- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
-
fatal`
titán
válasz Wolfskin #45343 üzenetére
Nem, azt eksysnek szántam az FF problémára.
Progi nem kell csak a samsung driverét tedd fel. Egyébként ilyen ocsmány betűket én csak XP alatti ClearTypeal láttam és csak egyetlen samsung monitoron ismerősömnél, de nem emlékszem a típusára. Viszont az is 22" volt. Hülye kérdés, de aero be van kapcsolva?
(#45345) Wolfskin: Jobb click -> Futtatás rendszergazdaként?
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Valamikor regebben en is feltettem ezt a kerdest es nem sikerult ra valaszt kapni.
1 db PCI-os halokari:
Digi net, PPPoE kapcsolat, egyszal kabel bele a gepbe, router nincs nem is volt, es virtualis halozatom sincs.
Probaltam Otthoni halozattal is es a Munkahelyi-vel is probaltam osszefesulni de nem lehet.
Egyszal szamitogep ezert nincs router-em.
Sub-ZeRo mar irta hogyha van router eltunik, de miert van ott egyaltalan?(#45357) hunfatal Te olvasod a FireFox topikot,akkor tudod hogy elismert MS hiba es amig nem jon ra javitas D2D gyorsitas mellett sosem lesz teljesen eles a fontmegjelenites.
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz Steelmanus #45358 üzenetére
ilyet nekem is csinált az irodai gépem.
1 kártya - 2 hálózat - 0 internetáltalában az segített, ha letiltottam/engedélyeztem a kártyát, vagy restart
amikor már ez se, akkor egy ipconfig /all-al lekértem a hálózat beállításait és minden IP-t beállítgattam manuálisan, azóta nem csinálja.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
nagyúr
válasz Steelmanus #45358 üzenetére
Mintha valaki írta volna, hogy az ipv4 vagy ipv6 miatt. De ezt nem tudom.
Esetleg a legújabb driverrel, vagy ha a legújabb akkor az ms féle gyárival kellene próbálkozni, ha még nem próbáltad.Gyári driver, router. Ha telepítem a legújabbat akkor is így van. Router nélkül nem próbáltam, de nővéreméknek kettő van, gyári driverrel és router nélkül PPPoE kapcsolattal.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
Wolfskin
őstag
válasz fatal` #45357 üzenetére
akkor keresnem kell hozzá valamit...
remélem nem syncmaster 225bw volt...? az aero-t nem tudom, akkor még nem ismertem ennyire (sem) a w7-t. (azóta a laptopon minden ilyen fícsört igyekeztem kikapcsolni: áttetszősség, bonyolultság, mesterséges káosz stb.
egyébként az aero miben jó? mi köze a betűkhöz?akkor még másik monitor állt mellette, most egy hp lp1965 a második monitor (sokkal szebb képe van, sokkal jobb betekintési szögekkel, mint a samsungnak), lehet, hogy leporolom a win7 projektet és újra teszek egy próbát, megnézem más monitoron is. (a laptop jó gyakorló terep volt).
a portable-ra igen, a rendszergazda jogokat megadtam, próbáltam xp kompatibilitást, sőt a könyvtárhoz is adtam mindenkinek hozzáférést, meg a registryben is végigkerestem az összes bejegyzést és mindegyikhez minden hozzáférést megengedtem, de meg se nyikkan így sem.
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
félisten
válasz Steelmanus #45361 üzenetére
"Az ipconfig /all pedig nem hasznalhato IPv6-ra ott mas parancsot kell kiadni de meg nem jottem ra hogy mikent."
Mire gondolsz, miért/mire nem használható? [link]
(alapban az IPv6 engedélyezett (anélkül pl azb otthoni csoport sem működik), csak akkor nem megy tipikusan, ha valaki tudatosan letiltotta, avagy a víruskergetője lőtte ki)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Krystal_s
addikt
válasz pincehely #45296 üzenetére
erre #45295 nem tudja vki a választ ? tuti h nem a helyfelszabadítás miatt történt...
pincehely: az tudom h fokozatosan törli a régieket...h legyen hely az új pontoknak. viszont most nem ez történt ,mert 7,45 Gb van megadva neki és most csak 1,15 Gb-t használ. 1-2 visszaállítási pontot szokott törölni, de egyben 8-at nem.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #45364 üzenetére
A halokartyanak az TCP/IP IPv6-os protokol, manualis beallitasahoz nem ertek.
Azert probalkoznek vele mert esetleg ellehetne tuntetni a Nem azonositott halozat-ot
Ez a szerviz fut automatikusan irja is a hibat rendesen a naploba mar tobb ezer de leallitani nem merem mert van ket fuggosege.
Ez az egesz az Otthoni halozattal van kapcsolatba pedig direkt nem is arra allitottam hanem Nyilvanosra.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Steelmanus #45366 üzenetére
Nem otthoni hálózatról, hanem otthoni csoportról beszéltem(Home Group)
Ha annyira zavar tiltsd le, de csak saját felelősségre: Figyelmesen olvasdMindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
ooloo
őstag
Üdvözlök minden jelenlévőt !
Elkövettem azt a hibát , hogy nem egy helyről rendeltem az új komponenseket és az operációs rendszert . A komponensek tegnap érkeztek , de az op. program ( Windows 7 ultimate 64 bit ) csak egy hét múlva . A kérdésem az lenne , hogy létezik-e olyan oldal ,ahonnan letölthető a teljes verzió , amit később a megérkező dobozos verzió aktiváló kódjával hitelesíteni tudok ? NEM buherált programra gondolok , hanem teljesen legális letöltésre !
Ha jók az értesüléseim , akkor 30 napig aktiválás nélkül is teljes értékű a program . (?)
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
Steelmanus
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #45367 üzenetére
Koszonom a linket, teszem a tobbi koze csak "prioritast" adok neki en azert irtam Otthoni halozatot, mert at kell allitanom a Nyilvanosrol majd jonne a Home Group. de mindig hibat kapok.
Ezt akkor kapom amikor a megosztando mappakat kivalasztanam ill. letiltanam csak pl a Kepek mappa lenne megosztva. vagy tiz probalkozasbol elobb-utobb letrejon, de en nem akarok HG-ot, csak mar csinaltam regebben azert hogy esetleg igy eltunik a fentebb leirt problema. -
Laccoss
addikt
válasz Steelmanus #45369 üzenetére
Ha Otthoni csoportba tartoznak a gépek (mind win7) akkor otthoni hálózatot (hálózat helye) kell neki beállítani, a nyilvános nem jó. De ha sima megosztással csinálod, nem otthoni csoportban akkor elvileg jónak kell lennie.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz Laccoss #45370 üzenetére
Eppen ez a gondom hogy egyszal gep van magaban es egy Digi net UTP kabel bedugva a 1 db PCI-os slotba. Nem akarok en megoztani semmit senkivel de van ha fentebb elolvastad egy a sajat internetkapcsolatom mellett egy Nyilvanos halozat is es allandoan keresi akkor is azt a halozatot ha nincs is.
Azert vetettem fel ezt a kerdest mert masnal is elofordul/t hogy router nelkul ket kapcsolat lathato az egyik a netes a masik csak van, a belsohalozat lenne ha lenne de nincs mert nincs a gep sehova sem csatlakoztatva, es a gephez sem csatlakozik mas gep.
Maganyos farkas a vilagbanViszont ugyanilyen felalalsban masnak nem jelenik meg csak az az egy arva netes kapcsolat es kesz.
Tobbet mar nem offolok mert elkezdtem olvasni a a halozatos topikot kb a felenel tartok csak mar unom a sok gorgozest mert mindenki router-el kapcsolatban kerdezget mar kivulrol tudom hogy mi a teendo ha van router, de nekem meg nem kell.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Steelmanus #45371 üzenetére
Pedig jó az a router hidd el. Nekem is egy gép van, de ha jönnek többen hozzám, laptoppal, vagy géppel, akkor csak bedugom neki a kábelt és van net + van home group is.
És mehet másolás a játék vagy bármi. Meg 5k-ért egy 8 portos router nem sok. Legközelebb már vezetéknélkülire is lecserélem, hogy ha laptoppal jönnek, még kábel se keljen."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Krystal_s
addikt
szia, ez egy elég ismert "hiba" FF4 megjelenése óta. semmi köze a cleartype-nak. nem is értem miért nem mondta itt konkrétan senki, ( páran céloztak rá ) pedig állandó téma a Firefox fórumban.
"a probléma nem az FF-el van, hanem a windows-al. MS felelőssége a hiba. Ha nem SP1-es Win7-ed van, akkor tedd fel a KB2454826-es frissítést. Ez elvileg fixálja a font megjelenítéseket a DirectWrite-nál."
vagy
Miért furcsák a betűk?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Krystal_s #45373 üzenetére
Én céloztam rá, de nem tudom a pontos okát, mert nem használok ff-t és valahol olvastam hogy néha bajosak a betűk. FF topikba meg nem járok.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
-
Zoliwrc
aktív tag
Adott egy gép amin jelenleg XP SP3 van, Win7-et szeretnék rá telepíteni de nem akarja...
Biosban beállítva elsődleges bootolásnak a cdrom, de bootoláskor amikor kiírja hogy nyomjak meg egy gombot, nem történik semmi, betölti az eddigi XP-t.
Már csináltam egy ultimat boot cd-t, azt betölti, de sehova nem tudok lépkedni a menüjében, olyan mintha nem érzékelné a billentyűzetet a gép, lehet hogy ez szivat meg a win7 telepítőnél is amikor kéri hogy nyomjak meg egy gombot
A biosban simán tudok lépkedni.Esetleg valami ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Zoliwrc #45377 üzenetére
Amikor bebootol a telepítőlemezről, akkor normál esetben kiiírja, hogy nyomj meg egy billentyűt a telepítés megkezdéséhez, és vár 5 másodpercet miközben pontok kiírásával jelzi a másodpercek elteltét. Na most, az történik, hogy leütsz egy biillentyűt és úgyanúgy megvárja az 5 másodpercet és betölti az XP-t?
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #45378 üzenetére
Igen, pontosan ez történik
-
félisten
válasz Zoliwrc #45379 üzenetére
Akkor a billentyűzetet nem érzékeli, amit hibás billentyű vagy USB-s billentyűzet esetén "hibás" BIOS beállítás okoz. Ha ez utóbbi, akkor a BIOSban kell keresned olyan lehetőséget, hogy pl USB Keyboard->Enabled. (Ha így szét vannak választva az eszközök a BIOS-ban, akkor gyakran még az egeret is így lehet engedélyezni USB Mouse->Enabled
Esetleg a Legacy USB Support beállítást keresd és azt engedélyezd.W7 alatt amúgy semmi gondja a billentyűzetnek, ott kifogástalanul működik?
UI: Azért lehetőleg a szóközt vagy entert üsd le, amikor kell, ne a hosszú iiiiiiii betüt...
[ Szerkesztve ]
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #45380 üzenetére
Köszönöm, USB-s a billentyűzetem és a Biosban disabled-en volt, XP alatt simán működött így is.
Most már elindult a telepítő első gombnyomásra. -
petrusz82
aktív tag
Sziasztok!
Céges gépet állítok össze, és vásárolok hozzá egy windows 7 ultimate OEM 64 bites rendszert. Ezt bármennyiszer lehet aktiválni újratelepítés esetén? Vagy igaz az, hogy csak 3x, majd utána vehetek újat? Csak alaplapcserénél jelent problémát az OEM, vagy pl.: RAM-ok cseréjénél is kell újraaktiválni?
Köszönöm!
-
félisten
válasz petrusz82 #45384 üzenetére
Ahány gép, annyi OS-t kell venned, OEM esetén az első gépen, amin aktíválod, ahhoz fog tartozni/kötődni a liszensz. Azon a gépen többször is lehet aktiválni, de másik gépen aktiválva már nem lesz legális.
Igen, max alaplapcserére lehet hivatkozni, aztán vagy segítőkész az MS "huszár" vagy nem, RAM csere vagy bővítés esetén nem kell újraaktiválni.
Nagyobb géppark esetén érdemes mennyiségi liszenszben gondolkodni.[ Szerkesztve ]
-
petrusz82
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #45385 üzenetére
A többszöri aktiválás csak néhány alkalmat takar, vagy korlátlan? Mert a jelenlegi dobozos win7-nél ez a szám korlátlan ha jól tudom. Legalábbis nem volt gond sosem a netes aktiváció során.
Eszembe jutott még egy kérdés: Néhány helyen az OEM helyett OEI van. A kettő közt van valami különbség?
-
félisten
válasz petrusz82 #45386 üzenetére
Nincs korlátlan aktiválás semmilyen változat esetében sem, beleértve a mennyiségi liszenszeket sem. Pár variáció akkor, hogy min és hányszor aktiválhatod (nem mindet tudom pontosan, de majd valaki kiegészít vagy javít)
OEM aktiválás arra a gépre, amire először beaktiválták->Nem tudom, hogy mennyi a felső határ, hányszor lehet aktiválni, amúgy legális
OEM aktiválás nem arra a gépre, amire először beaktiválták->Legjobb tudomásom szerint 5x lehet, de ez már nem legális(kivéve ha pl alaplapcserére hivatkozol)
BOX változat aktiválása->Nem tudom a felső határt, másik gépre is lehet aktiválni, de egy időben itt is csak 1 gépen futhat az a változat, akárcsak az OEM
VL változatok (MAK vagy KMS aktiválásúak)->A megvásárolt mennyiség felett van egy ún toleranciahatár, amin belül még lehet aktiválni, azt átlépve nem lehet több OS-t beaktiválni
A felső határokat nem tudom pontosan, de az elég egyértelmű, ha 1 nap 1000 gépet beaktiválnak 1 serial-al, akkor nagyon rövid időn belül az a kulcs megy feketelistára.
felesleges aktiválások helyett használni kell(legalábbis célszerű) a beépített backup/restore funkciót, avagy külső progikat, így egy rendszerborulásnál(vagy egyéb ok miatt) abból visszaállítható egy már beaktivált rendszer(nincs szükség újraaktiválásra)Az OEI (Original Equipment Installation) gyártók által "buherált" és előtelepített változat, feltételei azonosak az OEM-el, csak egy speciális változat. Ilyen változattal vigyázni kell, mert lehet, hogy még fel sem lehet telepíteni, hisz egy adott pl laptophoz hegesztették össze. A hegesztésben gyakran kiherélik bizonyos hardverek azonosítását a telepítés során, fixen (pl az adott laptop hardvereinek megfelelően) pakolnak fel drivereket.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Fire/SOUL/CD #45388 üzenetére
OEMet annyiszor aktiválasz amennyiszer akarsz, már csak azért is mert az első telefonos aktiválás után a számsort felírva újra tudod aktiválni.
"OEM aktiválás nem arra a gépre, amire először beaktiválták->Legjobb tudomásom szerint 5x lehet, de ez már nem legális(kivéve ha pl alaplapcserére hivatkozol)"
OEMet nem aktiválhatsz másik gépre mint, amin először aktiváltad. Tehát az az 5 az nulla.
BOXot is korlátlanul lehet, de egyszerre egy gépen.
-
félisten
válasz fatal` #45389 üzenetére
"OEMet annyiszor aktiválasz amennyiszer akarsz..."
"BOXot is korlátlanul lehet..."
Ez a 2 kijelentés biztosan nem igaz. Tedd ki a kulcsodat egy warez forumra, aztán rövid időn belül be fog feketedni a legális W7-ed... Nyilván nem 5-10 aktiválásra gondoltam, hanem napi több ezerre, (ahogy írtam is) Ezért nincs olyan, hogy "korlátlan" aktiválás... Persze egy felhasználó nem fogja ennyiszer aktiválni az OS-ét, de akkor is van felső határ."OEMet nem aktiválhatsz másik gépre mint, amin először aktiváltad. Tehát az az 5 az nulla."
Az tény, hogy legálisnak nem legális, de gyakorlatban semmi sem akadályozza meg ezt, simán fel lehet tenni és be is lehet aktiválni. Azt nem is írtam biztosra, hogy 5x, de az viszont biztos, hogy nem nulla...[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Fire/SOUL/CD #45390 üzenetére
Hogy jön ide a warez fórum áruld már el? EGY GÉPEN annyiszor aktiválod ahányszor akarod, mi nem érthető ezen? Olvasd el az EULAt.
"Az tény, hogy legálisnak nem legális"
Akkor meg miről beszélünk? Arról volt szó, hogy vesz egy OS-t. Ha már nem legális, akkor ennyi erővel beszerezheti a virágboltból is...
-
ebay11
csendes tag
Üdv Fórum!
Érdkekes hiba! Nem tudok nyomtatni semmilyen programból, és nem a nyomtató, vagy a driver hibája. Azok hibátlanok, teszteltek másik gépen. A Win7 hibája-de mit tehetek ellene?
A hiba ld. kép. Ezt látom bármely nyomtatás előtt, és persze sose indul el a feladat.Ötlet?
Köszönöm
-
ebay11
csendes tag
-
Воланд
titán
válasz ebay11 #45394 üzenetére
Driver töröl az eszközkezelőből, gép újraindít, hagyjad, hogy a w7 tegyen fel megfelelő drivert. Ha így nem jó, akkor canon oldaláról szedd le a megfelelőt, vagy win update.
(Ha az egyik gépen xp van és ott működik, az nem jelenti azt, hogy nem driver gond.)
A hiba jelentkezése mihez köthető?
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
nagyúr
válasz ebay11 #45394 üzenetére
Driverrel lesz a gond. Egyik ismerősömnek is ilyen van és netről szedtem le drivert és azzal jó.
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Üdv!
Néhány frissítés után a C:\ meghajtóra csinál egy 348705f8bc9f79a97ef311ad4e nevű mappát a rendszer. Az mire való? Kell az oda?
szerk: természetesen nem üres. 19 megányi cumó van benne.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdvmindenkinek!
Win7-em van és nem tudok hálózatot kiépíteni. Itthoni router 3 felé osztja a netet,abból a 3 gépből egy az enyém.
A hálózaton engem mindenki lát,én senkit.Hozzám tudnak adatokat feltölteni ,leszedni már nem annyira,ugyanis megfagy a hálózat.Konkrétan szétesik ,nálam...Utána hibajavítást kell végrehajtanom,hogy újra tudjak netezni...
A kérdés: 1: hogy oldjam meg,hogy mindenkit lássak én is ahálózaton?
2: Hogy oldjam meg,hogy ne essen szét az internet,amikor tőlem próbálnak leszedni adatokat?
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Projektor topic
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Cyberpunk 2077
- Facebook és Messenger
- Nintendo Switch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest