Nyolc monitorral is elbír egyszerre az M9188

Sokszor megesik, hogy egy kijelző egyszerre nem elég. Otthoni használatnál persze elég valószínűtlen, hogy nyolc monitor egyidejű használatára legyen szükség, de a repülőtereken, vezérlőtermekben vagy információs központokban könnyen előfordulhat. A Matrox olyan grafikus kártyát jelentett be, amelyre egyszerre akár nyolc megjelenítő is csatlakoztatható, így egyetlen számítógéppel használhatjuk azokat.

Matrox M9188
Matrox M9188

Az M9188 hátulja leginkább egy kapcsolótáblára hasonlít, hiszen nyolc Mini DisplayPort kimenet sorakozik egymás mellett, amire a monitorokat köthetjük. A cég természetesen adaptereket is mellékel hozzájuk, így a csatlakozók könnyen DisplayPorttá vagy DVI-já alakíthatók. Az új Matroxot 2 GB memóriával szerelték föl, és az akár 2560x1600 pixeles felbontást is támogatja. A PCI Express x16 foglalatba szerelhető videokártya hűtéséről egy ventilátor gondoskodik, de kellőképpen vékony maradt ahhoz, hogy csupán egy bővítőhelyet foglaljon el – tehát, ha szükség van rá, akár többet is beszerelhetünk egyszerre.

Matrox M9188
Matrox M9188

A nagy mellett érkezik egy kicsi is, az M9128, ami szintén vékonyra sikeredett, de a hűtését ventilátor nélkül, passzívan oldják meg egy majdnem a teljes kártyát befedő borda segítségével. Erre csak 1 GB memória került, és a kimenetek száma is jelentősen csökkent: két DisplayPort csatlakozó van rajta, ami azt jelenti, hogy egyszerre két monitort lehet rákötni.

Matrox M9128
Matrox M9128

Az új modellekhez mellékelik a PowerDesk szoftvert is, aminek a segítségével könnyen használhatjuk egyszerre a csatlakoztatott kijelzőket. A Matrox M9188 és M9128 még ebben az évben forgalomba kerül, a nagyobbik kártya különlegessége az árában is érződik, 1995 dollárt kell fizetni érte, míg a kisebbik 259 dollárért vásárolható meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés