Hirdetés

Aktív témák

  • Foximaxi101

    csendes tag

    Sziasztok!

    Adott egy Win7, és fut rajta a gyári virtualizációs XP (Windows XP Mód).
    Adott egy chipkártya olvasó, pontosan ez a fajta:
    [link]

    Ez az olvasó tökéletesen működik a Win7 alatt. Íme egy printscreen a Windows 7 eszközkezelőről, ahol látható a kártyaolvasó, és a bedugott kártya is:
    [link]

    A probléma az, hogy a virtuális gép ablakának USB menüjében nem lehet a kártyaolvasót kiválasztani, szürkén jelenik meg. Erről is egy kép:
    [link]

    - A kártyaolvasó driverét felinstalláltam a virtuális XP alá is, de ez nem hozott megoldást.
    - Ha más eszközt dugok fel az usb portra ( pl.: pendrive, token eszköz) azok egyből megjelennek az USB menüben, és kiválaszthatóak.

    Az Xp súgójában találtam két érdekes bejegyzést:
    1)
    "Ha az integrációs összetevők csomagja a vendég operációs rendszeren telepítve van, a gazdagéphez csatlakoztatott nyomtatókat, tárolóeszközöket és intelligenskártya-olvasókat a rendszer automatikusan megosztja a virtuális gépekkel."
    2)
    "Más típusú eszközök a virtuális gépre történő átirányítással használhatók. Az alábbi típusú USB-eszközök például átirányíthatók: digitális fényképezőgépek, MP3-lejátszók, telefon, PDA vagy mobileszköz, USB-s CD-író és -olvasó, hordozható médialejátszók, vezeték nélküli hálózati adapterek, webkamera és videokamera".

    Az első idézetben írt integrációs összetevők csomag elvileg telepítve van a XP Mód alá - erre állítólag bizonyíték, hogy a virtuális gép ablakának Eszközök menüjében nincs ott a "Integrációs összetevők telepítése" parancs. Ugyanakkor, ha bemegyek az XP eszközkezelőjébe, akkor ezt látom:
    [link]

    Sanda gyanúm szerint ezt a sok sárga kérdőjelet kéne itt rendbe tenni, de nem tudom hogyan. Mi hiányzik, és hogyan telepítsem?
    Ugyanakkor lehet, hogy a chipkártya olvasó szürkés megjelenéséhez ennek semmi köze.

    Ötlet?

    Köszi!

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák