Hirdetés
- iPad topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Aktív témák
-
Tigermax
csendes tag
Sziasztok.
Fekete pontot szeretnék kérni salgocomp-nak akitől ezeket a cuccokat "vásároltam meg" majdnem.Pontosabban,én megvásároltam,mert a vételárat elutaltam neki,de a cucc nem jött meg.
Utalást követően 4 nappal írt egy üzenetet,hogy visszaküldi a pénzt,mert nem akarja elküldeni az ismerőse a cuccokat.
Én közben eladtam a VGA-mat,mert a tőle vásároltat szántam a gépbe.
7 ezret utaltam,visszaküldött 6200ft-ot,hogy a többit majd küldi ha hazajött az ismerőse a koleszból.
Most itt vagyok VGA nélkül,és még az elutalt teljes összeget sem kaptam vissza.
Szerintem ez megér egy fekete pontot,mert nem megbízható,és a szavát sem állta,és miatta eladtam áron alul a VGA-mat is.
Köszönöm.
-
Viktor77
titán
Na, mivel kiderült, hogy maxtor250 (vagy a haverja, most ezt kell kiderítenem), hazudott csabi8809-et illetően, így az erre vonatkozó bejelentést, és hsz-eket töröltem, hogy ne adjon felesleges találatot.
-
mhif
senior tag
Ügyünk mmm13 fórumossal lezárult, részleteiről itt tájékozódhattok: http://prohardver.hu/tema/uzleti_vita/hsz_1039-1054.html
-
PearCyp
tag
Heló!
nem szerettem volna ide írni, de muszáj.
matyi71 -nek küldtem egy ajálnott csomagot, benne egy telefonnal, 2ezer forint volt feladni, nem vette át.
ezer forint volt még pluszba hogy visszakapjam, tehát 3 ezer forintért megutaztattam a telefonom... köszöni a szép utat.EDIT: jah és a feladás óta nem írt vissza, pedig bejelentkezett azóta, és többször is felszólítottam, hogy vegye át.
-
mhif
senior tag
válasz
markzolee #17511 üzenetére
Nem igazán értem mire hoztad ezt fel példának, de te biztosan tudod. Legfeljebb példaként tud neked szolgálni az illető üzleti hozzáállása az én meglátásom szerint. Ennek okán nevetségesnek tartom, hogy ilyennel akarsz lejáratni, de csak csináld nyugodtan, itt mindennek írásos nyoma marad.
Ha ennek az ismeretlen fórumosnak bármi problémája, vagy mondanivalója lenne, vagy lett volna jelzi felém. Én sajnos nem találtam ezzel az avatarral a privátosládámban 7600 VGA-t nekem eladó fanatikus tag felhasználót, de biztos én vagyok a figyelmetlen. -
markzolee
csendes tag
válasz
Bloodrayne2 #17512 üzenetére
Akinek nem inge, nem veszi magára...akinek ezt írtam, tudja kiről van szó, saját lelkiismeretén múlik minden. Csak én sosem vertem át senkit, ez az emberke meg befeketít.
Csak 3 ember van rajtam kívül, akikkel ilyeneket játszik unalmában. -
Bloodrayne2
tag
válasz
markzolee #17511 üzenetére
Ezt bárki megtudja csinálni amit most te ide beszúrtál.Megkéred az egyik haverodat,hogy írjon neked egy ilyen levelet és beszúrod ide
a és ez egy privát üzenet,amit it nem szabad nyilvánosságra hozni,más részt ez pedig nem a fórumba van írva
Bocs a beleszólásért,de ez egyből szemen szúrt.
-
mhif
senior tag
válasz
markzolee #17508 üzenetére
Újabb botrány körülötted...milyen érdekes...ez már a sokadik ilyen játékod itt a fórumon, hogy habiszti nem érkezett meg hozzád a cucc, vagy ha megérkezett, akkor az nem jó.
Újabb? Jelöld már hol volt engem érintő botrány? Legalább egyet a sokadik közül.
mit tettél azokkal a termékekkel, amiket hibátlanul kapsz meg és nálad hirtelen elromlanak.
Melyik hw-ekre gondolsz konkrétan, pontosíts.
Szerintem kísérletezel és donorokat keresel a rossz cuccaidhoz...
Meg tudom keresni becsületesen is a pénzem, de köszi az észrevételt.
a fentebb írt alaplap típusából gyanítom, mert tőlem is hasonlót kaptál.
Mikor kaptam tőled és milyen alaplapot?
Egyébként ha már említetted az én esetemet is, akkor tájékoztass légyszíves privátban a feljelentésedről, mert továbbra sem kerestek fel.
Ez nem az üzleti vitatopik és nem vagyok neked köteles semmiről beszámolni, a nyomozás folyik annak menetét nem én befolyásolom.
-
joanadavis
csendes tag
Röviden: noha Zooka alapvetően nem vert át, mint a sok genyó, akikről szó van, túlárazva és alulfelszerelve adta el a gépet, amit vettem tőle.
Sok idő volt a problémák jellege miatt, igen, hiszen véletlenül jöttem rá arra is, hogy meg lehet nézni a Lenovo oldalán, milyen felszereltséggel jött a gép hardveresen. Ami meg sz*r volt a notebookban, az nem azért volt az, mert én rontottam el. (pl. 5 hónap folyamatos használat mellett kevesebb mint 1% akkuelhasználódás szemben a >40%-os elhasználtsággal, amivel nekem eladtad, pedig én sem ám a polcra tettem és nézegettem!)
Hangsúlyozom: nem elromlásról van szó, a gép azóta is köszöni szépen, jól van és hálásan dolgozik. Hanem amilyen állapotban eladtad, ahhoz képest messze túl volt árazva a gép.
Még valami: legközelebb ne uszítsd rám az összesen két barátodat PH-ról, mert attól nem fogom visszavonni, amit mondtam, a másik meg az, hogy én nem kértem semmidnek a megvonását, csupán jeleztem, hogy az az igénytelenség, amivel találkoztam a gépen, amit eladtál, sok időmbe telt, hogy kiderüljön, és így utólag nézve sok pénzbe is (Neked is meg járulékos költségként mindenkinek fizetve, akiktől akksi, cerka, stb. lett beszerezve). Remélem, most már világos, miről beszélek.
ui: örülj, hogy nem kértem vissza a pénzt, mert mint láttam, rögtön aznap megvetted a telefont
-
markzolee
csendes tag
Újabb botrány körülötted...milyen érdekes...ez már a sokadik ilyen játékod itt a fórumon, hogy habiszti nem érkezett meg hozzád a cucc, vagy ha megérkezett, akkor az nem jó.
Neked is kijárna most már pár fekete, mert ki tudja, mit tettél azokkal a termékekkel, amiket hibátlanul kapsz meg és nálad hirtelen elromlanak. Szerintem kísérletezel és donorokat keresel a rossz cuccaidhoz...a fentebb írt alaplap típusából gyanítom, mert tőlem is hasonlót kaptál.
Egyébként ha már említetted az én esetemet is, akkor tájékoztass légyszíves privátban a feljelentésedről, mert továbbra sem kerestek fel. -
mhif
senior tag
Sajnos ismételten jeleznem kell egy újabb esetem a topikban, mely mmm13 fórumozóval esett meg ezen hirdetéshez kapcsolódó vásárlásom alkalmával.
Egyszerre több hw-t is vásároltam az illetőtől, megállapodtunk az alkatrészenkénti árakban, a 3 napos próbagaranciában és az előreutalás utáni postázásban. Az utalás és a postázás a megbeszéltek szerint másnap megtörtént, távollétem okán a pakkot kicsivel később tudtam átvenni, de minden a megbeszéltek szerint zajlott. Az eladó még vásárlás előtt jelezte, hogy készít tesztképeket a cuccokról és azokat majd átküldi, valamint előzékenyen felajánlotta a va*erás felhasználónevének megadásával, hogy ha azt biztonságosabbnak ítélem felteszi ott a cuccokat, nem éltem ezzel a lehetőséggel. Egyedüli panaszom az addigi ügymenet során a kritikán aluli helyesírásra és fogalmazásmódra lehetett volna. Ekkor még nem volt.
Visszatérve: megkezdődött a hw-ek tesztelés, a fentebb megadott linken szereplő Asus A8N32-SLI Deluxe lap kivételével minden rendben volt. Az Asus lap esetében a hibajelenség a klasszikus "ventik felpörögnek de képet nem ad a monitor" volt. Az alaplapba többféle VGA, CPU (1 és 2 magos) és memóriamodul a létező összes kombinációban próbálva volt, valamint tesztkártyát is használtam, ami teljesen süket volt minden esetben (értsd semmilyen jelet nem adott a LED kijelző). Nem először volt már efféle lap a kezem alatt, a szokásos farkashibák (úgymint törlés állásban hagyott BIOS reset jumper, szükséges plusz tápcsatlakozók bedugásának elfelejtése) elhagyása nélkül zajlott a tesztelés. Természetesen az említett CPU, VGA, memók és ezen felül az egyéb perifériák és tápegység működő, napi szinten használatban lévő hw-ek a mai napig. Ezekkel csak azt az egyszerű tényt szeretném alátámasztani, hogy tudom hogyan és mivel kell letesztelni egy alaplapot.
Szóval a lap nem működött. A kérdésemre milyen tesztkörnyezetben volt a lap tesztelve nem tudott pontos választ adni az eladó, a korábban ígért tesztképek akkorra és a mai nap sem érkeztek meg az emailcímemre. 03.09-e környékén lett visszapostázva a lap 03.13-án jelezte, hogy átvette. Valamint még ekkor jelezte, hogy ha nem jó a visszaküldött lap akkor fel tud ajánlani egy Gigabyte k8n pro-sli lapot minden tartozékával. Kértem minél előbb tesztelje le újra és jelezze milyen eredményre jutott, 03-18-án meg is érkezett a válasz: állítása szerint az alaplap 3200+ CPUval megy 4200+ CPUval nem. Felettébb érdekes információnak tartottam ezt annak ismeretében, hogy a nálam zajlott teszt során volt a lapban 4200+ CPU, valamint eleve a 4400+ CPUval érkezett hozzám (ami hibátlanul működik másik lapban), ahogyan az az eredeti hirdetésben is kínálva volt. Itt jelezném ismét, hogy a korábban ígért tesztképeket még mindig nem kaptam meg (ahogyan a mai napig sem).
A következő kéréssel fordultam felé:
Készíts kérlek egy nagyfelbontású képet amin kivehetőek együttesen a következők:
-az alaplapon található számkódos matricák felirata közül az egyik (van ilyen a floppy csatlakozón, mellette, vagy a rózsaszín COM portnál)
-monitor amin az elindítás utáni BIOS bejelentkező (POST screen) képet mutat
-egyértelműen láthatóak a kábelek csatlakozásai, ergo valóban ebben a lapban lévő VGA-ra van kötve a POST screen-t mutató monitorErre a kérésemre válasz nem érkezett, sőt nemes egyszerűséggel mintha észre sem vette volna a következő privátban már azt kérdezte, hogy akkor küldje-e a vissza a Gigabyte lapot. Jeleztem neki, hogy nem áll szándékomban egy fillért sem fizetni további visszapostázásokért és kértem, hogy tisztességesen tesztelje le az alaplapot, készítsen erről képeket, valamint megkérdeztem mik a meglévő pontos tartozékok a giga laphoz.
Ekkorra már a korábban minden tartozékával lévő giga laphoz csak 1-2 kiegészítő és USB kivezetés "maradt", valamint közölte, hogy majd ha lesz ideje feladja postára.
Ez volt az a pont, ahol először kértem, hogy figyeljen oda a helyesírására, mert érthetetlenül tagolja a mondatokat és értelmezhetetlen amit ír, valamint kezdett oda fajulni a levelezés, hogy minimum 1 napot kellett a válaszokra várni. Jeleztem neki természetesnek tűnő (vagy csak szerintem az???) igényem, hogy a giga lapra ugyanúgy kérem a 3 nap próbagaranciát és, hogy ajánlott levélként postázza. Mivel ismét nem érkezett 1 napja válasz újra megkérdeztem rendben van-e a 3 nap gari és az ajánlott feladás. Erre azt a velős és a partner eddigi üzleti hozzáállását nem meghazudtoló választ kaptam, hogy majd a héten küldi, ennyi! Ezen a ponton lett elegem a gyépés információcseréből és jeleztem ha nem írja le, hogy ok a 3 nap gari és az ajánlott feladás, akkor elállok a csere lehetőségétől és utalja vissza az alaplap árát, korábbi megállapodásunk szerinti összegben. Ismételten egy nap szünet, majd kifejtettem véleményem az ügyhöz tanúsított arcpirító hozzáállását illetően, valamint közöltem vele, hogy nem kénye-kedve szerint rendelkezik az én pénzemmel és amikor ideje engedi dönt annak sorsáról. Harmadszor is feltettem kérdésem, hogy vállalja-e a 3 nap garanciát és az ajánlott feladást. Feltételezve (és emlékezve legutóbbi esetemre) elmagyaráztam neki az ajánlott levél részt, miszerint csak így tudja bizonyítani a feladás tényét, arra nem tértem ki miért természetes az, hogy cseretermék esetén a cseretermékre is automatikusan él a 3 nap garancia.
A válasza erre annyi volt, hogy majd visszautalja akkor a pénzem. Kérdésemre mikor azt a választ kaptam, hogy majd 10-én. Jelezném ekkor volt 03.22-e, tehát 04.10-én méltatta volna pénzem visszautalni. Közöltem vele, hogy nem fogja az én torkomon lenyomni, hogy nincs pénze és fizetésnapra hivatkozva halogatja az időt. Akinek hó 10-én van pénze, annak van hó 22-én is, ráadásul folyamatosan mentek az adásvételei itt és a va*erán is. Közöltem vele, hogy 7 napot várok a visszautalásra, azaz 03.29-ig érkezzen meg a számlámra az összeg, ami természetesen a mai napig nem történt meg. Még 03.29-én megkerestem és emlékeztettem a korábbiakra, ekkor bemutatott egy fényképet amin a nevem, a számlaszámom és az összeg látható, amivel bizonyítani akarta az állítólagos aznapi visszautalását. Ez 4 munkanapja volt, nincs olyan bank, netbank Magyarországon amelynél belföldi utalás nem érkezik meg 4 napon belül. Amellett, hogy 03.22. óta kritikán aluli hangnemben beszélt velem, további ígéretet tett egy jutúbos videóra amivel bizonyítja, hogy működik a lap. Erre összefoglaltam neki az addig elhangzott ígéreteit:Már az adásvétel előtt ígértél tesztképeket. Hol vannak? Sehol.
Miután visszaküldtem kétszer kértelek, hogy a korábban leírt módon prezentáld az újratesztelés eredményét. Hol vannak? Sehol.
Minden lehetőséged adott, hogy bizonyítsd az állításaid.Erre a válasza az volt, hogy majd bizonyít itt a nagyközönség előtt. Hát kedves barátom akkor tessék. Itt a lehetőség, hogy ha már előttem nem sikerült akkor a nagyközönség előtt hitelt adj az írott szavaidnak.
Természetesen ez a döntésemen nem változtat miszerint elálltam a csere lehetőségétől és a pénzem visszautalását várom. Ezért itt a nagyközönség előtt jelezném feléd, hogy adok még egy lehetőséget neked és 2012.04.10-ig (ahogyan azt korábban is jelölted) várom az összeg visszautalását, ellenkező esetben megtörténik esetedben is a rendőrségi feljelentés.
Az eladó ügyhöz tanúsított hozzáállása okán jelezném panaszom és kérném az Illetékesektől a megérdemelt fekete pont kiosztását. -
mddevil
csendes tag
Fekete pontot kérnék nekim22 -nek Akivel úgy volt, hogy elcserélem zte skatemet iphone 3gsre ami szoftverhibás. Mivel ugye állítása szerint szoftverhibás ezért megbeszéltük, hogy 1 hét garancia. Restore után kiderült, hogy egy kókányolt 3gről van szó ami nem csak szoftveresen volt szar, hanem hardveresen is. Felhívtam először felvette, de csak mert másik számról hívtam, később már nem válaszolt. Pm-re nem ír vissza, pedig feljár az oldalra. Ez a 3g 1 fillért nem ér így. Ezt adtam én, és cserébe 1 rakás szart kaptam. Kerüljétek mert 1 f@sz csaló. Ő az Rosszul jár velem, mert nem hagyom ennyibe.
-
tolts.hu
őstag
Én nem ajánlanám senkinek: mobilmonkey
Miközben lefixálod vele az üzlet részleteit (tablet csere + ráfizetés: helye és annak ideje), eladja másnak a cuccot. -
retfirg
tag
válasz
BlackPriest #17422 üzenetére
Az vicces, amikor valakinek saját bevallása szerint jól bevált üzletszabályzata van, és mellékel hozzá több példát, hogy mennyire képtelen volt megvédeni magát: évekig futkostál pár ezer forintért (végül biztos megérte, csak benzinre/útiköltségre elment amit előtte elbuktál), az olyan történeteket meg elfelejtetted, amikor megkárosították és lókukit se tudtál csinálni. Tudom, téged véletlenül mindig apu-anyu kis kedvence károsított meg, aki amúgy sík hülye volt (simán lenyomozható, meg címet is megadott és stb.) és a szülők mindig pont neked téritették meg a kárt ÉS még kedvesek is voltak. [Elvégre pont ilyen szülőknek lesz ilyen gyereke, alap.]
Mint a Barátok Köztben.Átlag halandónak ne üzletszabályzata legyen (vicc), hanem józan esze, vagy esetleg 1-2 kikötése a hírdetés végén.
Én speciel olyannal nem kötnék üzletet, aki szabályokat írogat, amiket nekem kell betartanom. (Mellesleg olyan szabályokat, amik egyértelműen ellentétesek a PH szabályzatával.) -
retfirg
tag
válasz
Bloodrayne2 #17420 üzenetére
Szerintem meg az "anyagi károsodás" az a rozsda, ha már okoskodunk.
-
erno18
csendes tag
válasz
PredatorNo1 #14192 üzenetére
PredatorNo1
fekete pontot kérnék neki mivel nem vagyok köteles megveni a prociát kaptam job üzletet és mástol vetem meg
mivel ö fekete ponttal jutalmazot kérnék énis neki egy feketepontot mivel rontja it a hirnevem
-
erno18
csendes tag
válasz
PredatorNo1 #14192 üzenetére
kaptam job üzletet
-
Narancs
őstag
Fekete pontot kérek Michael96 -nak, ezért az üzletért. A hirdetéssel ellentétben nem N455, hanem N270 proci van a netbookban (amit egyébként azóta is így hirdet). Amint ez a személyes próbán kiderült elálltam a vételtől, amire még neki állt feljebb (!), pedig én mentem a város másik végéből csúcsforgalomban a címéhez (XXII. kerből a XV.-be). Mondjuk már a zavaros beszéde és a helyesírási hibái miatt gyanút kellett volna, hogy fogjak, hogy a hirdetésben szereplő adatok sem lesznek valósak. Nem hiszem, hogy szándékosan akart átverni, inkább csak ilyen hülye szerencsétlen. Btw legközelebb behajtom a benzinpénzt rajta, most csak egy feketét adok.
-
pranksta
tag
szeretnék egy fekete pontot SIR RICHARD nevű felhasználónak.
amit vettem tőle, több helyen is árulta, többek között itt is. bár én először nem itt láttam a hirdetést, de a tanulság így is leszűrhető. biztos, hogy ugyanarról az emberről van szó, mivel a telefonszáma is megegyezik. (mármint megegyezett, mivel azóta megváltoztatta az adatait, de itt van a hirdetés)
tehát az említett biciklit vásároltam tőle, három-négy hete.
helyben átnéztem amennyire lehetett, jó volt, megvettem, egy óra tekerés után (19. kerületből a 11-be) kezdtem úgy érezni, hogy valami nem stimmel a pedállal, de arra gondoltam, hogy csak meg kell húzni. hazamentem, meghúztam, 5 perc után újra kilazult. kivettem és láttam, hogy szanaszét ment a hajtókar pedálmenete. felhívtam az eladót, elmondtam mi a helyzet, mondtam, h szeretném ha visszavenné a bicót, vagy kifizetné a rosszul beszerelt pedálok (felcserélte a jobbost a balossal, ami itt szarvashiba, mivel a két menet nem is passzol - nem csoda, hogy teljesen szétment..) miatt tönkrement hajtókart. azt mondta, hogy elküldi a számlákat és a szervizben majd kicserélik, mivel garanciális. igenám, de a pedálokat nem a szervizben szerelték fel, hanem saját maga, ráadásul nem is számlát küldött, hanem nyugtákat, amin még az sincs rajta, hogy konkrétan mit vásárolt.. egyébként kicsit gyanús volt már a telefonban, amikor először azt mondta, h nem tud semmiről, aztán megkérdezte, h nem csak a balos rossz-e. érdekes módon valóban ez lazult ki először.
azóta nem veszi fel a telefont, ha keresem, egy hajtókar árával rövidített meg (5-10e forint közötti összeg) -
grrpowa
aktív tag
válasz
ryancooper1 #17487 üzenetére
Az egy dolog hogy te irtál elöbb de én lebeszéltem velle egy konkrét találkozót és nyilván annak adja ell a cipöt aki elöbb átveszi és tud velle beszélni
Az hogy te irtál az egy dolog de gondolom nem eggyeztettetek meg egy fix találkozóban
Na meg ha kitöltenéd az adatlapod rendesen esetleg egy telefonszámot kiirnál lehet könnyebb lenne ja és ha annyira kelett volna a cipő miért nem telefonáltál az eladónak
Felhivod lebeszéled velle hogy neked tuti kell és nincs ilyen probléma ennyi nem egyböl ide kell irkálni
Szeretném ha egy moderátor ezt a hsz-t kitörölné itt semmi köze a dolognak a megbizhatatlansághoz nyilván mindenki azzal üzletel akivel elöbb düllöre jutt
-
sityu22
csendes tag
meg beszéltük privátban.
én voltam a hülye rossz helyre utalták a pénzt mert nem én adtam fel. de a hétfői nappal ott lessz nálad a pénz minden képpen. mert fel hivtam az illetékest akihez véletlen el küldtem a pénzt és meg adtam neki a lakcimed és azt mondta h pénteken el küldte.
Elnézést Kérek.
-
Rolee Papa
csendes tag
beresa963 user is ide való..
Vettem tőle egy Razer Lycosta billentyűzetet, ami pár kopástól eltekintve hibátlannak mondott. Itthon vettem észre h a tartófüle le van törve, amit szóvá is tettem neki, hogy ezt nem említette. Jelezte hogy visszaad egy ezrest a pénzből, amit korrektnek találtam, viszont azóta még kiderült, hogy a billentyűzeten a gombok beragadnak ha hosszasan nyomva vannak (játékokban ez nem ritka sajnos).. tehát ergo fps-re és más wasd játékra alkalmatlan a billentyűzet...Több, mint 2 hete nem válaszol a privikre..vigyázzatok vele!
-
apóka
aktív tag
válasz
lizRRR #17482 üzenetére
Nézd, ez a fórum nem arról szól, hogy engem vagy mást meg kéne neked vagy a másik fórumtársnak győzni az igazáról. Mindketten leírtátok, hogy mi az álláspontotok. Akit érdekelt, az elolvasta és leszűrte belőle a következtetéseket. Így tisztába van azzal, hogy ha veletek üzletel, akkor mit várhat.
A dolog erkölcsi megítéléséről természetesen van véleményem, de az nem ebbe a fórumba tartozik, nem azért indították.
Itt beírod a keresőbe a számodra valamilyen okból érdekes személy nevét, rákeresel és elolvasod amit találsz..... -
-
morbias2
aktív tag
Hali!
Szeretnék csraji-nak egy nagy feketét kérni! Ezért az üzletért: [link] Megbeszéltem vele ,hogy biztosan minden működik az eladó terméken? Erre igent kaptam.Mikor érte mentem kipróbálni a magnó részét ott nem tudtam.Haza hoztam és nem működik egyik kazetta meghajtója sem!Megkértem előtte úgy veszem meg ,ha minden jó rajta mivel egy ismerősömnek kell.Megbeszéltem,hogy visszaviszem a válsz ok vigyem.Mire odaértem a telefont se vették fel.2 potya út és kidobott összeggel jöttem másodszorra is haza.Köszönöm!
üdv.
m2[ Módosította: Barthezz2 ]
-
Speed®
titán
Skacok, nagyon rendesek vagytok, de az értékrendem szerint nincs ilyesmi, ennyi. Majd ha valaki venni akar valamit tőle vagy eladni neki és rákeres, egyénileg mérlegelhet, bízzátok oda. Nálam ilyen nincs, amit csinált és nem is lesz visszajelzés nélkül, elegem van az inkorrekt tagokból ~8 év után.
Ennyi. -
Attix82
addikt
válasz
Speed® #17475 üzenetére
Ha 1-2 nap akkor szerintem visszamondhatja, de ha tovább akarja tartani akkor előleget is kérhettél volna....de így szerintem is kár ezen vesződni. Máskor legyél előzékenyebb.
1. nem jegeled, aki előbb viszi azé.
2. ha nagyon kell neki akkor előleget küldetsz vele, és akkor 1 hétig is tartod. Ha nem kell neki bukja az előleget és eladod másnak.Én is sokat olvasgatok itt, de nagyon sok hibát követnek el az emberek. ezért is lesznek viták....régi motoros vagyok én is Phn, adok veszek dolgokat, de még sose volt problémám.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Speed® #17475 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy valami kellemetlen-e vagy sem, hanem, hogy átverés történt-e vagy sem. Ezért van a topic. És nem történt. Innentől kezdve fölösleges rajta rugózni..
Számtalanszor mondtak már vissza megbeszélt üzletet, egyszer sem írtam be. Bezzeg amikor én visszamondtam egyszer, azonnal beírta ide a kolléga (ezúton is csókoltatom), azonnal törölték is a hozzászólását.
-
-
Speed®
titán
válasz
lizRRR #17468 üzenetére
A megegyezés ténye után ha nem kel fel a nap, akkoris tartom a szavam.
Ez így fer, így tudja mindenki, hogy számíthat/bízhat a másikban. Ennyi..
Idővel talán megérted, de ha nem, az se baj..neked lesz kevesebb vevőd.
Ha megengeded, innen már nincs hová csűrni-csavarni..privátban elérsz. -
FefeeX
veterán
válasz
Speed® #17462 üzenetére
Jegelés az nem vásárlás. Nálam is volt, hogy jegeljem valakinek 1-2 napig, mert valószínű elvinné. Ettől még lehet hogy nem. Ezzel vállalod a kockázatot. Nem adta a szavát, nem mondta, hogy tuti elviszi, csak hogy valószínű. Épp ezért, én csak akkor jegelek, ha nem alkuszik, nem hetekre rakat el, és nem kell beszámítgatni, cserélni, stb. Mert szerintem bár megértelek, de ebben így nincs igazad.
-
Speed®
titán
válasz
lizRRR #17465 üzenetére
Ja, hogy neked ez rosszulesik..helyes, ez a cél. Ha legalább egy picit elgondolkodsz azon, mit is jelent a megegyezés (tudod, afféle szerződés), akkor már megérte ezt a pár percet rászánni.
Viszont többet nem, szóval részemről ezt itt lezárnám, további reakció nélkül.FefeeX
Mivel privátot nem lehet megosztani, nem is tettem. Tutira ígérte/kérte, többszörösen jelezve (hírdetésemben, hírdetésében, privátban), már mindenben megegyeztünk, adatokat is cseréltünk, stb. Pont ezért bosszantott fel ennyire, az időmet pazaroltam az egésszel, ill. elhalasztottam 2 másik jelöltet, mert bíztam.
A véleményed ettől még lehet eltérő, de azért én is közöltem a sajátom -
lizRRR
őstag
válasz
Speed® #17464 üzenetére
Itt most konkrétan arról van szó , hogy engem le becsmérelsz...
Nem lehet mindenki olyan , szent mint te , de szerintem bármelyikünk el meg esett az , hogy valamin változtatott , még ha az valakinek az nem is tetszett..De az h engem megbízhatatlansággal és inkorrektséggel vádolsz az már kiveri a biztosítékot...Vita itt nincs semmiről , itt arról van szó , hogy neked most nem jött össze egy számodra jutányos üzlet.
-
Speed®
titán
válasz
lizRRR #17463 üzenetére
Nem kívánok vitát nyitni, nincs miről, amit leírtam, abba nem tudsz belekötni.
Javaslom inkább gondolkodj el azon, miként lehet, hogy másoktól kaptam figyelmeztetést privátban, hogy ne adjak a szavadra..nyilván volt előzmény.Részemről nem felfújás, hanem első lépés ez, javaslom is mindenkinek, attól, hogy valakit nem károsít meg valaki, igenis probléma, ha nyomtalanul marad az efféle hozzáállás..szóval helye van a visszajelzésnek.
Negatívot/feketét a pontozórendszer sajátos szabályai miatt nem kértem. -
lizRRR
őstag
válasz
Speed® #17462 üzenetére
Gerincesség/Figyelmesség hmm.... nagyon jó.
Ha még meg károsítottalak volna , azt mondanám jogos , vagy legalább a pk költséget vesztetted volna , de még azt sem... Az valóban úgy van ahogy el mondtad jegeltettem , csak közbe ismerős jelezte , hogy eladja gépét (képlékeny volt még a dolog és azért nem jeleztem előbb ) és érdeklődőtt , hogy nem kell-e valami belőle , de az hogy jobb áron meg tudtam szerezni ( 30 k-val olcsóbban ) ugyan azt a teljesítményt az nem inkorrektség , hanem simán a pénz gazdálkodás , én megértelek téged , mert velem is volt ilyen , hogy vissza mondták az üzletet , de ekkorára nem fújtam fel az ügyet.
-
Speed®
titán
lizRRR kollégának némi problémája akad a szavahihetőség terén és mivel a (lefújt) üzletünk előtt kaptam jelzést privátban erről, ennek ellenére mégis bizalmat szavaztam neki, különösen fontosnak találom, hogy legyen végre nyoma annak, mennyit ér a szava.
A hirdetésemre jelentkezett egy beszámítós ajánlattal, kérte, jegeljem számára, minden szükséges adat egyeztetve lett, már csak az üzlet lebonyolítása volt hátra..közben több ajánlatot elutasítottam, hisz megegyeztünk.
Nemrég tájékoztatott, hogy kapott jobb ajánlatot és a pénz az úr.
Nos, részemről nem a pénz, hanem az adott szó/ becsület az úr.Anyagi kár a klasszikus értelemben nincs, de azért ez inkorrekt!
Innentől pedig eme topik címének eleget tesz a visszajelzésem..Remélem a jövőben figyelmesebb/gerincesebb leszel kolléga
-
shteer
titán
-
utánvétel
aktív tag
válasz
Chamea2 #17459 üzenetére
Persze, hogy nem lehet bizonyítani, ha nem ér célba a nem ajánlott küldemény. Úgymond egyfajta bizalmi dolog, talán így is felfoghatjuk. Épp ezért érthetetlen és hihetetlen, hogy valaki csak úgy borítékban pénzt ad fel.
Nincs mit zárni a vitán, van ezen még mit csámcsogni úgylátom.
-
Chamea2
tag
válasz
utánvétel #17457 üzenetére
A posta felelőssége a karácsonyi üdvözlőlap természetesen, csak nem lehet bizonyítani, hogy nem lopták ki a levélszekrényéből mások, mielőtt Ön kivette. Max ajánlott illetve tértivevénynél lehet kifogással élni, de ott sem érdemes, mert nekem szólt vevő korábban(mikor Vakerán árultam), hogy nem kapta meg a csomagot, miután elküldtem a vevőnek kérésére az ajánlott levél szelvényének a számát, a posta 40-es számán kezdtem meg a kárrendezést(a vevő a másik oldalon, a postamesternél, az ő postáján) és ajánlott levélnél az jött ki végeredményül egy határozatban mind a kettőnknek, hogy a postát semmilyen felelősség nem terheli, mivel az az eset állhatott fenn, amit az előbb írtam. Tehát erről hivatalos értesítést kaptam, ez biztos, hogy így van. Sima leveleknél abszolút nem lehet semmit sem csinálni, ezért kell ilyen esetben vagy postai csekken feladni, vagy utalni vagy pedig a bankban személyesen befizetni a pénzt illetve nagyobb értékű árunál igénybe venni az értékbiztosítás szolgáltatást.
Az alábbival zárhatjuk is szerintem ezt a kialakult vitát:
Az, hogy mese-e vagy sem, azt nem tudom, mert azért én így nem szeretnék senkiről sem így véleményt nyilvánítani, mert nem is voltam ott, mikor feladta, de ha igaz, akkor nagy hiba volt és bukta a pénzét. -
utánvétel
aktív tag
válasz
Chamea2 #17452 üzenetére
Oké, bár nem értem miért nekem írod, de ha már felelősség kérdése, akkor az a véleményem, hogy aki azt állítja, hogy borítékban adott fel pénzt az vagy hazudik, vagy szellemi fogyatékos.
Persze, hogy a posta felelőssége az eltűnt levél, nyilván ha elkallódik a karácsonyi üdvözlő lapom, akkor a postát terheli a felelősség. De ha a pénzzel kitömött borítékon... nna "haggyuk má Ilonka nénit", ezt a mesét még egy óvodás sem veszi be.
Szerintem az a pénz sosem lett elküldve. -
Chamea2
tag
válasz
Dreamers #17453 üzenetére
Adatokat nem szabad megosztani nyilvános helyeken, mert lehet belőle per, a posta meg még mindig az eladó felelőssége, kivéve, ha igazolhatóan sérülten érkezett meg a csomag(alakot felvevő csomagolásnál szintén az eladó a felelős, ezért kell kemény kartonos vagy levegőbubis csomagolásba feladni a csomagot). Erről viszont a postás veszi fel a jegyzőkönyvet.
-
Chamea2
tag
válasz
utánvétel #17437 üzenetére
Bocsánat, hogy közbeszólok, de a posta mindig is a feladó felelőssége volt, amíg oda nem ér a partnerhez a pénz vagy áru. Miért nem lehet ilyenkor egy bankfiókban ingyen, személyesen befizetni a pénzt, az nem fér a fejembe, ha meg az áru sem érkezett meg, akkor meg nincs miről beszélni. Szerződéskötéskori kötelezettség keletkezésének teljesítése során csak és kizárólag akkor hárul 3. félre a felelősség, hogyha az adott partner bizonylatokkal megfelelően igazolni tudja, de ebben az esetben ajánlott levél papírja sem ad igazolást(hiszen nem lehet igazolni azt, hogy a termék/pénz/készpénzt helyettesítő eszköz benne volt a csomagban). Így kell bankszámlára utalni postán és akkor nem kell a partnerhez küldeni a pénzt. Utánvételnél ez nem működik, arra nálam előre készített sárga csekk van.
-
apóka
aktív tag
Gyakran olvasom ezt a fórumot (tanulságos) és még mindig megdöbbent az emberek trehánysága. Képesek 250Ft miatt hülyét csinálni magukból és a másik partnerből.
Miért 250Ft? Mert ennyivel kerül többe ajánlott (ajánlott, levélszekrény útján nem kézbesíthető) levélként feladni valamit.
Ha a címzett aláírta, akkor megkapta, ha nincs meg a feladást igazoló szelvény, akkor a feladó nem küldte el.Tanult, számítógépet használt emberek ezt az egyszerű dolgot nem érik fel ésszel
És arra sem képesek, hogy 2 mondatban leírják egymásnak:" így meg így" kérem a postázást. Ennyivel nem képesek megtisztelni a másikat?
Bezzeg az "okos" telefont tudják használni (tisztelet a kivételnek).......bárhová fejlődhet a technika, ez ember a szűk keretsztmetszet.
Bocsánat, ha nem idevaló, majd a moderátorok eldöntik -
pappnet
csendes tag
válasz
pappnet #17336 üzenetére
Na, hát ilyen az én szerencsém. Ha lehetne duplán kérnék fekete pontot [applestuff] és [nono1994007] kollégának (Ugyanaz a személy). Nem elég, hogy nem adja meg a maradék pénzt amiben megegyeztünk, de még kamuzik is, hogy sajnálja és miharabb rendezni akarja a dolgot. Azóta írtam neki többször is, láttam, hogy többször bejelentkezett, de egy válaszra se méltat. Szóval mostmár 100%-ra mehet a fekete.
Ha jól tudom a szabályzat alapján két azonosítóval amúgy sem lehet bennt egy ember, úgyhogy javasolnám a bannolását is még mielőtt, becsap vagy átver más valakit is.
PH-ra nem kellenek ilyen kamu emberek. Most nem is az az 5000HUF sok amivel tartozik, de maga az, hogyha valakivel megegyezek valamiben és utána meg átver, ráadásul el is hallgat részleteket a hírdetésben és hiteget, sajnálkozik, stb...
-
utánvétel
aktív tag
válasz
Jhonny06 #17436 üzenetére
Annyi fűznék a dologhoz, hogy a mai internetes világban eszembe nem jutna borítékban pénzt feladni, amikor a neten egy két kattintással lehet utalni.
Elkerülvén ezzel a jelen eseti kellemetlen (alaptalan?) vádaskodást , rágalmazást.
Én is szoktam előre utalni, előtte próbálom a tagot lecsekkolni, de saját portékáim estében vagy személyes átvét, vagy ha csak ha már megjött e lé.......és ekkor nincs ez a hihetetlennek tűnő történet, hogy eltűnt útközben a postán valahol. -
Jhonny06
veterán
válasz
randras #17432 üzenetére
Elküldtem a pénzt normálisan; igen, lehetett volna szebben is, de mivel többrétegű papírba volt csomagolva, ezért se természetes, se mesterséges fény mellett nem lehetett látni, hogy bankjegyek vannak benne, direkt leellenőriztem. Innentől kezdve a posta felelőssége, hogy odaér-e vagy nem, nekem nem sok közöm van az egészhez. Teljesen szabályosan adtam fel, egy sima levél volt a többi között. Az pedig külön vicc, hogy pontosan ez a sztori esett meg veled korábban és ezek után van képed azt mondani, hogy én vagyok a hibás. Kicsit hipokrita dolog, nem? Naná, hogy előhozakodok vele, ki ne tenné meg ezek után?
Ha azt gondoltad, hogy "ejj, akkor sokáig fog tartani", akkor tévedsz, ugyanis elsőbbségivel adtam fel, de még enélkül is 1, MAXIMUM 2 nap szokott lenni ez a távolság.
Ne haragudj, de nem fogom még egyszer elküldeni a pénzt, az, hogy a posta elkeverte nem az én hibám, másrészt nem tudhatom, hogy tényleg nem kaptad-e meg, vagy csak lehúzás az egész. Arról nem is beszélve, hogy a csomag ide se ért.
Ha ezek után az illetékesek azt gondolják, hogy jár nekem a fekete, akkor csókoltatom őket, nem kívánok az ügyben további intézkedéseket tenni. Ne fáradj a válasszal, randras, részemről az ügy lezárva.
-
utánvétel
aktív tag
válasz
BlackPriest #17433 üzenetére
Tiltani talán nem tiltja, de felelősséget nem vállal.
-
randras
veterán
Jhonny06 őstag ranggal, majd 5 éves reggel megkért, hogy rendeljek neki egy nyakláncot eBay-ről. Előre utalást szoktam kérni, de ez nála szóba sem került, bíztam benne, megrendeltem, és kifizettem előre, már elindult hozzá a csomag, az sem kizárt, hogy (mivel az amerikai eladók viszonylag gyorsak), már nála van a termék. Azt mondta, feladja postán 1-2 nap múlva, mondtam, hogy rendben (4000 forintos tétel). Írtam, hogy elindult hozzá a csomag (eBay értesített), ő pedig, hogy feladta a pénzt. OK.
Eltelt egy hét, pénz sehol, kérdezem, tud-e küldeni beszkennelt képet/fotót a készpénz átutalási megbízás tanúsítványáról. Nem, egyszerű levél-ként adta fel, mondom ejj, akkor sokáig fog tartani. 10 napja adta fel elmondása szerint, még nem jött meg, és szerintem már nem is fog, erről beszélgettünk privátban is. Nem is lenne gond, őszintén szólva kb. nem is érdekel, lehet, hogy tényleg kilopta a postás, vagy valami hasonló, de abban biztos, hogy hibázott, hogy pénzt papírba hajtogatva adott fel. Ilyet nem csinálunk. 619 HA!-s kommenttel biztosan üzletelt is, szerintem már hallott róla, hogy ez nem pálya, én pedig még jobban tudom... A hibáját nem ismeri el, ezzel nincs is probléma, de azzal, hogy elő is hozakodott ezzel, ami egy ehhez hasonló eset volt, az szerintem egy kicsit inkorrekt. Akkor én hibáztam, és ezt most ő hányja a szememre?
Én rendeztem azt a bizonyos esetet, és szeretném, ha ő is ezt tenné, ebben pedig kérném a segítségeteket. Nincsen fent 4 hónapja az eBay-es "szolgáltatásom", ezalatt több száz ezer forintot utaltak előre nekem, és nem is volt gond. Egyszer sem. Szóval nem egy ilyen piti összeg újra elküldetésével fogom magam leégetni.
-
vasvili
csendes tag
logikas: fekete pont, mert bár végül is elkerültem az anyagi kárt, ő egyértelműen megpróbált kicsikarni belőlem 2*2GB RAM-ot úgy, hogy ő nem fizetett volna.
Az eset a következőképpen történt. Március 26-án feladtam egy hirdetést 2*2GB 800MHz -es Kingmax eladásának szándékával. Pár percen belül már volt 2 jelentkező is, egyikük logikas volt. A másik egyértelműen jelezte, hogy vidéki (én Budapesti vagyok, és ezt jeleztem is a hirdetésben), logikas nem írta, de elég egyértelmű volt, hogy ő is az, mivel ő maga ajánlotta fel azt, hogy utalná a pénzt. Válaszoltam neki, hogy más érdeklődő is van, egyelőre várnék. Erre visszaírt, hogy ráfizetne még kétezret, ha postázom neki a RAM-okat.
Gondoltam, pénz beszél, kutya ugat alapon bolond lennék nem neki adni a memóriákat. Én megadtam a számlaszámom, ő adott egy oroszlányi címet (a hirdetései egyébként tatabányaiak). Nagyon lelkesnek tűnt, én is az voltam.
Másnap a következő üzenetet kaptam tőle: "Szia most megyek a bankba most értem haza a melóból.. ha tudod akkor még ma küld,,,". Később ezt írta: "Na elutaltam a lóvét! a bankban aszt mondták hogy 24-órás átfutási idő van úgy hogy legkésőbb holnap dél után rajt van a számládon. meg van küldj üzit kösz!" (A helyesírási hibák tőle származnak...) Ez volt március 27-én, háromnegyed négy körül. Persze visszaírtam, hogy előbb megvárom, hogy lássam a pénzt a számlámon.
Ma március 30-a van, a pénz még mindig nem érkezett meg.
Nem nagy összegről van szó, de az elég egyértelműnek tűnik, hogy logikas szándéka az volt, hogy küldjem el neki a RAM-okat még mielőtt leellenőrizném, hogy megtörtént-e az utalás. Magyarul át akart verni.
Gyanús, hogy az eleinte bőbeszédű emberke az állítólagos utalása óta egyetlen szót sem írt nekem, pedig én jeleztem neki, hogy nem várok tovább, és eladom másnak a memóriákat (ez egyébként meg is történt, logikas pedig azóta rendszeresen bejelentkezett a hardverapro.hu-ra).
Szívesen bocsátom adminok, moderátorok rendelkezésére a teljes levelezésünket, ha kell.
Magam is kíváncsian várom logikas válaszát. Az biztos, hogy privátban egy szót sem válaszolok neki, és persze messzire kerülöm a jövőben őt is, és mindenki mást, aki maga ajánlja fel az utalást. -
bzoly
aktív tag
Érdemes vigyázni Ricky Pauerel.
Félretetetett velem egy procit, majd hosszú ideig nem jelentkezett. Felhívtam telefonon, mire azt mondta, hogy biztos hogy kell neki, csak most nem tud belépni a hardverapróra.
Majd megint vártam egy két napot, de már a telefont sem vette fel és privátra sem válaszol, pedig azóta már többször belépett.
Anyagi kár szerencsére nem ért, ezért a fekete elmaradhat... -
ScrapUnit
aktív tag
Érdemes vigyázni -Nyugger- fórumozóval! A történet röviden: tegnap felkerült egy külső 500-as HDD a hirdetések közé, amire kb. 20 perccel a felrakás után jelentkeztem. Írtam 1 pü-t, majd felhívtam, mert időközben indulnom kellett munkába. Megbeszéltük, hogy este 10 után találkozunk (ekkor végeztem) és elhozom. Telefonon szinte mindent leegyeztettünk, kérte, hogy este még csörögjek rá. 7-kor hívtam szünetben 2x is, telefont nem vette fel, pü addig nem jött. Ezután írtam egy pü-t, hogy mizu, azt mondta, otthon hagyta a telefonját és a HDD-t eladta. Szerintem én lehettem az 1. vagy 2. komoly érdeklődő a termékre, mégis eladta annak ellenére, hogy leegyeztettük az időpontot és a helyzínt. Mivel anyagi kár nem ért a bosszúságon kívül, feketét nem kérek, de vigyázzatok vele biznisz előtt, az én bizalmam elveszett iránta.
-
faresz5
aktív tag
Nem szoktam ilyenekkel foglalkozni de sajnos egyre több ilyen ember van.
nagyon sajnálom,de Fekete pontot szeretnék kérni [link] mfercso kollégának amiatt,hogy nem vette át a direkt neki megrendelt terméket. Ez még nem is zavart volna,(bár benne áll a pénzem) mert majd elviszi más nem akkora tétel.
Viszont az már zavar,(ami egyre gyakoribb a fórumon sajnos) ,hogy megkér valamire,jelen esetben egy termék megrendelésére, én jóval a bolti ár alatt beszerzem neki(igaz kicsit megcsúszott a szállítás de nem rajtam múlott,szóltam előre),erre szólok neki,hogy itt a termék válasz, az nem jött pedig:
naponta 4-5x belép,3napon keresztül írogatok neki,hogy legalább annyit mondjon,hogy nem kell a termék, és ne raboljuk egymás idejét, de erre nem képes. Innentől kezdve elvágta magát nálam, nem szavahihető ember, senkinek se ajánlom,ennyit ér a becsülete.(3k-s tétel)
Tanulság: Ha valaki veszi a fáradságot,hogy ír neked, akkor Te is vegyed a fáradságot hogy 2szóban válaszolsz neki, ennyivel tiszteljük már meg egymást.Mindenkinek kellemes estét kívánok, és kerüljétek ezt az embert ha jót akartok.
-
törölt tag
Fekete pontot kérnék neki balazs8907
ezt vettem tőle ps3 olvasófej beraktam ugyan azt csinált amint az enyém,mondom neki hogy szerintem ez is kiégett
azt írta á 100% hogy jó így meg úgy ,más baja van biztos ,erre eladom a ps3-mat f27 fórumtársnak ő azt írta hogy kicserélte az olvasófejet és megy tökéletesen a gép,nos balazs8907 meglopott5800 ft-al.persze azt mondjahogyf27 is hazudik ,de visszavásárolni már nem akarja az olvasófejét.
senkinek sem ajánlom őt!!!
-
Bloodrayne2
tag
válasz
-
utánvétel
aktív tag
válasz
Jó ez a kis üzletszabályzat, így korrekt a biznisz, nincs utólagos vita.
-
droving
aktív tag
Mint látható az nekem is van.
Csak annyira ment a könyörgés , hogy el feledkeztem róla.
Mert jót akartam másnak.
de ez megszűnt részemről.
-
BlackPriest
őstag
válasz
Bloodrayne2 #17420 üzenetére
ezért van egy jól bevált üzletszabályzatom, amihez én is és a vevőim is tartják magukat. nincs félreértés, nincs anyázás, nincs olyan, hogy én vagy ő másképp gondolta
-
droving
aktív tag
Nem sír a szánk.
Ami jár az jár.
Nekem 2000FT ugrott benzinre , akkor már egy fekete pontot nyomjanak már oda.
-
Bloodrayne2
tag
Egy jó ideje olvasgatom a felháborodott emberkéket,akik kéregetik a fekete pontot és idegeskednek,hogy nem kapja meg az illető,akinek szántátok.Na ennek oka sztem az,hogy ha valakit nem ért anyagi károsodás,akkor úgy se irkálnak be feketéket,hiába sír pár ember,ezt a fórum legelején olvashatjátok.Ha ért anyagi károsodás pl.: előreutalásos átverés vagy üzemanyag pocséklás,akkor lehet kérni feketét,de ha ilyenekkel jönnek az emberek,hogy meggondolta magát,meg nem jelentkezik és még nem lett elküldve a cucc,akkor sztem nem ide kellene írkászólni,hogy feketét,mert nem vette át vagy meggondolta magát,vagy csak halogatta.Ha meg az utóbbi szokott a legtöbbször lenni,akkor mindig ki kellene írni a hirdetés alá,hogy aki hamarabb fizet,az viszi,már csak a bajok elkerülése végett.Ide csak azok jöjjenek akiket tényleg anyagi károsodás ért.
Elnézést kérek a főnököktől a nem ide illő firkálmányomért,de már jó idjee csak ezeket látom és csak a véleményemet írtam le.
-
Haapaet
csendes tag
Sziasztok
fekete pontot kérnék matyi71-nek.
Vettem tőle (pontosabban csak szerettem volna) egy DVD olvasót, megegyeztünk, elutaltam a pénzt, írta, hogy feladta a csomagot, mondom remek.
1,5 hét várakozás után érdeklődök merre jár a csomagom, másnap írja hogy rosszul adta fel, a posta visszaküldte neki, ne haragudjak, újra feladja, mondom oké, előfordul.
de ennek már lassan 3 hete, 2hete 1-2 naponta írok neki pü-t de semmi reakció, pedig naponta belép az oldalra
se pénz, se DVD olvasó...Haapaet
-
ken26
tag
Szeretnék egy örült mrk123458 kolléga lehuzó emberkét bejelenteni aki be akart huzni engem,de már azokat törölte a privát üziből,csakk hogy más is tudjon róla és elég ideg bajos az ürge!
-
droving
aktív tag
Én inkább csak szolok itt a többség nevében.
Amíg agyon nem veri valaki.
-
-
A Lista frissítve
Aki fekete pontot hiányol, az nyugodtan írhat privátot!
-
droving
aktív tag
Jó lenne ha kitiltanátok már b1LL
Eddig már 3 feketepont érkezett rá.
A hülye kisgyereknek az a poén ,hogy lejegeltet mindent.
És szarik rá mindenkire.
Ha hívod ,más veszi fel a telefont.
hazudozik ,hogy most így nincs ideje úgy nincs stb ....
Jó lenne ha már nem kéne többet miatta írogatnom.
-
Tibinho
tag
válasz
PeeterssoN #17387 üzenetére
LOL
-
jlali83
csendes tag
válasz
sinkol #17410 üzenetére
Köszönöm a tájékoztatást, de nekem az is elég, hogy a feketepontja által odafigyelnek erre a megbízhatatlan emberre akinek ennyit ér a becsülete. Ha kitiltják akkor új néven regisztrál, így a kitiltásnak nem látom értelmét. Amúgy a készülék hibája szerinte is és ránézésre is csak csavarlazulási hibának látszott, ami mint utólag kiderült kontakthiba volt és így én "hibátlanként" vettem.
-
sinkol
tag
válasz
jlali83 #17409 üzenetére
Nagyon nem szeretnélek elkeseríteni, de volna pár észrevételem a problémáddal kapcsolatban:
1. A szabálysértési értékhatár minden egyéb fórumbeli híresztelés ellenére továbbra is él és virul
Továbbra is magyar királyi csendőrség végzi benne a szükséges nyomozati cselekményeket, de sajna a szabálysértési eljárás során sokkal kevesebb lehetősége van az eljáró szervnek mint bcs esetén. Pld. szabs. eljárásban a szolgáltatók nem adnak ki híváslistát, a pénzintézetek nem adnak ki számla információt és még sorolhatnám. Ebből adódóan sokkal reménytelenebb egy szabs. feljelentés mint egy bsc-s
2. Esetedben az eladót nincs miért feljelentened, mivel nem követett el a 5rendőrség hatáskörébe tartozó jogsértést. Mivel már az eladást megelőzően tudomásod volt a készülék hibájáról, hisz már az adásvételit is ennek szellemében írtátok, ezért az eladó nem csapott be téged. az már egy más dolog, hogy az adásvételiben rögzített pénz visszafizetési garanciától egyoldalúan elállt, de ez már polgári jogi eljárás keretein belül rendezhető. Bíróság indíthatsz pert ez ügyben, de ez neked jóval több költséget fog jelenteni, mint amennyi a várható haszon lenne.
Véleményem szerint ha sikerül elérned azt, hogy kitiltsák ezt a tagot innen, akkor már elérted azt amit csak lehetett ez ügyben
-
jlali83
csendes tag
Feketepontot kérek Trigosz-nak akinek 3000 Ft-ot ér a becsülete. Személyes találkozót lebeszélve várom a megbeszélt helyen amikor is 10 percet késve felhívom hogy mikor ér ide, mire ő bevágja, hogy elment az Lg Shine telefon kijelzője (nincs meg sajnos a hirdetés linkje), ami az adásvétel tárgya volt, ezért mégsem oké a dolog. Ezt ugye mondhatta volna még mielőtt feleslegesen odamentem volna. Egy pár percre rá mondja, hogy meghúzta rajta a csavart és jó lett a telefon kijelzője és várjak 20 percet mert mégis jön. Mondom oké úgyis dolgom van a megbeszélt hely közelében. Megnéztem a telefont, működött, nem volt az a nagyon fasza, de talán az árát akkor úgy gondoltam megéri. Mivel csavarhuzogatás volt, adásvételibe 10 nap pénzvisszafizetési garanciát vállalt, mert kontakt/szalaghiba-gyanús volt a telefon. Egy pár óra múlva csak úgy egyszerűen elment a teló kijelzője, ki-bekapcsolással próbálkoztam, de semmire nem reagált. Szóltam is az eladónak, hogy baj van vele. Erre ő bevágja, hogy biztos elrontottam, pedig eleve én voltam a hülye, hogy eleve fel sem hívott, hogy nem jön mert szar a telefon és utána én hülye megvettem az ideiglenesen megjavított telefont. Többször rákérdeztem, hogy mikor intézzük el normálisan, feljelentés nélkül, amire nem volt hajlandó és azt mondogatta többször, hogy még él a 20000 Ft-os szabálysértési határ és inkább vállalja a rendőrségi eljárást. Pár napra rá megígérte, hogy 2 héten belül lesz pénze és visszaveszi a telót, de ez már egy kb egy hónapja volt. Munkám miatt nem nagyon érek rendőrségre szaladgálni és mivel szerencsére csak 3ezer Ft-ról van szó így csak itt figyelmeztetem egyelőre a fórumtársakat eme okos földinkre, akinek ennyit ér a becsülete és aki rosszul tudta, hogy még él a szabálysértési összeghatár és így kockáztatja a príuszát.
Hirdetési jogát megvontam az ügy rendezéséig.
[ Módosította: Janoska26 ]
-
Viktor77
titán
válasz
bélanéni #17400 üzenetére
Itt hangzik el a lényeg. Igen, egy privátot megért volna. Tetszik-nem tetszik, kárt okoztál neki azzal, hogy nem vetted át az eltetetett procit.
Másik dolog az esetleges megbízhatatlansága, de ez semmit nem indokol.Amúgy meg, most komolyan, nem ért meg volna egy 3-4 szavas privátot, hogy nem kell a proci? Sok kellemetlenségtől kímélted volna meg mindkettőtöket.
A személyeskedét kéretik a privátokra tartogatni! Ne kelljen már ezért kiraknom senkit.
-
bélanéni
őstag
válasz
.:Vision:. #17401 üzenetére
A szavajárásomat csak a hozzád hasonló alamuszi emberek rontják ilyen szintre! A legjobban az zavar, hogy itt egy 9 napos történetről van szó, és EZÉRT érdemes volt ilyen szinten besározni! Holott tartom a véleményem, hogy kettőnk közül a te magatartásod és hozzáállásod volt nem megfelelő!!
Aktív témák
Hirdetés
- iPad topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Renault, Dacia topik
- 3D nyomtatás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GTA V
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Eladó vadonatúj Erazer P60i Gamer Laptop RTX 4060 16GB/512GB i5-12450H 2025.03 vásárlás
- Nintendo Switch Lite Grey
- Lenovo Gamer PC , i5 12400F , RTX 3060 , 16GB RAM , 512GB SSD
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -40% i7-1260P 16/1TB 2,5K Intel Iris Xe
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest