Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Más kimenet ugye nem volt. :U

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#2) madgie válasza Killing (#1) üzenetére

madgie
(VIP)

Monitorkalibrációs topikban olvastam nemrég, hogy egy dologban nagyon jó a DisplayPort (a DVI-hez, ezáltal a HDMI-hez mérten is): a képminőségben. Pontosabb kalibrálhatóság lehetséges ezen a porton keresztül és elméletileg több színárnyalat is küldhető át, nem csak 8 bit/csatornányi.

Ha ez mind igaz, akkor egyértelmű, miért tette a Matrox a DP-t a kártyáira.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#3) gliskard válasza madgie (#2) üzenetére

gliskard
(fanatikus tag)

kell is (10 bit), mivel az ő termékeiket előszeretettel használják orvosi képalkotó berendezésekben. Például a röntgen képek digitális kiértékelése esetében fontos a szürke árnyalatok színterjedelme amihez kell megfelelő kártya és monitor. Mammográfi területén is együtt dolgozik a Matrox a Nec-cel, mivel ott is fontos a 10 bites szin terjedelem mi pl szürke esetében 1024 árnyalatot jelent.

[ Szerkesztve ]

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#4) Killing válasza madgie (#2) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De még el sem terjedtek a DP-s monitorok.Addig szvsz nincs értelme.
Gondolom a képminőség változást csak az élesszemű userek veszik észre.

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#5) Misi 007

Misi 007
(senior tag)

Szerintem nem is fog elterjedni!
Hiába van a HDMI-nek jogdíja akkor is nagy az előnye a Displayportal szemben mivel sokkal elterjedtebb...
De majd meglátjuk mit hoz a jövő!

[ Szerkesztve ]

(#6) Integra válasza Killing (#4) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

b+...
valahol elkell kezdeni
a szégyen az, hogy még mindig csak ilyen kevés hardveren van displayport
fordítva ülsz a lovon...

(#7) madgie válasza Misi 007 (#5) üzenetére

madgie
(VIP)

Majdnem minden normálisabb Dell monitorban ott figyel a DP, az Eizo is úgy tűnik használni fogja. Az, hogy nem lesz benne az ócó TN panelesekben? Na, oda tényleg nem is kell, ott néha még a DVI is luxus :D

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#8) gliskard válasza Killing (#4) üzenetére

gliskard
(fanatikus tag)

Eddig a DVI-I volt az elterjedt, most már a NEC is kezdi a DP-ot használni.
Amugy meg te is látnád a különbséget. Mammográf által küldött képet mutatták meg egy 10 bit-es monitoron (6K USD) és egy "sima" de azért elég drága (3-4k USD) másik monitoron (mindkettő kalibrálva volt) és még én is láttam a különbséget.
Egyébként a képfeldolgozásnál is ajánlot a 10bit-es szín mélység, pl. a cmyk nyomdai képek kalibrációjánál is olyan monitort érdemes használni aminek ilyen a színterjedelme. Tehát komoly létjogosultsága van a technológiának, bár nem a ph látogató közösség a megcélzott kategória.

(#9) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a matrox kártyák képminőségben régen is nagyon a toppon voltak... emlékszem, hogy valami kiállításon láttuk asszem a g400 -al valami bemutatót és majdnem hanyattestünk... csak hát sebességben eléggé elvéreztek szegény kártyák :( nem valószínű, hogy újra megpróbálnak ringbe szállni az ati/nvidia ellen... inkább amiben igazán jók, ott érvényesülnek... jól csinálják...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#11) Mania válasza debug (#10) üzenetére

Mania
(őstag)

(#12) JanR válasza mephi666 (#9) üzenetére

JanR
(őstag)

Ez mind való igaz, de ki tudja mit hoz a jövő:D
Lehet, hogy a matrox ezért hallgat és jön és porrá alázza az nv-t és az ati-t:D
De szép is lenne...;]

www.oaziscomputer.hu

(#13) madgie válasza Mania (#11) üzenetére

madgie
(VIP)

Jaja. Ez az a kártya, ami az átlag házak 90%-ába nem fér bele :D

(#15) JanR válasza Mania (#11) üzenetére

JanR
(őstag)

Ezen inkább szalonnát szelnék meg hagymát és mennék ki a kertbe sütögetni:D
Vagy csak szimplán bedugom a kártyát:D

Ezzel szemben a Matrox negyed ekkora és fele ennyire nem melegszik, legalább is a passzív hűtés erről árulkodik.

[ Szerkesztve ]

www.oaziscomputer.hu

(#16) Mania válasza debug (#14) üzenetére

Mania
(őstag)

(#17) JanR válasza Mania (#16) üzenetére

JanR
(őstag)

Na ilyenen lehetne jó szimulátorokat nyomni:D

www.oaziscomputer.hu

(#18) Mania válasza JanR (#17) üzenetére

Mania
(őstag)

Inkább a szalonnasütön, ennek jóval szerényebb 3D-s képességei vannak.

(#19) FRENK1988 válasza JanR (#17) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak erő kellene bele :DD Am ezek a VGA-k mennyi erővel birnak? Valami hasonlítási alap?

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#21) Mania válasza FRENK1988 (#19) üzenetére

Mania
(őstag)

Most hirtelen ezt és ezt találtam.

[ Szerkesztve ]

(#22) Mania válasza debug (#20) üzenetére

Mania
(őstag)

Ahogy nézem DVI to 2 DVI.

(#23) mephi666 válasza JanR (#12) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez volt a demó asszem... csak ilyen minőségben találtam meg... asszem dx6/dx7-es kártya volt és csak pislogtunk a bump mappingen meg a fényeken meg mindenen... :) nagyon meghatott minket... de mintha lett volna másik demójuk is... mellesleg teljesen silent kártya volt :) (igaz ekkor kb mindegyik kártya az volt)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#25) JanR válasza Mania (#21) üzenetére

JanR
(őstag)

Kár, hogy egyik link sem jó :)

www.oaziscomputer.hu

(#26) dezz válasza madgie (#7) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pl. jól passzol ehhez a monitorhoz, ami már támogatja a 10 bit/komponenst.

Egyébként a HDMI is tud egy olyat, hogy DeepColor, ahol akár 16 bit is lehet komponensenként.

(#27) Mania válasza JanR (#25) üzenetére

Mania
(őstag)

Nálam müködik....

(#28) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem rossz, hogy 4 monitorra tud ilyen felbontást kirakni. a jelenlegi vga-k 2 kimeneten tudnak ennyit 1 monitorra pakolni :U

biztos, hogy van piaca az ilyen matrox kártyáknak. nem csak a 3d meg játékok körül forog a világ

True Success is Blonde

(#29) JanR válasza Mania (#27) üzenetére

JanR
(őstag)

Akkor lehet nálam van valami gond, de még a képeket sem látom, a linkekre meg még midnig Internal Errort ír :)

MOD

(#30) Ricco_hun:
Akkor lehet, hogy mégsem nálam van a hiva:D

[ Szerkesztve ]

www.oaziscomputer.hu

(#30) Ricco_hun válasza Mania (#27) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

De csak nálad. :DD
1 Forbidden és 1 Internal Server Error

[ Szerkesztve ]

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#31) madgie válasza dezz (#26) üzenetére

madgie
(VIP)

Az én "régi" Eizo S1931-em is 10 bites LUT-tal bír :)

(#32) lsc válasza Killing (#4) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mondjuk ezek nem is játékra lettek kitalálva, ahhoz a teljesítményük is kevés.

Az élet kegyetlen .

(#33) gliskard

gliskard
(fanatikus tag)

anno dtp-s gépekben mi is matrox kártyákat használtunk még a crt időszakban, mert láthatóan jobb minőségű képet adott ugyan azon a monitoron a profibb D/A konverter miatt.

D/A konverterre jó példa volt régen a Spea V7 amiben egy S3 video proci ketyegett mint sok más kártyában, de dtp és cad esetében a monitoron látványos különbségek voltak. Igaz árban is...

(#34) Mania válasza Ricco_hun (#30) üzenetére

Mania
(őstag)

Most már jónak kell lennie :)

[ Szerkesztve ]

(#35) ROBOTER

ROBOTER
(őstag)

Ahogyan gliskard is jól leírta, a Matrox kártyák hírneve a profi szegmensben alapvetően annak volt köszönhető, hogy a D/A konverter és az analóg kimeneti fokozat volt nagyon jól megcsinálva. (nagy sávszélesség)

Egyszerűen szemmel lehetett látni, hogy a jó minőségű CRT-ken árnyéktól, udvartól mentes vonalakat, betűket rajzolt, pontos színekkel, míg az akkora NVidia kártyák kicsit mindig "homályosak" voltak, a közeli részletek színei kicsit egymásba olvadtak, sokszor még a felső kategóriában is. A digitális csatlakozóknál ennek már nincs jelentősége.

Egy darabig még azt is el lehetett mondani a Matrox-ról, hogy a 2D teljesítményre nagyon figyelt, de a mostani kártyákkal szemben nem tudom hogyan állná meg a helyét ilyen téren. Inkább a megbízhatóság, alacsony fogyasztás/zajmentesség, driverek szabványossága lehet ami számít.

[ Szerkesztve ]

(#36) _Gudella válasza ROBOTER (#35) üzenetére

_Gudella
(őstag)

Én is ezen gondolkoztam, hogy a digitális csatlakozók elterjedésével a Matrox kártyák elvesztették a legnagyobb vonzerejüket, a legjobb minőségű kimenő jelet

Ígyis biztos vannk területek ahova egy ilyen kártya jó választás, de jóval kevesebb mint régen, mert pl a DVI eltrjedése előtt sima itthoni gépbe is Matrox kártyán gondolkoztam a jobb képminőség miatt. DVI-vel meg már minden kártyának jó a képminősége

(#37) dezz válasza madgie (#31) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az én S-IPS-es Eizom is. :) Gyakorlatilag nem csak a LUT 30 (3x10) bites, hanem maga a megjelenítés is: pl. a negyedére állítva a gainokat, vagy a színtelítettséget, vagy akármit, ugyanúgy megvan szépen a 256 fokozat, csak a szintek közelebb kerülnek egymáshoz. (Tehát nem számolja vissza a képet 24 bitre a LUT után, hanem minden 30 bites.) Csak az a gond, hogy fogadni nem tud 30 bites képet, az input mindig 24 bit.

(#38) gliskard válasza _Gudella (#36) üzenetére

gliskard
(fanatikus tag)

részben igaz de a dvi csak egy köztes lánc szem. A színterjedelem a kártyán múlik.
Orvosi és bizonyos katonai felhasználás esetében fontos a nagy árnyalati terjedelem. Ezért is az egyik célzott területe a Matroxnak a gyógyászati képalkotás. Egy színes képek mint pl a mammográf esetében a 256 szürkeárnyalatos megjelenítés esetében egy analóg röntgen képhez képeset az orvos számára fontos részletek vesznek el. Ez 10bit esetében a 4 szeresére - 1024 - árnyalatra nő, tehát közelít egy analóg felvételhez és az átlagos emberi szem megkülönböztetési határán túl van. Kalibrált és hitelesített rendszerek esetében elméletben a diagnosztika történhet a világ másik végéből is, mivel a 10 bit-et támogató sw + gpu + monitor esetében már nincs lényegi eltérés az analóg képhez viszonyítva.
Ugyan ez igaz speciális éjszaki felderítési képek kiértékelése esetében is.

(#39) cizoe

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem anno volt egy Matrox Milleniumom, jó hulladék volt, de szerettem. :))

(#40) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Hmmm finoman lehetne melózni egy ilyen cuccossal :K

.::www.megadanceradio.hu::.

(#41) _Gudella válasza gliskard (#38) üzenetére

_Gudella
(őstag)

Igen, én is így gondoltam hogy speciális területeken továbbra is szükség van a professzionális kártyákra.
De régen bárkinek jól jöhetett pusztán azért merd sok kártya analóg kimeneti jele elég rossz volt egy jobbfajta monitoron, életlen, szellemképes meg ilyenek. Az ilyen problémák a DVI-vel teljesen megszűntek.
Bár van pár ember akik még mindig nem tudtak megbarátkozni a tft panelekkel...

[ Szerkesztve ]

(#42) Dr. Romano válasza Mania (#34) üzenetére

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De jó lenne ha ma is minimum legalább ennyi résztvevős lenne egy vga teszt. Emellett még szívesen látnék még egy kék grafikont és egy sárgát is :K

(#43) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Kicsit nagynak tűnnek nekem ezek a karik. :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.