DisplayPort kimenetet kaptak az új Matrox kártyák

Hosszú idő után újra hallatott magáról a Matrox. A grafikus kártyák fejlesztésével és gyártásával foglalkozó vállalat a kilencvenes évek végén még az asztali szegmensben is nagy népszerűségnek örvendett, az NVIDIA darálója azonban több nagynevű céggel együtt kiszorította a piacról. Innentől kezdve a Matrox már csak professzionális grafikus vezérlőket tervezett, ami nem mondható túl nagy piacnak, de látszólag megfelelő bevételt hoz.

Az új M9138 és M9148 típusjelzésű termékek az M szériás kártyacsaládot erősítik. Az előbbi három, míg az utóbbi négy DisplayPort kimenettel rendelkezik. Az 1 GB fedélzeti memóriával felszerelt modellek kimenetenként egy monitort képesek kezelni, a felbontás pedig maximum 2560x1600 pixel lehet. Az alacsony profilú grafikus kártyák PCI Express x16 csatolóba illeszthetők, a chipek hűtéséről pedig egy ventilátor nélküli alumíniumborda gondoskodik.


Matrox M9138 és M9148 [+]

A termékekhez a Matrox mellékeli a PowerDesk szoftvert is, melynek segítségével a csatlakoztatott megjelenítők meglehetősen tág paraméterek között konfigurálhatók. Amennyiben a kártyák által nyújtott kimenetek száma nem lenne elég, lehetőség van több vezérlőt alkalmazni egy gépen belül, így még több monitor kezelése oldható meg.


Matrox DualHead2Go DP Edition

A vállalat bejelentett még két GXM (Graphics eXpansion Module) készüléket is, melyek arra hivatottak, hogy a munkaasztalt több monitorra terjesszék ki. A DualHead2Go DP Edition nevéhez méltóan kettő, a TripleHead2Go DP Edition pedig három megjelenítőt kezel. A maximálisan alkalmazható felbontások természetesen eltérnek, az előbbi termék 1920x1200, míg az utóbbi 1680x1050 pixeles monitoronkénti felbontást alkalmazhat.


Matrox TripleHead2Go DP Edition

Az új Matrox kártyák már megrendelhetők a gyártó partnereitől, tudásuktól függően 395 és 630 dolláros listaáron. A GXM készülékek is elérhetők már, ezek 230, illetve 330 dollárba kerülnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés