Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rohir
tag
Üdv!
(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Gép előtt, lakásban-való-járkálás/játék közbeni kommunikációra.
(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20 000 Ft
(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezeték nélküli
(4) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofonos
(6) Milyen hangzást vársz?
Lehető legjobbat ami belefér árban
(7) Milyen csatlakozású legyen?
USB (Wireless?)
(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
Integrált alaplapi.
(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Könnyen kapcsolható mikije legyen, akár hajtogatós is jó. A fülpárna ne szövet vagy málós műbőr legyen.Perpill egy Genius Cavimanus van használatban, hangzásra és kényelemre tökéletes. Átnéztem a 10-30 ezres listát, meg vissza olvastam pár oldalt de nem találtam megfelelőt.
-
skitzoo
senior tag
sziasztok. genius cavimanus hs-g700v- hez keresnék drivert. de sehol nem találok. Valaki esetleg?
-
skitzoo
senior tag
Hello. Fülest szeretnék vásárolni. Az ár olyan 20-30 között.
Ami előtte volt az egy Genius Cavimanus HS-G700V. Ennél szeretnék most egy kicsivel jobbat.
Ha mikrofon nincs rajta az nem akkora nagy gond.
Creative Sound BlasterX H6-ot néztem. Vagy H5.
Fontos lenne a jó hangzás, és a Virtuális 7.1
+rezgőmotoros basszuskiemelés ha van értelme. -
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Rövid megfontolás után egy g430-as lett a kiválasztott fejhallgató. 19K-ba házhozszállítva. Túllépve a 10k-s keretet, de talán minőségi cucc.
Van már egy kb. 12 éves asztali Logitech márkájú hangszóróm, így talán valamennyire adtam erre a márkára is.Előtte használtan vettem egy Genius Cavimanus 7.1 fejhallgatót. Az eladó szerint 2-3x használt és az állapota is jó. De valamiért egy kb. 200-300 óra használat után beadta a kulcsot. Hol volt hang hol nem.
Ezt követően vettem egy ÚJ olcsóbb Genius HS-G500V-t, még ha nem is olyan hangzású, de legalább újonnan csak elég lesz. Na ez bírta 100órát. A mikrofonja nagyon recseg több csapattárs elmondása szerint is. Röviden ennyi, hátha valaki okul majd belőle ha ilyeneket néz.Így lett a Logitech, majd kíváncsi leszek rá, hogy jó vétel lesz-e?
-
Henrik000
csendes tag
Genius Cavimanus HS-G700V Ebben az elfogadható ár kategóriában ezt néztem ki ami úgy talán jó lehet. Szerintetek ?
-
deny330
senior tag
Üdv! Egy kis beszámolót szeretnék írni 1 év után a Logitech G430-ról, hátha valakinek a jövőben hasznára válik.
Én alaplapi hangkártyával használom (Giga B75M-D2V, elég silány hangkari) és így azt mondanám, hogy zenére nem alkalmas 2 okból se; halk és.. hát elég sokat kellett állítgatni a hangszín-szabályzót, mire belőttem a kellemes hangokat zene, játékok és film alatt. Zenére nem tudom ajánlani, aki elszórtan hallgat zenét és nincsenek nagy elvárásai annak jó lesz, amúgy meg Cloud jobb választás szerintem. Játékra abszolút jó - én sztereóban használom, nem virtual 7.1-be - , könnyen belövöm a hangokat, nem kell sokat gondolkodni mi honnét jön (bár a fölöttem lévő hangok érdekesek, és hátulról "eltűnik" a hang. Ha mögötted van valaki lutri, hogy észre-e veszed, de egy kis logikával kiszürhető). Nem profi szintű játékra tudom ajánlani, talán még a hozzáadott hangkártyával átrakva 7.1-re használható is profibb meccseken. Filmre ezzel ajánlom egyébként (vagy a dolby által használt virtualizálást), sztereótól sokkal jobb hangzást ad úgy vissza. Pókember filmeket fül orgia volt így nézni..
Egy jó hangkártya sokat tud a hangzáson dobni (de zenére így sem az igazi), a hozzáadott hangkártyát pedig csak laptophoz vagy nagyon nagyon silány minőségű hangkártyával szerelt alaplaphoz ajánlom, egyébként felesleges. A fülpárnák egyébként marha kényelmesek, ha veszek következőre fejhallgatót, csak is hasonló szövet jöhet szóba. A hangokat alapvetően jól kizárja, de a szomszéd reggel 7 órai fúrását csak a feljebb tekert hangerő oldja meg. Az anyaga miatt nem igen ajánlom olyannak, aki cipelgetni szeretné. Én nekem keletkezett a bal (mikrofon oldali) fülkagylónál található "G430" felirat mellett egy - egy repedés, a műanyag le is tört egy nagyobb darabban - remélem gariba kicserélik a fülest. Anyagminősége nagyon silány, erre a jövőben sokkal jobban oda fogok figyelni. Nem volt semmi komolyabb használat egyébként, a monitoron és a fejemen feküdt mindig, szóval..
A mikrofonja okés, de nem vagyok oda érte. Tisztának tiszta, de nagyon kisfiússá teszi az ember hangját szerintem - háttérzaj ("zúgás") elhanyagolható, szinte nincs.
A kábele pedig nagyon bejön.
Zseniális ez a szövet kábeles dolog. Akárhányszor rámentem a gurulós székemmel a kábelre csak feltekerte a lábára a kábelt a szék, de egyszer sem lett kontaktos. Ha legközelebb veszek fülest ezt is szem előtt tartom, nagyon jó kis cucc.
Én összesítve egy 10-es skálán 7-et adnék neki (de persze szubjektív, én nem zenehallgatásra használom, arra sajnos alkalmatlan). Ár/érték arányra szerintem a Cloud több szempontból is jobban megérheti (vagy az éppen aktuális "best buy modell ilyen áron), én mondjuk egy kicsit áron alul jutottam hozzá egyik barátomtól 17.000 forintért, így talán azt mondom, hogy nem volt rossz vétel. A Genius GX Cavimanus HS-G700V-től sokkal jobb - nem 1-2 lépcsőfoknak mondanám az előrelépést, sokkal inkább 1-2 emeletnyinek. Talán annyi a Genius javára szól, hogy zenére kicsit jobb a rezgő funkció miatt és a sokkal masszívabb műanyag borítása.
Ha már itt vagyok, bedobok egy kérdést is;
Van olyan headset kb 30.000 forintig behatárolóan, ami szövetkábeles vagy vezeték nélküli és nagyon ajánlott filmre is, játékra is, zenére is? Vagy még mindig a Cloud tartja az első helyet? (Mikrofon ha nincsen nem probléma.)
-
spanglee001
addikt
válasz
BorsóKorsodi #19545 üzenetére
a zalmant nem ismerem, de a cavimanus és a térhangzás egy mondatban érdekesen hangzik
volt geniusom teszett szépen szólt hangosan, rezgett is tetszett amig nem próbáltam jobbat elégedett is voltam vele, de ott csak reklám szinten van térhangzás
viszont a zalman real surround ott szinte biztosan jobb a térhangzás ismerve hogy a cavimanusnál nincs
-
BorsóKorsodi
tag
Szerintetek meik szól jobban? Főleg a térhangzást figyelembe véve.
Zalman ZM-RS6F vagy a Genius Cavimanus HS-G700V ? (kb egy áron tudom beszerezni őket )
-
spanglee001
addikt
válasz
csupa csaki #18827 üzenetére
igen volt gond a mikrofonnal, viszont régebbi logi szoftvert kellett felrakni mert az ismerte fel az újabb firmwaret
így friss firmwarevel már nincs gond. a cloudot csak kipróbáltam szépen szól tényleg jól minden a helyén van, csak térhatás nincs, persze ha jó a hangkártyád az is tudhat jó virtuális térhatást, de olyat még nem hallottam ami tényleg jó is lett volna. a cavimanustól minden jobban szól
mondjuk ott rezgő nagyon jól helyettesítette a basszust, azt sajna nagyon hiányolom, de ezt leszámítva mérföldekkel jobb a logi, ráadásul ugyanott marad a hangerőállítás is, meg pár extra gomb is van amit sosem használtam, de van ha kellene
-
csupa csaki
tag
válasz
spanglee001 #18826 üzenetére
G633...hmmm. Erosen gondolkodok. Tobbnyire jatekra kellene. Nagyjabol egy arban tudok G633-at es Cloud II-t szerezni. Akkor nem is kerdes a hangkartyam teljesitmenye. Szoval te inkabb a logit ajanlanad? Sokkal jobb mint a Cavimanus? Olvastam korabbi kommentekben, hogy adodtak mikrofonnal kapcsolatos problemak (ha jol emlekszek). Van tapasztalatod amugy a Cloud-al?
-
spanglee001
addikt
válasz
csupa csaki #18824 üzenetére
igen nekem is tetszett a cavimanus hangja, addig amíg nem próbáltam ki bármi mást
a felsoroltak bármelyike sokkal jobb, a kérdés ha játszani/filmezni szeretnél akkor logitech a térhatás miatt, ha inkább minőségibb zenéket is hallgatnál hosszútávon akkor hyperxnekem 633 van most jelenleg. meg vagyok vele elégedve
-
csupa csaki
tag
Sziasztok. Jelenleg egy Genius cavimanus-om van, aminek haverok szerint elkezdett recsegni a mikrofonja. En ebbol nem veszek eszre semmit, csak Ok szoltak hogy kb 5 percenkent elkezd recsegni es nem halljak amit beszelek egy rovid ideig. Gondolkozok a cseren es lenne 2 kiszemeltem. A lenyeg h hozza a Genius hangzasat, mivel az nagyon rendben van. Logitech fan vagyok, ezert az egyik a G430 a masikrol csak toleteke hallottam, a HyperX Cloud, vagy Cloud II. Van egy Sound Blaster Audigy ZS hangkartyam. Orulnek ha a Logitechet javasolnatok, de hajlok a minosegibb cucc fele. Vagy egyeb javaslat?
Koszi a segitseget. -
Lottheus
tag
Sziasztok,
Genius Cavimanus HS-G700V fülesemet kell lecserélnem sürgősen mert sajnos elkezdett rosszalkodni (akad a hang néha elis némul egy pillanatra)
Ahogy itt bújtam a fórumot a HyperX Cloud-ot szemeltem ki, viszont csak alaplapi hangcucc van Realtek ALC892 és nem nagyon terveztem hangkarit is venni ezért kérdem hogy a Cloud II a jobb választás akkor ugye?
A mostani G700v-vel amúgy megvoltam elégedve a virtuál 7.1 is tetszett és a vibrációs efekt pedig pláne, sajnos egy kis felhasználói hülyeség miatt ment tönkre (volt használva sokat full hangerőn csak úgy vállra téve) Lényeg hogy valami hasonló hangzást várnék a Cloud 2 beépített hangcuccától is és ha jól tudom akkor lehet jackel is használni ha netán később mégis rászánom magam egy Xonar DGX-re. -
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy minőségi fülest ami az alábbi kritériumoknak megfelel és ebben kérném a segítségeteket.
(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zene, film, játék (a sok mély előny)
(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
40-60
(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Lehet mindkettő, igazából egy vezeték nélkülinek jobban örülnék csak azonos árszinten egy vezetékesnek jobb hangminősége lesz
(4) Circumaural vagy supraaural?
Mindenképp circumaural fejhallgatót szeretnék, a fülem semennyire sem bírja, ha azon támaszkodik a párna
(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Lényegtelen
(6) Milyen hangzást vársz?
Virtuál hangzású is lehet, de ha stereo-ból tudok egy jót mondani az is megfelel
(7) Milyen csatlakozású legyen?
Jack és USB is lehet (USB jobb lenne az integrált kártya miatt)
(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
Integrált hangkártya, gép az adatlapomon (integráltak között elvileg korrekt, de szerintem teljesen átlagos)
(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Semmi csillámpónis elvárásom nincs...Az alábbi füleseim voltak:
-Volt Roccat Kave-em ami egy borzadály volt, hangzásra és minőségre is.
-Razer Tiamat 2.2 ami a mindenki által hirdetett brutális mélyeket nem igazán tudta produkálni, volt benne mély, de messze nem az amit mindenki mond.
-Genius Cavimanus HS-G700V amit jelenleg is használok, meglepő de a rezgetős fícsör nagyon bejön, nagyon sokat hozzáad a hangzáshoz.61-ért már Tiamat 7.1 is van, de látva a Razer Tiamat 2.2-őt, félek csalódnék benne és plusz hangkártyát nem szeretnék venni, az integrálttal használnám.
A plusz hangkártya max a keretbe belefoglalva jöhet szóba és az is csak külső USB-s lehet.Ami fontos, hogy nagyon szeretem az erőteljes telt mélyeket, szóval a Strix széria nem nekem való.
-
pucz
senior tag
válasz
CsonkaImo #15837 üzenetére
Kár. Ma voltam városba, szétnéztem egy-két helyen fejes témában. Hát, katasztrófa ami itt van. A Médiába ugyan voltak Gamer cuccok, de horribilis összeget dobnak rá.
Láttam a Genius Cavimanus-t, na mondom, ezt meg is veszem, azt jóvan-a'. Ránéztem az árára, gyorsan le is tettem erről. Több mint 10.000 Magyar forintot dobtak rá, az internetes árához képest.
De nem kinlódok, veszek neten Razer-t, a "név kötelez". Azt vagy jó lesz, vagy nem....
Minden jót!
-
sylar5
csendes tag
Sziasztok,
Fejhallgatót szeretnék vásárolni, ebben szeretnék segítséget kérni.
Leginkább játék és zenehallgatásra használnám. 15 000 Ft árkategóriában, vezetékes kivitelben.
Ez lesz az első headsetem, [ASUS Cerberus] és Genius Cavimanus jött eddig szóba. Előbbiről olvastam, hogy zenéhez talán nem a legmegfelelőbb, utóbbinál pedig a beépített hangkártya miatt aggódom, ráadásul nem mai gyerek 2013-ban jött ki.
Van valakinek tapasztalata az említett eszközökkel, illetve tudnátok ajánlani mást ?
-
mazoli
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék!
Fülest vennék max 20e forintért 99 %-ban játékra.
Hangzásban 5.1-re gondoltam, de nyitott vagyok ilyen téren.
Ami fontos lenne, a rezgő funkció, azonban igen kevés leírásnál említik, pedig tudom több gyártó kínálatában is van.
Tudnátok ajánlani a Genius Cavimanuson kívül?Előre is köszönöm!
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Genius Cavimanus headsetet. A kérdésem csak az lenne, hogy tudtok valami jó karaoke progit ajánlani hozzá? Esetleg az megoldható, hogy youtube-on lejátszom a feltöltött alapot, és felveszem a ráénekléssel együtt?
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Garsza
veterán
Helló!
Melyik jobb füles?
Genius Cavimanus HS-G700V
Creative Tactic 3D RageNagyjából egy érban vannak kicsit drágább a Creative.
-
spanglee001
addikt
válasz
Silent77 #14490 üzenetére
igen ízlések és pofonok
szerintem a legstabilabb cucc volt eddig, cm strom sirus volt még olyan strapa felépítés de annak súlya is volt, a g35-öt még azelőtt visszaküldtem hogy sikerült volna eltörnöm, a strix dsp-ből csak a mély hiányzott, a tiamat 7.1 et úgy pakolgatom mintha legalább valami instabil robbanószer lennede ár érték arányban a cavimanus volt a legjobb, igaz a mélyet vibrációval pótolta ami nagyon bejött nálam, valakinek ez nem jön be
-
válasz
spanglee001 #14489 üzenetére
Nálam is járt cavimanus, egy borzalom már bocs.
Ízlések és pofonok, én nem ajánlom senkinek. -
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Szeretnék headsetet venni, de nem tudok dönteni két verza közül.
Az első a Genius Mordax, míg a második a Genius Cavimanus.
Ez a virtuális 7.1 mit takar pontosan? Lehet pl játék közben hallani hogy pl valaki a hátam mögött lépked, lehet ezt érezni? Engem ez nagyon nem győz meg, és a mordax felé hajlok inkább, de ha ez tényleg érezhető, amit írtam, akkor cavimanus lesz a nyerő.
Esetleg más márkába tudtok cavimanushoz hasnolót ami virtual 7.1 vagy 5.1 de van rajta jack csatlakozó is?
-
spanglee001
addikt
válasz
Dounter88 #14407 üzenetére
sajna erre elég nehéz választ adni, kicsit gyűjteni kellene még hozzá.
15k ért tudnám ajánlani a genius cavimanust amiben nem fogsz csalódni, sajna ez a legolcsóbb alternatíva amit mondhatok. Ebben van hangkari is, mivel alaplapival nem fog tetszeni egyik sem. Ami olcsóbb az sajna vagy rosszul szól, vagy kényelmetlen de inkább sajna mind2. Mondom ezt úgy hogy végigzongoráztam a fejhallgatókon 2k-tól 60k ig a hyperx cloud kivételével belekóstoltam mindbeitt látható a 2 véglet
-
spanglee001
addikt
válasz
Chrys_ #14334 üzenetére
Én már próbáltam, asus strix dsp, logi g35, genius cavimanus, cm strom sirus, és végűl a tiamat 7.1 lett az amelyik mindenben verte az előtte lévőket, igaz kellett hozzá egy sonar u7 is de mondjuk 80k ért már elvárható hogy jó legyen. Főként játékra vettem bf4 alatt ezzel csukott szemmel tudtam hogy honnan jön a zaj, ami nagy előny, a többi fejessel volt hogy pont háttal álltam neki pedig a sirus is real 5.1 fejes.
-
-
csupa csaki
tag
Sziasztok,
Egy baratom gamer fules vasarlas elott all, es probalnek neki segiteni. Kapott kolcsonbe egy Speedlink Medusa nx 7.1 -et, ami szerinte eleg jo (bar ketlem, hogy lenne osszehasonlitasi alapja) es erossen gondolkodik, hogy egy ilyet szerezzen be. Ajanlottam neki, hogy mindenkepp irjon egy forumba, kerdezze meg masok velemenyet is, hogy ilyen arkategoliaban milyen alternativak vannak. Nekem egy Genius Cavimanusom van, amit batran ajanlottam neki, de mivel nekem se volt meg ezen kivul mas gamer headsetem, igy inkabb en is hozzatok fordulok, nem akarom rabeszelni, mivel en meg nem ismerem a speedlinket. Egy rovid internetes guglizas eredmenye szamomra az, hogy a Cavimanus (felhasznaloi velemenyek alapjan) jobbank tunik. Nektek mi a velemenyetek? Mit ajanlanatok Neki?
Koszonom a segitseget a neveben is!
Udv es BUEK -
spanglee001
addikt
cm storm sirus, sokkal jobb mint az eddig próbáltak
(cavimanus, strix dsp, g35, )
ez már megfelelő onnan jön hang ahonnan kell, és annyi amennyi kell
elég masszívnak tűnik, kényelmes is. -
spanglee001
addikt
válasz
j.bravo #14009 üzenetére
megjött a g35, van basszus ha felveszem EQ-n, de nagy hangerőn torzít, térhatás van egy kevéske, de a strix dsp sokkalta jobb volt kár volt a csere. elég törékenynek néz ki. asszem vagy vissza váltok a strix dsp-re vagy keresgélek még valamit ami megfelel. azt mondanám a kis genius cavimanus is hozta ennek a szintjét
nemhinném hogy selejtet fogtam volna ki, valszeg nagyok az elvárásaim. -
spanglee001
addikt
Vettem egy asus strix dsp-t,31k ért visszaviszem visszakérem az árát mert szolídan szólva is gáz a cucc, gyenge basszus garázs térhatás, viszont tetszik de ugye nem nézni kell.
A tiamat 7.1 valóban fain cucc, megéri az árát kell e hozzá hangkari? nekem ilyen hangkarim van, de erről a házimozi szól, jólenne olyan füles aminek belső hangkarija van. Esetleg van e valaki Pesten akinél belehallgathatnék, a fülesébe pár percre, hogy tudjam mégis mire dobok ki egy kissebb vagyont.
Genius cavimanus hsg700v nem volt akkor térhatás, de rezgővel rendesen fejleszaggató mély volt benne 15 k ért. -
spanglee001
addikt
Mi a véleményetek asus strix
és a natec genesis real 7.1 ről.
genius cavimanus ról váltanék, a hangerő gomb kezd kontakthibás lenni serceg tekeréskor.
Az asus tetszik, viszont a genesis jobbnak tűnik, de nem találni róla tesztet. -
Marcsingó
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom. Tegnap este mikor kikapcsoltam a gépet akkor minden tökéletesen működött. Ma bekapcsoltam és nincs a fejhallgatóban hang ( Genius GX Gaming Cavimanus 7.1 ). Kipróbáltam másik gépen, ott megy tehát nem a fejhallgató a rossz. Újraraktam az illesztőprogramot de nem segített.
Valami ötletet szeretnék kérni, hogy hogyan tudom orvosolni ezt.Közben annyit tudtam elérni, ha letiltom a hangszórókat akkor a fejhallgatóban van hang. Viszont előtte úgy működött, ha nem volt bedugva a fejhallgató akkor a hangszórókon volt hang, ha pedig csatlakoztattam akkor ezen.
Ötletet szeretnék kérni, hogy mit tudok csinálni ezzel.
Előre is köszönöm. -
asdbence
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Most vettem egy vadonatúj "Genius HS-G700V Cavimanus Gaming Headset Black" fejhallgatót.A problémám azzal lenne,hogyha skypeon beszélek haverjaimmal akkor amit én hallgatok azt ők úgy hallják mintha náluk indítottam volna el..Ez volt a baj az előző fülesemmel is bár az csak egy pár ezer forintos dolog volt. Azt hittem,hogy a fülessel van a probléma,de akkor ezek szerint nem.Nem tudjátok,hogy mitől lehet ez?
-
Sziasztok!
Ma küldtem vissza egy hibás Genius cavimanus, és nem szeretnék újra ilyen vackot.
Kisfiamnak vettük, nagyon tetszett neki, pedig leakartam beszélni róla.
A lényeg, hogy most kettő közül nem tudok(unk) dönteni.Creative Tactic3D Alpha
ThermalTake eSPORTS ShockAz Alphának milyen hosszú a kábele? Sehol nem találtam erről infót.
Alaplapi hangkártyával lenne hajtva, ASRock Z77 Extreme4, Realtek ALC898 7.1.
Fontos a mikrofon része, bár mindkettőnél olvastam, hogy halk. A Shock talán jobban tetszik.
Segítséget előre is köszönöm! -
RAZERXX
aktív tag
Sziasztok! Egy Genius CAVIMANUS 7.1 fülesem van !
Nem tudom normálisan beállítani vagy túl hangosak egyes effektek vagy halkak a rezgés üzemód csak akkor működik ha fullon van a hangerő úgy meg megsüketülök ! -
BlackTreff
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy a játék,film,zene szentháromságra (nagyobb részt játék, a többi csak alap szinten) melyik fejhallgatót ajánljátok?
HS-G700V GX-Gaming Cavimanus
vagy
CREATIVE Tactic3D AlphaHa esetleg ezektől van jobb is, akkor a tanácsokat szívesen várom.
A választ előre is köszönöm!
-
Trex3399
tag
Genius Cavimanus HS-G700V - ról vélemény? Egy Tactic3D Alpha - hoz képest? Még ez ami felmerült vásárlás gyanánt, erről is sok jót hallottam, de kíváncsi vagyok ki mit mond.
-
NOKA32
aktív tag
Shock on 5.1 vagy Creative Tactic 3d alpha vagy genius cavimanus?
-
válasz
soetigabor #8730 üzenetére
Inkább a Kunai, ezen ránézésre ócsóak a műanyagok
(#8727) MrRL19 Lássuk csak: Crerative Alpha/Sigma, Gamecom 780 és ha egyik sincs csak akkor genius cavimanus
-
cranley
csendes tag
válasz
soetigabor #8709 üzenetére
Genius HS-G700V Cavimanus Gaming Headset Black
7.1. usb-s, hangerő szabályzós. Egész jól is szól és van masszázs funkciója. (Basszusra szétrázza a fejet)
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Játékos fejhallgatóról kérdeznék.
Genius HS-G700V CAVIMANUS.
Ennél és hasonló társainál azt látom a leírásokban, hogy "virtuális 7.1 hangzás".
Ez mit jelent? Ez vmi olyasmi, mint a CMSS-3D és a sztereó füles kombója?
Vagy valódi sokcsatornás fejhallgatóról van szó, technikailag kettőnél több hangszóróval?
USB az jobb vagy rosszabb, mint a Jack?
Gondolom minőségben éppen ugyanazt nyújthatja, mint egy integrált hangkártya.
Köszi! -
Szia!
A Siberia v2 jó név, alátett hangkártyával (Xonar, stb.) a jackes kimondottan jó is lehet. Nekem szerencsém nem volt hozzá, de nem véletlen lett akkora név, amekkora, mégha árban kicsit túlzó is. Szerintem alaplapival nem fog térhangzást adni.
A Sigma még nem egyenrangú ellenfél, bár szerintem (és sokak szerint is) jól szól ő is, és már minőségibb darab, mint az Alpha, mégis olcsóbb a Siberiánál. És egyszerre usb-s és jack-es is, telefonról pont ugyanúgy használható, mint a Siberia, de ugye csak fülhallgatóként, a microfon jack-jét nem lehet dugni sehova egyiknél sem. Erre a Rage képes, annak van kombinált jack-e. Az ellenállásuk nagyrészt 32 ohm, szóval a telefon bírja.
A cavimanus, háát Genius, ettől még persze lehet jó, de mivel kevés hír van róla, azt mutatja, nem annyira elterjedt. De viszont csak usb-s szóval telefon bukó.
Az a baj, eléggé tág az árrés, ár/értékben szerintem a Sigma a nyerő, vagy pedig kis ráfordítással (+hangkártya) a Siberia. A genius csak akkor, ha nagyon tetszik, és olcsón akarsz venni füles. Hogy meddig bírja, passz. Lehet hogy sokáig...
-
haypro
senior tag
Srácok, a segítségeteket kérném.
Egy SteelSeries Siberia v2 jobban szól mint egy Creative Tactic3D Sigma?
Ha igen, mennyivel? Megéria a Siberia v2 a plusz ráfordítást?
Viszont a jackes Siberia nem tud 7.1-et Realtek 898 HD 7.1 alaplapi hangkártyával, csak valami drágább dedikálttal?
Mindkét fejesről jöhetne vélemény is. A SteelSeries jó utcai, telefonnal (Xperia P) való használatra is?
Esetleg a Genius Cavimanus HS-G700V-ról tudtok valamit mondani? Hol van ez a fejes az előbbikhez képest? Kevés infó van a neten, de eddig csak nagyon jókat olvastam róla.
Köszönöm! -
haypro
senior tag
válasz
Tsebacsi #7955 üzenetére
Köszönöm a választ.
Akkor milyet érné meg venni? Sajnos csak Realtek ALC892 7.1 integrált hangkártyám van. Ez jobb, mint az USB-s verzióé?
De ugye tud virtual 7.1-et a Siberia v2?
Olcsóbban árkategóriákban mit mondanál ezekről?
- OZONE RAGE 7HX 7.1
- Genius Cavimanus HS-G700VEzekkel szemben mennyire nagy a Siberia v2 előnye? Egymáshoz képest milyenek? Minden infó, tapasztalat jöhet.
Még egyszer köszönöm. -
Meglepően jó ahhoz képest, hogy szoftveresen hozza létre a térhangzást. A real az csak jack-es. Még elosztóval sem javallot, mert a single jack-en csak stereo jel megy ki.
haypro: 20k-ért nincs real 5.1 se, nemhogy 7.1, csak virtual. A Cavimanus az elmegy kategória. Az Ozone meg inkább ne. megvásárolt licencel dolgoznak, kétes anyagminőség mellett. Az alaplapi hangkártya felejtős, mert usb-s füles, nem az alaplapit használja, hanem a saját beépített hangkártyáját.
20k-ig Creative Sigma, Thermaltake Shock One, Asus echelon esetleg. 20k fölött picivel meg Creative Rage, Corsar Vengeance 1500.
-
haypro
senior tag
Max. 20k-ért milyen "gamer" fejest vegyek?
Lehetőleg 7.1-es legyen.
Én eddig ezeket néztem ki:
- Genius Cavimanus HS-G700V
- OZONE RAGE 7HX 7.1
Ezek jók?
Egymáshoz viszonyítva milyenek? Melyik a jobb, és mivel? Valaki tapasztalat? Még annyi hogy ezekhez még elég jó a az alaplapi Realtek ALC892 7.1 HD hangkártya? Vagy túlságosan visszafogja?
Köszönöm,
haypro -
válasz
Brian_GT #7597 üzenetére
Szia!
A Cavimanussal kapcs. sokat nem tudok mondani, a gyártó neve maga nem jelent sok jót minőség terén, aztán ki tudja... A jó real 5.1-ek sajnos 20k fölött indulnak, Roccat Kave [link] pl. Természetesen a real és a virtual 5.1 közötti különbség tapasztalható/érezhető, de nem olyan drasztikus szerintem. Zoltankakuk ebben kompetensebb. Zenére pl. nem javasoljuk a real 5.1et mert nem lesz olyan jó, mint egy stereo-val.
Amit megadtál árat, pont egy légüres tér, alatta ott van a Creative Sigma [link] (14k), fölötte picivel az Asus Echelon [link] (18k) és a ThermalTake Shock One [link] (19k). Sajnos Creative Rage-et most nem lehet itthon szerezni, a gyári 80 euró meg kicsit borsos, annyiért már a Corsair 1500-at [link] szoktuk mondani (24k).
A real 5.1-ek nagy része (talán az összes?) jackdugós, ajánlott hozzájuk egy hangkártya pluszban (Asus Xonar). A virtualok ugye stereo-k, és szoftveresen oldják meg a térhangzást. Ehhez szinén igényeltetik egy hangkártya, amit egyszerűen egy usb-be integrálnak, vagy magába a fülesbe (pl. Rage). Ezek előnye, hogy bármilyen pc-be vagy laptopba dugva ugyanúgy szólnak, csak a drivert kell telepíteni.
-
Frexol
csendes tag
Vagy esetleg még ez ami szimpatikus Genius Cavimanus HS-G700V
-
válasz
xysdrtz #6200 üzenetére
Hát így elsőre Arctic nem, Asus sem annyira. A 20k körüli bestbuy most a Creative Tactic 3D Rage. A baj az vele, hogy kicsit nehéz beszerezni (vagy az interstore van, vagy a Creative gyári honlapja). Nekem is rage van, tökéletesen elégedett vagyok vele, zenéra játékra egyaránt.
A másik amit ajánlani szoktunk, az a Corsair Vengeance 1500. Ez jelenleg a legjobbnak mondott usb-s virtual 5.1-es füles. Igaz, 23k körül van az ára.
Ha olcsóbbat szeretnél, a Genius Cavimanus sem rossz, de nem véletlen kerül csak 12k-ba. Ebben az árban van még 1 Creative, a Sigma, ez a fentebb említett Rage-től abban tér el, hogy korábbi kiadás, nem tud világítani, más hangkártya van benne, és egyebek.
Mindez semmit sem ér, ha van hangkártya a gépedben, mert akkor egészen mást szoktunk ajánlani (hifi füles + zalman csíptetős microfon)
-
Shodan
őstag
És akkor 20 ezer alatt mit javasolnátok?
Amiket néztem:
Genius Cavimanus HS-G700V 12K - használtan 9k
Creative Tactic3D Sigma 12k (Több helyen nem olvastam túl jókat róla)
Plantronics GameCom 780 Surround (itthon ritka, de jók a reviewek amazonon és neweggen is) 15-18k Kinézete mondjuk nem tetszik
Logitech G35 - 20KJátszani nem játszok sokat, de fontos hogy kényelmes legyen. Most egy kemény 3 ezer forintos philips van, de nyomja fejem.
-
Sziasztok!
5.1-es fejhallgatót szeretnék vásárolni,de csak a szerényebb ár kategóriából.... 16k a max keret!
Kérdésem az lenne,h az alábbi fejhallgatókról mi a véleményetek,melyiket ajánlanátok? Főleg játékra és filmnézésre használnám.
1.Arctic Cooling Arctic Sound P531
2.Creative Tactic3D Sigma
3.Genius Cavimanus HS-G700V
4.Ozone Strato Evo
5.Creative Sound Blaster Tactic3D Rage
+1. Razer Barracuda (használtan)Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
válasz
sultansmith #5498 üzenetére
Hűű hát 20k-ig bezárólag elég sok usb-s 5.1es füles van már. Ennyiért már elcsíphetsz egy Corsair vengeance 1500-at is, Thermaltake Shock-One-t, Sennheiser Pc320-at is. Olcsóbb árban a CoolerMaster Storm, a Genius Cavimanus, Trust GXT, Speedlink Medusa. Illetve a Creative Tactic3D Sigma/Rage. Esetleg az Arctic Cooling P531.
-
válasz
Lgaby91 #5446 üzenetére
Sajna Zalmannál minden tekintetben szűkebb, jobban a fejedre simul, érzed, hogy fent van, nem akar leesni, a Zalman jóval könnyeb, szellősebb, leesősebb
Nagy kagylós még a Thermaltake eSports Shock One és szerintem a Corsair Vengeance 1500.
Tritton fülesek nagyok még, vagy a Genius cavimanus, de sajna előbbi marhadrága utóbbi meg kicsit olcsóbb.
Vagy még Siberia V2? -
válasz
Butha007 #5427 üzenetére
Helló!
Igyekszem mindenhez írni valamit:
- Zalmanom volt/van. Kb. 4-5 éve vettem, azóta még mindig működik, igaz már kicsit dobozhangja lett, és halkabb is, mint volt. A 3 jackkábele miatt kicsit szöszölni kell a beüzemeléssel, de amúgy nem rossz. Könnyű, hajlékonyabb füles, relatíve strapabíró is. De már régi darab, nem ajánlanám, csak akkor, ha nincs más, vagy valamiért a szerelmed
- A speedlink medusa egész tűrhetően szerepelt a teszteken, ár/értékben egy nem rossz füles.
-A König meg az Ozone eléggé noname kategória, nem nagyon találni róluk semmit. Az ozone kinézetre és típusra olyan, mint a Zalman, árban annyi, mint anno az volt újonnan, szóval szerintem ahhoz hasonlatos. Bár a 15k-s ár egy nem név fülesért szerintem sok.Ilyen árban még esetleg a Genius Cavimanus jöhetne szóba. Vagy a Thermaltake fülese.
-
Garsza
veterán
Helló olyan kérdésem van hogy ha USB -s fejhalgatót veszek abban van beépített hangkártya és ha igen akkor honnan lehet tudni milyen minőségű. Konkrétan HS-G700V GX-Gaming Cavimanus ilyet szeretnék venni.
Erre a listára alapozom a döntésem. Nem nagyon vágom az angolt. De ha jól értelmezem akkor a 15 legjobb gaming headset listája.
Meg olvastam egy tesztet is és ott is jót írtak róla. Esetleg ha valaki tud nekem magyar nyelvű tesztet linkelni annak örűlnék én nem találtam. Vagy személyes tapasztalat is érdekelne. -
freeubi
csendes tag
Sziasztok!
Végül a Genius Cavimanus HS-G700V GX - mellett döntöttem.
A mai napon átvettem. Nagyjából 7-8 órája használom egyhuzamban, leírnám a tapasztalataim.
Nem volt még másmilyen 5.1-7.1 fejesem, csak egy 3k-s stereo. Iponról 13200Ft, 1 év garancia, 3 nap alatt megjött.
Elsőre kicsit nehéznek tűnik, gondolom a vibráció miatt. Minőségére nem találtam kivetni valót, talán azt, hogy a hangerőszabályzó túl könnyen forog. A kábele meglehetősen vastag, nem hinném, hogy könnyen megtörne. Driverei könnyen felkerültek, könnyen kezelhető, bár windows 8ra külön le kell tölteni.
A beépített hangkártyának nincs háttérzaja. Mérete nekem majdnem kicsi, de még éppen jó. Nem szorítja a fejet, kényelmes. Bővel körülöleli a fülem. Mikrofonja elfogadható, jobb mint a laptopomba épített. Hangerővel nincs gond, rohadt hangos, viszont elég rendesen ki is hallatszik.
Hangzása érdekes, vibrával túl sok mély, EQval ellensúlyozva nem rossz. Közép hangok nem túl hivalkodóak, a magasok szépek. Vibra nélkül eltűnik a mély, dobozhangja lesz, de jobban kijön a közép és a magas.
Blueray koncertel teszteltem a térhatást(AC/CD, 7.1 Flac), egész jól kijön. 5.1es filmél (Bluray rip, 680kbps) még jobban. Rockra nem igazán jó, de dubsteppre és klasszikus zenére kifejezetten tetszik. Nem egy nagy csoda, de nem is erre van.
Játékban (Bad Company 2) viszont hihetetlen jó! Rezeg, ha eltalálnak és végre tudom ki merről lő. Kijön a térhatás, automatán 7.1re rakja a rendszert. Teljesen más élmény így tolni, rögtön feljebb csúsztam a ranglétrán
.
Összességében szerintem megéri az árát. Aki zenét akar hallgatni inkább sztereót vegyen, olcsóbban jobbat kap, de játékra szerintem elegendő. -
Lottheus
tag
Hello
Fejhalgatót keresek, mégpedig valamilyen gamer fejhalgatót (mily meglepő a fóum témájából kiindulva ugye?)
Alaplapi hang cucc (asrock b75 pro3) tehát nincs hang kari.
Az ár max 15 ezer
Néztem a Genius Cavimanus HS-G700V csak Iponon pont elfogyott és onnan kéne rendelnem, mert...(nem lényeg).
Köszi -
freeubi
csendes tag
Sziasztok!
Nézegettem a hozzászólásokat, teszteket, de nem igazán tudok dönteni.
Ti melyiket vennétek meg, Creative Tactic3D Sigma vagy Genius Cavimanus HS-G700V ?
A Genius mint fül/fejhallgató márka leírta számomra magát évekkel ezelőtt, de a tesztek jobbra értékelik.
Esetleg hasonló árban (max 15k, usbs legyen) másik tipust lenne érdemes?
A válaszokat előre is köszi% -
dingo-htc se
tag
válasz
7600 GS #4840 üzenetére
ránéztem a cm stormra.nézegettem és CM-eket bár nem ezt.talán az egyetlen pozitivum h annyira nem izzad meg benne a fejed ill füled mert szövet a párna.nekem a fejemen volt tegnap a Cavimanus jópár órát.6-7 órát összesen kb.azért már éreztem h izzad a fülem kicsit.dehát bőr.bár nekem nem volt elsődleges szempont.úgyhogy a szövet nem rossz.ezért is tetszett a platronics is amit már irtam.ezen kivől semmi érdekes nincs benne.paraméterei alapján egy sima füles,viszont "tudod használni telefonáláshoz" is.ezt olvastam....bár h ezt ki használná azt nem tudom....de mégegy pozitivum...peace
-
dingo-htc se
tag
-
dingo-htc se
tag
Sziasztok!
vettem egy cavimanus fülest.7.1.vki kérdezett itt róla.....
elönyök:nagyon kényelmes,nagyopn szép,
nagyon hangos,pedig a parameterei alapján nem hittem volna
nah és a mély...hát az vmi nagyon durva.ez a + rezgés amikor mély hangok vannak vagy éppen eltalálnak akkor kb olyan mintha letépné a fejemet!/battlefield3/ de probáltam a sleeping dog gal is ami ugye egy teljesen más játék,de hallgattam vele más-más stilusú zenét is.a játék alatt ami megy zene is jól kihallatszik.állitgatni azt kell h megtaláld a jót játékhoz és zenéhez is.valahol elég a 2.1 is.am én is sokáig keresgéltem.5.1-7.1kellett.es nem 30k ert.volt még pár de ez tetszett a legjobban a plantronics 780 al szemeztem sokáig.. -
7600 GS
addikt
Sziasztok!
Gamer headsetet szeretnék vásárolni. Kinéztem magamnak a Genus Cavimanus HS-G700V-t. A véleményetekre lennék kíváncsi ezzel a headsettel kapcsolatban.
Ha valami mást ajánlanátok, akkor az a következő kritériumoknak feleljen meg:
-olyan árban legyen körülbelül, mint a Cavimanus
- térhangzás fontos
- levehető mikrofon is jó lenne
- nagy, a füleket körülvevő kialakítású legyenElőre is köszönöm!
-
Peddy789
őstag
válasz
WolfheartGR #4523 üzenetére
Genius Cavimanus HS-G700V mi a vélemény erről? nagyon neméri meg az árát?
-
frankoo
csendes tag
válasz
lecsokolbi #4253 üzenetére
Gratula, ez ennyiért nagyon durván jónak tűnik! A specifikáció sem rossz, mondjuk a hagkártyájára kiváncsi lennék...
"Virtual 7.1 Channel Gaming Headset
GX gaming launches its first professional 7.1 channel gaming headset, CAVIMANUS. This headset brings many exciting features to pro gamers. To survive in the game world, you must hear the enemy’s step before it’s too late. The virtual 7.1 channel system and 40mm neodymium driver units are the key to this remarkable headset. To make games more exciting, CAVIMANUS has a vibration function and the LED shows when the power is on. Plus the volume control is on the ear cup and you can fold the microphone away during games that don’t require talking. You don’t need to waste any time trying to fiddle with the control box.
The CAVIMANUS gaming headset is the most powerful weapon you need for the battlefield."
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Egyedi ékszerdobozka
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest