Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • A_ScHuLcZ

    addikt

    válasz kraftxld #40083 üzenetére

    Igen, de ha nem muszáj nem üzemelnénk be erre külön szervert, vagyis akik kérték (kollégium vezetősége) ezt nem akarják. De ha más megoldás nincs, akkor így fogjuk csinálni, viszünk ki még egy gépet server 2003-mal.
    Eddig a Group Policys megoldással mentek, de így is sikerült tönkrevágniuk belőle néhányat, nem tudom hogy csinálják, tényleg alig volt joguk valamihez, jóformán csak netezni.. Bár nagyon macerás volt megcsinálni, emlékszem egyesével kellett mindent letiltani, aztán a group policy fájlokat kimenteni, visszaállítgatni mindent egyesével, majd visszamásolni a mentett fájlokat, és így lett a felhasználóknak korlátozott, a rendszergazdáknak több joga, ezt egy leírás alapján csináltam így. De nem lett tökéletes, nincs pl Kezelés, meg ilyesmi.. (persze ez lehet amiatt is, hogy figyelmetlenségből nem jelöltem vissza valamit, de elég átláthatatlan volt már a sokadik próbálkozás után :) )
    Domain-nel milyen egyszerű lenne, mint ahogy cégnél oldottuk meg... Már arra is gondoltunk, hogy csinálunk egy külön domaint erre a célra, beállítjuk, beléptetjük a gépeket, és így visszük ki, nem is kell oda nekik domain controller, bár ez nem szép megoldás, de lényegében ingyenes. (XP matricák vannak)

    InfiniteReality: ez sem rossz megoldás, és elég egyszerű, de félek nem bírná sokáig, sok hardcore elvetemült user akad egy kollégiumban... :)

    [ Szerkesztve ]

    "I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

Új hozzászólás Aktív témák