Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jimmy399

    senior tag

    válasz jimmy399 #60652 üzenetére

    Nos, megoldottam a gondot.

    Elég fura megoldás lett mondjuk. Valamikor régebben, valamiért kihagytam 10 GB-nyi üres particionálatlan helyet a noti merevlemezén. A windows telepítő létrehozta a kis 350 MB-os elsődleges partícióját a boothoz, aztán létrehozta a 210 GB-os rendszerpartíciót, ahová telepítette a windows 7-et, majd készítettem egy kiterjesztett partíciót (10GB) amire telepítettem az Arch-ot meg a swap (2GB) partícióját. Ezután maradt egy üres 10 GB-os partícionálatlan hely, amit így utólag Win7 alól ntfs-s partícióvá alakítottam, mint elsődleges partíció. Igaz, így az fdisk jelez, hogy a partíciós tábla bejegyzések nincsennek sorrendben (Partition table entries are not in disk order.)
    Nos, erre simán felmásoltam a win7 telepítőt, majd futtatva a grub-mkconfig-ot megtalálta mint Windows Recovery image, és betette a menübe, mint választási opciót. Kiválasztva elindul a telepítés. Előtte mondjuk virtuális gépben indítottam azért a letöltött iso telepítő képfájlt, ami el is indult, de mivel 32 bites win7-ben akartam volna indítani a 64 bites telepítőt hibával elszállt.
    Még szerencse, hogy a Grub ilyen rugalmas, mert még aktívvá sem kellett tennem a partíciót, hogy tudja indítani róla a telepítőt. :)

    Örülök, sikerült megoldani végül. Remélem majd éles használat mellett nem lesz semmi gond, amikor újratelepítem majd a win7-et. Mellétettem a telepítőnek a drivereket, meg mindent amit szerettem volna. :)

    --- N/A ---

Új hozzászólás Aktív témák