Eyefinity Matrox módra

Nagyon úgy tűnik, hogy az AMD az ATI Eyefinity technológiával óriási területet képes lefedni a cégek körében, ugyanis a többmonitoros környezetre komoly igény mutatkozik. A Matrox ezt nem hagyhatta szó nélkül, hiszen a szebb napokat is megélt cég bevételei főleg erről a területről származnak. A versenyt a GXM (Graphics eXpansion Module) névre keresztelt készülékekkel veszik fel, melyek DualHead2Go és TripleHead2Go kivitelben lesznek kaphatók.


Matrox DualHead2Go és TripleHead2Go Multi-GXM [+]

Az elgondolás annyiban különbözik az ATI Eyefinitytől, hogy az alkalmazásukhoz nem kell új grafikus vezérlőre költeni, ugyanis a modulok a meglévő Matrox M szériás kártyákat is támogatják, sőt tökéletesen üzemelnek a HD sorozatba tartozó Radeonokkal és az ATI Fire MV/GL termékekkel is, emellett az NVIDIA GeForce 8, 9, 200, valamint a Quadro termékcsaládba tartozó modellek is támogatottak. Itt azonban érdemes megjegyezni, hogy a négy és hat monitor melletti kifeszített asztal mód, csak a Matrox kártyákkal használható, így a konkurens megoldások esetén a GXM rendszerek korlátozott funkciókat nyújtanak.

A DualHead2Go nevű megoldás két monitort támogat, míg a TripleHead2Go már három kijelzővel is megbirkózik. Egy számítógépre összesen két ilyen modul köthető, amelyek négy és hat megjelenítő esetén úgynevezett Multi-GXM módba váltanak. A teljes rendszer vezérlését a Matrox saját szoftvere végzi. A vállalat elgondolása sajnos nem konfigurálható olyan széles keretek között, mint az ATI Eyefinity, de tud olyat, amit az AMD rendszere nem, azaz képes hat egymás melletti monitorra kiterjeszteni a teljes munkaasztalt. Mint ismeretes, az Eyefinity ezt csak négy megjelenítő erejéig támogatja.


Matrox TripleHead2Go Multi-GXM [+]

A Matrox DualHead2Go analóg, digitális és DisplayPort konfigurációban érhető el 169, 229, illetve szintén 229 dolláros áron. A TripleHead2Go verzió már csak digitális és DisplayPort modelleket tartalmaz 329 dolláros árazással.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés