Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kgymac

    őstag

    válasz Jim74 #14495 üzenetére

    Van az összefoglalóban 6.1-hez is leírás, jun102b+6.1.7. pat, 3615-öt választanám. Én a kihúzott sorokat is beállítanám. Gépet nem mondtál, amd-vel is megy a jun 102b. Osfmounttal tenném írhatóvá az img-t, notepad+-szal szerkeszteném a grub-ot (vid/pid/mac-ek/áthúzott részek/timeout), majd img lecsatlakoztatása után írnám ki (rufus-szal).
    Első indítást hdd nélkül próbálnám, majd reklamál a dsm, hogy nem talál hdd-t. Ha eddig nem jutsz el, nem fog menni az img-vel.
    Második indítás hdd-kkel, arra a portra/bay-be tenném a hdd-ket, amin a korábbi dsm-mel volt.
    Internetet ne adj neki, a frissítési opciókat kétszer kell állítani: egyszer telepítéskor, majd reboot után újra, ekkor jó, ha nem kap netet. Ha QC-t használtál, felejtsd el, nem fog menni.
    Én csak 6.1-gyel használtam eddig syno-t, de shr kötetek esetén nem volt probléma, hogy más bay-be kerültek a hdd-k. HP N40L, alaplapi sas esetén 1&2 + 3&4 bay 4 hdd-vel, dell perc h310-zel 1&4 + 2&3 bay 4 hdd-vel, ill. 8 hdd esetén 1&6, 2&3, 4&5, 7&8 bay, úgy, hogy a hdd-k fizikailag az először használt bay-ben vannak.
    SHR-nek ez nem okozott gondot, s az sem, hogy az alaplai sas + h310 esetén az 5. hdd-től indult a drive-ok kiosztása. Alaplapi sas tiltása (grub esxi menüpont elég hozzá) után 1. hdd-től indul a drive-ok kiosztása, egyik esetben sem volt gond a kötetekkel.
    Dsm 6.x alatt kézimunkázni kell shr/shr2 kötet-hez, de csak a dsm telepítése után, még a kötet létrehozás előtt. Ha már van shr kötetet, kézimunka nélkül is kezeli.
    SataPortMap-ot nem kell állítanod, max, ha sok (>20) HDD-t akarsz használni.
    Persze, ahogy Proxy2 is írta, legyen mentésed.
    Amd esetén biosban C1E-t tiltani kell. Syno boot után érdemes ellenőrizni a memóriafoglaslást, ha a memória fele le van foglalva a rendszernek, kell majd egy opció a grub-ba. A módosított img-t őrizd meg, pl. 6.2 téves frissítés beleírhat, ha a pen sérült, akkor is jól jön, ha megőrizted. Pen csere esetén vid/pid-et újra be kell állítani a grubban.

Új hozzászólás Aktív témák