- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Egérpad topik
- 3D nyomtatás
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most telepítettem újra a Windows 11 22H2-t. Eddig a Windows 11 4 partíciót hozott létre, de most ugye amikor elindult a telepítő akkor töröltem a korábbi telepítés által létrehozottakat a telepítőből, majd települt a 22621.525 build, de már csak 3 partíciót hozott létre.
Nálatok is így van, vagy elcseszte ?
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Kuruc2
senior tag
Üdv!
Van egy ilyenem (samu tu7022), egy ilyennel futtatva.
Win11 Pro 21H2
Előtte egy erős asztali ihetesre () volt egy lg ips kötve.
Gondoltam jó váltás lesz a Va panel a feketéje miatt a sötétebb szobába.
A fekete tényleg jó, de a színek szörnyűek, nem tudom beállítani őket, főleg a mini-pc-ről rosszak fakók, főleg az ips-hez képest.
Ha leveszem az intel gpu központban 8 bit-re a színeket akkor engedi csak a 60hz-et, de cserébe egy percenként feketén villan a tv.
Az mitől van? Eleve a tv-n tudtommal hdmi 2.0-ás csatik vannak, nem úgy van hogy a hdmi 2.0 nem tudja a 4k-n a 60hz-et, csak a hdmi 2.1? Kábel amugy az.
Vagy mi ez a villogás. Mit csináljak a színekkel? Már próbáltam mindenféle beállítást.
Ha simán a tv-n jutyubozok akkor nincs ez a fakóság, de még a mini-pc-ről se ha jutyub. De a böngészés a pc-ről gáz.Folyamatosan arra tippelek hogy valamit az op-on kellene allitani vagy az intel gpu-ban.
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
válasz GoodSpeed #11051 üzenetére
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
nagyasanya
lelkes újonc
Sziasztok!
Most tapasztaltam a következő érdekességet.
USB3.0, pendrive-ra másolok fel filmeket. Az adatátvitel az elején rendben is van, 60-70mb/s.
De nagyon rövid idő alatt vissza esik 1mb/s-re. Majd ingadozik folyamatosan, összességében lassú az egész. Win10 alatt nem tapasztaltam ilyesmit korábban.
Mi lehet a gond? USB3 driver?Köszi
-
válasz Sanyi52 #11054 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz GoodSpeed #11051 üzenetére
4 db partíció az továbbra is UEFI/GPT sémánál, csak a 16 MB-os MSR eleve nem jelenik meg a lemezkezelőben, ellenben parancssorban már igen
"Ez a felkiáltójel mi lehet ?"
Az a BitLocker meghajtótitkosítás (+ TPM megléténél az eszköztitkosítás is) lehet, ami aktiválásra vár, lásd a társtopik válaszában leírtakat, az ott linkelt útmutatókat.
[ Szerkesztve ]
-
Kis Tigris
tag
válasz koby11h #11050 üzenetére
Köszönöm, tanultam az esetből Most már a Win11-el kell ismerkedjek, de úgy látom a Win10 után nem fog gondot okozni De ha már Win11: erre is léteznek kirakható widgetek/gadgetek? Win10 asztalon, asztali gépen használok párat, laptopom még nem volt, nem tudom miket lenne érdemes vagy hasznos kitenni rá
-
King Unique
titán
válasz nagyasanya #11055 üzenetére
• Aztán pontosan milyen pendrive, ilyen tetű lassú, vagy ilyen extra gyors modell?
• Egyébként nem újdonság, hogy a fájlmásolás sebessége az elején magasabb lehet a cache miatt, majd ahogy az telítődik, úgy egyre inkább csökken és beáll a reális értékre, amit az eszköz valójában tud írásnál.
• Az 1 MB/s nem feltétlen oké nagy méretű fájlok másolásánál, ellenben sok apró fájlnál már reális lehet.
• A Windows 10/11-ben alapesetben natív USB 3.X támogatás van és nem szükséges manuálisan külön USB 3.X drivert telepíteni, meg ha a hardvergyártó weboldalán sincs olyan a letöltéseknél.
• Érdemes lehet másik USB 3.X porton is kipróbálni a pendrive-ot, asztali PC-knél elsődlegesen a hátlapon lévő portokat, valamint lehetőleg közvetlenül az USB-porthoz csatlakoztatva és ne USB-elosztón (hub) vagy hosszabbító kábelen keresztül. + Újraindítani a Windows 11-et és újrapróbálni, valamint naprakész / naprakész állapotra frissíteni, ha esetleg nem lenne az.[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
válasz Kis Tigris #11058 üzenetére
Bocs, én Win11-et nem használok Majd valaki okosabb.
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
King Unique
titán
válasz Kis Tigris #11058 üzenetére
-
nagyasanya
lelkes újonc
válasz King Unique #11059 üzenetére
Húha, köszi!
Szóval Kingston USB 3.2 64GB, elvileg gyors de nem szipi szupi gyors.
1-1,5GB-os file-ok voltak amiket másoltam. Azt tudom, hogy ha apró dolgok mennek akkor ott van a sebességgel gond.
Sajnos ez egy laptop, és szűkösen van rajta usb3-as port (1db)De nem értem tényleg, ennyire nem kellene belassulni....
-
Sanyi52
tag
válasz King Unique #11057 üzenetére
Nem tiszta a dolog, mert nekem öt partició van.
-
King Unique
titán
válasz nagyasanya #11062 üzenetére
A "Kingston USB 3.2 64GB" nem pontos típus, ahol az USB 3.2 sem feltétlen jelent gyorsaságot, lehet az Gen 1 alapon sima USB 3.0-s és abból is tetű lassú modell, mint az előbb linkelt példában.
Egyébként adott a lehetőség ATTO / CDM / WinSAT, stb. programokkal tesztelni és kiderül, hogy milyen adatátviteli sebességet tud a pendrive. -
King Unique
titán
válasz Sanyi52 #11063 üzenetére
a) Ha Windows 10-ről történt frissítés (in-place upgrade) Windows 11-re, a Windows 10 esetén pedig ≤ 1909 verzióval történt clean install és az lett tovább upgrade-elve, akkor reális lehet a 2 (vagy akár több) db WinRE partíció.
b) Ha Windows 11 clean install történt, ellenben nem lett a telepítésnél teljesen törölve a céllemez és rajta maradtak a korábbi Windows kicsi partíciói, akkor megint nem meglepő ha UEFI/GPT sémánál az alapértelmezett 4 helyett több db partíció van.
c) Ha C rendszerpartíció mellé létre lett hozva egy D partíció egyéb célra (pl. adattárolás), akkor szintén nem meglepő, ha a szokásosnál több partíció van.Nem ártott volna egy screenshot a lemezkezelőről és / vagy pontosabb esetleírás, akkor nem kellene találgatni...
[ Szerkesztve ]
-
Kis Tigris
tag
válasz King Unique #11061 üzenetére
Köszi, nézem őket
-
Sanyi52
tag
válasz King Unique #11066 üzenetére
-
Victorio
aktív tag
Sziasztok,
Most váltottam Win 11-re, és sehogy nem bírok rájönni, hogy a tálcán az éppen futó programok ki legyenek bontva kis téglalappá és ne csak az ikon alatti kis pötty jelenjen meg.
A gugli se a barátom, biztos valami teljesen triviális ami elkerüli a figyelmem.Win 10-en egyértelmű volt, meg be lehetett állítani, hogy ha pl 3 excel van megnyitva akkor 3 helyre nyissa ki.
Kérem valaki segítsen.
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
King Unique
titán
válasz Sanyi52 #11068 üzenetére
Azt elfelejtetted megemlíteni, hogy esetedben a Windows 10 vélhetően BIOS/MBR mód szerint lett eredetileg telepítve és az lett utólag UEFI/GPT-re konvertálva az MBR2GPT (vagy egyéb hasonló) programmal - ami a C után hozza létre az EFI, MSR és WinRE partíciókat - hogy megfeleljen a Windows 11 rendszerkövetelményeinek, azért van esetedben ennyi partíció, ami ilyen formában igen, végül is normális lehet. Meg az akkor nem is a másik válaszban említett a. / b. eset, hanem egy negyedik (d.) lenne. Na ezért fontos a pontos esetleírás.
(#11069) rumkola:
Ami valójában továbbra is 4 db partíció UEFI/GPT sémánál, csak az MSR nem jelenik meg a Windows lemezkezelőjében, mint nemrég már ki lett tárgyalva itt... + Az is, hogy Windows 10 ≤ 1909 verzióknál lehetett akár 5 db is a 2 db WinRE partíció miatt.[ Szerkesztve ]
-
Srácok, valami ötlet nekem?
Beállításra került, hogy aksiról 1 óra után, hálózatról pedig ne aludjon a gép.
A képernyő aksiról 10 perc után kapcsoljon ki.Erre 5 perc után elmegy aludni... Gépházban és vezérlőpultban is minden beállítva. Valami ötlet?
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Sanyi52
tag
válasz King Unique #11072 üzenetére
Szia! Február környékén volt a frissítés a 11-re, lehet akkor használtam az MBR2GPT-t a konvertálásra. Régen volt, nem emlékszem pontosan rá. Ha szerinted ez normális eset, akkor rendben van. Nem akarom a procedúrát újra végigvinnem, inkább akkor maradjon így.
Bár az AMD CPU miatti időszakonkénti problémák zavarnak (sőt nagyon is), de belenyugodtam, majd a legközelebbi gépcserénél erre is oda fogok figyelni. (Az AMD CPU-t a fiamtól kaptam ajándékba, nem tudta, hogy én az Intel mellett vagyok.) -
gerigő
tag
-
Victorio
aktív tag
válasz kazsmerlaca #11076 üzenetére
Nem retardált vagyok, hogy ne tudjam használni vagy kezelni.
Csak a régi verzió nekem jobban kézreállt, nem véletlen, hogy Win10 alatt is így használtam inkább. Ez pont olyan, hogy van aki 3 kanál cukorral issza a kávét, van aki meg keserűn. És aki keserűn issza annak hiába mondod, hogy ezentúl cukorral kell innod, tanuld meg így szeretni - nem fogja.Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
Victorio
aktív tag
-
nokiauser
aktív tag
Sziasztok, 22H2-vel van gondom, a programok első betöltése sokkal tovább tart, mint 21H2-n vagy W10-en. Asztali gépen nem vészes, ugyanazzal a progival tesztelve 8 mp/1 mp, de egy nem túl izmos laptopon ugyanez a progi első betöltése 50 mp, a második és a továbbiak 3 mp. 21H2-n és W10-en már az első betöltés is ugyanolyan gyors, mint a továbbiak.
[ Szerkesztve ]
-
tibike8
őstag
Sziasztok, most vettem észre, 22H2 alatt, hogy a naptár/posta/kapcsolatok alkalmazások angol nyelvűek lettek. A naptárt és a postát töröltem és újra letöltve az áruházból magyar lett megint, de a kapcsolatokkel (névjegyek) nem tudok mit kezdeni. Törölni nem lehet és külön letölthetőként sem látom.
Hogy tudnám azt is megint magyar nyelvűvé tenni?update:
Mire leírtam, sikerült eltávolítani, de honnan lehet letölteni?[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
Sziasztok, Linuxról szeretnék W11-re váltani, azonban sehogy nem megy. Egy Asus X415-ön próbálkozom, de telepítéskor hiányzó driverre hivatkozik. Próbáltam [link] ez alapján, be is tudom tallózni a drivereket, de nem telepíti, nem találja a megfelelőt.
A partícionálást megcsináltam Windowshoz telepítés előtt természetesen.
Teljesen tanácstalan vagyokHELP
-
King Unique
titán
Ha Intel-alapú laptop, akkor az IRST drivert értelemszerűen a hardvergyártó illetve a laptop weboldaláról kellene letölteni és betallózni a linkelt útmutatóban leírtak alapján.
Másik lehetőség BIOS / UEFI szinten a VMD Controller kikapcsolása, ami a linkelt útmutatóban is eleve szerepel."A partícionálást megcsináltam Windowshoz telepítés előtt természetesen."
Nem, nem particionáljuk fixen a Windowsok telepítésénél előre a célmeghajtót, hanem szükség esetén (és az adatok lementése után) teljesen töröljük, majd a szabad területet adjuk meg telepítési célnak és tovább.
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
válasz King Unique #11087 üzenetére
-
natë
nagyúr
válasz King Unique #11087 üzenetére
Sajnos változatlan a helyzet. Nem találja a megfelelő drivert, ha a biosban kikapcsolom a vezérlőt, akkor még a betallózhatót sem
MS oldalról letöltött iso.
-
gaben22
senior tag
Helosztok, remélem befér ide. Régóta Linuxot használok, de most gépfejlesztés miatt újra lett kedvem kicsit gémelni, emiatt vennék Windows 11-et (talán még Office-t is, de az igazából nem nagyon kell). Bocs ha hülye a kérdés, de létezik olcsóbb megoldás a Microsoft shopnál ill. létezik MS-nél olyan, hogy "csomagban olcsóbb", azaz ha vennék Office-t is, akkor esetleg jobban járnék? Én nem nagyon láttam, de gondoltam megkérdezem. Volume licence-es szürke megoldások nem érdekelnek, ha már fizetek érte, akkor legyen tényleg jogtiszta.
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
King Unique
titán
válasz gaben22 #11090 üzenetére
Windows 10/11 licenc, termékkulcs vásárlása ügyben lásd egy másik válaszban leírtakat.
Ha a Windows 11 licenc mellé Microsoft Office is kell és a szokásosnál kedvezőbb áron, akkor ott van pl. ez a hardveraprós forrás, ami az árak, számlaadás, leírt egyéb információk, felhasználói értékelések, stb. alapján pár "érdekességet" leszámítva jónak tűnhet, aztán hogy ténylegesen mennyire oké, az passz.[ Szerkesztve ]
-
-
mazso1988
csendes tag
Sziasztok!
Win 11-ben hol lehet beállítani hogy a Microsoft Store hova töltsön le? -
ergof
csendes tag
A kérdésem a következő lenne, mert nem tudok mit kezdeni az alábbi jelenséggel: WIN11-em van, legális. Eddig minden rendben volt, de pár napja a Windows Biztonság ikonon egy sárga felkiáltó jel jelent meg. A biztonság menüt végignézve az Eszközbiztonság ikonnál is zöld pipa jelenik meg, de ráklikkelve a következő szöveg olvasható. Mellékelve a kép. Nem tettem a gépbe semmi új eszközt évek óta. Segítségképpen a következő üzenet jelenik meg "Ez azt jelenti, hogy az eszköz legalább egy szabványos hardverbiztonsági követelménynek nem felel meg.A hardveres biztonság javításaHa nincs megelégedve az eszköz biztonsági képességeivel, előfordulhat, hogy be kell kapcsolnia bizonyos hardverfunkciókat (például a biztonságos rendszerindítást, ha támogatott), vagy módosítania kell a beállításokat a rendszer BIOS-ában. Érdeklődje meg a hardver gyártójától, hogy a hardvere mely funkciókat támogatja, és ezeket hogyan tudja aktiválni." Eddig ez a szöveg miért nem jelent meg? Mi lehet a megoldás? Megkeresni, hogy esetleg valamelyik hardver eszközhöz letöltődött valami béta program? Érdemes? Előre is köszönök minden segítséget.
-
ergof
csendes tag
Ha már lúd, akkor legyen kövér. Van egy másik problémám is, ez lehet komolyabb, mint az előző. Időnként klónozni szoktam a rendszerlemezt. MacriumReflect free a program neve. Eddig minden partíciót kék színnel jelenített meg, de a legutolsó klónozáskor az egyik partíciót pirossal. Gondolom a telítettség miatt. A WIN11 gondoskodik ennek a rendezéséről vagy esetleg bele kellene nyúlni? Köszönöm a segítséget.
-
pRoject22
őstag
Hello all!
22H2 után VR-ban olyan fps stutteringjeim lettek, hogy 2 napi mókolás után sem tudtam megoldani, vissza tértem win10-re, érdeklődök ,hogy azóta javítottak-e a problémán? Mert egyébként szivesebben lennék win11-en mint 10-en.
¯\_(ツ)_/¯
-
-
steele80
senior tag
A 22H2-n az egy ismert hiba lehet, hogy az indítási után a bejelentkezési képernyő néha fekete marad és nem tölti be a reflektorfény háttérképeit? Soha nem volt ilyen gondom az előző verzióval.
-
blue eyes
tag
Sziasztok!
Az alábbi jelenség a Windows 11 miatt lehet?
Vagy egy ASUS TUF GAMING B450-PLUS II Alaplapom ryzen R5 3600-as CPU-val és mióta váltottam Windows 10-ről 11-re rosszabb lett a boot idő.
Példa bekapcsoló gomb megnyomásától bejelentkezik az asztalra én a tálcán rá kantintok a feladatkezelőre ott rámegyek azt hiszem a teljesítmény fülre és ott valahol alul írja indítás óta eltelt idő Windows 10-nél a legjobb időm 13 másodperc volt persze tudom hogy számít az én reakció időm is a kattintgatásokkal elmehet 1-2 másodperc, de ezt most nem venném figyelembe, Windows 11-nél a legjobb időm 25 másodperc volt, tudja esetleg valaki hogy ennek mi lehet az oka?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest