Hirdetés

2019. május 24., péntek

Útvonal

Tesztek » Ház/Táp rovat

Deepcool Earlkase RGB: színes fények mindenhol

A középkategóriás miditorony edzett üveg oldalfallal és RGB világítással próbál kitűnni a tömegből.

Hirdetés

Használat és értékelés

Tapasztalatok

Gépünk összeszerelése után a megszokott módon megvizsgáltuk a zajcsillapítás és hővezetés jellegzetességeit is. Az előbbi esetben megszokott, fehérzajt előállító zajgenerátorunkat használtuk, amelynek kültéren mért zajszintjét ezúttal 69 dB(A)-ra állítottuk be – ez a gép belsejébe telepítve és az oldalfalak felszerelése után 67,5 dB(A)-ra csökkent. Látható, hogy aki csendes gépet szeretne, az az Earlkase RGB-től nagy segítségre nem számíthat, a mindennemű zajszigetelést, rezgéscsillapítást nélkülöző, felül szinte nyitott ház alig csillapít valamit a benti egységek működésének zajából. További gondot jelentett, hogy az alsó keretbe szerelt WD Blue HDD működése, ha nem is feltűnően, de érezhető volt a házon, mutatva a gumialátétek haszontalanságát. Szerencsére extra búgást vagy zörgést nem okozott ez.


[+]

A légáramlást illetően az előlap okozta problémákat már említettük: az itt jelentkező erős fojtás miatt a meleg levegő bizony megreked a háznak ebben a felében, és ha például fentre és hátulra több kifelé dolgozó ventilátort telepítünk, akkor ezek gyakorlatilag saját maguk mellett szívják majd be a levegőt. A gyárilag telepített két 12 cm-es ventilátor egyszerű, fekete kivitelű, LED-ek nélkül, molex és háromtűs ventilátorcsatlakozóval szerelve – PWM vezérlésről tehát esetükben le kell mondanunk.


[+]

A házba épített RGB vezérlő és LED-szalag visszafogott fényt ad, a felső gombokkal pedig pár egyszerű effekt állítható csak be. Ezen felül világítást kaptak a fedlapi csatlakozók is, ezek azonban kizárólag kék színben pompáznak, ide nem került az RGB-ből.

Értékelés

Külsőre ígéretesnek tűnik a 19 000 forintba kerülő Earlkase RGB, de sajnos tervezésekor elkövettek pár hibát, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Ezen hibák közül a legsúlyosabbnak az imént említett, előlapi szellőzéssel kapcsolatosat tartjuk, de nem sikerült tökéletesen a vízcsövek átvezetésére (is) szolgáló kivágás a merevítésen és a HDD-k rezgésszigetelése is hagy némi kívánnivalót maga után.


[+]

Mindezt azért sajnáljuk, mert kivitelét tekintve nem rossz a Deepcool háza, ráadásul még jól is szerelhető és könnyű benne úgy felépíteni egy konfigurációt, hogy az az edzett üveg oldalfalon keresztül jól is mutasson. Ugyanakkor árkategóriájában komoly versenytársakkal kell megküzdenie, a Phanteks P300, a Thermaltake Core G21 TG vagy éppen az Enermax GraceMesh mind-mind hasonló áron vásárolhatóak meg, és tudásában egyikük sem marad el az Earlkase RGB mögött.

Wombath

A Deepcool Earlkase RGB házat a Cédrus Számítástechnikai Kft. bocsátotta rendelkezésünkre.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.