- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoz
őstag
válasz Doner #150248 üzenetére
Véletlenül nem ilyen pár ezer forintos kulcsról van szó?
Akkor szoktam ilyet látni, amikor letiltott kulccsal próbálkoznak.
Esetleg kipróbálhatod, hogy net nélkül indítod a gépet, akkor feldobja a telefonos aktiválás lehetőségét. Végig nyomkodod, ha mázlid van, akkor beaktiválja, ha nincs, akkor ügyintézőhöz kapcsol, aki elmondja, hogy szoftverkalózkodás áldozata lettél, reklamálj ott ahol vetted... -
Doner
aktív tag
Nem, mivel ha rossz a kulcs akkor csak simán megmondja hogy "érvénytelen a kulcs basszad meg".
Illetve mivel az update sem működik úgy vélem összefüggés van a két dolog között és a Windows licensz is azért van értesítési állapotban mert nem tud kommunikálni a kiszolgálóval. Ez is árulkodik hogy akkor nem értesítés lenne hanem mást ír(erre fejből nem emlékszem) de ezt az "értesítés" dolgot most látom először.
Az update nak amúgy is működnie kellene ha nincsen aktiválva a gép de itt az is halott.
A King altal küldött linkek közül mind a kettőt végig megcsinaltam minden lépéssel de akkor sem működik se az update se az aktiválás.
Ha nincsen senkinek más ötlete akkor a clean install és úgy a kulcs megadása lenne a következő lépcső.[ Szerkesztve ]
Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
King Unique
titán
válasz Doner #150250 üzenetére
Milyen kiadású (Home / Pro / egyéb?) Windows 10 lett telepítve és honnan lett letöltve ahhoz az ISO-fájl, a termékkulcs a kiadásnak megfelelő?
Az aktiválási hibaelhárító futtatása már megtörtént?A beépített Microsoft biztonság (Defender) fut, vagy külső antivírus program lett telepítve?
Ha érvénytelen a termékkulcs, akkor ott alapesetben valóban más szokott lenni a hibakód, viszont az ilyen bazári, pár ezres termékkulcsoknál előfordulhatnak érdekes anomáliák is.
[ Szerkesztve ]
-
Zoz
őstag
válasz Doner #150252 üzenetére
Ha rossz a kulcs, akkor igen. De ha a karaktersorozat amúgy szintaktialag helyes, valóban egy termékkulcsot ír le, akkor első lépésben elfogadja, jön egy aktiválás gomb, és aztán dob hibát, ha letiltották. És ilyenkor a telefonos aktiválást sem ajánlja fel, ellenben mikor valóban net gondja van.
Ezért javasoltam a net nélküli indítást, akkor lesz telefonos aktiválás, és aztán ott kiderül mi a helyzet. -
Doner
aktív tag
Windows 7 pro volt rajta telepítve és egy media creation toolsal létrehozott windows 10 pro esd pendrive-al indítottam el a frissítést windows alól mert fontos lett volna a fájlok és programok megtartása. (Ez sikerült is). Hogy előtte az a win 7 pro hogyan s miképpen lett rá telepítve arról nincsenek információim mivel nem az enyém a gép. De mivel a frissítés gondtalan lezajlása után szembesültem vele hogy nem aktív a windows és az update sem müködik, vettem egy termékkulcsot de nem mond rá semmit csak ezt a hibát írja ki hogy baj van a nettel(plusz az update hiba)
szerk: Csak a deffender van, semmi más.
Igen az aktivációs hibaelhárítót is futtattam de azt írja nem tudja elhárítani
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Doner #150255 üzenetére
Tehát akkor az a Windows 7 ki tudja esetlegesen hogyan lett a tulaja által szétcseszve, megbuherálva a Windows Update működése, nem megfelelő módon aktiválva, stb., mert normál esetben nyilván nem a leírt működés a jellemző egy Windows 7
—►
Windows 10 in-place upgrade után. Normál esetben utána is működik a Windows Update, érvényes termékkulccsal aktivált Windows 7-nél az upgrade után a Windows 10 automatikusan beaktiválódik digitális licenccel, stb.
Ez esetben lehet jobb lenne inkább a Windows 10 tiszta telepítése, majd aktiválása a vásárolt termékkulccsal.[ Szerkesztve ]
-
Doner
aktív tag
válasz King Unique #150256 üzenetére
Ez a leg egyszerűbb csak pont ezt akartam elkerülni...
De akkor nekiállok, legalább így tudok váltani egy lépéssel mbr biosról uefire a konvertálgatás helyett.Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
King Unique
titán
válasz Doner #150257 üzenetére
A meglévő rendszerről lehet előtte egy mentést készíteni képfájlba, ami szükség esetén utána 1:1-ben visszaállítható, akkor nem vész el az eddigi munka.
A tiszta telepítés egyben tesztelés is, aminél kiderül, hogy tartozik-e a laptophoz Pro digitális licenc, mivel akkor Pro kiadás telepítésénél automatikusan aktiválódik a "Nincs termékkulcsom" opciót választva. Ha nem, akkor nincsen a Pro kiadáshoz digitális licenc és ilyenkor utólag lehet aktiválni, manuálisan megadva a termékkulcsot, ahol ilyenkor nyilván kiderül, hogy érvényes-e a vásárolt termékkulcs vagy sem.
Na meg az is kiderülhet, hogy alapból gond van-e az aktiválási kiszolgálóval vagy a helyi hálózattal, vagy csak a vélhetően buherált Windows 7 miatt nem megfelelő az in-place upgrade után a Windows 10 működése.[ Szerkesztve ]
-
Doner
aktív tag
válasz King Unique #150258 üzenetére
Elindítottam a windows 10 beépített lemezkép mentését külső meghajtóra. Nem sok reményem fűződik hozzá, mivel előtte már a w7 rendszeren is ezt indítottam el mentési szándékkal de egy éjszakán át tartó harc után reggel egy hibával fogadott hogy a mentés nem sikerült. Remélem a 10 ben már jobban megy,
-
King Unique
titán
válasz Doner #150259 üzenetére
Használható akár a beépített SIB is, de mivel azt már egy ideje nem fejleszti a Microsoft, ezért hivatalosan inkább külső program használata javasolt helyette, amiről a társtopikban is már volt szó.
Egy ilyen lemezkép létrehozása egy kicsi / közepes tárolókapacitású rendszermeghajtónál normál esetben azért nem tart egy egész éjjen át, ahol igen, ott jó eséllyel meghajtóhiba (pl. szektorhibák) lehet. Ha nem fut végig a folyamat, hanem már az elején leáll hibával, akkor az bug is lehet, ami a SIB esetén ugye már nem lesz javítva.
[ Szerkesztve ]
-
Doner
aktív tag
válasz King Unique #150260 üzenetére
Elkészült a biztinsági mentés a külső hdd n létrehozott egy WindowsImageBackup nevű mappát. Viszont közvetlenül hogy végzett megkérdezte hogy akarok e készíteni helyreállítási lemezt. Beraktam egy üres dvd-t és arra is írt valamit...
Viszont most nem értem akkor ezek mik? Ha már kimentett több mint 180 Gb-ot (WindowsImageBackup ) akkor miket írt ki a dvd-re? Vagy most hogyan állítom helyre ha akarom?
-
King Unique
titán
válasz Doner #150261 üzenetére
A linkelt hozzászólás "B" pontjában eleve útmutatókkal van szemléltetve a folyamat, ebben a visszaállítás is.
Tehát a visszaállítás történhet a Windows 10 pendrive-ról bootolt telepítőjéről, az optikai lemezre / USB-s meghajtóra kreált helyreállítási meghajtóról, valamint ha elérhető akkor a helyi helyreállítási (WinRE) menübe bootolva is.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
2016 óta frissítgetett klónozgatott W10-em eljutott eddig hogy kinőtte a 40GB partícióját, nem tudom ráereszteni a frissítést mert elfogy a tárterült frissítés közben.
Nem tudok növelni.
Az adatpartíción van 87G szabad hely.
Rá lehet venni hogy oda töltögesse le meg onnan csinálja meg a frissítést? Vagy van más módszer? -
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
win 10 telepítés elején ezt a hibaüzenetet írja ki és leáll:A Windows nem találja a Microsoft szoftverlicenc-szerződését. Ellenőrizze, hogy a telepítési források érvényesek, és indítsa újra a telepítést.
Rögtön az első ablakba, nyelvválasztó, majd "Telepítés" gomb után. A kulcsot nem is kéri.
A gép, ssd új, még nem volt rajta semmi.
A telepítő hivatalos helyről letöltött képfájl, csak frissítések kerültek integrálásra. Az ISO legújabb Rufussal kiírva, uefi módban telepítve, minden, ahogy kellMi lehet az oka?
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Wolfskin
őstag
válasz Wolfskin #150266 üzenetére
Felteszem itt is, hátha ez az adekvát topik:
Sziasztok,
ssd beüzemeléssel kapcsolatban lenne kérdésem.
Érdemes még felülbírálni a win10-t ssd kezelésben? Egy régi, itteni cikkből vettem ki az infókat, van egy lista, amit mindig végig csináltam telepítés után. Haverom szerint felesleges, a win 10 már jobban tudja, mi jó az ssd-nek.-------------------------------------------------------------------------------
1. be kell kapcsolni a TRIM-et
2. HIBERNÁCIÓ letiltása
3. partíció alignálása
4. Töredezettségmentesítés kikapcsolása
5. Indexelés kikapcsolása
6. Prefetch és SuperFetch kikapcsolása
7. A fájlok utolsó elérési idejének naplózásának kikapcsolása
8. Gyorsítótár pufferürítés kikapcsolása
9. Rendszervisszaállítás letiltása
10. Virtuális memória (lapozófájl) kikapcsolása
11. Böngészési előzmények áthelyezése merevlemezre
-------------------------------------------------------------------------------Erről mi a tudomány mai álláspontja? Melyik ponton érdemes felülbírálni a win.-t:
Már csak azért is kérdezem, mert tegnap felraktam a wint, 1-3 driver és a HDS szerint 3 óra özemidő alatt 35GB az írt adatmennyiség, Az mennyire normális?(Az ssd egy m.2 1TB Kingston Fury)
-
King Unique
titán
válasz Wolfskin #150266 üzenetére
"A telepítő hivatalos helyről letöltött képfájl, csak frissítések kerültek integrálásra"
Mármint a Microsofttól letöltött és magad integráltad bele utólag a frissítéseket, vagy mások által kreált 3rd party telepítő? Ha az utóbbi, vagyis tákolt Windows 10 ISO, akkor pláne nincs min csodálkozni... Ez esetben a hivatalos, módosítatlan Windows 10 telepítőt kellene letölteni és használni, akkor nem lenne ilyen probléma.
-
King Unique
titán
válasz Wolfskin #150268 üzenetére
Erre vonatkozóan korábban már le lett írva itt a lényeg, ami most is érvényes. Vagyis nem, nem kell semmilyen letiltás, bekapcsolás / kikapcsolás, áthelyezés csak azért, mert SSD-ről fut a Windows 10, sőt már a Windows 7-nél sem feltétlen kellett, amit már 2009-ben leírt a Microsoft, ezért is rejtély miért javasolgatták később is egyesek az ilyen és ehhez hasonló bejegyzésekben...
Max. az alábbi bejegyzésben lévő dolgokat célszerű átnézni, de normál esetben azok eleve rendben szoktak lenni pl. egy tiszta telepítés után.Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
"Az ssd egy m.2 1TB Kingston Fury"
"3 óra özemidő alatt 35GB az írt adatmennyiség, Az mennyire normális"Mármint ha a Kingston FURY Renegade M.2 PCIe 4.0 NVMe SSD-ről van szó, ami 1 TB-os modelljénél 1 PB (petabájt | SI szerint 1000 TB) illetve PBW a TBW, akkor annál az a 35 GB nem mintha számítana bármit is az írásmennyiségnél, de még a 350 GB sem.
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz King Unique #150270 üzenetére
Nem én csináltam, az MSDN hálózatáról letöltött képfájlból készült! A stabilitás érdekében csak a Windows Update-ról érkező frissítések kerültek integrálásra! A rendszerhez kiadott összes fontos frissítés integrálásra került, ezt mondták róla. Akkor az lehet, hogy hiba csúszott a telepítő készítésébe?
Bár itt azt írják, sok ms oka is lehet. Cak nélam el sem jut semeddig, a második képernyőn leállAz ssd infókat köszi, átolvasom! Igen, az a Fury az!
@(#150269) Geth Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Wolfskin #150272 üzenetére
Vagyis akkor eleve 3rd party tákolt telepítő, aminél nem meglepő az ilyen-olyan anomália.
Egyéb esetben okozhatja akár pl. a telepítési adathordozó, vagyis a pendrive hibája is, ezért szükség esetén másikat is érdemes kipróbálni, stb.Lásd egy másik válaszban, hogyan kell pendrive-ra Windows 10-es telepítési adathordozót készíteni, pendrive-ról bootolva telepíteni a Windows 10-et, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Johny078
csendes újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbiakban, ha remélem ez a jó topik, ha nem akkor atrakom a kérdést máshová.
Win10 július 11 frissítések után tapasztaltam hogy bármelyik játékot próbálom elindítani vagy el sem indul, vagy kilép egyből ,out of memory, not enough memory, stb. és ehhez hasonló hiba üzenetekkel. Pubg, warzone, God of war, rrd2, és hasonló játékok. Eddig hibátlanul futottak, most pedig mintha kevés lenne nekik a memória. A konfigom bőven viszi őket.
Csináltam win-es memória diagnosztikat semmi hibát nem jelzett, teszt programmal a videó kártyát, memóriat külön semmi hibát nem jelzett. Raktam fel új DirectX, videó drivert, ugyanaz.
Mintha egész egyszerűen kevés lenne a memória a gépben,. és ez egyik napról a másikra, az automatikus win frissítés után jelentkezett, ezért gondolom ott lesz a hiba.
Bocsi az amatőr megfogalmazásért de nem vagyok nagy pc guru.Ha van valami ötletetek kérem segítsetek. Köszönöm!
-
dik
őstag
Helló!
Olyan kérdésem lenne az előbb szükséges volt a gépemben egy sata táp kábel átrakása (+ egy ssd) és onnantól kezdve mikor bekapcsolom a gépet mindig kér pin kódot. Egyszerűen a kérdésem csak annyi hogyan lehet kiirtani belőle ezt a PIN és egyéb kérést bekapcsoláskor. Akármit próbáltam eddig nem lett eredményes. Jogtiszta a win10, de egy agyműtét... Ezelőtt ilyen nem volt tökéletes ment minden.
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Borisz76
veterán
Elviekben a két dolognak nem lehet egymáshoz köze...
+1 db SSD okés...
BIOS-ban be lehet állítani a Boot sorrendet.
Ha jól van, akkor ugyanarról a lemezről töltődik be a rendszer mint eddig is.Az, hogy PIN-t kér....
Már egy ideje be lehet állítani, hogy mivel is szeretnél belépni :
MS fiókkal vagy helyi fiókkal vagy belépve ?
Lehet emiatt kér PIN-t ?
Vagy csak most települt valai frissítés ami megköveteli a PIN-t ?[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
King Unique
titán
"bekapcsolom a gépet mindig kér pin kódot"
Ez alatt most a BitLocker meghajtótitkosítás, vagy felhasználói fiókba történő bejelentkezés értendő?
Nem mindegy és attól függően a kikapcsolás is nyilván eltérő.• How to Check Status of BitLocker Drive Encryption for Drive in Windows 10
• How to Turn On or Off Auto-unlock for BitLocker Drive in Windows 10
• How to Change BitLocker Startup PIN in Windows 10
• How to Enable or Disable Enhanced PINs for BitLocker Startup in Windows 10
• How to Turn On or Off BitLocker for Operating System Drive in Windows 10[ Szerkesztve ]
-
dik
őstag
Tehát most volt egy telepítés (némi kis fejlesztés volt a gépben és kellett egy új rendszer).
Tökéletesen sikerült minden rendben volt. Nem kért semmit mikor töltötte be a win 10 (jogtiszta vettem hozzá kulcsot). Mivel nem sikerül jó a szerelés át kellett tennem az SSD ami a rendszer volt mert a VGA rá fújta a meleget. Nem érte el a sata tápja ahonnan régen kata így másik sata kábelről kapja a tápot. Ezt megcsináltam majd mikor indítottam már kért jelszót vagy pint. Nem értem mi az öszefügés közte. Most minden indításnál kéri a pint. MS fiokal lép be ha jól gondolom szerintem ott van a problem, de miért nem tudom. Azt se tudom honnan vette a face fotómat meg az adataimat. Tehát miként tudom ezt eltüntetni ne kérjen semmit csak töltse be szépen a wint mint ez a kis szerelés előtt.
Tehát win betöltésnél kéri a pint, válaszolva egy kérdésre...
Néztem ezt a bejelentkezési ablakot, de ott kissé elkavarodtam. Annyira nem vágom a win 10 témát. Régiekben xp és 7 jobban benne voltam fiatalabb koromban mostmár kihagytam jópár évet és nem követem annyira az eseményeket...[ Szerkesztve ]
-
dik
őstag
válasz King Unique #150284 üzenetére
Ja igen kb. nem tudom miről van szó így a képek alapján a második. Pin kikapcsoltam most sikerült, de így jelszót kér ami még roszabb...
Jelzem mégegyszer sajnos nem nagyon vágom már ezeket a dolgokat... szakszavak egyebek kb. homály... Elnézést érte. Kimaradt pár évem ebben...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Beállítható a jelszó megadása nélküli automatikus bejelentkezés is, lásd egy másik válaszban leírtakat, ott linkelt útmutatókat.
-
dik
őstag
válasz King Unique #150286 üzenetére
Hát igen a külföldim nem valami erős óvatosan fogalmazva.
Hogy a fenébe kerültem ekkora bajba ilyen gyorsan el sem tudom képzelni.
Esetleg magyarul felfoghatóan nincs valami leírás esetleg vagy videó?"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
King Unique
titán
Ezeknek az útmutatóknak az értelmezéséhez nem feltétlen kell angol nyelvtudás, mivel végig screenhotokkal vannak szemléltetve a lépések és már azok alapján egyértelmű mit kell beállítani. Na meg ott van pl. Google Fordító, amit kompletten lefordítja magyarra a teljes leírást. De ha annyira alapból magyar nyelvű leírás kell, akkor ott van pl. ez + ez, bár ezek is gépi fordítás, mivel az IT nyelve eleve az angol és a legtöbb leírás a témában eleve angolul érhető el.
+ Ott van az Autologon program, ami automatikusan beállítja, az is használható, meg ha a linkelt útmutatók alapján nem megy a felhasználónak.[ Szerkesztve ]
-
dik
őstag
válasz King Unique #150286 üzenetére
Megcsináltam ezt, de semmi nem változott.
" How to Enable or Disable Passwordless Sign-in for Microsoft Accounts in Windows 10"
-
dik
őstag
válasz King Unique #150290 üzenetére
Mivel újra lett indítva és nem történt semmi...
Kéri a jelszót...[ Szerkesztve ]
-
dik
őstag
válasz King Unique #150292 üzenetére
Első opció ok(Netplwiz) már nem kér semmit! Remélem így is marad! Nagyon köszönöm a türelmed és a segítségedet!
[ Szerkesztve ]
-
Mans20
addikt
Sziasztok!
Ismerős gépén azt asztalon a parancsikonok neve alá van húzva, hol van a beállítás, ami ezt megszünteti?
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Az szerintetek miért van, hogy mióta beraktam egy m.2-es ssd-t, lassabb lett a gép leállítása (W10). Tapasztalt bárki ilyesmit? A rendszer egyébként klónozva lett. Tudok vele élni, de ha van rá megoldás, jó lenne ezen változtatni. -
Doky586
nagyúr
Win10 ből nem lesz több "Nagy verzió". Viszont a SecureBoot BlackLotus bug javítása miatt jövő év elején minden 2023 május előtt készült iso vagy boot eszköz használhatatlanná fog válni! (secureboothoz)
Ezért kell újra csinálni. Remélem a hbcd-pe és hasonló toolokat (beleértve a linuxosokat is) is újra fogják generálni. A régebbi iso-k nem fognak bootolni. Ha bármi miatt bootolhatatlanná válik a gépem nem szeretnék boot pendrive nélkül maradni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest