- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Androidos fejegységek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sickboy25
addikt
válasz erikke17 #33250 üzenetére
Nemrég találkoztam én is ezzel a problémával és nekem újra kellett raknom, mert máshogy nem akart felállni az xp. Biost is kisütöttem, de semmi... Ez a 2. ra a megjegyzés...
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
jage
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy olyan problémám hogy az avast trójai vírust észlel az C:/Windows/explorer.exe fájlban már vagy 5 antivírus írtóval próbálkoztam egyik sem tudott vele mit csinálni
A KÉRDÉS: Ha csak az XP-t teszem újra C: formázás nélkül megoldja a gondomat? vagy mindenképp formázni kéne(amit nem szeretnék mert közel 400gigányi adatom menne a levesbe)
Légyszi valaki segítsen mert már a megbolondulás határán vagyok
"NE SZÓLJ RÁM, NEM FÁJ FEJED!!"
-
brd
nagyúr
válasz erikke17 #33250 üzenetére
Valószínű, hibás sector van a HDD-n, vagy megsérült a filerendszer. Inkább az előbbi. Nézd meg másik gépben a HDD-t, hogy mi a helyzet vele. Erre pl. a HDSentinelt tudom ajánlani, ha nem 100%, a kondíciója, akkor már erősen gyanús a hibás sector.
The only real valuable thing is intuition.
-
betyarr
veterán
próbáltam,de nem ment parancssorból.most megkerestem a filet,de valami msvcr vagy milyen dll-t nem talál,ha elindítom.érdekes egy hiba.neten sem sokat találtam róla.amit meg igen,arra nem nagyon volt ide illő megoldás. mindjárt jól feldühödök és felteszem a 7-est...
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz betyarr #33256 üzenetére
Nézd, a windows-os hibaüzenetek sajnos az esetek nagy százalékában valóban szart sem érnek, de még akkor is, a pontos hibaüzenet sokat segíthet. Alapvetően olyasmiről van szó esetedben, hogy a .net elfáradt, esetleg .net telepítés után lett az IIS beállítva/újratelepítve, ezért nem működik benne rendesen. Msvcrxxxxxxx.dll-ből sokféle verzió van, van olyan, ami a .net-hez köthető, van olyan, ami pl. a java-nak kell, hogy megfelelő (helyen) legyen, tehát nem mindegy, hogy mi, és mit írt ki pontosan. De ha ezt nehéz megérteni, akkor tedd fel a 7-est, az biztos jobb lesz, mert újabb IIS van benne. Ha ennyire biztos vagy benne, hogy majd a csúcsszupi .netfelületes Win7 mindent megold, akkor miért használsz XP-t?
-
betyarr
veterán
nekem nincs is IIS telepítve.szóval gőzöm sincs miért akarja annyira.egyszerűen jelzett a gép hogy van sürgős frissíteni való és egy a még sp2-höz való .net biztonsági frissítést akar(t) lehúzni és telepíteni.ez is érdekes,mert nekem sp3 van fenn...
nem hiszem hogy a 7-es mindent megold,azzal is biztosan vannak problémák,de ha megint rendszert fogok húzni akkor az 7-es lesz,mert bár én kedvelem és megszoktam az xp-t,de lassan leáldoz neki. -
brd
nagyúr
válasz betyarr #33258 üzenetére
Ja, hogy nincs is telepítve.
Biztos nem fut inetinfo.exe nevű task? Az IIS Admin (IIS felügyeleti szolgáltatás talán magyarul), ill. a World Wide Web blabla (magyarul Webes közzététel) nevű szolgáltatások milyen állapotban vannak? Manual/Disabled (Kézi/Letiltva), vagy Automatic?Ha nem fut ilyen nevű task, és Disabled mindkettő, akkor valszeg' az lenne a legegyszerűbb megoldás, hogy a 2.0-ás .net-et teljesen eltávolítod, majd újratelepíted. Vagy elindítod az IIS-t (mert valószínűleg valaha futott), megcsinálod, amit korábban írtam (eventlog-os hibaüzenetben írt parancs megkeres/lefuttat), majd eltávolítod az IIS-t a Window Components (összetevők) közül.
-
psg5
veterán
Xp-re van vagy lesz directx 11? Vagy ez csak a 7 és a vista kiváltsága még mindig?
F.K.T.
-
zetecR
addikt
Sziasztok!
Egy szofver (Fritz10) adatbázisából ki kell vennem bizonyos elemeket, amit az AltGr-G - Ctrl-Z - Enter - F10 billentyűzet kombinációval tudok megtenni.
A probléma az, hogy 3300-szor kellene ezt megtennem egymás után.Lehet ezt valahogy automatizálni?
-
tknof1871
őstag
Üdv Mindenkinek!
Felfedeztem, hogy ezen a gépen rendszergazda fiókot használok, nincs is más fiók, a gép bekapcsolásakor nincs választás fiókok között, magától ez töltődik be. Most olvastam, így veszélyes internetezni. A telepített sok programra tekintettel inkább csinálnék egy új fiókot, utána a régi fióknak módosítanám a fióktípusát és az újnak adnám a rendszergazda státuszt. A továbbiakban a régi megszokott fiókot használnám a mindennapokban. Ez így jó megoldás, vagy nem?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
brd
nagyúr
válasz tknof1871 #33265 üzenetére
Megfelel, csak elképzelhető, hogy néhány program majd így nem fog indulni (pl. egyes másolásvédett játékok, vagy olyan programok, amelyek valamilyen HW-eszközt direktben kezelnek, pl. egyes TV-kártyák vezérlőprogramja). Ezeket vagy másik profilból használod, vagy runas-szal (esetleg ütemezett feladattal) indítod, vagy kibogarászod logokból, hogy mihez próbál hozzáférni, amihez "sima" userként nincs joga, és adsz neki.
-
caterman
csendes tag
Sziasztok. Óriási gondban vagyok.Egyik panziós barátom elhívott,hogy tegyünk a karaoke gépére uj videokat.Ennek a lelke 1 sima p4 xp-vel ami boot után azonnal inditja a progit.Mivel nem volt hozzá klaviatúra a vinyoját összekötöttem ide-usb-vel a laptopommal amin win7 van.Föl is ismerte bemásoltam a cuccokat a helyükre. Viszatettem a vinyot a gépbe és azóta nem hajlandó elindulni keresi a config.sys-t. Sajnos nincs hozzá semmilyen telepitölemez és az ujrarakás is gázos mivel mikrofon erösítő joystick kapcsolódik a géphez.Ezeket meg fogalmam sincs hogyan kell belöni, mert ez 1 egyedi fabrikáció. Magyarul hogyan tudnám visszaállítani az xp-t? Amit már próbáltam f8 legutolso helyes konfig.csökkentett mod,berak másik xp-s gépbe chkdsk futtatás de semmi.Amikor megnézem a vinyo könyvtárait a config.sys 0 bájt autoexec 0 bájt. Semmi lemez nincs hozzá.Most állok leégve és nem tudom mit csináljak.Segítséget kérek. THX.
-
félisten
válasz caterman #33269 üzenetére
Hali!
Nem egyszerű dolog így ez... Pár kérdés
1. Mivel írtad, hogy próbálkoztál pl csökkentett móddal, ez azt jelenti, hogy azóta szereztél billentyűzetet?
2. Van abban a gépben CD olvasó?
3. Egész biztos, hogy a config.sys fájlt hiányolja, nem véletlenül config/sys -re hivatkozik?
Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
caterman
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #33270 üzenetére
Ja sikerült klaviatúrát hozzávarázsolni igaz vagy 3-at ki kellett próbálni.
nincs benne sajnos meghajtó.
de lehet ,hogy azt hiányolja.
ja meg amikor földugtam a laptopra a vinyót a win7 valami vizsálatot v. mit akart az uj eszközzel rányomtam de meguntam mert nem haladt sehova lehet ettől akadt ki? -
félisten
válasz caterman #33271 üzenetére
Hali!
Azt meg kellet volna várni, mert valami gond lehetett (a W7 szerint) a HDD-vel. Persze attól, hogy megszakítottad az ellenőrzést (és gondolom nem reset gombbal), attól még nem kellett volna így elszállnia...
Nem mindegy, hogy a Config.sys-t (aminek amúgy XP-ben nincs is szerepe, csupán esetleges DOS-os alkalmazások miatt hagyták meg) vagy config/system könytárat hiányolja, ugyanis ez utóbbira van megoldás, igaz nem a legegyszerűbb, de ahhoz is kell CD meghajtó, meg XP telepítőlemez...
Amúgy csökkentett módban elindul az XP?
Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
caterman
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #33272 üzenetére
Igazad van, mivel a szóban forgó gép nem itthon van igy a vinyót beraktam egy vasba és a pontos hibaüzi: a win nem inditható mert a \windows\system32\config\system hiányzik v. sérült. A meghajtó nem gáz berakok addig egyet xp-m is van .
[ Szerkesztve ]
-
caterman
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #33272 üzenetére
ja csökkentetbe se megy ua a hibaüzi
-
félisten
válasz caterman #33273 üzenetére
Hali!
Hát ez ügyben akkor ezt "ízlelgesd": [link]
Nem egyszerű, és nem is garantálja, hogy minden úgy fog működni, mint azelőtt, de ez az egyik módja, hogy életet lehessen lehelni a karaoke masinába...A másik(ha már lesz CD meghajtó meg XP telepítő CD), hogy arról elindítani a telepítést és a JAVÍTÁST választani. Ha szerencséd van, akkor ezt a hibát kézi beavatkozás nélkül javítja, de mint feljebb is írtam, ez sem garantálja, hogy minden úgy fog működni mint azelőtt.
Bármely módszert is alkalmazod, azt csak saját felelősségre tegyed!
Most megyek aludni, mert holnap délelőtt jelenésem van. Vannak itt jó szakik, akik majd átveszik a stafétát és segítenek, ha lenne kérdésed. Azt javaslom, hogy ma már nehogy nekiállj, inkább várd meg a holnap (azaz már ma) délelőttöt, mert akkor mások is olvassák a problémád és még tudnak esetleg más megoldással, vagy okos tanáccsal is szolgálni pluszban.
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
caterman
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #33275 üzenetére
hála már sokat segítettél
-
brd
nagyúr
válasz caterman #33276 üzenetére
Mielőtt bármit csinálsz a HDD-vel, meg kellene nézni, hogy nem hibás-e, mert a nevezett file nem szokott csak úgy elszállni. Pl. berakod egy gépbe és a HDSentinel értékelését megnézed. Ha nem 100% a kondíció, akkor mindeképpen másold be valahogyan a SMART fülön látható táblázatot, hogy lássuk, mi a bánata. Ha pedig piros is lesz a HDD, akkor kezdhetsz aggódni, hogy még ha meg is javítod, valószínű, akkor sem sokáig fog működni.
Ha ezen túl vagy, és nem piros volt, akkor ezt próbáld meg, persze csak a SYSTEM file-lal, a többit ne bántsd.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz McKane #33268 üzenetére
Melyik szó nem világos az üzenetből? Valakik (sokan, feltehetőleg) jelentették, hogy az oldalon (vagy talán a konkrét file-ban) találtak kártékony kódot, ezért az (így ránézésre a beépített) adathalász-filter jelezte ezt neked.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
veterán
Szevasztok.Tanácstalan vagyok mert néha nem indul a gépem (kékhalállal indul) mert nem találja a merevlemezt.Rájöttem,hogy ilyenkor a BIOS-ban a mode selection-alatt a SATA helyett a RAID van állítva,visszaállítva SATA-ra mükszik minden mint rég.Van ötletetek,hogy ezt mi csinálhatja?Mert,hogy én nem az biztos.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
pukkancska
tag
válasz Hasaggymeg #33282 üzenetére
Virus? Helytelen leállítás? Esetleg gyenge alaplai elem? Próbáld meg kicserélni a gombelemet, mert lehet hogy az alapbeállítás a RAID, és ezért felejti el, hogy neked SATA-ra van állítva.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz pukkancska #33283 üzenetére
Virus? ...NOD 32,Outpost+Anti spyware,Malwarebites,a-squared,Sophos Anti Rootkit,Symantec Troyan Linkoptimizer,F-secure backlight és elég rendszeres futtatások.
Helytelen leállítás?...mit jelent?
Esetleg gyenge alaplapi elem? ...cserélése milyen buktatóval járhat?
Amúgy bios-frissítésem óta (volt 2 is 2006 óta ,a fujitsuék támogató oldalán található bios flash-el) az alapbeállításokon megy a bios.Mikor nem indul és újraállítom a raid-ról a sata-ra,akkor is csak kilépek a bios alapbeállításaival.(load default setup és save and exit).[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
pukkancska
tag
válasz Hasaggymeg #33284 üzenetére
Pl. nem rendesen állítod le a gépet, hanem csak lekapcsolod az elosztót vagy kihúzod a konnektorból.
A BIOS elem cserélése nem jár semmilyen buktatóval, ha csak nem garanciális még a géped, mert ha igen, akkor nem szedheted szét mert akkor elveszik a garancia.
Nyisd fel a házat és az alaplapon van egy 10ft-os méretű gombelem. Azt kellene kicserélni ugyanolyanra. -
Hasaggymeg
veterán
válasz pukkancska #33285 üzenetére
Olyan leállítás még nem volt az 5 év alatt.
Ismerem az elemet,nagyon kézenfekvő,hogy ez a hiba,mintha elfelejtené néha a beállításokat,az a fura,hogy alapbeállításon megy jól és ha kihagy az elem,hát arra kellene visszaálljon,ezzel szemben átáll RAID módra! ...Mindegy,nemsokára kicserélem majd meglátom mi lesz.Még azt mondták itt,hogy lehet tápelégtelenség miatt nem mindig találja a merevlemezt Egyelőre ,majd írok a fejleményekről."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
BudaiZoli
tag
Hali,
van 2 gépünk, és egy net. Routerrel van megosztva az internet, és azt szeretném kérdezni, hogy nem csinálható-e meg az valahogy, hogy így hálózatba kötni a 2 gépet? Előre is köszönöm!
-
Tosee
őstag
válasz BudaiZoli #33287 üzenetére
Üdv!
Vezérlőpult -> hálózat beállítása varázsló
futtasd le mindkét gépen, a végén engedélyezd a fájl és nyomtató megosztást...
Tedd őket egy munkacsoportba, majd ossz meg egy-egy mappát!
Indítsd újra a gépeket, majd próba!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
XP alatt van egy kis gondom az idevezérlőm sebességével.
más oprendszer alatt nem próbáltam, de valamiért nagyon lassú
egy Samsung SP0802N vinyóm van, így kéne kinéznie a HD Tune tesztének:de ehelyett az olvasási sebesség MAX 24MB/s a minimum meg 20MB/s körül van.
nagyjából lapos az egész grafikon. és a Burst rate is 24MB/s körül van.
próbáltam másik vinyóval is, ott is hasonló volt a helyzet.arra gondoltam az IDE vezérlőmmel lehet valami, vagy bios beállítás, vagy driver gond.
van tippetek mi lehet a gond? biosban próbáltam állítgatni az IDE beállításokat, de nem változott semmi.az alaplapom egy ABIT BE6-II és ATA66-os vezérlő van rajta. ennek olyan 60MB/s körüli sebességet kéne biztosítania.
a kábel az ata 100-as kábel asszem. (a sűrű erezésű, nem a régiebbi fajta)a segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
leyo76
senior tag
válasz easy...rider #33289 üzenetére
minden macera előtt én kipróbálnék egy másik kábelt, egyszer hoztak hozzám egy gépet, az volt a panasz hogy lassú, találtam itthon egy asus ide kábelt, kicseréltem, gazdája nem ismert a gépére...
mod: amúgy egy hd sentinelt is felraknék kíváncsiságból
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
Üdv egy kicsit érdekes jelenség:
Be van állitva az energiagazdálkodásba hogy 5 perc után jöjjön be a képernyővédő rá 10 perc múlva meg a monitort kapcsolja ki ez mind jó meg is történik de egy idő után gondol egyet és előjön a képernyővédő utána szépen megint kikapcsolja a monitorom 10 perc múlva na ez mitől lehet??
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
MODERÁTOR
-
Steelmanus
addikt
Az Eszkozkezeloben nezd meg meg hogy nem-e PIO modban van a vincsi, akkor szokott lelassulni, ha nem jol erzekeli a vincsit a BIOS-on keresztul az XP a vincsit, ebben ludas lehet a kabel is ahogy leyo76 is irta, az op.rendszer visszaveszi a sebesseget es atrakja PIO modba.
-
Steelmanus
addikt
Szedd le a Process Explorer-t azzal meglehet nezni a mi eszi a CPU-t nem kell telepiteni, de szvsz lehet hogy valami virust kaptal. Bele kellene nezni az Automatikusan indulo progikba esetleg szemet szur valami ami nem odaillo. pl az Msconfig-al.
-
-
brugo
aktív tag
Hali ,
a vinyomon van 2 particio : a C amin van az XP , es a D ami sokkal nagyobb (adatoknak) mindket particionak az ikonja a jol ismert vinyo szimbolum volt eddig most hogy sikeresen telepitettem 1BT (Blue Tooth)billentyuzetet a D particionak az ikonja 1 sugarzo pendrive lett (radio frekvencias jeleket sugarzo) . hogyan tudnam az ikont visszacserelni ? maskulonben minden OK[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz tknof1871 #33296 üzenetére
Na igen, ezek sosem fognak sima user alól indulni, mindegyik direkt a HW-hez fordul, ehhez pedig csak rendszergazdának van joga. Viszont a HDSentinelt meg tudod oldani, hogy pl. ütemezett feladatként, vagy szolgáltatásként futtatod. De az Everest-re talán nincs is más megoldás, mint a runas, mert szinte az összes HW-eszközt feltérképezi.
-
Johnny001
senior tag
Hi!
XP Sp3-as alatt egyszer csak nem működik a Cool and Quite! Ugyanazzal a beállítással ami volt régebben nem veszi vissza az órajelet, szorzót. Win 7 64 bit jól működik ugyanazzal a beállítással. Azt szeretném, hogy megint működjön a C'Q XP alatt is.
Közben azért volt tuningpróbálkozás is, de mindent visszaállítottam.
Alaplap: MSI 785G-E53, Proci 955 BE Phenom II, egyéb: adataimnál
Segítségeteket előre is köszönöm!
By.: Johnny
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
BudaiZoli
tag
Hali,
segíteni nem tudok, de akkor ezek szerint az én SATA-s vinyóm sem működik megfelelően?! nekem minimum 3,3 max 29,4. Akkor ezt nem értem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest