Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
Ez nem ajánlás, ezek azok, amiket én beszereztem.
Pentacon csak azért, mert ezt tudtam venni. Ha van egy Helios, amit feldobnak egy fórumra, az már nem is koppan, szóval képtelenség hozzájutni jóformán. Ezért maradt a Penta, amivel teljesen meg vagyok elégedve. Olympus e510-em volt, Olympus Zuiko obikat használtam (+Penta), de ez a korszak már lezárult, váltok Canonra. Egyelőre ehhez még nincsenek obik, de nem is szeretném a gagyi 80eFt-os Canon zoom obikat megvenni. Egyelőre egy kitobit mindenképpen veszek hozzá bagóért, nagy eséllyel abból is 10k-ért valami hibásat, ami csak manuálfókuszos, itt is árulnak PH-n egyet (ha még meg van), ilyesmi. Ugyanis videózáshoz az is tökéletes, ellenben a fotózással. Fotósok persze lehurrognak ezért, mert ezt írom, de ettől még ez a valós helyzet.
A follow focus semmi extra, csak egy tekerentyű, amivel kézre esik a fókusz állítás és ennyi. A fényképezőknél ugyanis probléma ugye, hogy egyszerre nem tudsz zoomolni és manuálisan fókuszt is állítani, mert kb. három-négy kéz kellene hozzá. Ezt oldja meg ez a kézre eső, nagy méretű tekerőgomb.
A Magic Lantern kötelező, ha videózol DSLR-el. Nagyon sokan nem ismerik a funkcióit, hanem csak a gyári fw-ben élnek, ezért is nem tudják elképzelni, hogy lehet jó egy DSLR filmkészítésre... hát a ML-el kérem, ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kutya topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Formula-1
- Synology NAS
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- További aktív témák...