- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
A 1607-es verzióban miért ezt a sz@rt látom az egyetlen rendszergazda fiókban ?
Azt értem, hogy elment az Öreg horgászni , de akkor a strómanjai mit csinálnak?
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Doky586
nagyúr
én meg örültem hogy ezt sikerült elérnem..
de ha te visszakívánod a kéretlen automata újraindítást akkor keress vissza 1-2 oldalt, ott én is csatoltam ezt a képet, hogy végre sikerült ezt elérnem, te pedig visszakövetheted hogy csinálhatod vissza az ellenkezőjét..
[ Szerkesztve ]
-
Tompie
őstag
Azt szeretném kérdezni, hogy hogy lehet bekapcsolni a bejelentkezési képernyőt? Mert ha van beállítva jelszó ha nincs, egyből bejelentkezik a gép alvó állapot után is.
-
MODERÁTOR
Üdv!
Most kaptam egy év ingyen Office365-öt. Aktiváltam, telepítettem. Lemondhatom most rögtön az automatikus megújulást, azzal az egy évem már marad, nem?
Everybody lies.
-
=WiNTeR=
senior tag
Frissen nulláról telepített Win10 Anniversary alatt hirtelen eltűnt az egyik HDD-m partíciója. Utánaolvasva a neten nem vagyok egyedül a problémámmal. Mit lehet tenni / mivel lehet lementeni az adatokat? A Windows most maximumon pörgeti ezt a meghajtót, de nem csinál vele igazából semmit. A lemezkezelő lefagy elinduláskor, HW sentinel se tud többet mondani a meghajtóról.
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
-
netpeti98
addikt
Csak arra az egy alkalomra, így logikus hiszen az az időpont nem minden esetben alkalmas. Miután letöltötte a frissítéseket általában küld egy értesítés az Action Centerbe így tudni fogod, hogy be kell állítani egy időpontot vagy újra kell indítani.
Ha van egy olyan állandó időszak amikor biztos nem jó az újraindítást azt is be tudod állítani az Active Hours alatt. Ez a beállítás már mindenkorra vonatkozik:
[ Szerkesztve ]
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz King Unique #45159 üzenetére
Azt mivel / hogyan tudom megnézni, hogy RAW lett-e vagy sem?
-
F_Zolee
veterán
Na de jó, hogy frissítés óta a start menüben a keresés nem működik. Áruház se megy, felkiáltójel van az ikonján és inaktív színezetbe van. Lassabban is tölt a rendszer, egyre jobb lesz ez.
-
válasz =WiNTeR= #45156 üzenetére
Live linux látja? Vagy pl. a Paragon Rescue Kit-el is érdemes megnézni.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
csixy
addikt
válasz netpeti98 #45158 üzenetére
Kösz!
Én is innen indultam el , csak csodálkoztam a max 12 órás intervallumon és megörültem a másik lehetőségnek! Vajon miért is nem lehetek aktív napi 23 óra hosszán keresztül?Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
King Unique
titán
válasz =WiNTeR= #45160 üzenetére
Például lemezkezelőben lehetne, ha nem fagyna ki, illetve itt egy leírás. Utóbbiban említik a TestDisk-et is, ami néha képes visszaállítani. De, ha fontos adatok vannak rajta, akkor előtte ajánlott az adatmentés külső programmal! Vagy, ha egy live Linux alatt hozzá tudsz férni a partíció tartalmához, az is ok lehet.
[ Szerkesztve ]
-
hape60
aktív tag
válasz =WiNTeR= #45156 üzenetére
Ezt próbáltad már?
Somehow Windows messed up the partition info for that disk. The data is still intact so don't worry. I tried the usual fixer apps, EaseUS, TestDisk, but the only one that actually worked was MiniTool Partition Wizard. (Select the unallocated partition and click the Partition Recovery option, then Apply). -
=WiNTeR=
senior tag
Először is köszönöm a segítséget! Jelenleg a partíció lementésén ügyködök, mivel 3TB-től van szó, így ebből csak holnap lesz eredmény. Mindenesetre néha-néha a Windows mintha felismerné a meghajtót és egy-két pillanatig el is lehet érni az adatokat rajta / másolni. HD Sentinel szerint hibátlan a meghajtó (először erre gyanakodtam).
mod: fél óra tekergés után végül megnyílt a lemezkezelő és szerinte még mindig NTFS a partíció Átkötöm a másik gépembe a meghajtót és megnézem mit tehetek, hátha valami más a gond.
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Felhasználói bejelentkezéssel kapcsolatban kérdeznék. Munkahelyemen a hálózat miatt kötelező egy adott felhasználói névvel és adott jelszóval bejelentkeznem (mellesleg az adott jelszó mindenkinek ugyan az -a hálózatok ezen részéhez nem értek).
Meg lehetne oldani valahogyan azt, hogy ha belépek a munkahelyi fiókba, egyben belépjek a munkahelyi e-mail címemmel, de egy más (mint munkahelyen kötelező) jelszóval regisztrált MS fiókomba is?
OnDrive, áruház, stb. stb. miatt jó lenne... Próbálkoztam már, de a próba után kicserélődött a win10 munkahelyi jelszavam, az MS jelszavamra.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Memora
senior tag
Nem tudja véletlenül valaki, miért van a C:\$Windows.~WS mappa a gépemen, mikor nem is frissítettem Win10-re?
Elvileg ez az upgrade után fennmaradó mappa, de én csupán a MCT-al csináltam egy Win10 ISO-t (még az ingyenes frissítési határidő lejárta előtt).
Később majd még valószínűleg frissítenék az ISO-ból (ha lehet), törölhetem így azt a mappát, vagy valamiképp szükség lesz még rá?Fancy quote placeholder
-
Doky586
nagyúr
válasz Memora #45170 üzenetére
"csináltam egy Win10 ISO-t (még az ingyenes frissítési határidő lejárta előtt)"
nyugodtan törölheted a iso-t is meg a mappát is, mivel mindkettő elévült..
és mihamarabb csinálj egy frissítést mielőtt visszavonják a meghosszabbított ingyenes frissítés lehetőségét. (előtte persze érdemes egy macrium reflect imaget csinálni a hdd-ről hogy visszaválthass) -
=WiNTeR=
senior tag
Na megoldódott a "rejtély": a másik gépbe átkötve szépen megy a HDD, így a SATA kábel kicserélése végül megoldotta a gondot... Köszönöm mégegyszer a segítséget!
-
Memora
senior tag
válasz Doky586 #45173 üzenetére
Köszi az infót, lehet hogy valóban megpróbálom majd lassan a frissítést, ha vannak olyan lehetőségek, amelyekkel tényleg biztonságosan visszaállítható a jelenlegi teljes, működő rendszerem (képfájlból, a különféle rollback és rendszer-visszaállítási lehetőségekben nem bízok, hagytak már cserben korábban).
Fancy quote placeholder
-
törölt tag
-
vlevi
nagyúr
válasz #41133696 #45177 üzenetére
Win7-ben is benne volt ez a mentés. Win8-ból kivették, adták helyetette a File Historyt. Nem vált be, jobbatnem találtak, visszarakták a w7 backupot.
Aztán majd később keress egy hdd-t, és próbáld meg rá visszaállitani az így készült rendszer mentést. Tartok tőle, nem fog sikerülni.
Nálam a macirum a favorit, az ingyenes verziója sajnos az incrememtal backupot nem tudja, csak a differenciált. -
törölt tag
A BitLocker (ami nálam hardveres támogatással teszi a dolgát) miatt kb csak ez jön szóba. Ráadásul ez ingyenes... A fájlelőzmények tényleg elég vacak. Comodo Time Machine
http://pcworld.hu/tippek/igy-mentsd-az-adataidat-a-windowszal-155646.html
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Végigolvastam az 1. hsz-t.
Üdv mindenkinek!
Hogy lehet kigyomlálni problémák nélkül az összes minialkalmazást? Ha powershellel csinálom, akkor csak a ~90% tűnik el. Illetve mivel főállású admin vagyok, 300 gépnél találtam ilyen-olyan anomáliát. pl: a számológép eltűnt néhány gépről a PS-es dúrás miatt.
Meg most találtam olyan LTSB verziót, amiben gyárilag nincs egy minialkalmazás sem, tehát tuti meg lehet csinálni, viszont emiatt nyilván nem telepítgetem újra a gépeket..csak az én itthonimatSzóval aki tud rendes megoldást erre, ami tényleg nem hagy ott semmilyen szemetet, az megoszthatná velem
Ennyit találtam eddig, de valami más megoldásnak jobban örülnék (mert ez utólag szedi le, de én már rá se akarnám rakni; pl: valahogyan kiszedni a telepítőből)Make Love not war!
-
törölt tag
válasz #41133696 #45183 üzenetére
Biztonsági mentés Windows 7,8.x és 10 alatt alatt
5 éves cikkemet aktuálissá tettem Különösebben nehéz dolgom nem volt
-
JHONNY 79
aktív tag
Sziasztok !
Nekem a Google Chrome nem működik Win 10 64 bit alatt. Van rá valami megoldás, amivel működésre lehet bírni?
-
-
toBIN
tag
.
[ Szerkesztve ]
-
BiOszi
tag
Köszönöm minden kollégának aki segített a hang akadás probléma elhárításában! Vagy a régebbi lan driver segített vagy a microsoft új frissítései... , de az idegesítő probléma megoldódott. Üdv
I think that I will be a DJ! This profession is a bitch magnet! by:Pusheen
-
addikt
A javasolt frissítéseket hol tudom megnézni? Egyszerűen nem találom.
Előre is köszi!
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Döglött Róka
veterán
válasz SirRasor #45184 üzenetére
Ne szedd le
LTSB meg nem ajanlott desktop kornyezetbe
Hogy eleve fel se rakja, sccm task sequencebol lehet egyenkent kiszedni.
[ Szerkesztve ]
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
half333
őstag
Üdv! Most kaptam egy hatalmas frissítést. Az lenne egyelőre a gond,h nem találom a betűtípusoknál a félkövér beállítást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest