- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Házimozi haladó szinten
- Autós kamerák
- Március végi hardverfolyam
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Már elkezdték árulni néhány régiós országban az LG B3 OLED tévét
- További árcsökkentést jelez a TrendForce a DRAM-piacon
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
titán
ez nem rossz
Vagyis ha egy alkalmazás magán az integrált grafikus vezérlőn fut, akkor az AMD némi L3 gyorsítótárat felhasználhat a grafikai számítások gyorsítására is.
itt az amd nem igp akar lenni?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nkmedve
senior tag
Számomra innen az a legmeglepőbb, hogy még így is gyengébb, mint a Raptor Lake-S IGP-je (a 3D V-Cache nélküli eredményeket inkább ne is firtassuk). Ez hogy történt? Azért az amúgy elég régi és gyenge 32 EU-s Intel IGP-vel illene minimum egy szinten lenni szerintem.
-
Petykemano
veterán
Közben jött cáfolat:
[link]
Nem tudom, mi az igazság. Mindenesetre ellentond a PCMag eredményeinek.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Mooka-Miki
senior tag
válasz
Petykemano #3 üzenetére
Mi az a 230W meg 162W a képen? Kevesebb delejből hozza ugyan azt az FPS-t? Az végül is jó nem?
Szerk.: typo.
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
senior tag
Intel-nél is a 32 EU-s változat elég gyengének számít, kb. csak "képet ad" kategória, játékra többnyire alkalmatlan. Mobil CPU-knál vannak az erősebb, 80-96 EU-s változatok.
Ha jól emlékszem eredetileg a Tiger Lake-ben 2020 végén debutált az arhitektúra Iris XE néven (nekem is van ilyennel szerelt laptopom, 80 EU-s), a 12-es szériában csak minimálisan reszeltek rajta és átnevezték, majd a 13-ba bármi újítás nélkül berakták. Úgyhogy az alapok elég régiek már.
Persze nem elvárás, hogy asztali CPU-ba valami erős IGP legyen, úgyis lesz mellette más. Csak meglepett, hogy az AMD ennyire gyenge megoldást pakolt a csúcs procikba, valamiért úgy rémlett, hogy legalább az Intel gyengébb IGP-it veri. -
Taranti
senior tag
Végül is kérdésedben a válasz. Mert hát megszoktuk, hogy az AMD IGP-k viszonylag erősek (ezzel én is így vagyok), de ők meg gyaníthatóan átvették az Intel megközelítését, hogy adjon képet oszt aki többet akar, vegyen dVGA-t. (És ezek után meg is lepődnék, ha az AMD "G" procikat is hozna ebben a sorozatban.)
[ Szerkesztve ]
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
Victorio
aktív tag
Érdekes eredmények.
Van valahol egy olyan grafikon ahol a 7xxx sorozat IGP teljesítménye van összehasonlítva az 5xxx-el?Az állatkertben azt, hogy "Az állatok etetése tilos!" soha nem az állatok írják ki.
-
Taranti
senior tag
Nézz meg bárhol az Ucsúb-on 5xxx "G" vs 12900K/13900K IGP eredeményeket, abból megkapod kérdésedre a választ. Majd ha kijön a 7800X3D, ott érdekesebb lehet ez a történet is, a többinél (szerintem) irreleváns.
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
DraXoN
addikt
Biztos, hogy jön majd G-s proci is AM5-be. De nem hajtja őket semmi, hogy siessenek vele.
Előbb laptop vonalon fognak áttérni, azt valamikor megkapja majd az AM5-is, de lehet már csak 8xxxG sorozatos néven (mint ahogy 6xxx desktop ryzen se jött és nem is fog jönni.. hacsak, utólag nem kapja meg az AM4 platform mint ahogy a 4xxx-eket)..The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RTX3070; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Huawei Mate 20 X 5G
-
tibaimp
veterán
Az is ritka látvány, hogy az Intel IGP erősebb, nem is kicsivel. Érdekes.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Dragon3000
veterán
Eddig az volt sok ember gondja, hogy amd esetében miért nincs csak képet adó igp, most van, erre az a gond, hogy ez gyengébb, mint az intel megoldása és igazából mindkettő alkalmatlan játékra, így lényegtelen is. Majd ha jönnek G-s megoldások is ott lesz erősebb igp is, ha valakinek arra lenne szüksége.
-
Oliverda
félisten
Tested: No, Ryzen 7950X3D's iGPU Isn't 4X Faster Than 7950X's
Annak a nyúlfarknyi IGP-nek még a DDR5-5200 sávszélessége is bőven sok, ha saját 64 megás cache-et kapna, azzal sem lenne sokkal előrébb. Technikai nonszensz a feltételezés, miszerint az IGP-nél pár százaléknál többet számíthat a CPU magokhoz tervezett extra cache.
[ Szerkesztve ]
REVOLUT reg. 10 000 Ft bónsszal! CURVE reg. 5 fonttal. WISE váltás 150 000 forintig ingyen: kód privátban! "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
nkmedve
senior tag
válasz
Dragon3000 #19 üzenetére
Ahogy nézem, a PCMag-os 7950X-es mérések rosszak voltak, a valóságban az AMD IGP is nagyjából hozza az Alder/Raptor szintjét (TPU teszt alapján pl.). Így már nincs kifogásolni valóm.
Bármilyen gyenge a két IGP, szerintem az AMD nem engedheti meg magának, hogy IGP szinten nagyon az Intel alá menjen. Vannak felhasználók akiknek munkára kell az erős CPU, de közben elég egy IGP is valamilyen enyhébb 3D-s feladatokra (nem feltétlenül játékra, de casual szinten talán még arra is). Nem hinném, hogy az AMD ezt a piacot szándékosan átengedné az Intel-nek egy minimális tranzisztor-spórlásért, ezért nem voltak nekem logikusak a PCMag-os számok.
A G széria amúgy kicsit más, abban jó a GPU, de CPU-ban távol szokott lenni a csúcstól. -
Dragon3000
veterán
-
-
Chaser
titán
ez az amd-nél is feláras, csak eleve benne van az árban : )
intel meg külön szedte, ami amúgy nem rossz dolog, user eldöntheti kell-e neki
viszont nagy piros pont az amd-nek hogy végre default az igp, ha csak "képet ad" kategória is, a célnak bőven jó, igp bármikor jól jöhet_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nkmedve
senior tag
válasz
Dragon3000 #24 üzenetére
"A frissített eredmények esetében is kb csak kép megjelenítésre elég."
Jók azok egyébre is, feltéve ha nincsenek extrém módon lebutítva. Ahogy már írtam, nem csak játékra kell gondolni. Nekem is munkám során sok olyan helyzet van ahova nem kell erős GPU, de azért egy minimális 3D teljesítményre szükség van, oda jó egy ilyen IGP. Az már más kérdés, hogy én játék miatt nem mondok le a diszkrét GPU-ról.
Szerintem túl van tárgyalva a dolog. Az eredeti felvetés az volt, hogy az AMD IGP-je sokkal gyengébb (ami egy hátrány lenne az AMD-nél, ahogy eddig az IGP hiánya is az volt), de ez az egyéb teszteket figyelembe véve nem állja meg a helyét, így eléggé értelmét vesztette a diskurzus. Hasonló teljesítményt adnak, így a user egyikkel sem jár különösebben rosszul. -
Tomiék tesztje után frissített a PCMag is, új számok vannak a grafikonokon is.
[Editors' Note, March 2, 2023: Some scrutiny by Tom's Hardware scrutiny by Tom's Hardware and online commenters pointed out that our integrated graphics (IGP) testing numbers for the earlier Ryzen 9 7950X chip were unnaturally low; this was likely due to early-driver issues that only became evident with this review of the 7950X3D, and made the 7950X3D's IGP look like a leap forward by comparison. We have retested the Ryzen 9 7950X and updated the numbers in the IGP testing table here and in that original review, and made minor tweaks to this article's intro and IGP Testing section to reflect the new numbers. We'll also be retesting the IGPs on the Ryzen 7 7700 and 7700X in the coming days. The original, fundamental conclusions we made about this chip, though, have not changed.]
[ Szerkesztve ]
solfilo
Új hozzászólás Aktív témák
ph Meglepően sokat gyorsít az amúgy nem túl combos grafikus egységen.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Házimozi haladó szinten
- Ukrajnai háború
- Autós kamerák
- Március végi hardverfolyam
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Politika
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest