Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#7001) stewe2

stewe2
(lelkes újonc)

A frissen vásárolt P2 x2 555 BE-re azt írja ki a Gigabyte ET6, hogy 65nm, Khuma mag??? :F
Amúgy eddig 3,6gh-en x4 stabil játékokban. Érdekes, hogy pl.: a Witcher még mindíg csak egy magot használ, de az l3-nak köszönhetően gyorsult kb 30 %-ot az A2 x2-höz képest.

stewe

[ Szerkesztve ]

Nincs igazság. Csak erőviszonyok...

(#7002) FireKeeper válasza stewe2 (#7001) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nézd a legújabb CPU-z -vel, az nem hazudik.

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#7003) stewe2

stewe2
(lelkes újonc)

THX! :R

Gondolon, ha mind a 4 mag menne, akkor Deneb lenne.

A gyári venti viszont gyalázatos, alapon 2500rpm. Emlékszem, a 6000+ hoz már heat pipe járt.

[ Szerkesztve ]

(#7004) Stitch válasza darál0w (#7000) üzenetére

Stitch
(őstag)

Kösz a linket!

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#7005) Thrawn válasza stewe2 (#7003) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen.

Different songs for different moods.

(#7006) stewe2

stewe2
(lelkes újonc)

Bocsi, 3500-on 55fokos netezés közben. :Y Asszem ez hűtőcsere.

(#7007) darál0w válasza Stitch (#7004) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

nincsmit. ha marad kérdés, akkor nyugodtan tedd fel. ;)

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#7008) Vardar

Vardar
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Végre esett a régóta áhított Athlon II X2 260 ára, most 18e. Jelenleg egy 5050e-m van amit remélem sikerült 9-10ért eladnom. Megéri az árat ez a proci? Vagy kb. mekkora lesz a teljesítménybeli különbség? 1240*1024-en játszok, a játékok csak néha akadnak, nagyobb robbanásoknál(4830-as videokarim van). Felesleges váltani vagy tényleg érzékelni fogom a változást?
Egyébként akik használják a procit, mennyivel lehet levenni a feszültséget? Hozzászoktam az alacsony hőfokokhoz és a csendhez. :B
Továbbá még annyira bökkenő lenne, hogy a GA-770UD3 rev. 1 alaplapom csak valami béta biossal támogatja(1 év alatt nem bírtak összeeszkábálni egy normális biost...). Ebből lehetnek problémák?
A válaszokat előre is köszönöm.

(#7009) AMD X2 válasza Vardar (#7008) üzenetére

AMD X2
(őstag)

A jelenlegi VGA-hoz a mostani procid is megfelelő. Esetleg azért a gyorsulást érezni fogod a többi programon, és nem feltétlenül játékok közben.

Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"

(#7010) Porcupain

Porcupain
(fanatikus tag)

Üdv!

Csak az alábbi x2 procik esetén lehet feoldani a maradék magokat?

0919EPMW
0921APAW

eladó hardvereim: http://bit.ly/c81IFm

(#7011) darál0w válasza Porcupain (#7010) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

nemhiszem...

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#7012) Porcupain válasza darál0w (#7011) üzenetére

Porcupain
(fanatikus tag)

Hirtelen csak ezeket találtam:) 550-555-nél lehet nagyobb eséllyel találni x4-et?

(#7013) darál0w válasza Porcupain (#7012) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

esély...az esély nem elég...:)

utána kell járni, vagy pre-tested procit venni, ha biztosra akarsz menni :)

(#7014) Porcupain válasza darál0w (#7013) üzenetére

Porcupain
(fanatikus tag)

Gondolom ilyet üzletben nem nagyon lehet kapniűűűűűűűűű:)

Athlon X4 és x2 555be között vacilálok, de x4-ből 620 nincs azon a helyen ahol venném, ezért nem lenne rossz, ha tudnám, hogy mi alapján válasszam ki az x2-t.

(#7015) darál0w válasza Porcupain (#7014) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

ha HerrZ benéz, ő biztosabbat tud mondani neked...de itt a topikban is van pár OPN...:)

(#7016) Porcupain válasza darál0w (#7015) üzenetére

Porcupain
(fanatikus tag)

Mi az a OPN? :D

(#7017) darál0w válasza Porcupain (#7016) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

kupakon lévő gyártási szám.

amit te leírál, az az OPN fele :D

(#7018) HERR Z válasza Porcupain (#7010) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

azért azt sejted hogy nem összvissz 2 hétig gyártottak x2-t?:Dráadásul tavaly áprilisba, amiből még most is van? ;]
Most ahogy én nézelődtem 1023-1029-ig lehet találni x2 550/555-öt, ezekről meg annyira nem sok infó van még, nekem sem annyira, 1007-nél én nyári szünetre mentem
de ha találsz 1027GPAW-t azt próbáld be, nálam egész jó volt, mondjuk volt jobb is régebben még a c3-mak elején(1002,1003,1006,1007 gyártási hetűek)
mostmár amiben pl az l3 "tré", azt dobálják c3-mas athlon 2 -be is amúgy, x3/x4-be, de ezek 440/445/640/645 szal alig olcsóbb vagy egyárú vagy drágább mint egy pretested x2

[ Szerkesztve ]

(#7019) Porcupain válasza HERR Z (#7018) üzenetére

Porcupain
(fanatikus tag)

Én az athlon X4 635 és phenom x2 be-t néztem ki. Dobozos mind kettő, és neten rendelem, így lutri, bár teljesítményben szinte ugyanott vannak, de ha lenne még plusz két mag, az nem ártana.... Akkor pl a Athlon II X3 440 processzorban, nagyobb eséllye találok l3-t? Ez 5000-el olcsóbb is.

(#7020) darál0w válasza Porcupain (#7019) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

teljesítményben ugyan ott vannak? :D

talán a 2 magos alkalmazásokban :P

(#7021) Chaser válasza Vardar (#7008) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ne higgy a kollegának :N Nekem is 4830-am van, 1280-ban játszok. Előző cpu-m 4450e, 2300mhz. Alapvetően jól mennek a játékok, de néha voltak pár sec-es képleállások meg durva minimum FPS-ek. Felrántottam 3ghz-re, úgy a fentebbi jelenségek megszűntek. Aztán lecseréltem x2 240-re, még 2800mhz-en is erősebb mint a régi x2 3000-en. Ha mákod van szépen alulfeszelhetőt fogsz ki, az enyém 1.4V helyett 1.075-ön is stabil, annyit eszik így mint a régi 4450e 1V-ra alulfeszelve, kb 25-30W full terhelésen, pl prime. Az egész gépem igpvel net közben 40, prime alatt 60W, konnektorból. Röviden: cserélj cpu-t, de ne ruházz be 240-nél nagyobba, 3500mhz-en is megnéztem, nem volt jelentős változás, úgy már viszont majdnem elérte a 65W tdp-t:) 12k körül kapsz az apróknál 240-est.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#7022) Porcupain válasza darál0w (#7020) üzenetére

Porcupain
(fanatikus tag)

Én elsősorba játékokra gondoltam. Multimédiás alkalmazásokra nem lenne használva, ezért is érdeklne inkább a phenom x2, vagy egy x4 620, de sajna az nincs.

[ Szerkesztve ]

(#7023) Porcupain válasza darál0w (#7020) üzenetére

Porcupain
(fanatikus tag)

Az se lenne gond, ha csak a 3. magot tudnám feloldani.

[ Szerkesztve ]

(#7024) darál0w válasza Porcupain (#7022) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

de van 630, 635,640...egy árban vannak ( 2Ks különbségek...)

(#7025) Porcupain válasza darál0w (#7024) üzenetére

Porcupain
(fanatikus tag)

Pcx-ben veszem, ott van kicsivel olcsóbban x4 630, de abban úgy olvastam nem lehet az L3 cache feloldani, hanem csak a 620-ban, vagy tévedek?

(#7026) HERR Z válasza Porcupain (#7025) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mostmár nagyjából egyikben sem........620-ban is 0938-ig tartott a buli azaz kb tavaly karácsonyig volt deneb magos, onnantól már propus volt csak
amúgy pcx-nek jó szar áraik vannak, amennyiért van egy 630 annyiért már lehet kukázni új b50-et sőőőt

(#7027) Porcupain válasza HERR Z (#7026) üzenetére

Porcupain
(fanatikus tag)

Sok helyen szét néztem, de memóriával, alaplappal, hdd-vel, tápegységgel, nála még jól jövök ki, és számla is fontos. Ha írsz nekem megbízható üzletet, ahol még nézzek szét, azt megköszönném. Pm-ben is jó lesz. Hol lehet b55-t kukázni?:D

[ Szerkesztve ]

(#7028) HERR Z válasza Porcupain (#7027) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nemértem a logikádat: itt megy a sírásrívás hogy minél olcsóbban kukázz denebet, és akkor majdnem a legnagyobb kell...?amire a b50 pl nem elég(3.1ghz) arra a b55 is kevés, be proci meg athlon 2 ből sincs

(#7029) Porcupain válasza HERR Z (#7028) üzenetére

Porcupain
(fanatikus tag)

Félre írtam, b50-t akartam írni.

(#7030) darál0w válasza Porcupain (#7025) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

630asban multhéten oldott fel egy forumtárs. boltban vásárolt...szal bármi megeshet.

(#7031) Porcupain válasza darál0w (#7030) üzenetére

Porcupain
(fanatikus tag)

Meglátjuk mi lesz, ezzel se, azzal se járok rosszul:) Csak talán négy mag időtt álóbb mint kettő. Én 5 évre vásárolok gépet, ezért jól át kell gondolni.

[ Szerkesztve ]

(#7032) darál0w válasza Porcupain (#7031) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

ezen nincs mit átgondolni...5év az elég hosszu idő számtechben gondolkodva...én nem reszkíroznék és 4 magot vennék...aztán vagy sül az L3 vagy nem...(mellesleg 5-10%ot dob egyes alkalmazásokban, de van ami meg sem érzi...)

(#7033) Porcupain válasza darál0w (#7032) üzenetére

Porcupain
(fanatikus tag)

Köszönöm a segítségeteket, valószínűleg X4 lesz. Amint meg lesz a proci megosztom mire jutottam vele.

(#7034) darál0w válasza Porcupain (#7033) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

nincsmit...várunk a fejleményekkel.

(#7035) K!LLeR

K!LLeR
(senior tag)
LOGOUT blog

heló mindenki
aki ért a +2 mag feloldásához az pls vegyen fel Xfire és segítsen, vagy írjon pü-t...esetleg msn
nagyon megköszönném :R

minden elérhetőségem az adatlapomon. origin, xfire, msn, skype.

(#7036) pisztoly

pisztoly
(őstag)

aki benne van a (teljes gép) fogyasztási témában attól kérdezném, hogy a gépem kb. mennyit fogyaszthat a következő paraméterekkel:

- idle: proci X2 550 800mhz 1V | vga: 5770 157/300mhz | 1db vinyó | 5db venti 7 volton.
- load: ugyan ez csak a proci 3100mhz 1.2V (alap alulfeszelve) | vga: 800/1200 (alap)

kábé mennyit ehet idlében és loadban?
(ha kell több infó a gépemről az adatlapomon megtalálod)
a szisztem alapon jár most. no tuning.

thx!

»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» • airsoft • the real fps • «««««««««««««««««««««««

(#7037) darál0w válasza K!LLeR (#7035) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

itt a forum. ;)

(#7038) darál0w válasza pisztoly (#7036) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

idle ~100W.

load ~250W

monitor nélkül.

(#7039) pisztoly válasza darál0w (#7038) üzenetére

pisztoly
(őstag)

hmm... reméltem kevesebb lesz... legalább idlében..
minden esetre köszi!
tutira csak akkor megyek ha beszerzek egy konyektoros fogyasztásmérőt...

(#7040) darál0w válasza pisztoly (#7039) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

hasonlo a konfigom(én ki is mértem), így ahhoz mérten mondtam neked, h mennyi az annyi... ;)

(#7041) Chaser válasza pisztoly (#7039) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem kevesebb, persze nagyban függ attól milyen hatásfokú tápod van.
Idle nem igazán lehet több 70W-nál, load talán 180-200.
x2 240 cnq' nélkül alulfeszelve+4830+1hdd+optika+350APN táp nálam 60W idle, 160W átlagos load...ha hx 620-ad van akkor az nagyon nincs leterhelve még félig se, ami a hatásfoknak nem tesz jót, így éppen ehet többet is. Van egy eladó fogymérőm, ha érdekel pm :R

szerk: gpu idle 150/150, load 700/1100

[ Szerkesztve ]

(#7042) stewe2 válasza HERR Z (#7018) üzenetére

stewe2
(lelkes újonc)

Látom tűzközelben vagy!
Hogy a bánatba vehetek aug. végén 1008-as procit!?
Eddig @x4 3,6gh nem volt probléma, de a dobozban lévő hűtő még x2-n is szánalmas. :Y

Az más kérdés, hogy a pécsi szaküzlet online árlistájáról le is került, mire hazaértem, tehát csak 1 napig volt kapható, 1db proc! Még szerencse, hogy 2 üzletük van...

[ Szerkesztve ]

(#7043) AMD X2 válasza stewe2 (#7042) üzenetére

AMD X2
(őstag)

Nagyon könnyen! Az nem azt jelenti ,hohy 2010 08.-hó a gyártási ideje, hanem azt , hogy 2010-08 HETÉBEN gyártották. :DD

Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"

(#7044) pisztoly válasza Chaser (#7041) üzenetére

pisztoly
(őstag)

azt mondod, hogy a tápom így többet fogyaszthat mert túl nagy/sok a rendszeremhez?
én nem akartam ilyen bivaly tápot csak kaptam öcsémtől... aszt akkor már csak nem hajítom ki.. :) fogymérőre megy privi.

(#7045) darál0w válasza pisztoly (#7044) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

fogymérőt tudsz kérni áramszolgáltatonál...1 hétre...legalábbis nálunk az ÉMÁSZ ad :D

(#7046) siriq válasza stewe2 (#7042) üzenetére

siriq
(őstag)

Hasonlo procink van. En is csak ugy rendeltem, nalam 1.31 vcore mellett megy 3.6-t. Nem akarom tovabb eroltetni mert igy nagyon jo a fogyasztasa. Nalad mennyi a vcore?(1.325 lenne a gyari csak a drop miatt 1.31)

[ Szerkesztve ]

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#7047) stewe2 válasza AMD X2 (#7043) üzenetére

stewe2
(lelkes újonc)

Pont erre gondoltam én is, hogy fél év alatt ér ide?! :Y

(#7048) stewe2 válasza siriq (#7046) üzenetére

stewe2
(lelkes újonc)

Asszem nálam 1,34 az alap, és 1,29-en még semmi gond. Nagyon még nem tudtam nézegetni (prime...) mert a fiam 1 éves, és így elég ritkán kerülök végre gép elé.

Bocsi, kell a hsz, 4éve már újonc vagyok!

[ Szerkesztve ]

(#7049) HERR Z válasza stewe2 (#7047) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

valószínüleg inkább a nagyker és a kisker is ült rajta pár hónapot mire megvetted

(#7050) Chaser válasza pisztoly (#7044) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem maga a táp fogyaszt többet, csak gyengébb a hatásfoka és emiatt többet fűt el, ami + fogyasztásként jelentkezik. Ehhez a rendszerhez bőven elég egy 350-es FSP APN ami újan 7.5k körül van, konnektoros fogyasztásod is jobb lenne, meg spórolnál is egy rakat pénzt. Igaz nem olyan designos mint a corsair, de nálam tápnál nem az az elsődleges szempont.
Ment re_pm, majd megy még egy.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.