Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Thulcandra

Thulcandra
(őstag)

Max felbontáson kívül valami más adat erre a 8 portos kártyára? Mekkora gép kell mellé, főleg ha mind a 8 kijelzőn fullHD felbontású videót szeretnék játszani egyszerre, bírná egyáltalán?

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#2) 14adam

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"tehát, ha szükség van rá, akár többet is beszerelhetünk egyszerre"-Azért az már elég beteg aki pl 2 esetleg 3 ilyet betesz :Y

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#3) yolan válasza Thulcandra (#1) üzenetére

yolan
(Ármester)
LOGOUT blog

Valószínűleg a felhasználási területein, nem mind a 8 monitoron fullhd filmet akarnak vetíteni, arra ott az 5xxx az EyeFinity-vel. Szerintem.

Samsung ST500 fényképező: teljesen új, garancia, doboz, gyári cuccok, 4Gb SDHC, puha vagy kemény tok, mini tripod. 40.000 - http://href.hu/x/g0qi

(#4) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

A kicsi mit is tud $259-ért, amit bármilyen $50~$100-os kártya ne tudna?

jancsiga

(#5) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Durva cucc az biztos. Egyetlen gond vele annyi, hogy ugyan sokat tud megjeleníteni de csak olyan tartalmat, amely nem terheli le annyira a videókareszt. Reptérre viszont tényleg ideális lehet. Viszont az ára nagyon borsos.
"egy majdnem a teljes kártyát befedő borda" - ez jó, de ahogy elnézem, a teljes kártyának mintegy 33,5%-át fedi be ez a borda, ezt nem nevezném majdnemnek. :DDD

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#6) orbano válasza Kendek (#5) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

elég rossz akkor a szemed :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#7) Chiller

Chiller
(fanatikus tag)

Csak így tovább Matrox, egyenesen előre a csőd felé :C

(#8) Kendek válasza orbano (#6) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hiszen azon az oldalon, ahol a borda van, ott kb. 65%-át fedi be, és ott van a másik oldala is, ami tök csupasz. :DDD

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#9) P00By válasza Kendek (#8) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Najóvan maragyá :U
;]

[ Szerkesztve ]

(#10) ANW2 válasza Kendek (#8) üzenetére

ANW2
(tag)

Jogos! Hehe :DDD

(#11) atti_2010 válasza Kendek (#5) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Az minimum 80% a hátát ne számold nem tom hol látol 30%, talán elkelne 1 szemüveg.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#12) Solten válasza yolan (#3) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Az EyeFiniti valoszinuleg olcsobb is lehet... :)

alba gu brath

(#13) D.Orion válasza Chiller (#7) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Ügyes vagy, gondolom fogalmad sincs, hogy hova szánják ezeket a kártyákat. :W Nem olyan gamereknek van kitalálva, mint amilyen te vagy. :W

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#14) Kopi31415 válasza Chiller (#7) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

legalább tudnád mivel foglalkoznak, s milyen jól megélnek belőle...

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#15) Kendek válasza atti_2010 (#11) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha a hátoldalát nem veszem figyelembe, akkor sincs 80%, ne ránézésre nézd, hanem számold ki. Amúgy mivel úgy lett megfogalmazva, hogy a teljes kártyát befedi, ezért a teljes kártya felületét kell néznem, nem csak a felét. Keress képet, vonalzót, ne szemmércét. :)
Nem nagy ügy amúgy sem, csak megemlítettem.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#16) ]Phobos[ válasza D.Orion (#13) üzenetére

]Phobos[
(senior tag)

És kihajttya a krízist? FuLL hD-ban??? ;] :D

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#17) Kopi31415

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Arra valakinek van infója mennyi biten tárolja a színcsatornákat? Erre nem találtam semmit a honlapon. :(

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#18) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na így már igen, így már jó lenne, persze a hátoldalán ugyanezzel. :DDD
Persze béna lett mert sietek, megyek öltözni is.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#19) old_artist válasza Kopi31415 (#17) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Mivel több, mint 1milliárd színből gazdálkodik, ezért, mint "majdnem" minden Matrox 3x10bit-es! Különösen, ha van rajta DisplayPort! :K

... én csak abban reménykedek, hogy külön-külön is képes lesz megjeleníteni a több monitoros funkciót és a felbontásaikat, és nem klón vagy egyéb módokban - mint eddig, "csak" azonos felbontásokkal!

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#20) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

Pont a napokban vált szükségesség egy olyan VGA, amivel legalább 3 kijelzőt lehet meghajtani. De sajnos - a megfizethető kategóriában - nem létezik ilyen. Az ATI valamikor 2010 elejére ígérte a HD 5300-as szériát, de még nem találtam arról információt, hogy az is támogatna két megjelenítőnél többet.

A hírhez: a kisebbik Matrox-tól én is legalább 3-4 kimentet vártam volna a nagytesó után. De többszáz dodóért az sem játszott volna...

(#21) mephi666 válasza Chiller (#7) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:C :(

attól, hogy valamilyen kártyát nem játékra terveznek, az attól nem szar... a matrox már vagy 10-12éve nem csinált olyan kártyát, ami úgy-ahogy megállta a helyét játékokban... és szerintem nem is terveznek visszatérni... más területeken viszont ott vannak rendesen... pl információs képernyőből kitesznek pár tucatot egy reptérre, amin ugyanaz megy és 1géppel simán lehet küldeni rájuk a jelet... csak pár ilyen kártya kell... ilyen oldalról már nem is olyan súlyos az ára (nem kell n+1gépet megvenni pl) és ez csak 1 apró a sok lehetőség közül... nem arra találták ki, hogy a kockák egyszerre 8képernyőn nyomhassák... :(

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#22) ufocsalad

ufocsalad
(tag)

Miért pont nyolc? Az nem ad kiegy kockát, ménem akkor kilenc?

(#23) Vicoo válasza ufocsalad (#22) üzenetére

Vicoo
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát mer ki mondta h szükség vna négszet alakú kijelzőre? :D

(#24) nesa válasza engusz (#20) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Szerintem barmelyik ATI kartya elbir 3 monitort :K

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#25) Kopi31415 válasza nesa (#24) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van rajtuk kelő számi dvi/hdmi kimenet?

engusz: amennyiben kiterjesztett képernyőre van szükséged, akkor a matrox triple head 2 go is számításba jöhet.

old_artist: aszem simán tudja már kezelni a különböző felbontásokat is, legalábbis a matrox oldalán a képek azt mutatják tetszőleges monitorokat tud kezelni, ha kell.

[ Szerkesztve ]

(#26) orbano válasza nesa (#24) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

mégis hogyan, ha két kimenet és egy tvout van rajtuk? :F

A vér nem válik VAZZE!™

(#27) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

ennyi pénzt nem ér meg.. akárki akármit is mondS:

(#28) Croissant válasza nesa (#24) üzenetére

Croissant
(tag)

Az én ati4850-em pl nem küld ki harmadik jelet, ha már kettő rá van kötve, erről ennyit. 2DVI+1HDMI.

(#29) nesa válasza orbano (#26) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

TV out :F
Amik korulottem vannak szinte mind olyan hogy D-sub + DVI + HDMI 3 monitort igaz meg nemprobaltam de kettot igen, es kaptam is 1x valamihez HDMI>DVI atalakitot.

(#30) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a security-sek most örülhetnek így már elfér egy gép+egy kutya az asztal alatt :D

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#31) Loha válasza Yany (#4) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Matrox driverek és a PowerDesk nevű felület is hozzájuk nagyon jó, lehet más kártyán is megoldható ugyan ez, de Matroxék a többmonitor kezelését nagyon profin valósítják meg, és ha munkaeszközről van szó ez már nagyon nem mind1. Célközönséget meg nem hiszem, hogy holmi 100$ -okon nagyon agyalna... :U

(#32) Loha válasza engusz (#20) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Van az M szériában 3 és 4 Displayportos változat is:

M9138 3 port $395 USD
M9148 4 port $629 USD

M9138-at láttam is magyar árlistában 88k-ért.

(#33) Vicoo válasza nesa (#29) üzenetére

Vicoo
(senior tag)
LOGOUT blog

Ne mondd hogy nem láttál még iylet :D Nekem is két DVI + S-Video van , de a házban van 9600 gt, azon meg DVI + HDMI + S-Video

(#34) engusz válasza nesa (#24) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Csatlakozóból három van a kártyán, D-SUB, DVI-D és HDMI. De úgy tudom, hogy egyszerre csak kettőt lehet használni, de DVI-D-t és HDMI-t nem.

(#35) engusz válasza Kopi31415 (#25) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Nagyon jó eszköz, de az ára annyira elszállós, hogy szóba sem jött, mint lehetőség.

(#36) engusz válasza Loha (#32) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Nem nagyon olvasni a HD lejátszás támogatásáról, lehet hiányzik belőlük? Nem marketingelnek vele. Mondjuk a 400 dodó sem kevés. Annyiból talán megvan a legnagyobb ATI HD 5xxx is.

(#37) nesa válasza Vicoo (#33) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

De lattam gef fx 5500 on 6-7 eve, azt azota se :N

(#38) Vassili

Vassili
(tag)
LOGOUT blog

Ezt tuggya az 5870 is

"A csend szar zajnak, dallamnak meg főleg!"

(#39) atkahun

atkahun
(kvázi-tag)

Nem rossz kari, de kettő árából már Alienware gépre lehet beruházni.
Ez csak a felső 10e szórakozása lehet, ami nem sok profitot termelhet így.

Keresek corsair 3500ll pro memó párhoz eredeti csomagolást és Crysis 2 Nano Editiont!

(#40) ^Clown válasza szuper-t (#27) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Simán megéri. Egy géppel 8 monitort lehet hajtani (plusz kártyával a dupláját is akár), nem kell 2-3 monitorra külön gépet beszerezni + számold hozzá a fogyasztásukat is a plusz gépeknek.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#41) jerry311 válasza ufocsalad (#22) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

8 is kiad egy négyzetet, de az egyik irányban csak 2 felé van osztva a monitor, míg a másikban négybe. Szvsz nem sokat számít a darabok formája, inkább a pixelek száma. No meg a 8 ez kettő hatvány, talán egyszerűbb rá elektronikát építeni. Kilenchez már eggyel töb bit kellene...

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#42) nuke7 válasza atkahun (#39) üzenetére

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

hát látszik hogy nem olvasod a hozzászólásokat... meg amugy a hírt se igazán.
aki alienware-t vesz, nem vesz ilyet, és aki ilyet vesz, oda nem lenne jo egy olyan noti...
de sokan írták már ezt előttem. nem baj, legalább lett mégegy hozzászolásod, jo úton vagy a "tag" felé...

Ingyen 2,5gb tárhely: http://db.tt/HbW8NW8D

(#43) nixx-21 válasza nuke7 (#42) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

hamár kötekedsz megtanulhatnál off-ot írni te kis hsz gyűjtő.... ;] :P ;)
ja és igen: te is jó úton haladsz a "fanatikus tag" felé (Y) :U

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#44) Put2

Put2
(lelkes újonc)

Szerintem tök felesleges ilyen árban... ebböl az árbol veszek inkább 8 gépet... Mert ez a kártya sem tud szerintem 1 belépü szintünél többet... Vagy elég 4 is :) Amibe a legolcsobb ATIkarit teszem... azt csokolom...! Mert ez vagy reklám vagy informácio közlésre lehet leginkább használni.. Tehát a programok azok 1szerre futhatnak a 4 gépen....

(#45) Zenty

Zenty
(őstag)

Jah a matrox nem gamer, hanem proff felhasználásra csinálja a kártyáit.
Az, hogy "megélnének" belőle túlzás. Nem régen volt hír, hogy vga piacon a matrox esett vissza a legtöbbet és lehet csődbe is megy. Szóval mondhatni nem megy valami jól nekik.

Guild Wars - Zenty a survivor

(#46) orbano válasza nesa (#29) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ahogy engusz is írta: abból feltehetőleg csak kettőt tud meghajtani egyszerre, ahogy pl az én integrát 4200-asom is: hiába van rajta DSUB+DVI+HDMI, sajnos csak az egyik digitális él, legnagyobb bánatomra.

A vér nem válik VAZZE!™

(#47) Chiller válasza Kopi31415 (#14) üzenetére

Chiller
(fanatikus tag)

Képzeld tudom :)

Ettől függetlenül
1. nem élnek meg jól belőle
2. manapság a professzionális felhasználásra (is) lóerő kell
3. rájöhetnének már, hogy annyiért adják a portékájukat, amennyiért meg is veszik :)

[ Szerkesztve ]

(#48) stevve válasza Chiller (#47) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"nem élnek meg jól belőle"

Miből gondolod?

"manapság a professzionális felhasználásra (is) lóerő kell"

Azért nem pontosan ugyanaz a kategória, mint egy ATI vagy nV játékos kártya... Arra épp elég erős, amire kell. Építész ismerőseim sokan Matrox-ot használnak, de azon játszani nehezen lehet.

"rájöhetnének már, hogy annyiért adják a portékájukat, amennyiért meg is veszik"

Annyiért adják, amennyiért még megveszik. Te nem annyiért adnád? Más cégek nem annyiért adják? :)

PH semleges

(#49) dew28 válasza engusz (#36) üzenetére

dew28
(fanatikus tag)

ha van ra lehetoseg, hasznalj int.vga-s alaplapot mellette 2 kimenetes vga-val.. nalam is igy megy 3 monitor

[ Szerkesztve ]

(#50) Chiller válasza stevve (#48) üzenetére

Chiller
(fanatikus tag)

Például ebből gondolom:
kéthetes hír
Az én építész kollégáim meg Quadrot használnak, és pld. a Mátyás templom restaurálásához min. fx 1700 kell, mivel annyi sok pontból áll össze a "montázs".
1000USD -ért pld simán lehet egy Q1800-at venni az meg hát hogy is mondjam.... na érted.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.