2018. december 14., péntek

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Hardverajánló február közepére

A Valentin-napi csokoládé- és plüssállat-őrületnek vége, visszatérhetünk az érdekesebb témákhoz.

Házak és kiegészítők


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Szokásos heti termékajánlónkat most egy új PC összeállításának egyik izgalmas pontjával kezdjük: a számítógépház kiválasztásával. A Cooler Master MasterBox szériája már többször is szerepelt nálunk, és nem véletlenül, hiszen jól szerelhető, ára is elfogadható, ráadásul elég sok verzióban létezik ahhoz, hogy a legtöbb igényt képes legyen kielégíteni.

Ennek megfelelően első ajánlatunk most a 19 160 forintos MasterBox Lite 5 RGB Window, amely miditoronyként ATX, illetve annál kisebb alaplapok elnyelésére képes. Mint a névből is látszik, egy ablakos oldalpanellel és három darab, RGB LED-es ventilátorral felszerelt házról van szó. A légkavarók az átlátszó előlap mögé kerültek, így fényük közvetlenül látható, és a ház részét képező háromcsatornás RGB vezérlővel állítható (természetesen az alaplapi RGB-vezérlést is használhatjuk, ha rendelkezünk a megfelelő hardverrel).


[+]

Belső felépítését tekintve egy standard, kétkamrás kialakítást kapunk, két darab kombinált (3,5”-es és 2,5”-es meghajtók számára előkészített) és egy darab SSD-knek dedikált hellyel. Az RGB ventilátorok bemutatására kihegyezett előlap miatt az 5,25”-es meghajtók beszerelése nem opció, sajnos. Bővítőkártyákból hetet lehet beépíteni a házba, aki pedig vízhűtésben gondoskodik, egy 360 mm-es radiátorral kalkulálhat elöl. További helyek tekintetében a CPU-hűtő számára 160 mm, a tápnak 180 mm áll rendelkezésre, a VGA maximális hossza pedig 400 mm lehet.


[+]

Ha tudjuk, hogy microATX gépet fogunk építeni, akkor a 12 900 forintos MasterBox Lite 3.1 TG Window ház lehet megfelelő számunkra – ennek mérete 209 x 456 x 381 mm, és a microATX mellett Mini-ITX szabványú alaplapok fogadására is képes. Előlapja hasonlít a MasterBox 5 Lite-nál használtra, de mögé csak két darab ventilátort (vagy 240 mm-es radiátort) építhetünk be, persze ha RGB-s modelleket választunk, akkor ezek fényét továbbra is élvezhetjük. Ahogy a TG Window utótagból is kitalálható, ennek a háznak a bal oldala edzett üveg, tehát még nagyobb betekintést enged a belső térbe.

A belső felosztás itt egykamrás, tehát a tápegység és az előtte elhelyezkedő, két 3,5”-es fiókot tartalmazó, tetején pedig egy 2,5”-es SSD-t fogadó keret látható marad. A tápegység egyébként legfeljebb 160 mm hosszú lehet, míg a CPU hűtő maximális magassága 158 mm, a VGA hosszúsága pedig 380 mm lehet.


[+]

Aki márkában a házakhoz illeszkedő mechanikus billentyűzetet keres, annak a MasterKeys Pro L RGB lehet jó választás – nem olcsó (40 590 forint), viszont valóban profi, strapabíró, esetünkben Cherry MX Brown kapcsolókkal és UK kiosztással. A készülék egyik érdekessége, hogy külön szoftver nélkül is nagyon sok mindent beállíthatunk rajta, illetve makrókat is felvehetünk, mindezt pedig saját 512 kB-os memóriájában tárolhatjuk.

A választható módon NKRO vagy 6KRO működést és teljes anti-ghostingot kínáló billentyűzet gombonként testre szabható világítást kínál, különböző beállítások számára pedig négy profilnyi hely áll rendelkezésre. Bár alapvetően nem hordozható célra tervezték (arra van egy TKL verzió is), azért nem szakad le a derekunk, ha magunkkal kell vinni, lévén 1,1 kg a tömege, kábele pedig leszerelhető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.