A professzionális kártyák piacán is bemutatkozik a Cypress

Hirdetés

Az AMD a mai napon bejelentette a professzionális piacra szánt FirePro család legújabb modelljét, mely V8800 néven kerül forgalomba. A termék a 40 nm-es gyártástechnológiával készülő Cypress lapkára épül, és a teljesítmény növekedésén kívül számos újítást kínál az előző generációs megoldáshoz viszonyítva

A világ jelenleg elérhető legerősebb professzionális kártyája 1600 shader processzort használ, melyek 825 MHz-es órajelen üzemelnek. A termék számítási teljesítménye kicsivel 2,6 TFLOPS fölött van, míg dupla pontosság mellett 532 GFLOPS-os kapacitás érhető el. A grafikus processzorhoz kapcsolódó, 256 bites szélességű busz 147 GB/s-os sebességgel éri el az összesen 2 GB méretű, effektív 4600 MHz-en ketyegő, GDDR5-ös fedélzeti memóriát. A FirePro V8800 maximális fogyasztása 225 watt lehet, így két darab 6 tűs PCI Express konnektor található a kártyán.

A PCI Express 2.0 csatolóba illeszkedő eszközön négy DisplayPort csatlakozó található, melyek segítségével négy darab különálló, 30 hüvelykes kijelző vezérelhető. Ezenkívül a kártya hátoldalán egy sztereó szinkronizációs kimenet is található.


[+]

A FirePro V8800 a CrossFire Pro és az ATI Eyefinity technológia mellett támogatja a DirectX 11-et, ám ezen a piacon fontosabb szempont az OpenCL platform és az OpenGL 4.0-s grafikus API kezelése. A termék ebből a szempontból sem vall szégyent, sőt képes kezelni a színek 30 bites megjelenítését is. Az AMD új professzionális kártyája már megrendelhető, az ajánlott fogyasztói ára 1500 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés