Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Brumi

    senior tag

    Sziasztok!

    Újra megpróbálkozom a kérdéssel, kicsit bővebben kifejtve a problémát:
    Van egy T480s típusú laptopom, melyben gyárilag van egy Realtek SD kártyaolvasó beépítve, ami egy 3.0-ás USB hubra csatlakozik. A kártyaolvasó teljesen random módon csatlakozik fel-le, lehetetlen használni, van amikor fájlok másolása közben válik elérhetetlenné. Az eszközkezelőben ilyenkor a rejtett eszközök közé kerül azzal az üzenettel, hogy az eszköz nem csatlakozik a géphez. Az eszköz eseményeinél van olyan üzenet is, hogy az eszköz nem lett áttelepítve:
    Device settings for USB\VID_0BDA&PID_0316\20120501030900000 were not migrated from previous OS installation due to partial or ambiguous device match.

    Last Device Instance Id: USB\VID_04F2&PID_B614\5&f1b00a7&0&8
    Class Guid: {36fc9e60-c465-11cf-8056-444553540000}
    Location Path:
    Migration Rank: 0xF000FFFFFFFFF132
    Present: false
    Status: 0xC0000719

    Ha eltávolítom az eszközt az illesztőprogramokkal együtt, és keresem az új hardvereket, sokszor meg sem találja, vagy behoz egy eszközt, azzal az üzenettel, hogy a port helyreállítása nem sikerült. Van olyan is, hogy elteszi rejtett eszköznek a kártyaolvasót 45-ös hibakóddal, mely szerint kihúztam belőle és nem csatlakozik...
    A gépen ez a hibajelenség hónapok óta tapasztalható, a legfrissebb Win 10 Pro-val is tapasztalható volt, tegnap frissítve lett Win 11 Pro-ra és ezzel is ugyanaz a gond, a windows folyamatosan frissítve volt. A driverek is a legfrissebbek, mind a System Update, mind a Lenovo Vantage szerint nincs újabb frissítés rá.
    Amiket végigcsináltam még:
    sfc /scannow rendszerintegráció ellenőrzés
    dism /online /cleanup-image /restorehealth
    Diagnosztika/hibaelhárítás: Hardver és eszközök ellenőrzése/javítás
    BIOS: load system defaults
    USB-vezérlőknél az összes eszköz eltávolítása és újratelepítése
    Lenovo Diagnostics rendszerellenőrzés (hibátlanul lefutott)

    Ha elveszíti a kártyaolvasót, a DISM legtöbbször visszahozza, és működik, majd megint eltűnik és kezdődik elölről az egész.
    Bármi ötlet? HW vagy SW hiba lehet ez?

    http://www.flickr.com/photos/brumi/

Új hozzászólás Aktív témák