Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz ATM_automata #2720 üzenetére

    Véleményem szerint többmindenben tévedsz. Vegyünk ezek közül néhányat.

    "Szerintem ez érthető, nekem az a bajom, hogy az előre telepített, ezáltal megvásárolt térkép szoftverhez a NavNGo nem ad rendes supportot..."

    Ez megítélés kérdése. Azt kell megnézni, hogy szerződésben mit vállalnak, és abból mit teljesítenek. Azt hogy a térképeket (kelet EU) még évek múlva is ingyen frissítheted egy olyan plusz szolgáltatás, amit szerződésben sohasem vállaltak. Mégis sokan számonkérik rajtuk, hogy miért nem frissítenek gyakrabban. Ha valamit ingyen adnak, akkor azt hogyan lehet bárkin is számonkérni? :F

    "Tehát ha a NavNGo gondol egyet, akkor hiába fizettél te a PNA-s térképért tízezreket pluszba, kidobhatod a gépet térképpel együtt, mert nincs legális megoldás arra, hogy frissíteni tudd vagy lecseréld, mert egyrészt nem tudod leírtani a készülékről legálisan ami rajta van, másrészt ha leírtod se tudsz rátenni jogtisztán semmilyen IGO-t."

    Ez megint csak tévedés. Te a PNA gépért (hardver), és a rajta található iGO programért (szoftver) fizettél, illetve ha a géphez olyan szerződés tartozik, hogy a térképet még X évig ingyen frissítik, akkor azt is megvetted. De ezeken túl semmi sem jár! Ha vállaltak X idejű ingyenes térképfrissítést, akkor azt teljesen jogszerűen felmásolhatod a gépedre, vagy ha adtak hozzá SD kártyát, akkor arra is átmásolhatod a friss térképeket. Működni fognak. Amit nem tudsz frissíteni, az maga a program. De ezzel kapcsolatban nem is vállaltak semmit. Azt a programot vetted meg abban az állapotban ami és ahogyan éppen akkor a gépen van.

    "...mint ahogy alább is írták az anno igo-s MIO-kkal és az IconX készülékekkel kapcsolatban."

    Ugyan az vonatkozik erre is, mint amit az előbb írtam. Mikor megvették a MIO gépeket, akkor azért fizettek ami a gépen volt. Akkor még szó sem volt évekig tartó ingyenes frissítésekről. Az meg nem igaz, hogy ezeken a gépeken nem lehet a térképeket jogszerűen frissítenni. A MIO-kon található MioMap és az iGO programok működés szempontjából azonosak, ugyan azt a térképformátumot használják. Persze a megfelelő MIOMap-nak megfelelő iGO verziók, ez nagyon fontos. Ha valaki a MIO-jához legálisan szeretne friss térképet venni, akkor azt teljesen jogszerűen megteheti. Már interneten keresztül is lehet térképeket venni. Aki akarja megveszi, letölti a PC-jére, majd átmásolja a PNA/PDA-jára, vagy az SD-re. Itt sem lehet viszont programot venni, de arra nincs is szükség. Ami a gépre lett telepítve, ha akkor megfelelő volt, most is annak kell lenni.

Új hozzászólás Aktív témák