- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
dany27
őstag
mi lehet a baj??
-
al_age
senior tag
Mitől lehet az, hogy egyes helyeken nem jelennek meg rendesen a karakterek?
Konkrét példa: az egész iwiw rendben van karakterek szempontjából, kivéve az állásajánló részt (pl adatlapok bal oldali menüje alatt látható), ahol ilyenek jelennek meg:
''Tov�bbi �ll�sok'' a További állások felirat helyett stbstb...
Rendben van továbbá az egész SG.hu is, kivéve a chatboxot, ahol ugyanilyen hibák vannak. Az üzenet írójának nickjében ha van ékezetes betű, azok helyett mindig ilyen kis kérdőjelek állnak, de az üzenetek már hibátlanok kivétel nélkül. (Ha viszont valamelyik hibásan megjelenő nick-re rákeresek jobb oldalt a fórumozó keresőben, ott már tökéletesen jelenik meg.)
XP SP2, Firefox, de Explorerrel is hibásak a szóban forgó részek. Hasonló hibák előfordulnak Thunderbird-ben is, például egyik üzenet tárgyában egy aposztróf helyett áll egy ugyanolyan kis kérdőjel, mint a fentebbi példákban.
Live Messengerben egyik ismerősöm neve így jelenik meg: GГЎbor. Fura viszont, hogy több ilyen jellegű hiba is volt, de ezek általában megszűntek amikor először elérhetővé váltak a partnerek.
Összegezve: szinte mindenhol rendben vannak karakterek (minden proginál, van ahol nincs is semmi gond), de több programban össze lehet futni ilyen jellegű hibákkal. Területi és nyelvi beállításoknál már bekapcsoltam mindent, amit be lehetett, de ez sem oldotta meg a problémát.
Előre is köszi a segítséget!
[Szerkesztve]A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?
-
al_age
senior tag
Betűtípusokat erre a rendszerre még egyáltalán nem telepítettem (kb 1,5 hete telepítettem újra a Win-t) és igen, iso 8859-2-re van állítva a karakterkódolás. Az a furcsa, hogy tényleg csak egy-két helyen vannak hibák.
A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?
-
Benmartin
senior tag
most nézem hogy nem lehet külön letiltani / engedélyezni a dma-t xp-ben legalábbis az eszközkezelőben nem. 98-al kevertem össze.
nincs hardverütközés? erőforrások fül alatt tudod megnézni az eszközkezelőben.
amúgy meg hibaelhárítási varázslót kell először megpróbálni aztán gondolkodni a további hibajavítási lehetőségeken. -
Alukard
senior tag
-
al_age
senior tag
válasz Alukard #3364 üzenetére
Attól tartok én is, hogy ez lesz a vége.
Ha windows alól indítom a telepítést, annak mi lesz az eredménye? Vagy ahogy a menüben kiválasztom az XP telepítését, első lépésként újraindítja a gépet és a cd-ről fog bootolni? Eddig mindig telepítőlemezről bootolással tettem fel a Win-t, csak most látom, hogy van egy ilyen lehetőség is.A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?
-
Yaye
őstag
''emellett gazdálkodó szervezetek esetében a magyar adótörvény megköveteli a birtokba kerülést igazoló okirat (számla, ajándékozási szerződés stb.) megőrzését is; ezen okiratok megőrzése magánszemélyeknek is javasolt, mivel ez egy egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a szoftver jogszerűen jutott használója birtokába''
vs.
''az OEM licenckonstrukcióban vásárolt termékek legalitását a következő két dokumentum egyidejű megléte biztosítja:
1. Birtokba kerülést igazoló okirat (számla vagy ajándékozási nyilatkozat) és...''
Rosszul látom hogy ez a kettő üti egymást? Elsőben még csak gazdálkodó szervezeteknél kell a számla, az is csak az adótörvény miatt, maszekoknak csupán javasolt. Utóbbiban meg már mint kötelező kellék szerepel. Szóval ez a számla dolog továbbra sem világos. -
8zabi
őstag
sziasztok
adott egy többfelhasználós gép, WinXP SP2, frissitések fent és eddig működött
minden felhasználó be tud jelentkezni külön-külön, de ha van egy bejeletkezett user, akkor a többi nem tud az üdvözlőképernyőnél továbbjutni, a jelszó beirás után hibaüzenet jön, mint amikor egy exe inditásához szükséges dll hiányozna
ez van a rendszernaplóban
Információ: Application Popup - EventID 26
Alkalmazás által generált üzenet: csrss.exe - A komponens nem található : Az alkalmazást nem sikerült elindítani, mert basesrv nem található. Az alkalmazás újratelepítése megoldhatja a problémát.
Hiba: TermService - EventID 1036
Nem lehetett létrehozni a terminálkiszolgáló munkamenetét. Az ide tartozó állapotkód 0x102
a biztonsági napló szerint is bejelentkezett, megkapta a jogokat, majd rögtön kijelentkezett,
sfc /scannow megvolt, szolgáltatások futnak, virus, stb kizárva, neten nem nagyon találtam hasonló problémát, esetleg valami ötlete nincs valakinek? -
8zabi
őstag
válasz moonman #3372 üzenetére
ezzel a kédéseddel megoldottad a problémámat tegnapig semmi gond nem volt vele, épp ezért nyilalt belém a gondolat hogy mi is változott azóta: feltettem az outpost 4es bétáját, letiltottam, és most működik, lehet irok bugreportot
egyébként csökkentett módban nem működik a gyors felhasználóváltás
köszi a segitséget -
fradi81
veterán
Hali
mikor bejött a windows bejelentekő képernyő, automata írhattam be a jelszót mert ráált, de pár napja rá kell kattintani a nevemre és csak utána tudom beírni, ezt vissza lehetne hozni valahogy?moto g72, Ninebot d28e
-
Kiskrapek13
csendes tag
Helo!!!
Nekem van egy két probléma a gépemmel lehet hogy nem jó helyen kérdezek de ezt nézzétek el pls!!!
Nah szóval az első az az hogy amikor indítom a gépem akkor vmi rendszer visszaállítási izét kérdez mindig és választanom kell Profilok közül namost ez nem lenne idegesítő ha csak egyszer kellene és nem mindig meg ha nem usbs billentyűzetem lenne mert mindig el kell kobozni valahonnan egy simát.A kérdés az lenne hogy ezt hogy lehetne megszüntetni!
A másik (ami nem tudom mi de sztem hardver baja van) aza gond hogy gépezek két órát és leáll a masina és öt percig hiába próbálom indítani csak feketeség van a monitoron mintha le lenne a gép állítva és világyt a piros szal próbál dolgozni de nem megy neki.Vároök öt percet és mintha semmi baja nem lenne.Erre valami választ szeretnék kapni hogy mi lehet és ha a windows a baja akkor mit lehet vele csinálni.
Ui:SP2es windows xp-t használok.Ha még vmi adat kellene akkor pls szóljatok.
A válaszokat előre is köszönöm. -
Dufresne
addikt
válasz Kiskrapek13 #3375 üzenetére
Az első az windowsos gondnak tűik, bár nemis gond annyira. Valami bootmanager progival, vagy boot képes XP cd-vel orvosolható. Talán már egy egyszerűbb Fixboot parancs is megoldja, bár nem vagyok benne biztos.
A másik probléma már inkább hardveres, utalhat esetleg túlmelegedésre, vagy táp problémára. -
Dufresne
addikt
válasz Kiskrapek13 #3377 üzenetére
Először xp-cd-ről való boot, ott nem telepítés, hanem javítás, akkor kapsz egy normális parancssort ÉS ott próbálkozz meg a fixboot parancsal, vagy beírod a help-et és kiadja az elérhető parancsok listáját, már nememlékszem pontosan melyik az, de van amivel tudod szerkeszteni a boot részét az egésznek
Bootmanager progim nekem amúgy nincs, google-ba rákeresel és biztos dob ki progikat. -
Johnny001
senior tag
Hi!
Lenne egy nagyon égető problémám: ha megnyomom a ű betűt előjön a sajátgép ablak legfölülre. Win Xp prof hun SP2 van fenn. Mintha, valamilyen gyorsbillentyű lenne.
SegítségBp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!! Azt tudja valaki ,hogy lehet telepíteni azt az alkalmazást egy nem jogtiszta xp-re amit a fotomarket adott ki és egyből mappából lehet képrendelést leadni??? Előre is thx.Windows XP-hez tud valaki Vista témát vagy valami hasonló szép témát??
Ha az InstallShield updatelni akar de valami miatt nem tud az mi miatt lehet???
A ''Eredeti Windows - Valódi Előny'' programot kitudja valaki játszani????
Előre is thxGránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
parandroid
félisten
válasz Aaron14 #3381 üzenetére
Látom régen volt, már hogy átolvastad az Alapelveket. Kérlek, tedd ezt meg ismét, ha maradni szeretnél a fórumon. Semmilyen wareztevékenységhez nem kívánunk segítséget nyújtani, és ha ezt nem fogadod el, töröljük a regisztrációdat.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Aaron14
őstag
válasz parandroid #3383 üzenetére
igenis, értettem főnök
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
lowskill
csendes tag
Hy!
Ide is beírom, hátha itt hamarabb tud valaki segíteni.
Olyan problémám lenne,hogy cd íráskor végigmegy a folyamat, feldobja az üzenetet,hogy cd írás kész, aztán kiveszenm a cd-t, újra berakom, és üresnek ismeri fel a gép a cd-t.
TOSHIBA DVD-ROM SD-R2412-ról van szó, Fujitsu-Siemens Lifebook E7110-es gépbe van, Windows XP Prof. SP2 fut a gépen, és Neroval próbálkoztam volna írni cd-t.
5-ös verzióval, most pedig 6.6.0.13-mas verzióval, de mindkét esetben ugyanaz történik.
Egy lemezt 2-3-szor is megírhatok, akkoris üresnek ismeri fel.
Valakinek van 5lete,hogym itől lehet ez, illetve hogyan lehetne megoldani?
Előre is köszi a helpet.
Üdv.: lowskill -
föccer
nagyúr
válasz lowskill #3389 üzenetére
nem csak szimulálod az írást? Ha be van pipálva a szimuláció, akkor vedd ki a pipát.
Ha nem, akkor az írót kellene tesztelni.
üdv.: föccer
na püff, látom a másik topikban is ezzel kezdtek
[Szerkesztve]Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
lowskill
csendes tag
igen, szimulált írás kilőve... :S
most azzal próbálkozom PPeter ötlete alapján,hogy daemont letörlöm és akkor hátha megy az írás...
''Ha nem, akkor az írót kellene tesztelni.'' ezt pontosan hogyan gondoltad?
Tesztelni? Mivel? Hogyan?
Minden ötletet örömmel fogadok!
És köszi az eddigi segítséget! -
föccer
nagyúr
válasz lowskill #3391 üzenetére
Másik masinába át, kábelcsere, olvasási teszt pl cdpeed-del...
Más szofttal írni <nem hiszem hogy segítene>Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Aaron14
őstag
Jajj bocs előbb nem nyelvmutogatósat akartam csak mosolygósat
Na szóval még annyi problémám lenne ,hogy winxp-re hogyan lehet ilyen vista témát feltenni??? Nemértek hozzáGránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Joe bácsi
őstag
Nem tom ,h. jó helyen kérdezem-e, de fontos (nekem) és ki vok akadva miatta. Haver felrakta az ABC progit, aztán le is töröltük nemsokra rá, mert lassan töltött. És most nem tok letörölni 1 fájlt amit az asztalra rakott ki vagy a haver rakta ki, nem tom. 4,5 kb-os, de zavar és nem is lehet sem átnevezni, sem átrakni máshova. Csökkentett módban sem engedte törölni. Msconfigban nincs benne. Feladatkezelőben nem tom melyik folyamatot kellene leállítani, h. törölni tudjam. Mert azt írja ki, h. másik személy vagy progi használja. De nem használaj semmi olyan progi. Mert melyiknek kellene az az 1 fájl? Amúgy xp-m van.
Aki tud segítsen!!! HELP!!!!Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
Agostino
addikt
Üdv.
Mostanában elkezdte a gépem azt játszani velem, hogyha törölni akarok egy mappát amiben van valami, azt mondja a win, hogy nem lehet törölni a könyvtár nem üres. Belemegyek, kitörlök mindent, vissza a mappához továbbra sem lehet törölni. Ha elöbb mindent letörlök bent, akkor már lehet törölni a mappát, egyébként kell egy restart, hogy engedje.
Win+sp2.hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
lowskill
csendes tag
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest