2019. január 20., vasárnap

Útvonal

Tesztek » Adattároló rovat

Samsung SSD háziverseny: 860 EVO és PRO

Érdemes-e még 2018-ban SATA SSD-t venni? Teszteltük a Samsung új, 860-as szériáját.

Hirdetés

Hőmérsékletek, értékelés

Hőmérsékletek

A meghajtók hőtermelését csak Samsung 860 EVO-n keresztül mutatjuk be, mivel mindkét tesztalany teljesen azonos módon viselkedett ezen a téren.


[+]

Értékelés

Elég nehéz manapság újat mutatni SATA 6 Gbps interfészen működő meghajtókkal, így a gyártók vagy frissített modellekkel igyekeznek a piaci pozíciójukat megtartani, vagy olcsóbb termékekkel próbálnak a vásárlók látóterében maradni. A Samsung a 860-as sorozatával az előbbi utat választotta, annál is inkább, mivel korábbi zászlóshajóinál alkalmazott megoldásait egyszerűen át tudta hozni a konzumer piacra is.

Ennek szellemében mindkét SSD hozta azt a szintet, amit ma a piac vezető gyártójának SATA interfészt használó termékétől el is vártunk. Az egyetlen problémás terület – és tegyük hozzá, a versenytársaknak is – a kisméretű fájlok kezelése, ami a mai napig gyenge pontja az SSD meghajtóknak.


[+]

Összefoglalva tehát, sem a nálunk járt 860 EVO, sem pedig a 860 PRO SSD nem vallott kudarcot, teljesen korrekt meghajtót kapunk személyükben. Különösen az EVO teljesített jól, olvasási sebességben sokszor hozta az erősebb példány szintjét. Azon túl, hogy a maga kategóriájában mindkét meghajtó remekelt, és az SSD-piac árfekvésben is kezd végre magához térni, az 5 év garancia is további szempont lehet a vásárlásnál. Mindent egybevetve: a Samsung 860 PRO teljesítményét ajánlott minősítéssel értékeljük, és a Samsung 860 EVO is az ajánlott kategóriát erősíti, de utóbbinál gondolkodtunk azon is, hogy feljebb soroljuk, de ahhoz árazásának kedvezőbbnek kellene lennie.


Samsung 860 PRO 512 GB SSD
Samsung 860 EVO 250 GB SSD

Wombath, icon

A Samsung 860 SSD-ket a Samsung hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.