- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Androidos fejegységek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
club1
veterán
Nekem is ilyen van, de időnként nem vesz be gombnyomást, időnként (ha ekkor határozottabb vagyok) akkor kétszer, időnként lefagy a guide/epg, meg egyszer már ki kellett rá hívjam a szerelőt, mert semmit nem volt hajlandó csinálni, csak kikapcsolni. Egy reset megoldotta, persze az üfsz meg sem próbáltatta velem reseteltetni, inkább küldtek x nap múlva egy szerelőt...
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A múlt hét hétfő óta azt tapasztalom, hogy a lakásban használt 2 LCD tv közül (Pace sd box és sd mediacard), amelyik boxxal működik az összes kódolt adás kódolatlanul fogható, azok is amiket nem fizettünk elő. A jelenség már nagyon soká tart, és remélem nem számlázzák ki utólag a plusz díjat. Ebben az esetben mit javasolnátok? Előre is köszi a segítséget.
-
Favilla
tag
.........
Természetesen be lehet állítani kézivel az időt, de az epg-t nem állítja át, így teljesen használhatatlan, az éppen futó műsort sem lehet megnézni rendesen.
Jobban jár az ember, ha késik az óra is és akkor szinkronban van az epg-vel csak hozzá kell adni 1 órát.
...............[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
Mák...
club1!
Be lehet de akkor egy óra eltérés van a műsorújság és az idő között; az EPG pedig az elmúlt műsorokat nem mutatja. Így pl. ha fél óra még vissza van az aktuális műsorból akkor nem tudod megnézni mit is nézel. Jobb híján maradtam annál hogy rászámolunk egy órát, még mindig százszor szerencsésebb mint a box.Tappancs2001!
Én azt javasolnám hogy ne idegeskedj emiatt, ha nem kérted miért számláznák ki...?[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Mate
nagyúr
válasz Tappancs2001 #7454 üzenetére
Ugyan ez a jelenség van itt is. Pace sd-n kódolatlan minden csatorna. Szerződésben nem szerepel, így nem csinálok semmit, max. nézem
-
mukaretes
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a UPC által megadott frekvenciatáblázatban nem minden frekvenciát talál meg.
314, 322, 330, 338, 346, 354, 378, 386, 394 rendben megvan minden csatorna, de a
562, 570, 578, 586, 602 és 610-es frekvencián nem talál se kézi, se automata csatornabeállításnál sem.
Mi lehet ennek az oka?
Üdv -
mukaretes
csendes tag
Persze anélkül.
Arra gondoltam, hogy nekünk előtte analóg volt, és amikor rendeltem a digitálisat akkor azt mondták, hogy át kell állítaniuk az oszlopon valamit. És én nem láttam őket, hogy itt lettek volna.
Lehet, hogy nem állították át azt, amit kellett volna és azokat frekvenciákat szűri valami?
Nem vagyok szakértő, csak jár az agyam... -
bozsozso
őstag
Az lehet, hogy nincs benne vinyó, de az sd box úgy sz@r ahogy van. Már 1hét után cserét kértem amit ki is cseréltek, de ezek után is lassú, újraindul magától, magától bekapcsol a videótár és még sorolhatnám. Ezért szeretnék mediacard-ra váltani, de mivel hűséget kell aláírni valamint nyilatkozni kell róla, hogy működik a tv-vel így elég körülményes és ha mégsem megy attól a hűség még megmarad Csak azt nem értem amit már többen is írtak, hogy külföldi upc-s szolgáltatónál benne van a listában a tv-je akkor itt miért nincs. Ha konkrét tapasztalata van valakinek a samsung ue40d5003 típussal az kérem jelezze.
Előre is köszönöm.
-
club1
veterán
válasz mukaretes #7465 üzenetére
Ha előtte silver csomagotok volt, akkor sem volt szűrőtök. Ha előtte bronze, akkor volt. Ha oszlopról írsz, akkor családi házas övezetben laksz, és meg tudod nézni, van-e szűrőd. Ha a kábeled az oszlopnál a csatlakozópanelra natúr fel van tekerve (a felcsavarás helyén nincs egy kb. 5-10 cm hosszú és kb. 2 cm széles "cső"), akkor fognod kell tudni az összes csatornát. Jut eszembe, enélkül is le tudod a dolgot ellenőrizni, ha ui. az analóg csatornák között bejön pl. a Travel Channel, akkor nincs fent szűrőd.
-
canniball
nagyúr
válasz bozsozso #7468 üzenetére
Nem tudom ez segít-e, de az UExxD5000 benne van a listában.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
bozsozso
őstag
válasz canniball #7470 üzenetére
Köszönöm, hát nem tudom mivel nem pont ua. típus ezért kérdéses. Bár elvileg szerintem mennie kellene. Arra nem tud valaki megoldást hogyan lehetne kipróbálni hűség aláírás nélkül? Ha megy akkor alá is írok hűséget de így nem szeretnék sőt akkor még a hd kellene.
szerk.:vajon a upc milyen időközönként frissíti vagy mi alapján a listáját? mivel változást még nem sikerült felfedeznem benne. Amit linkeltél azok előfizetők tapasztalatai alapján készült? Ez folyamatosan frissülő lista?
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz bozsozso #7471 üzenetére
"...mivel nem pont ua. típus ezért kérdéses."
Talán a Samsung LCD topikban tudják a választ."...hogyan lehetne kipróbálni hűség aláírás nélkül?"
Ezt pedig a UPC-től kéne megkérdezni."Amit linkeltél azok előfizetők tapasztalatai alapján készült?"
Igen, az itteni tapasztalatok szülték.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
johnniiiiiii
csendes tag
Pana 55VT30E típusnál tökéletesen működik a mediacard hd, és az EPG is (ékezet hiba nélkül 100%os), magyar beállítással. Pedig nincs a listán! Természetesen a legfrissebb update 1.801 van rajta.
-
paulikg
csendes tag
Sziasztok!
Nem igazán értek a tv-khez mondhatni Józsi bácsi szintjén állok
Ma beszéltem egy upc-s ügyintézővel aki minden áron rá akart beszélni a digitális tv-re. Most azon gondolkozom, előfizessek-e rá.
Azt szeretném kérdezni, hogy Samsung LE32D450G1W készülékkel működik-e a kártya, mert a upc listáján nincs rajta?
Előre is köszönöm a választ.
Üdv. Gábor
-
anglergab
addikt
válasz paulikg #7480 üzenetére
A foglalat a CI és CI+ szabványoknál egyezik. Ezért, ha azt írják, hogy van CI slot a TV-n, nem következik, hogy nem CI+-os.
A CI+ kiegészítés tartalmaz a szoftveres (firmware-es) változásokon túl hardveres eltéréseket is a CI-hez képest. Ezek a HW-es eltérések azonban a digitális TV alaplapján lévő chipsetekre vonatkoznak, a fizikai interfészekre nem.[ Szerkesztve ]
-
HofiZoli
senior tag
válasz paulikg #7480 üzenetére
Ha elérhető, akkor a legfrissebb szoftot kell feltenni és megy is. Ezt írják a D5000-re is samuéknál, és működik.
A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
stevecs
csendes tag
válasz dgyuri0123 #7434 üzenetére
szia!
A 167 csatornán felül találtál még csatornákat? Milyeneket? Neken is szinte ugyan ezek a jelszinek vannak tökéletes a kép, a HD-k is, semmi kockásodás, viszonylag gyorsan vált csatornát. Úgyhogy szerintem nálad is jó lesz.
-
titán
-
dr_ace
aktív tag
válasz Csabi1984 #7488 üzenetére
az m1 és m2 kiteszi a HD-s logót, a eurosport HD-n pedig ha jól emlékszem a jobb alsó sarokba teszik ki a "native HD" feliratot ha valódi HD anyagot adnak. a többi HD csatorna esetében szerintem nincs ilyesmi jelzés, egyszerűen a szemedre kell hagyatkozni.
de szerintem ha már nem tudod ránézésre megmondani, hogy HD forrásról vagy csak upscale-ről van-e szó, akkor az már igen jó -
dgyuri0123
nagyúr
megvan: club1 kolléga írta nemrég:
Már egy párszor megírtuk, hogy az automatikus keresés nem talál meg néhány csatornát. A hiányzó csatornákat (FEM3, Discovery, Nickelodeon és társai) megtalálod kézi kereséssel a 112000, 120000 és 128000 kHz-es frekvenciákon
ez volt az. köszönjük club 1-nek az infót.
"csak a zene van"
-
kabelmania27
félisten
válasz dgyuri0123 #7423 üzenetére
Műholdas digitális vételnél azt tapasztaltam, hogy a kódolt adás vételekor kisebb jelcsökkenésnél bekockásodik mint fta adásnál. Nem biztos hogy zavart fog okozni 75-85%, műholdas vételnél nem okozott.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz kabelmania27 #7494 üzenetére
már nagyon várom, hogy láthassam én is a saját szememmel.
"csak a zene van"
-
kabelmania27
félisten
válasz dgyuri0123 #7495 üzenetére
Elhiszem
-
stevecs
csendes tag
válasz dgyuri0123 #7493 üzenetére
Nekem ezek meg voltak automatikus keresésnél is. Ezekre emlékeztem, amit club 1 kolléga berakott, de ezek megvoltak ezért nem is foglakoztam velük, de mindjárt megtekintem, hogy meg vannak-e. Amúgy én digital bronze-t kértem ott minden megvolt.
Végül szerelővel kérted a kártyát? Engem ma hívtak, hogy jóvá irnak 1600Ft-t a jövő hónapból mert egy hétig szakadozott a netem, úgyhogy végül is igyen volt a szerelői kiszállás.
[ Szerkesztve ]
-
stevecs
csendes tag
válasz dgyuri0123 #7499 üzenetére
Nálam jelminőség=92-98% jelerősség: 100% az eddig megnézett csatornáknál mindenhol.
Hát nekem az analóghoz képest ez valami csoda, főleg a HD csatornák. Úgyhogy nem fogod megbánni. Nekem a Rubicom az analóggal kódolatlanul adta a 6 alapcsatornát m1HD m2HD stb, ott is csak azt néztem. A lényeg, hogy hagyj mindent automatikon, az epg is frankó meg az idő is, a tv tudja a téli nyári időszámítást. Majd ird meg milyen lett.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest