Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz zseko #129691 üzenetére

    1. Nem, nem jól sejted, Windows 10-nél egyszerűen megoldható újratelepítés nélkül a CSM-ről UEFI-re váltás, lásd az MBR2GPT parancssori eszközt, amiről ugyancsak volt már szó itt egy másik válaszban, ahogyan az UEFI előnyeiről is. De ha eddig, 4 évig (!) nem zavart és elvoltál legacy/CSM módban telepített rendszerrel, akkor maradhat továbbra is így, csak azért nem kell UEFI-s telepítésre váltani, hogy UEFI-s legyen. :))

    2. Lásd a "How to format a new hard drive on Windows 10" című leírást, ahol minden maradhat az alapértelmezett beállításon (gyorsformázás NTFS-re alapértelmezett szektormérettel, stb.) + a 2 TB feletti tárolókapacitású HDD-t alapesetben GPT-re kell inicializálni, ennyi.
    Egy vadonatúj HDD normál esetben hibátlan állapotú, ezért nem szükséges külön tesztelni, elég a gyorsformázás, stb. Ha mégis tesztelni akarod, akkor lehet írástesztet futtatni pl. lassú formázással, vagy a HDS felületjeit, vagy a HDD gyártójának saját tesztszoftverét (pl. Seagate, WD).

    3. Ezt alapvetően neked kellene tudni, hogy célirányosan - pl. egyes tartalmak elkülönítése, más fájlrendszerű partíciók használata, titkosított partíció külön használata, lemez elején (gyorsabb részén) külön partíciót létrehozni a sebességkritikus tartalmaknak stb. - miért akarsz több partíciót létrehozni, nem másoknak kitalálni. Ha nem tudod, meg ekkora kérdés ez, akkor inkább hagyd egyben a teljes lemezterületet, azaz 1 db adatpartíció legyen a bruttó 4 TB-os merevlemezen. Bár ha Windows alatt GPT-re van inicializálva, akkor amúgy is 2 db lesz, lásd a lemez elején létrejövő MSR-t. :))

    4. Ha nem tudod céirányosan, miért akarsz meghajtóbetűjel helyett inkább NTFS mappába csatlakozást, akkor fesleges az utóbbit erőltetni, használd az alapértelmezett (meghajtóbetűjel) megoldást, ennyi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák