Hirdetés

Aranytáp fogyasztásmérővel

Hirdetés

Thunderbolt Plus 800

Korábban hírt adtunk arról, hogy a memóriák világából ismert GeIL égisze alatt újabb tápos márka született. Az évekkel ezelőtt hasonló irányban terjeszkedő Corsairrel és OCZ-vel ellentétben itt egy teljesen új nevet használnak, a Thortechet. A szemfülesebb fórumozók még tavaly láthatták, hogy az egyik modellt kibeleztük. Akkor még nem volt biztos a márka hazai megjelenésének sorsa, de mostanra zöld utat kapott, így hát újra elővettük az elég hangzatos nevű Thunderbolt Plus 800 wattos verzióját. Nagyon látványos dobozban adták, érezni rajta, hogy az abszolút csúcsot célozzák vele.

Maga a táp sem egyszerű darab, jó méretes, látványos rácsokkal és matricákkal rakták tele. Kaptunk hozzá egy tépőzáras tárolót a moduláris kábelekhez, kötegelőket, tápkábelt, némi papíranyagot, még egy zsákot is magára a tápra. A legérdekesebb kiegészítő az 5,25 hüvelykes előlapi kijelzőpanel volt, ami a táp minden lényeges adatát megmutatja.

Amit meg nem, az leolvasható a táp hátára ragasztott matricáról. Itt látni, hogy masszív 12 voltos ágát egyben hagyták. Hatvanöt amperes csúcs áramerőssége nem kevesebb mint 780 wattot jelent, tehát szinte az egész névleges teljesítményét ki tudja tolni a leglényegesebb 12 voltos ágon. Kis nyomozással sikerült kideríteni, hogy a fejlett kapcsolásra épülő, magas minőségű alkatrészeket felhasználó belső a Sirtectől származik.

A megszokottnál valamivel hosszabb vezetéket kapunk a Thunderbolt Plushoz. Nem igazán értjük, miért kell 65 centiméteresre nyújtani a főtápcsatlakozó és a PCI Express grafikus kártyák kötegeit (utóbbiakból négy van), amikor 65 centiméter magas házat is csak elvétve találni, hát még olyat, ahol a táphoz legközelebbi SATA vagy IDE egység 65 centiméterre van. A moduláris kötegeknél ugyanis is ez a minimális távolság, majd jön még három csatlakozó, az utolsó 110 centiméternyi „kanócon”. Összesen nyolc SATA, hat IDE és két floppy egységnek elegendő csatlakozót kapunk a négy 6+2 tűs PCI Express mellé. Igen, ez lazán elegendő négy teljes, középkategóriás számítógéphez. Egy-egy SATA merevlemezt és optikai meghajtót használó konfigurációnkban annyi lett a kábel a fixekkel együtt, mint egy hagyományos, merev kábelezésű modellnél.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés