-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
ez az egyszeres & pont nem jó. két && kellene szerintem.
az eredeti kérdésre válaszolva meg megnézném, hogy minden környezeti változó ugyanúgy van-e beállítva, amikor automatikusan indul a cucc, mintha kézzel.
pl. egy set kimenetét összediffelni mindkét esetben elég hasznos tud lenni. -
rtom
senior tag
Nem tudom, mi / melyik script indítja a screenlet-et. Abba kell beszúrni kb. így:
sleep 5 & screenlet
Pl. mint Ubuntu-n a munkamenetek, ahhoz hasonló nincs itt?
A x értékére elsőre adsz mondjuk 5-öt, megnézed működik-e. Ha igen, akkor elkezded csökkenteni. Ha nem, akkor tovább növeled (bár nem hiszem, hogy 5 mp ne lenne elég a desktop megrajzolásához). Mindezt addig folytatod, amíg jó lesz (nem vár sokat, de teljesen megjelenik a screenlet szövege).
-
ivivan
tag
válasz
bambano #7797 üzenetére
Milyen log érdekel? 64 bites a Debian és van rajta munin. Mit nézzek a muninon? Én semmi változást nem látok rajta akkor, amikor nem megy, ahhoz képest, amikor megy azon kívül, hogy az Apache graph-ok szaggatottak lesznek (mert gondolom a munin sem kapja meg a stat infókat az Apache-tól)
-
_ak_
addikt
Végül is felment minden különösebb probléma nélkül és egész használható is amíg el nem indítom firefoxot vagy a xine-t, mert utána elkezd swappolni és egészen addig nem hagyja abba amíg nem nyomok neki egy resetet.
Próbaképp még gondoltam összehozom valahogy egy ralink rt73 wifiel, mert anno unbuntu alatt sikerült, de itt most elakadtam.
A hivatalos howto esetében a 'depmod -aq'-ra a login screent dobja be (vasm nem ismerte fel automatikusan), egy másik guiddal meg acat "alias wlan0 ndiswrapper" >> /etc/modprobe.conf
-ra
az a válasz, h nincs ilyen device, holott a driverre rámondja, h telepítve van már (ndiswrapper). -
Lenry
félisten
miért van, hogy az automatikusan induló screenletjeim így néznek ki? ha kézzel indítom őket, akkor jók
Új hozzászólás Aktív témák
- Mozilla Firefox
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Escape from Tarkov
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo USB-C 135W töltők
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RTX 2060S 8GB Rampage SHIVA 600W
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2133
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest