Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • al_age

    senior tag

    Sziasztok!

    Hálózatos problémával kapcsolatban kérem a segítségeteket.
    XP SP3, T-Online 8 megás net (gyakorlatban kb 6,5 mega), sima dsl modemes kapcsolat.
    Időnként megszakad a net és az eseménynaplóban csak olyan bejegyzés marad, mintha én bontottam volna a kapcsolatot:

    Esemény típusa: Információ
    Esemény forrása: RemoteAccess
    Esemény kategóriája: Nincs
    Esemény azonosítója: 20159
    Dátum: 2009.09.04.
    Idő: 17:04:30
    Felhasználó: -
    Számítógép: PC
    Leírás:
    A felhasználó (*@t-online.hu) által a következővel létesített kapcsolat bontva lett: T-Online (használt eszköz: PPPoE7-0).

    Ezután néha magától újracsatlakozik a rendszer, néha nem. Ez utóbbi esetben nem úgy áll le a net, mintha csak elvágták volna, hanem egyre lassul és egyszer csak megszűnik. Van, hogy a kapcsolat ikonja kint marad jobb alul az óra mellett, de attól függetlenül semmit nem érek el. Ilyenkor ha bontom a kapcsolatot és megpróbálok újra csatlakozni, megáll a folyamat a "számítógép regisztrálása a hálózaton" résznél. Hibaüzenet nem jön, csak innen egyszerűen nem lép tovább.
    Modem ki- majd bekapcsolása, hálókártya letiltása, majd engedélyezése nem segít, Win újraindítás után viszont minden megy simán. Újratelepítettem a rendszert és ismét előjött a hiba. Azt hittem ekkor, hogy a hálókártyával lehet a gond (integrált), ezért átdugtam a kábelt a PCI-os kariba. Ott úgy tűnt megoldódott a probléma, de egy idő után ismét előjöttek a már ismert tünetek.
    Most olvastam, hogy a T-Online új csomagokkal áll elő, a 8 megásom áráért most 15 megát adnak és ha bejelentkezek a My T-Home rendszerbe nem is jelzi, hogy ez nálam nem elérhető. Na most ez más technológia és tényleg elérhető nálam, vagy a gyakorlati 6,5 megánál a vonal minősége miatt nem lehet gyorsabb netem?
    Mondjuk nem is kell gyorsabb, csak azon is gondolkodom, hogy a T-Home-nál valamiféle rendszer-átalakítás van és azért akadozik a net? (Bár ez esetben nem tudom miért kell újraindítani a gépet, hogy ismét használható legyen.)
    Igazából ez az a dolog ami miatt az XP topikba írtam, hiszen úgy tűnik minden más OK (hálókártyák (vagy mind a kettő sz@r), modem, szolgáltató).

    Ha valaki tapasztalt hasonló jelenséget, vagy van valami tippje, kérem ossza meg velem!
    Előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

    A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?

Új hozzászólás Aktív témák