Hirdetés
- Computex 2023: megreformálta az SFF tápszabványt a Streacom
- Computex 2023: futurisztikus köntösben tér vissza az ASUS Matrix VGA szériája
- Computex 2023: monitorok és mesh rendszer is előkerültek az MSI kalapjából
- Computex 2023: előre és hátra is lép a Kingston
- Computex 2023: az Acernél középpontban a fenntarthatóság
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Computex 2023: megreformálta az SFF tápszabványt a Streacom
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio videokártya
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaJaZo
tag
Kapitalizmus+ tőzsde+ profit = emberi civilizáció összeomlása (coming soon)
-
D55
junior tag
"Az NVIDIA számára azonban ez nagy gondot jelentene, ugyanis hamarosan új, olcsóbb VGA-kkal készülnek, amelyekhez túlságosan közel kerülne árban a már piacon lévő GeForce RTX 4070"
Hogy lenne már ez gond, hát akkor azokat is olcsóbban kell adni, logikus. Tényleg ennyire nincs érzékük a kereskedelemhez? Nem veszik észre, hogy már eleve emiatt állt be a forgalmuk mostanában? Nem gondolnak bele, hogy a kereskedelmi partnerek amúgy rossz esetben simán padlót is foghatnak ha nincs elég intenzív készletmozgás a paraszt áraik, meg a kínálat mesterséges szabotálása miatt? Vagy úgy gondolják majd szépen lefedik a fél piac igényeit FE kártyákkal? Erre játszanak talán pont a háttérben, ki akarják véreztetni az AIB partnereiket és monopolizálni a VGA piacot? Tényleg ennyire vakmerőek?
-
catlaca
senior tag
Na ja, a tündérmese folytatódik. Gondolom jön valami rfa..omix 4067,5, ami 12% árengedménnyel 58%-al gyengébb lesz a 4070-nél. A szokott recept szerint. Asszem már csak pécégémereket érdekli a pécégéming. Az ájemdé meg szintén más termékkörbe tolja a gyártókapacitását, tehát attól sem kell félni, hogy a konkurencia keményen aláígér.
“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)
-
PCProfessor
tag
Visszafogja persze, most jelentették be a 8gigás 4060ti-t. xDDDDDD
Ennyit meg annyit tud a kártya(bizonyíték nincs), benchmark meg a Marson! Ettől meg attól JOBB, NAGYOBB TELJESTMÉNYT HOZ. (c) Userbenchmarkot linkelő gyökér| Sír a fogyasztás miatt, mert 300W-t eszik a kártya miközben 20x akkora teljesíténye van mint 10 éve
-
CptAdamica
veterán
válasz
PCProfessor #7 üzenetére
Elvileg lesz 16 gigás változata is, amit nem is értek, bár csak szivárgás.
Megyen!
-
PCProfessor
tag
válasz
CptAdamica #8 üzenetére
16 az teljesen ok ilyen árban. 8 már nem, de ez csak saját vélemény.
Ennyit meg annyit tud a kártya(bizonyíték nincs), benchmark meg a Marson! Ettől meg attól JOBB, NAGYOBB TELJESTMÉNYT HOZ. (c) Userbenchmarkot linkelő gyökér| Sír a fogyasztás miatt, mert 300W-t eszik a kártya miközben 20x akkora teljesíténye van mint 10 éve
-
BaJaZo
tag
Az Nvidiát lehet gyűlölni az árpolitikája miatt, pedig csak azt teszi amit egy profitorientált, tőzsdén jegyzett vállalatnak tennie kell. Nem az Nvidia a bűnös egyedül, hanem maga a rendszer, a kapitalizmus, ez igy működik - tetszik vagy sem. A tőzsdei spekulánsnak nyilván tetszik, nekem nem.
Más kérdés mi lehetne helyette? Ha lenne jobb,működőképes rendszer , valószinüleg már leváltotta volna a kapitalizmust, de nincs másik, ennek vagyunk a foglyai. Tulajdonképpen már nem is mi irányitjuk, csak azt hisszük. Ezért van az is többek között, hogy nem csökken a kibocsátott üvegházhatású gáz, hanem folyamatosan növekszik. A szándék megvan a csökkentésre, mégsem az történik amit szeretnénk. A rendszer nem tud működni visszafogott energia felhasználással, igy nem is csökken, hiába próbálkozunk. -
Segal
veterán
Téged keresztre feszítenének a részvényesek
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
CptAdamica
veterán
-
Addel
senior tag
Remélem rájuk rohad, én még mindig elvagyok a gtx1060-al.
-
hahakocka
senior tag
válasz
PCProfessor #9 üzenetére
500 dolcsièrt vicc. 128bittel meg főleg. 3070 et ha hozza kb. Dead on arrival. Ahogy a sima 7600 is ha csak nem lesz sokkal olcsóbb. 7700-7800 xt az utolsó remèny jún-júl felé . 16-16 GB vrammal . Vagy e gen kimarad.
[ Szerkesztve ]
-
Feketelaszlo
senior tag
Érthető, hogy nem akarnak Geforceokat gyártani amíg tart a mesterséges intelligencia láz, az előző gen. H100 PCI-E is 40.000 $ körül mozog még mindig (már ha van valahol készleten). Gondolom a felszabaduló gyártósorokat ha nem is azonnal, de pár hét vagy hónap alatt át lehet állítani, hogy valami életképes datacenter GPU-t köpjenek ki.
-
flexxx2
őstag
jó a cikk, egy mondatot ki is ragadnék:
De a mostani civilizáció globális, következésképp az összeomlása is csak globális lehet.
A római birodalom nem jó példa a mostani helyzetre, csak azt én a te Kapitalizmus+ tőzsde+ profit egyenletedre értettem.
Talán jobban illenne ez: kapitalizmus + nyersanyagok pazarlása = összeomlás[ Szerkesztve ]
-
csak pár dolgot hagytál ki, korrekten :
A cikk ezt mondja :
Nvidia úgy döntött, hogy leállítja az RTX 4070 GPU chipek szállítását a kínai AIC márkagyártók számára egy hónapra..
Ami akár júniusig is eltarthat.csak tudnám hogy ha ilyen pletykákat lehozol nvidiával kapcsolatban ezek a cikkek miért nem jellennek meg AMD vel kapcsolatban mi valóban érinti a magyar piacot.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
D55
junior tag
Jó tudni, akkor nem kell majd azért félteni a céget csődtől, ha valakinél elszakad a cérna és rájuk omlik a bírságlavina, esetleg egy jó kis feldarabolás (ahol persze megy majd minden fontos IP a GPU spinoffhoz):
"Price fixing is an anticompetitive agreement between participants on the same side in a market to buy or sell a product, service, or commodity only at a fixed price, or maintain the market conditions such that the price is maintained at a given level by controlling supply and demand.
The intent of price fixing may be to push the price of a product as high as possible, generally leading to profits for all sellers but may also have the goal to fix, peg, discount, or stabilize prices. The defining characteristic of price fixing is any agreement regarding price, whether expressed or implied."
"In the United States, price fixing can be prosecuted as a criminal federal offense under Section 1 of the Sherman Antitrust Act.[3]"
(Az implied ~ ráutaló magatartás, a kereskedő / gyártópartner oldaláról logikusan rögtön kielégíthetik olyan apróságok, ha például a viszonteladói / beszállítói szerződésben életszerűtlenül nem fektettek le kötbért arra az esetre, ha a beszállító (gyártó) nem nyilvánvaló önhibáján kívül, hanem pl. a cikkben szereplő tudatos üzletstratégiai okokból válik képtelenné leszállítani a rendelt mennyiséget ésszerűen elvárható időn belül)
Jó persze biztos vannak jó ügyvédjeik, meg sok adót fizetnek, beszállítanak a hadiiparnak is és ezért kurva előzékeny velük az állam, stb, stb, stb... Csakhogy azért lehet itt bármennyi pénz, meg bármilyen kapzsi befektetők és megkent állami szereplők, ha ennyire nyíltan szembemennek a jó érzéssel, akkor ott bosszús emberből elég egyetlen, akit majd ne tudjanak időben leállítani és verekedje el arra a szintre a dolgot ahol már nem lehet a köztudatból kiszorítani. Vagy ami mégrosszabb, állítsák le végül csak azért is, a nyilvánosság orra előtt.
Vagy sokkal egyszerűbb, be kell látniuk, hogy keresnek azokon a termékeken mindennél is elegebbet, a gaming szegmenst meg lássák csak el innentől a legméltányosabb módon szinte non-profit alapon, mert onnan nőttek ki a gyökereik, a kultúra ami felemelte őket az kötelez. Hosszútávon garantáltan ezzel járna mindenki a legjobban.
-
Teebor9
tag
Értem amit írsz. És azt is, hogy mennyire felhasználóellenes a viselkedésük.
Linus és Louis Rossman is erősen ellenzik az Apple viselkedését a vásárlóik felé, és az a cég is kényelmesen elrobog. Tudom, hogy a javíthatósága a termékeknek és az "árstop" nem azonos kategória, de lényeg a vásárlóval való kitolás.
Gyanítom nem csak hasraütéssel hozzák a döntéseiket, hanem egy csapat jogászt (vagy AI jogászt manapság) ráállítanak a kiskapuk megkeresésére. -
nexplo
őstag
Ki is másoltam ugyanezt a szövöget amikor megláttam hogy pontosan azt írtad le amit én akartam. Szinte szó szerint. Az AIB partneres résszel nem teljesen látjuk hasonlóan, inkább a gondolatod eleje egyezik kettőnknél. Minden esetre az vér ciki hogy tervezik (csak fikciós kártyanevet írok) pl egy RTX 4050 vagy 4060 kártya megjelenését, de 4070 árban. Az utóbbi pár év megbolondulása még nem ment ki a fejükből úgy látom....
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
nexplo
őstag
Icipicit esnek az árak de nem drasztikusan. Persze hogy nem fogy a készlet. Mesterségesen akarják magasan tartani amit a piac most nem tolerál. Lelkük rajta, előbb utóbb lesz nyomás hogy valamit lépjenek. Remélem nem a régi kártyákat kezdik el szoftveresen lassítani majd, mert ugye ez is filléres opció lehetne...
-
D55
junior tag
"Az AIB partneres résszel nem teljesen látjuk hasonlóan"
Az csak költői kérdés akart lenni már részemről is, de úgy voltam vele inkább még hozzácsapom a mondanivalómhoz, hátha aztán teljesen véletlenül olvassa ezt olyasvalaki egyszer akinek aztán van ilyen vonalon ismerőse, vagy az ismerősének ismerőse és eljut hozzá ez a dermesztő, ám de logikai síkon, illetve ha nem is feltétlenül a folyamatok szándékát, de eredményét tekintve a valóságtól nem is annyira elrugaszkodott, ezért még dermesztőbb gondolat
(Van ugye az az 5 kézfogásos "szabály", ami személyes tapasztalataim szerint inkább csak 3 kézfogás)
[ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
Szárnyalnak a gondolatok na
Értem én persze. Most a két év alatt jól megszedték magukat de előbb utóbb jön majd a nyomás hogy kevesebb a bevétel, mint amit megszoktak. Sok helyre megy sok kártya és ezzel tudnak játszani, de két év szárnyalás után hozzá vannak szokva a jóhoz
-
podtibi
aktív tag
Fogja, vagy mit bánom is én, de hogy a 30-as szériát nem érdemes lecserélni erre, az biztos.
Aláírás: Ezt inkább rád bízom.
-
nexplo
őstag
válasz
GodGamer5 #34 üzenetére
Ne legyenek illúzióid, 10-ből 8 kártya látott bányát. Amennyibe kerültek nem is csodálom hogy mindenki próbálta az árát kicsit visszahozni. Ettől függetlenül ki lehet fogni nem bontott garanciális tisztességes példányokat is. Csak ritka, ezt nem vitatom
-
Komplikato
veterán
A hír a másik mellett érdekes, miszerint felbukkant olyan verzió RTX 4070-ből, amin az RTX 4080 GPU-ja van visszabutítva. Lehet rettenet sz*r a nagy tesó kihozatala, de "felezve" még eladható a selejt? Meg pár fórumon ki lett tárgyalva, hogy állítólag nem volt képes a kártya bekerülni a Top40-es eladási listába, miközben a népek veszik pl. a jó öreg 3060-as kártyákat.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
hahakocka
senior tag
válasz
Komplikato #39 üzenetére
Pedig a 3060 nàl is olcsóbb S jobb volt mindig is a 6600 xt vagy a sima 6700. A 12 GB nem rossz csak a kàrtya nem igazàn hasznàlhatja ki 128 bittel . Egyszerűen gyenge pl Rt hez is. Mègis nagy siker fura.
[ Szerkesztve ]
-
-
D55
junior tag
válasz
Komplikato #39 üzenetére
"nem volt képes a kártya bekerülni a Top40-es eladási listába, miközben a népek veszik pl. a jó öreg 3060-as kártyákat."
Akkor hát kopogtat a valóság az nVidia ajtaján. 5-10 évvel ezelőtt (de mondhatnám, hogy előtte 15-20 éve is) 1-1,5 havi átlagfizetésből kijött egy felsőközépkategóriás gamer PC. Most ez 2-3 havi átlagfizetés (vagy nyugaton más az abszolút mérték, de a relatív különbség egyezik). Ok, devizaárfolyamok és egyebek, de önmagában az nincs ekkora különbség. Az inflációt meg ugye direkt beleszámoltam, ezért is beszélek átlagfizetésről és nem azt mondom, hogy régen 150-200-250-300 ezer, most meg hirtelen 700 ezer - 1 millió. Ráadásul a magyar példa is eleve a drágulás érzetét tompítja, mert a korábbi években itt volt közben egy nagyon meredek felzárkózás a bérek reálértékében, míg a nagyobb nyugati országokban évtizedek óta nagyjából konstans szinteken álltak.
Magyar ÁFÁ-val tehát jelenleg 130-150 ezer Ft / nyugaton 250 USD környéke az a szint amit a széles tömeg átlagosan hajlandó, illetve képes kiadni egy videokártyáért. Ide kell árazni tehát amiből érdemi mennyiséget el akarnak adni. Ha ezt nem hajlandóak tudomásul venni és/vagy a befektetőik agyába beleverni, akkor magukra vessenek, bárhogy földhöz vághatják magukat, akkor sem fognak tudni ezen változtatni.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz
GodGamer5 #41 üzenetére
Tesztek nem ezt bizonyítottàk s bizonyítjàk . 6600-6650 xt a sima 3060 S a Ti közt van, àrban meg 100e vagy alatta màr kapható.
Csak a 192 bit miatt van rajta 2*6 GB Vram egy 6 GB ost nem rakhattak rà ègő lett volna.
DLSS el igen natív mindig szebb kèpet ad. Ma már csak egy DLSS. kèprontö szoftver a lènyeg nem a kàrtya natív ereje ? Marketing power.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Ja S a DLSS 4K ban ad jobb kèpet 1080 P Ben 720p vel tolod igazâból . 1080p S 1440p felrjtős S ez igaz FSR re is
-
D55
junior tag
válasz
hahakocka #43 üzenetére
Nem teljesen. A DLSS quality presettel általában még elég szép képet ad, viszont hozzá jár rögtön egy tökéletes élsimítás is és itt van a kutya elásva. Ha gagyi élsimítást használsz, akkor csúnyább képet kapsz, hiába a natív felbontás. Ha meg hasonlóan szép élsimítást (8x MSAA vagy 4xSSAA), annak pedig kemény ára van. Én ragaszkodom is mindezek miatt a használatához akkor is, amikor natívban is simán ki tudnám hajtani az adott játékot 120 fps körül, pl. D2R, illetve D4.
-
hahakocka
senior tag
Élsimításban én a közép aranyutat szoktam általában közepesre állítom. Se nem max se nem min. Ha neked jobbnak tűnik használd csak az NV most szépen nagy felárat rak az RT s DLSS miatt és ennek ellenére hogy azok 1.5-2 gb vramot elhasználnak amúgy az RT legalábbis, kevés vramot is rakott a karikra.
-
nexplo
őstag
Egy most kijövő játék esetén nincs korábbi adat. Ott az új gomb nyomásra jobban tud teljesíteni. A régieknél pedig egy frissítés után bármi lehetséges. Nem nagyon játszom, mert nincs időm de pl Warzone szinte minden frissítés után lassul FPS-ben. Nem keresek összeesküvéseket de kitelik tőlük. Amikor egy almás telefonnál eljátszanak ilyet akkor ne legyenek illúzióink hogy máshol nem teszi meg más gyártó
-
D55
junior tag
Sajnos ehhez nem kell összeesküvés, egy programkód nem optimalizálja saját magát miután belenyúlnak, egy programozótól ez időt vesz el ha neki kell megcsinálnia, az pedig jó eséllyel nincs neki általában a legtöbb cégnél, mert a főnöke / a pokol bugyraiból felszivárgott, a precíz és hozzáértő emberek életének megkeserítésére felesküdött marketing részleg / a kiadó nevetséges mértékben lehetetlen határidőket varr a nyakába.
Ezért nem is dolgozok 10 éve a szakmában, 2 év elég volt a napi 12-14 kávéból és a gyakran másnap reggel 8-ig tartó éjszakai túlórákból... Hozzáteszem nekem akkoriban a jó fizetés is csak ígéret szintjén volt meg, mert egy családi ismerős kis cégénél voltam és nem sajnálta erre a becsületét (plusz rólam meg tudta, hogy nem vagyok akkora fasz, hogy ország-világ előtt lejárassam). De végül úgy voltam vele, hogy ha ez ilyen (kivéve ugye azt az esetet ha nincs főnököd, mert te vagy az), akkor hosszútávon máshol, jó fizetésért sem lenne jobb, mert közepes mértékben maximalista vagyok és az idegeimre megy, ha túl szoros időbeli korlátokat akar valaki rámkényszeríteni. Amikor viszont hobbyból irogattam ezt - azt még a régi szép időkben, akkor meg volt, hogy napokig csak a a profiler nézegetésével szórakoztam és végül úgy a tizedére sikerült az erőforrásigényt lefaragnom.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A hírek szerint nem javul a termék iránti érdeklődés, így a cég próbálja megakadályozni, hogy a kereskedők árat csökkentsenek.
- Gigabyte RX 580 Gaming 8GB - FOGLALKOZÓS
- BESZÁMÍTÁS! Inno3D iChill X3 RED RTX 3060Ti 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX RX 6600 XT SWFT210 doboz, 14 hónap magyar garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS DUAL RTX 3060Ti 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest