Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz bteebi #55667 üzenetére

    Röviden: nem. Hosszan: relatív egyszerű (nézőpont kérdése), de sajnos csak úgy ahogy megoldható, ha az alábbiakat beállítod:

    Ezzel pl. az adminisztrátorok, akiknek egyébként, mint látható, full control joguk van, nem tudnak foldert törölni/átnevezni. A mozgatással viszont probléma van, mert az úgy történik, hogy létrehozza az új helyen a foldereket, benne a file-okat, és az eredeti helyen törli őket (ill. megpróbálja). Így ugyan a folderek megmaradnak az eredeti helyen, mert azokat nem tudja törölni, viszont a file-ok átkerülnek az új helyre. Bár megjelenik egy kérdés, de arra helyesen kell válaszolni (No/Nem), és ez csak a beépített filekezelővel jelenik meg, pl. TC-ben kérdés nélkül átmásolja a foldereket/file-okat, majd próbálja törölni a foldert. Erre lehetne az a megoldás, hogy file-okat se tudjanak törölni, csak módosítani, de azzal meg az a baj, hogy amit sokan módosításnak gondolnak, az is sokszor egy törlés és újra létrehozás valójában. Pl. amikor egy dokumentumhoz hozzáírnak valamit, szerkesztőtől függően az létrehozhat egy új file-t, törli a régit, majd az újat átnevezi a régi nevére, pl. a Microsoft Office ezt csinálja, ugyanakkor pl. a Notepad++ egy txt szerkesztésekor az eredetit módosítja.
    Naplózni kell a módosítási eseményeket, és egy anál intruderrel vegzálni a kollégát, aki ilyet csinál, és/vagy shadow copy-szerű megoldást használni a fileshare-en, így vissza lehet állítani az előző állapotból a könyvtárat.

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák