Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziasztok! SOS

    Kaptam egy emailt a saját email címemről nov 6-án (Spambe), hogy aug. 27-én feltörték a routeremet ahova telepítettek egy malware-t, ami telepíti magát az op. rendszeremre.

    Mindenféle csúnyaság van a levélben, hogy mindent tud rólam, miket látogatok stb, de valamennyire biztos kamu levél, mert olyat is írt, hogy az eszközöm kameráján keresztül csinált rólam meztelen képeket anélkül hogy észrevettem volna, és ezeket el fogja küldeni az ismerőseimnek ha nem fizetek neki x összeget, viszont az eszközömhöz nincs csatlakoztatva kamera... szóval ez nem történhetett meg. Elolvasástól kezdve 2 napom van pénzt küldeni, különben lockolja az email címemet stb...

    Gyorsan töröltem a levelet mérgemben.

    Lényeg a lényeg, valószínűleg ez csak egy email séma amit minden "szerencsés" megkap, de ami a félelmetes, az az, hogy az én email címemről lett elküldve egy valami olyan helyre, ami visszaküldte a sajátomra ezt a levelet. (ezért kerülhetett a spambe, valószínűleg már sokan jelentették)

    A levél feladójánál simán én vagyok, viszont az elküldött levelek közt nincs.

    Az aggaszt, hogy valamivel hozzáfértek az email címemhez. Mit lehet ez ellen tenni? Win 10-em van, nem telepítettem fel eddig semmilyen vírusirtót vagy tűzfalat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák