Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • ssolitude

    őstag

    válasz OC #1586 üzenetére

    Van egy szenzorom, ami egy kb. negyed milliméter vastag fóliacsík, belepasszírozva a mérőszál.Arra gondoltam, hogy készítenék egy blokkot,aminek a talpába ez a fóliacsík(olyan 2-3 mm széles lehet, és talán 10 mm hosszú) bele lenne süllyesztve. Akár azt is meg lehetne oldani, hogy a blokk felől egy hőszigetelő lenne, így a mérés még pontosabb lehetne. Kérdés mekkora lenne ezen a területen a veszteség, mennyire befolyásolná a blokk teljesítményét(mondjuk egy 50x50-es blokk esetében)?
    A másik elképzelésem egy olyan blokk, aminek a közepében, a mag fölött egy a magra merőleges furat van, mondjuk 1 vagy 2 mm átmérőjű. Ezen a kis furaton keresztül kiválóan be lehetne irányítani a lézert.(1mm es furat esetén a felület durván 0,785mm²-el csökken, igaz, az pont a mag fölött.) Mennyire befolyásolná a hőmérsékletet ez a veszteség? Okozhat a processzorban károsodást,ha azon az egy ponton gyak. semmilyen vagy nagyon minimális hűtés van?

    ''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

Aktív témák