H​irdet​é​s

2018. április 22., vasárnap

Alloy FPS: ilyen lett a HyperX első billentyűzete

Rögtön egy mechanikus modellel ugrottak fejest a billentyűzetek világába. Videóban is bemutatjuk.

Videó, értékelés

Végezetül mit is mondhatnánk a HyperX első billentyűzetéről? Talán azt, hogy elsőre ez azért nem rossz! A felépítés, a masszivitás, a körítés, a puritán megjelenés és a kompakt felépítés mind mellette szólnak, nem igazán tudunk negatívumot mondani. A Cherry MX Blue kapcsoló más téma, nekünk ezzel sem volt bajunk, leszámítva, hogy hangos, de aki valami puhább-halkabb mechanikához szokott, annak hiányozni fog a többi opció, legalábbis idehaza mindenképpen.

Tisztában vagyunk vele, hogy hazánk nem számít nagyfogyasztónak, ezért nem biztos, hogy megérné mind a három kapcsolóval ellátott Alloy FPS-ből betárazni, magyar kiosztást legyártani pedig pláne nem, de pont ezért kissé érthetetlen, hogy a hazai részleg miért ragaszkodik a Blue verzióhoz, hiszen az igazi biztonsági játékos a Cherry Red szokott lenni. Aki kedveli a kemény leütést igénylő gombokat, vagy csak szimplán szereti az ujjait pihentetni a gombokon anélkül, hogy véletlen lenyomást generálna, annak nem lesz panasza a kék kapcsolóra sem, amit mindenképp fárasztóbb püfölni, és a hangja is megszokást igényelhet, mivel eléggé hangos.


[+]

Ami a szolgáltatásokat illeti, annak tudatában, hogy 40 000 forintba kerül, nem várjuk el tőle, hogy RGB világításos legyen, hiszen azzal árban már egy másik ligába tartozna. A töltőport és a hordtáska, valamint a leválasztható kábel határozottan jó ötlet, és a szoftver nélküli megoldás sem rossz, de ezzel kapcsolatban is megint ott vagyunk, hogy melyik ujjunkba harapjunk? A szoftveres befolyásolhatóság ma már meglehetősen elterjedt, és tény, hogy több vele a probléma, ugyanakkor ennek hiányában elveszítjük a kényelmet, mert bizony így kicsit macerásabb a beállítás – persze azért nem elviselhetetlen.

Ha lenne RGB világítás és makrózás – ami ugye nincs –, akkor sokkal rosszabb lenne a helyzet ár tekintetében (azaz többe kerülne), és pont a makrózhatóság kérdése, esetleg a csuklótámasz hiánya, ami el fogja dönteni, hogy a leendő vásárló az Alloy FPS mellett teszi-e le a voksát. Akinek ezek nem hiányoznak, azok bizonyára örülni fognak, hiszen nem kell az extrákat fizetni, aki pedig nem tud ezek nélkül élni, nos annak még várnia kell, idővel minden bizonnyal a HyperX erre a vonatra is felugrik. Látva az Alloy FPS teljesítményét, bizakodva várjuk a folytatást.


HyperX Alloy FPS mechanikus billentyűzet

Daywalker, Wombath

Gyártók, szolgáltatók

H​ir​d​et​és​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.