ha igen, akkor gáz.

[ Szerkesztve ]

(#2050) Dead_slow válasza szki (#2049) üzenetére

Dead_slow
(tag)

Az a gond nem tudok dönteni a jobbnál jobb hűtők között :D.
A Mugen 2 nagyon nagy darab, gondolkodtam még Thermolab Baramban ez elvileg pár fokkal jobb a Mugen2-nél, vagy Alpenföhn Nordwandban, de erről még csak I7 teszt van, de ott akár 5 fokot is ráver a hasonló kategóriás hűtőkre, ezzel az a gond hogy HDT-s és 5 HP-s és elvileg a szélső kettő csak félig érintkezne a kupakkal, de azt nem értem, hogy akkor I7-nél ez miért nem gond, ennyivel nagyobb lenne a kupak méret ott?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.