Hirdetés

Aktív témák

  • _X10Dead_

    aktív tag

    válasz tariattila #18532 üzenetére

    A Light ROM-nak az az ertelme, hogy az alap cuccokon kivul semmit nem tartalmaz, amit a marketrol is le lehet tolteni.
    Hogy miert jo ez?
    A ROM-mal installalt appokat nem tudod uninstallalni.(Vagyis igen, de ahhoz mar turkalni kell a rendszerben, nem csak megnyomni az "Uninstall" gombot az appmanagerben).
    A ROM-mal erkezo programok tovabba a telora telepulnek, nem az SD-re alapesetben.

    Tehat azert indulunk Light ROMmal, hogy
    - a nem-kritikus alkalmazasokat kitolhassuk az SD-re (terkep bizbaszok, jatekok stb.)
    - ha a default androidos appok helyett mar vannak a marketben elerheto, szamunkra kedvesebb alternativ megoldasok, akkor nem pazaroljuk a helyet az amugy sem hasznalt gyari megoldasokra (file kezelok, media lejatszok, launcherek, keyboardok, wallpaperek stb.)
    - A ROM-mal telepulo programok nem frissithetoek csak ugy, mivel nincs uninstall lehetoseg, igy hiaba van fent javitott verzio, ra vagyunk szoritva a regire (ld. egyel feljebb).
    - Ha meg nem laktuk be a rendszert, akkor cserelgetjuk ossze-vissza az appokat es widgeteket. Egy kicsontozott rendszert konnyebb karban tartani, mint egy agyon-extrazottat.
    - Most vegeztuk el a Gryll Bears Academy-t. Tudjuk, hogy nem turhetjuk az elektronok oncelu koborlasat a teloban, hiszen az csokkenti a keszenleti idot. Marpedig ha emiatt nem tudjuk befejezni a Merges Madarak egy kulonosen nehez palyajat, vagy lemaradunk az esti meccs vegeredmenyerol, esetleg nem tudjuk eloben tudositani a vilagot a cserebogarakkal folytatott heroikus kuzdelmunkrol, arra ramehet a belso bekenk, leeshetunk a kisszekrol es egyeb tragediak is tortenhetnek...
    - Hardcore optimalizalashoz probalunk adatokat gyujteni es/vagy szimplan benchmark buzik vagyunk, es a minimumra akarjuk szoritani a mereseinket megzavaro folyamatok szamat.

    X.

    [ Szerkesztve ]

    LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc

Aktív témák