-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz András12345 #76398 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Az idomot már berendeltem. Igen, azzal tisztában vagyok, hogy a cső beroppanása miatt fontos a belsejébe valami. Ahogy nézem Merlinben 3000 az insert. Lehet, hogy első körben megpróbálom valami otthon fellelhető helyettesítő megoldással ezt megoldani.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
hash99
senior tag
válasz András12345 #76454 üzenetére
Én felülre nem raktam radit mert nem tudtam volna megoldani a csövezést annyira kicsi hely maradt mondjuk nekem hátul van egy phanteks distro. Miért nem rakod oldalra inkább mint felülre?
-
nagyúr
válasz András12345 #76484 üzenetére
Nem akváriumot keres, mert az ajánlott csak díszhalaknak való!
-
András12345
aktív tag
válasz András12345 #76454 üzenetére
Sziasztok!
Megosztanám veletek a barátomnak épített gépet is!
O11XL
11900kf
Aorus Z590 Ultra
4x8gb 3200mhz kingston fury rgb
Palit GameRock RTX 3090
Be Quiet! Dark Power 1200w 80+ Titanium12/16-os petg csövek
Alphacool fittingek, toldók stb. stb.
Ek velocity Plexi/RGB blokk
EK D5 front distro
EK PE 360x45mm radi
10db Azza Hurrican ARGB 120mm venti.Ebből a ház, distro, prociblokk volt az enyém, a többi kívánság alapján került bele/hozott anyag
Jöhetnek a hideg-meleg vélemények! -
őstag
válasz András12345 #76514 üzenetére
Ez patika drága barátom, le a kalappal, barátod büszke lehet
-
nagyúr
és hol vannak a díszhalak belőle?
Gratula hogy találtál 1pancsert, akire rásóztad ezt a drága akváriumot! -
tomcat78
őstag
Pofás darab De nem csodálom, hogy a háztól megváltál....
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
hash99
senior tag
válasz András12345 #76521 üzenetére
Én még a sima o11d-t cseréltem a phanteks 719-re. Hajtottam distroval is meg a nélkül is plusz radival. A phanteks más liga. Első olyan házam amit nem cserélek 1 éven belül és szerintem nem is fogok még jó darabig.
-
veterán
válasz András12345 #76546 üzenetére
Nagyon jó lett ,le a kalappal !
Kár ,hogy el van dugva a monitor mögé. -
tibcsi0407
félisten
-
KAMELOT
titán
Vannak egyének akik nem talicskáznak itt.
Szép az a kék benne!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Grózi
Topikgazda
Szép munka!!
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
tibcsi0407
félisten
válasz András12345 #76748 üzenetére
Szia,
Köszi a tippeket, de pont az lenne a célom, hogy a proci előtt és után is legyen beiktatva egy radiátor, majd abból menjen a VGA-ba és a RAM-ba. A RAM ne legyen a procival összekötve.
Szerintem nagy a pressure drop, ezért tenném egyből a kimenetre a procit az első verzió szerint, így az a pumpa után a legnagyobb nyomást kapná meg. Majd onnan már ha esne, az a VGA-nak és a RAM-nak nem lenne akkora probléma.
A csapot a legalacsonyabb pontra szerettem volna tenni, mert ha szétszedem, akkor az alsó radiátorból kibuggyan a víz, ha nincs addig leeresztve.
A VGA bemenetét ez alapján pozicionáltam, nem jól írja a kolléga?utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
válasz András12345 #76752 üzenetére
Megnéztem előtte. Vicces, hogy a manual erről semmit sem ír. Ettől függetlenül lehet felcserélem, ha nagyon keresztezik egymást a csövek.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
válasz András12345 #76756 üzenetére
Köszi, én is ezért agyalok rajta, hogy felcseréljem, akkor nem ütköznének a csövek a második verziónál.
Bár még mindig az lenne a legjobb, ha a pumpáról egyből a procira menne a víz, ott pedig nem úszom meg a kereszteződő csöveket a jelenlegi felszerelésemmel.utdetailing.hu
-
varmi2
nagyúr
válasz András12345 #76849 üzenetére
Szerinted a gyári folyadékok miből vannak? Desztillált víz+ valami adalék, alkohol, vagy fagyállóhoz hasonló dolog, hogy elpusztítja az életet.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
nagyúr
válasz András12345 #76849 üzenetére
azért nem 2-3.FT-ot spórol ezzel valaki!
sok embernek nem elég 1.liter folyadék ha a rendszerébe bele megy 1,5-2.liter!
2flakon már 8.e FT, míg 2.liter deszt víz+1deci alkohol kijön 1500.ból!
itt inkább az szokott lenni a gond hogy nem megfelelő arányba keverik össze akkor valóban kárt okoz!
mondjuk én se tennék a rendszerembe ilyen keveréket, 2.évig simán elmegy egy szintelen folyadék a rendszerben, annyit tényleg megér hogy ne csesszen szét semmit a több 100.e res hűtésben!
-
DigitXT
nagyúr
válasz András12345 #76854 üzenetére
Ha teljesíti a specifikációt, akkor bizony olaj, amit a lenézett* polcról veszel le.
Értem, mire akarsz kilyukadni, de voltak rossz tapasztalatok gyári folyadékkal
(legtöbbször a színezés kezdett horror dolgokba), szóval nem véletlen alakult
úgy, hogy az ember maga kellett, hogy kitalálja a tutit. Szerinted a gyári lötty
a prémium, ami drága rendszerbe való, pedig sokszor az a teszkógazdaságos.*: maga az áruház is sokat tett ezért a megítélésért, többek közt ezzel a rossz
szlogen választással, mert mindenki azzal kötötte össze, hogy olcsó és szar.Ui: nekem desztvíz + Shelles sárga fagyálló van, és évek óta hozzá se nyúltam.
A költözéskor leengedett vizet is, úgy ahogy volt, visszatöltöttem az új helyen.
Mivel nincs kitéve iszonyat terhelésnek, az a lényeg, hogy ne algásodjon: nem
teszi. Egyéb horror kicsapódásokat sem csinál. Szóval nekem jó 12 éve bevált.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz András12345 #77012 üzenetére
Meg lehet uszni kevesbol is, de lehet ra kolteni a vilag osszes penzet is
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
fonok87
aktív tag
Be akartam bizonyítani, hogy ki lehet azt hozni, de nem jött össze
2019 nov. és 2020 december közt épített rendszerem:
- Alphacool szett bay tartállyal, 240-es radival, vpp755 pumpával akciósan, kiszállítva 200€
- GPU blokk, hard tube fittingek, pár szerszám és apróság Aliról 150$, ~130€
- Alphacool 420-as radi műszaki bizományiból 30-40€-nak megfelelő forintért
- Merlintől új tartály, EK lötyi 130€
És ebbe nincs beleszámolva a ház, amit azért vettem mert az előző nem volt alkalmas vízhűtésre, Phanteks P600S 50k (~150€). Rá lehet mondani, hogy a házat előbb-utóbb úgyis lecseréltem volna (de egyébként nem, mert a CM Silencio csendes viszont átfújható, léghűtéssel teljesen jó ház volt az).
Szóval ha mindent összeadok, 500€ (házzal 650€) körül állt meg nagyrészt használt / kínai / mélyen leértékelt alkatrézeket felhasználva. Ez volt 170k Ft az elmúlt 1 év drágulásai/árfolyamváltozásai előtt.
Pedig meg voltam győződve róla, milyen költséghatékonyan oldottam meg ezt az egészet[ Szerkesztve ]
Truss me, I'm an engineer.
-
aleister
veterán
Nekem most a BF alatt sikerült. Ha akarod összeszámolom mennyi volt.
Ráadásul van jó pár EK cucc benne, ami nem a legolcsóbb ugye.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
JSandor
tag
válasz András12345 #77083 üzenetére
Szépen megcsináltad! Milyenek a hőfokaid ? Víz Cpu Gpu ? Nem hátrány hogy intake levegőd csak radiátorokon keresztül van ?
Szerk: Én is tervezek ilyen gélpházad beszerezni de én csak alulra és felülre tennék radiátort. Előre és oldalra csak ventilátort. Nem tudom jó ötlet-e. Alulra 360 as 80mm monsta radit felülre meg 30 vagy 40mm radit attól függően hogy elfére.
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz András12345 #77346 üzenetére
Pedig kíváncsi lettem volna rá.
3 fokot nyertem például a RAM-on, mikor nem a CPU után kötöttem, hanem a kettő közé bekerült egy radiátor.utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
válasz András12345 #78192 üzenetére
Na ennek örömére innentől kezdve én sem kerülöm majd, ahol túl sok kompromisszumot kell hozni.
Holnap jön a 1260-as radiátor, még abba is 90-eseket teszek majd.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
sfknasty
aktív tag
válasz András12345 #78288 üzenetére
Persze.3 hónap után szétvált a folyadék a benne lévő részecskékkel és teljesen tönre vágta a csövezésem a distroval együtt..Bemattította.A blokkokból még ki tudtam takarítani,de a csövezés (merev PETG cső)kuka.A distrom azóta is helyenként foltos.Igaz,hogy azóta már kikerült a rendszerből.Soha többet Mystic fog,vagy bármilyen színes folyadék .
-
sfknasty
aktív tag
válasz András12345 #78299 üzenetére
Én a premixet használtam.
-
sfknasty
aktív tag
Ugyanígy jártam én is. [link] Nagyon sok a panasz rá különböző fórumokon is.Mindegy,hogy premix,vagy koncentrátum....Szerintem engedd el.
-
veterán
Én már semmit ,most visszatértem levegőre . De előtte előkevert színtelen lötyiket használtam (Phobya ZeroClear / Nanoxia Coolforce / EK Clear)
-
aleister
veterán
válasz András12345 #78319 üzenetére
Szépséges!
Nekem eléggé más lesz a setup. Te ugyebár a distro plate felé rendezted a komponenseket, nekem meg - ennek híján - a tartály el néznek a radik.Jól emlékszem, hogy volt régebben egy gép modding szimulátor? Lehet, hogy abban megnézem miként mutat a kétfél e csövezés.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
ScomComputer
veterán
Én aszondom ez nagyon fájintos+ezzel színnel szuper...gratulálok hozzá,használd egészséggel sokáig..."füled érjen bokáig"-ja ezt nem most kell mondani...
-
EQMontoya
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jó látni ezt a billentyűt másnál is. Grat!
Véleményem szubjektív...
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz András12345 #78382 üzenetére
A csend. Azt a gyári hűtők egyike se tudja terhelés alatt.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
András12345
aktív tag
válasz András12345 #78346 üzenetére
Na erre pont most nézem, hogy az egyik ARGB-s P12 nem forog, csak rángatózik. Szintén "lógatva" van felrakva. Megpöccintem, akkor elindul
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz András12345 #78384 üzenetére
Nem csak az induló áram kevés neki esetleg? Bár, ha a többi megy, akkor nem valószínű.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz András12345 #78400 üzenetére
Ott sanszos, hogy akkor valami sajna nem jó, gari.
Annyit próbát esetleg megérhet a dolog, hogy ha elosztón, splitteren van, hogyha valahová bekötöd direktben akkor vajon csinálja-e.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
fonok87
aktív tag
válasz András12345 #78560 üzenetére
Köszi, és a többieknek is
Nemigen van benne újság, a nagyon halogatott nagytakarítást és az áramlásmérő idő hiányában csúszó beszerelését vettem egy kalap alá. Sajnos mégse lett olyan mint szerettem volna, a GPU blokk bemenő csöve elütötte a kifordított hangkártya sarkát. Egyetlen nyomorult centin múlt, hogy végül be kellett tenni a GPU mögé
A görög joghurtDanone OikosEK Cloud White. Persze nyilván össz egy liter volt itthon, nem vettem még egyet, mert úgy emlékeztem pont elég. Aha, pont nem. Még 3-4 deci desztvíz ment utána, de szerencsére nem lett olyan borzasztóan halovány.
A párhuzamos bekötés az előző kiépítésnél is bejött. Nálam működik, de igazából kicsit mákom lett vele, mert eredetileg kizárólag esztétika alapján lett ilyen. Azért működik, mert az Alphacool XPX blokk nagyon restriktív, a GPU blokk kevésbé. A CPU pedig jóval kisebb TDP, ~60W vs. ~100W (R5 3600 és 1070 undervolt, játék alatt nem pörög fejen a CPU). Ha nem ilyenek lennének az arányok, nem biztos hogy jó eredményeket kapnék, de így ez most nagyon jól muzsikál. Ha egyszer cserélem a komponenseket, valahogy kimérem mi mennyit fojt, és az meg a nagyjából tervezhető hőterhelés alapján döntöm el, hogy kötöm. Vagy ha továbbra is ez tetszik, úgy veszek blokkokat, hogy jó legyenszerk.: abridabri köszi neked is Igen, ahogy fblodog is írja, ez csak áramlás- meg hőmérő, és kell hozzá vezérlés (octo/quadro/aquaero). Anélkül is használható, de csak a hőmérsékletre lesz pontos adatod, mert az szabvány termisztor, az áramláshmérőből csak rpm adatot kapsz szabvány venti csatlakozón.
[ Szerkesztve ]
Truss me, I'm an engineer.
-
sfknasty
aktív tag
válasz András12345 #78734 üzenetére
Köszi.Tulajdonképpen az utobbi képeken szereplő építések életem 2. és 3. építése.A 3. a jelenlegi.
[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
-
fudi2002
veterán
válasz András12345 #78919 üzenetére
Jah, nincs is jobb mint egy black smearinges va, amiből van dögivel... 3p után csomagoltam vissza a dobozába..
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
válasz András12345 #78921 üzenetére
34es VAs xiaomi. De a g7es is smearinges, csak nem ennyire durván.. Nekem VA csak eizo, de már ők sem használnak, csak ipst.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
aleister
veterán
válasz András12345 #78952 üzenetére
Köszi!
Igen, én is erre gondoltam.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz András12345 #78975 üzenetére
Ha alu lenne, akkor a blokknak is alunak kéne lennie.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Pakmara
őstag
válasz András12345 #78975 üzenetére
Réz minden:
[link]• Full copper radiator
• Chrome plated copper cooler
• Virtually silent DC-LT 2 pump
• Digital RGB illuminated cooler
• Digital RGB 120 mm fans
Már aminek réznek kell lennie -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz András12345 #78978 üzenetére
Vagy a Giga gyári vizes kártyáinak egy része..
De ez elég kemény, arról nem beszélve, hogy kb, szétszedte a vga-t is.
Véleményem szubjektív...
-
varmi2
nagyúr
válasz András12345 #79040 üzenetére
Az anyák nme fogják elérni a blokk felületét. Hiszen ott vannak a rugok. Ha azt kiveszed, akkor nem fog hozzáérni az anya.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
aleister
veterán
válasz András12345 #79040 üzenetére
Első körben így raktam fel, és rendben lévőnek tűnt. Annyi, hogy a műanyag alátéteket nem a blokk alá raktam, hanem fentre, a blokk és az anya közé, hogy ne karcolja meg a felületét, amikor meghúzom.
varmi2:
Érdekes módon elérik. Annyival rövidebb az a csavar, hogy így a rugók nélkül is elérik.
Kérdés, hogy van-e különbség egy feszített rúgó és egy meghúzott anya hatásában?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz András12345 #79149 üzenetére
Nálam a gyári Aio megoldásnál, a plusz borda rajta volt, ergo hűtve volt. Nálam 360-as 45mm-es Xflow, sógoromnál 280-as Monsta.
Próbáltam, hogy odatekerem a ventiket, hogy megyen kakaó, de azzal csak időt nyerek, de ugyan úgy szépen lassan elmelegszik.
Nem, a folyadék hőfokra mondtam, hogy nem tudom megmondani, hogy mennyi, mert nincs hozzá szenzor bekötve. Ami tuti, hogy elmelegszik a folyadék, nálam legalábbis.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Pakmara
őstag
válasz András12345 #79154 üzenetére
Tuti így van. 360-as radi csak push 750 fordulat mellett cca 180-190 W (10K Delta t) [link]
#79150hackeeeee Szvsz a tekercs pad hiányának nincs semmi köze az érzékelt jelenséghez (kevés a felület az elvárt hőmérséglethez). Nem minden blokknál van pad a tekecsen. Random nyitottam két EK manualt: Itt kap: [link] itt nem [link]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz András12345 #79154 üzenetére
Hasonlóra gondoltam, ráadásul csak push-ban van, mert úgy fér el.
Proci nincs, külön Aio..gondolkoztam, hogy beleteszem, és akkor két radi.. de ha beleteszem a procit a körbe akkor az ingame +100-150w nagyjából, lehet nem hozna rajta.
A GPu jó, csak a hotspot forr el, ahogy elmelegszik a folyadék.
Pakmara: csak azért merült fel bennem a kérdés, mert a saját hűtésével hűtve volt.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Elite: Dangerous
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Xbox Series X|S
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- OpenWRT topic
- Fujifilm X
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- PlayStation 5
- Bluetooth hangszórók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest