Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Füleske #23388 üzenetére

    Igen, ezt szokták mondani, ha az ember reggelre megtanul beszélni egy élő nyelvet. Ilyenkor jön, hogy az agy csodákra képes, a tudás ott volt, sokat nézte a tévét, aztán hopp reggelre bekattant. Kár, hogy nem fejtették meg a titkot, mert nyilván sokat tanulnának megy így villám gyorsan angolul, vagy bármely nyelven. Ó arámi is gyakran elhangzik a tvben...
    Azt szokás mondani, hogy a vallás mennyit ártott, milyen jó lenne nélküle. De...
    Kérdés, hogyha nem lenne vallás, akkor is lenne szeretet? Nem a vallás ok, és a szeretet okozatra gondolok, hanem, ha Istent kihagyjuk a képből, akkor lehet, hogy a szeretet az oka a vallásnak, s csak akkor nem lenne vallás, ha az emberek nem szeretnének.
    Elképzelt társadalmak vannak, ahol nincs szeretet: pl a névadóm, a Borg. A Ferengiknél mondjuk van érzelem, hit is (Éljen a halál utáni szent kincseskamra, amibe meg kell venni a jegyet :) ) de a profit mindent felülír.
    Szerintem egyikünk se szeretne egy olyan világot ahol nincs vallás, remény és szeretet, csak a racionalitás, hozam kockázat, és nyereségességi mutatók a ráció nevében.

    Igen, magas labda, mert vajon tényleg tyúk és tojás esete, hogy mindegy melyik volt előbb, de egyik nélkül nincs a másik? Humanizmus igen, de azt is olyan emberek teremtették, akik vallásos társadalomban nőttek fel.

Új hozzászólás Aktív témák