Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz pakriksz #16513 üzenetére

    "régen hallottam valami olyasmit, hogy a sata ahci és ide mód váltogatás windowson kékhalált okoz."
    Okozhat és néha okoz is.

    Vista óta AHCI az alapértelmezett, tessék egyszer s mindenkorra elfelejteni a SATA IDE üzemmódot.(Magyarul AHCI-ről ne állj át IDE-re)
    Ha IDE módban lett telepítve az OS és utólag kellene AHCI-re váltani, azt így kell kivitelezni: [link]

    Ha valaki feltelepített már Chipset/INF driver-t ott viszont már lényegesen nagyobb eséllyel benne van a pakliban a rendszerborulás lehetősége, mert ezek a driverek számos helyen módosítanak a rendzserben és a registry-ben is, közel sem igaz, hogy a fentebb linkelt eljárásban az az 1 registry beállítás visszaállítása elegendő.

    UI: Manapság, a nagy kapacitású HDD-k is teljesen megszokottak, XP esetén is már AHCI-t kell használni, ellenkező esetben (SATA IDE módban) jönnek a furcsa fagyások, azonosíthatatlan fájlrendszerhibák, avagy pl egy 2TB-os HDD 768GB-osnak látszik.
    A HDD gyártók feltüntetik ezt a honlapjukon, de sajnos sokszor ezt a felhasználók nem veszik figyelembe avagy csak legyintenek, hogy "eddig is jó volt az IDE, akkor most minek az AHCI.."

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák