- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Havi limitet kap a GeForce Now
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz vargalex #54945 üzenetére
Eddig is utáltam a Flash-t, de konkrétan csak kényelmetlenséget okozott (mindig frissítgetni) most viszont jól megszívatott...
Enyhítő körülmény, hogy:
1. Az összes sebességmérő oldal amiket rendszeresen használok Flash-t használ
2. A UPC saját sebességmérő oldala is
3. A UPC telefonos hibabejelentő rendszerese sem jelezte, hogy ilyen jellegű probléma van
4. Csak a Google Chrome és az Edge böngészőkben használok Flash-t, így tehát mindig a legfrissebb van fent, amit ezekbe építenek be
5. A két technikus közül egyik sem hozott magával laptopot, hogy vezetékesen a Connect Box-ra rácsatlakozzon
6. A régebbi gépemet sajnos eladtam, így nekem is meg volt a limitem.
7. Nem szórakozásból cseréltettem, ez egy olyan hiba amire egyszerűen nem számítottam. -
törölt tag
válasz vargalex #54972 üzenetére
Mondjuk a Cisco EPC3208-at is újra kellett indítani, ha releváns kábelmodem értékeket akartál látni, igaz csak főként akkor, de azt pár óra alatt elcseszte.
[ Szerkesztve ]
-
válasz vargalex #55193 üzenetére
Bekarikáznád? A linkelt oldalon nem találok ilyen szöveget.
mikung
A lényeg hogy a UPC Horizon HD "Jövőbox" minden téren visszalépés.Ez így ebben a formában nem igaz. Pl. Csak a horizon box biztosít szabadon rendezhető kedvencek opciót. Ez igenis előrelépés a többi box-hoz képest.
És amikor hasonló pontatlanságok, általánosítások miatt "vitába szálok" veletek, máris "védem" a UPC-t.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Faterkam
addikt
-
blakey
titán
válasz vargalex #57545 üzenetére
Nekem eddig mindig sikerült jobbra váltani a "Más érdekel"-t kiválasztva. Semmit nem kellett megkerülni, egyszerűen működött míg üf-en nem akarták megcsinálni mondván, hogy nem lehetséges. A jelenlegi csomagomat is online váltottam.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
morefire
tag
válasz vargalex #58195 üzenetére
Megnéztem, a WAN-ba nem volt bedugva semmi. Most átdugtam rá a modemet, és így most megy.
Valószínű a szerelő a nagy kapkodás közben átdugta. Már munkaidő vége volt neki, és sietett.Köszi a segítséget, megmentettél egy szerelőhívástól.
[ Szerkesztve ]
Donate: bit.ly/morefiredonate
-
jorden06
senior tag
válasz vargalex #58293 üzenetére
Igen, végigcsekkoltam mindegyiket. Ha gigabitre van állítva a kapcsolat akkor amint csatlakoztatom az ethernet kábelt (és elkezd villogni a sárga + zöld led) egy 2 mp után dobja is a jelet, majd újrapróbálkozik, és innentől ez ismétlődik.
Ha kompatibilitási probléma akkor hogyan tovább? Azért az elég epic fail lenne, hogy a connect box nem kezeli az Intel lan kártyám.
-
TeeJay
félisten
válasz vargalex #58434 üzenetére
szóval akkor kültéren is kötnek koax-ot hmmm
na lehet bevállalom akkor hogy az új csövön behúzom a főkábelt és padlástéren lesz osztva meg onnan megy majd a TV-k felé
szeretni fog a szerelő mert ha jól számolom 9csatlakozót kell felraknia, 1 toldót, egy 3-as osztót, meg 2 szakasz kábelt amik 12-14méteresek
ja és mindezt fent a padlástérenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
BOSCH75
csendes tag
-
BOSCH75
csendes tag
válasz vargalex #58760 üzenetére
szia köszi ,nem olyan rosszaa saját tapasztalatban a technicolor(mint irtam érdekes modon a 30mbit upc netet simán áttolta 35 38 között a laptopon...ellenben ez a pár napos 120mbit 52mbit nál tart eddig ez volt a max...)a tp linkre annyi van irva hogy 300mbps ,az upc facebook oldal szerint azon mennie kellene a 120nak és máshol volt aki azt mondta még wifin is megy hiszen kötnek 500 meg 1000est is... sőt upc azt mondta hogy a kábeltől függetlenül lehet majd a telefonnal wifire is csatlakozni egyszerre nem tudom igy igaz-e?
-
ztsoft
őstag
válasz vargalex #59252 üzenetére
(#59250) pjen Éppen ezért teszteltem más Linux-al is.
Én is teszteltem Arch Linux alatt, de nem azt az eredményt kaptam, mint Te. Sajnos nem sikerült mind a két Linux alatt ugyan azokkal a böngészőkkel tesztelni (Opera, Chrome nincs 32 bites verzió). Mint látható a Firefox mind a két verziója ugyan azt a DRM kiegészítőt használja.
Arch Linux 64bit
Chromium 59.0.3071.86 Hiba
Opera 45.0.2552.898 Hiba
Firefox 53.0.3 DRM 1.4.8.903 OK
Chrome 59.0.3071.86 (AUR) OKKubuntu 14.04 32bit
Chromium 58.0.3029.110 Hiba
Firefox 54.0 DRM 1.4.8.903 HibaMég egy dolog kiderül, hogy lejátszásnál nem biztonságos tartalmat akar betölteni, de a böngésző blokkolja, mint a képeken is látni.
Sajnos ez van, így számomra nem derült ki, hogy hol a hiba.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
ztsoft
őstag
válasz vargalex #59256 üzenetére
Annyira nem érdekel a dolog, ha használom is, csak a műsorújságot szoktam megnézni.
Más, ma voltak itt a technikusok a múltkori hiba (külső hiba) javítása végett. Teszt jelleggel behoztak egy Horizon HD box-ot. Simán lefrissült benne a szoftver a koax-on keresztül, nem kellett UTP kábel, még rá is kérdeztem, de azt a választ kaptam, hogy nem kell hozzá UTP.
-
ztsoft
őstag
válasz vargalex #59256 üzenetére
Átmentem az Arch Linux-ra és feltettem az általad ajánlott csomagot, ezzel már a Chromium alatt is megy. Ezek szerint a DRM modullal van gond.
A blokkolással kapcsolatban, az Opera-nál volt egy link, sejtettem, hogy ezt sem sikerült nekik hiba nélkül megoldani. Ha már titkosított kapcsolatot használnak, akkor legyen minden olyan!
Egy kép a blokkolt fájlról (Ajax technológiát használnak a script-ben, de nem sikerült https hívást indítani):
-
ArthurShelby
addikt
válasz vargalex #59396 üzenetére
Tőled kérdezem, hátha tudod mi a baj.
Beüzemeltem anno egy wr841nd v8-at kliens módban upc wi-free-re ráállítva. Anno működött is, de most valamiért nem tud csatlakozni (nem kap ip címet). (azóta próbálkoztam egy wr741nd v2-vel is, amin szintén openwrt van, de azzal sem sikerült.
A telefonommal tudok csatlakozni, ott működik. (ja és nem a saját wi-free-mre csatlakozok)
Először arra gyanakodtam, hogy valamelyik interface beállítása lesz a gond (lan, wwan), de most már lövésem sincs mi lehet a baj
Ez alapján csináltam meg anno.[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Zolee11
senior tag
válasz vargalex #59444 üzenetére
Na ez jó hír, mert akkor akár jó is lehet a dolog.
Az egyáltalán nem probléma, hogy a két hálózat között nincs "közvetlen" összeköttetés mivel nem lesznek azonos hálózatban, erre tudtommal nincs is igény, mindkét oldal csak az internet felé kommunikál.
Már csak arra kellene majd rájönni, hogy a modem webes felületét, hogy lehet így elérni.[ Szerkesztve ]
no brain, no problem
-
Zolee11
senior tag
válasz vargalex #59448 üzenetére
Az IP cím beírása után, látható, hogy valami történik, mert kiegészíti a címet:
http://192.168.100.1/cgi-bin/setup.cgi?gonext=index2
Viszont azt a hibaüzenetet dobja, hogy a kapcsolat alaphelyzetbe állt.
A Router a 192.168.1.0-ás hálózatban van, így elvileg nincs ütközés.no brain, no problem
-
Topikgazda
-
floatr
veterán
válasz vargalex #60013 üzenetére
LINK
Bár nem vagyok aduász a témában, így bármi segítség jól jön, ezekből nekem az jön le, hogy ha detektálom a változást, akkor egyből tudom update-elni egy mezei script segítségével, amit ő mint szolgáltató egyből le is kezel a max 24 órás várakozás nélkül.
Szal mondjuk egy óránkénti cron job megnézi, hogy mi a címdig +short myip.opendns.com @resolver1.opendns.com
majd összeveti egy általam tárolt értékkel, és az nem stimmel, akkor csak egy curl hívás, és máris él az új resolution. Kétségtelen, hogy mezítlábas megoldás egy okosabb router ddns megoldásához képest, de első körben ez jutott az eszembe. -
kezo0
addikt
válasz vargalex #60104 üzenetére
Jogos, így működhet a dolog, ahogy írod. A lényeg az, hogy jó lenne, ha egy két tuneres tévében is elég lenne 1 db kártyát használni ahhoz, hogy egy kódolt csatorna rögzítése közben lehessen egy másik, szintén kódoltat nézni. Mert ezt jelenleg nem lehet megtenni.
(Szerencsére nekem egy méregdrága két tuneres tévém van, amelyben a két tuner mellé 2 db kártyafogadó slot is van, és 2 db mediacard használatával ki tudom kerülni ezt a korlátot, de ez nem egy átlagos tévé, jól tudom.)csabi63: Ez most egyértelműen egy másik kérdőív volt. Kifejezetten arra volt kihegyezve, hogy mi mindennel kellene még kibővíteni a mediacard által nyújtott szolgáltatásokat.
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
TeeJay
félisten
válasz vargalex #60295 üzenetére
mikor melyik üzletkötőt fogod ki telefonon és ki mennyire látja hogy rámenős vagy olyan árat kapsz
szüleim Eger melletti községben laknak csak Telekom VDSL lehet mint konkurencia
lehet tudtam volna még az áron alkudozni de az eredeti Trio L-hez képest így is jobban jártunk és még olcsóbban is szóval már nem agyaltam azon hogy még alkudozzak az áron 1 ezrest
ami kellett benne van, telefonból is megkaptam azt ami fontos volt (anyum tényleg marha sokat tud beszélni vezetékesen ismerősökkel és rokonokkal szóval a Nonstop M-et követeltem ahhoz hogy aláírjak 2évet) és még az ár is jobb lett mint számítottam
úgyhogy most 2év hűség ott van, majd 2év múlva meg meglátom mit tudok kialkudni akkorakik viszont 15-18ezreket fizetnek sürgősen találjanak valami alkut mert potyára szórják a pénzt UPC felé miközben mások tök jó ajánlatokat alkudnak ki teljesen legálisan
ahol meg van DIGI optikai hálózat na ott aztán tényleg tud UPC is licitálniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ArthurShelby
addikt
válasz vargalex #60296 üzenetére
Nálam elvileg CB van, de én már kicseréltem egy cisco epc3212-re (utáltam a telefonos részét a CB-nek és stb). Én sem tudtam a modem regisztációs adatokat, de egy 1221-es telefonos hívás után megadták (és így utólag emlékszem, hogy szerződéskötéskor is volt róla szó) (volt egy azonosítás is, feltették kérdésnek a születési időt). Szerintem ezt az üzletinél is meg lehet ezt csinálni.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz vargalex #60310 üzenetére
Én megmondtam az ügyintézőnek, hogy ki akarom próbálni a régi modememet, mert a telefonhang idegesít, és ezért kéne. Nem nagyon értette, de megadta.
Nálam egyébként nem volt szerződés aláírás (csak számhordozás részénél), hanem mikrofonnal felvették.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz vargalex #60312 üzenetére
Nekem meg nem is volt, helyből CB-t kaptam (a cisco-t már én szereztem be utólag). Igazából kiadják (illetve ki kell adniuk) a reg adatokat. Nyilván a fő kérdés, hogy miért kell neked, amire igazából csak alibi válasz kell (nem is lényeg, nálam sem foglalkozott vele az ügyintéző, igaz éjjel hívtam )
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz vargalex #60430 üzenetére
Nézőpont kérdése, felhasználói szemmel haszontalan, nem használható, csatorna szempontjából meg nem haszontalan hiszen az arcodba tolja a reklámokat. RTL Most meg a saját terméke, azt csinál vele amit akar és úgy terjeszti ahogy akarja. Mindent a helyén kezelve meg lehet érteni a dolgokat.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz vargalex #60434 üzenetére
Nem a UPC-nek az érdeke hanem a csatornáé, szolgáltatási díjat fizet azért, hogy a szolgáltató kínálatába legyen, ehhez pénzt kell termelni, pénzt a rekámokból tud behozni, ezt nem fogja "feladni" csak azért, hogy beletekerhessenek, valószínűleg te is én is így cselekednénk, saját szolgáltatásunknál kivennénk a reklámokat, engedélyeznénk a beletekerést, stb, de ha másik szolgáltatónak biztosítanám a műsoraimat akkor nem biztos, hogy engedélyezném a beletekerés, átugrás funkciót. Az eredeti DVD-k, Blu-ray-ek reklámjait, stb-t sem lehet minden esetben átugrani. Tehát nem a UPC nem engedélyezi hanem a csatorna tíltotta meg.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
ztsoft
őstag
válasz vargalex #62250 üzenetére
Ok, köszi.
Két tesztet csináltam a bix.hu-ra, 0.3, 0.1 mp-es intervallummal.
--- bix.hu ping statistics --- 0.3 mp
100 packets transmitted, 100 received, 0% packet loss, time 29691ms
rtt min/avg/max/mdev = 14.045/17.632/32.235/4.253 ms--- bix.hu ping statistics --- 0.1 mp
100 packets transmitted, 100 received, 0% packet loss, time 9961ms
rtt min/avg/max/mdev = 13.949/17.483/36.292/4.145 msJó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
ztsoft
őstag
-
legenda
válasz vargalex #68211 üzenetére
Szia,
A gyártói leírás szerint (Link - az átváltáshoz: Link) 64 QAM esetén -17 dBmV és +13 dBmV, 256 QAM esetén pedig -13 dBmV és +17 dBmV a meghatározott DS tartomány, de persze minél közelebb a 0 dBmV értékhez, annál jobb, az általad írt értékek viszont nem a legjobbak, sőt...
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
ArthurShelby
addikt
válasz vargalex #68255 üzenetére
Ez igaz. Mea culpa.
Mentségemre legyen mondva, hogy miután mondtad konkrétan mit keressek úgy sem találtam meg (lehet a 15.6-os laptop kicsi ennek a honlapnak, vagy simán vak vagyok). Kikapcsoltam a reklám blokkolót, hátha az a baj. Végül a ctrl+f segített. Ennek ellenéri én a csomag leírásába is betenném, nemcsak alcímnek.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OpenMediaVault
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest