Aktív témák
-
Eszleny
aktív tag
Edgy problema: Ha készenlétből felébresztem a gépet, akkor a notebookom beépített hangszorója nem működik (fülhallgatóval van hang). Nem találtam rá megoldást.Újraindítás után működik megint a hangszoró. Ha jól tudom akkor mással is előfordult ez itt a fórumon.
Ez a hiba fennáll Feisty esetén is vagy az új kernellel már javították? -
tzs84
tag
az időnkénti feketedés egy nvidia driver bug, valami videoram probléma
van a rendering path nevű beállítás, azt állítsd copyra, nekem ez megoldotta
probálhatod még a force aiglx meg force cow beállításokat is
mindezt a beryl managerben természetesen
és ha azt akarod hogy elinduljon mindig akkor a beryl-managert rakd a session startupba -
zoltanz
nagyúr
Nálam pedig valami gond van a xvid, divx -es videok lejátszásával. A gyüjteményem nagy része ilyen formátumba van nem DVD sajnos, azért is lenne jó. Aztán lehet, hogy az új Linux KUbuntu 7.04 -es verziók valamelyike lesz megfeleő a számomra.
-
Batman
őstag
Üdv!
Nem adtam fel, feltettem egy kubuntut, ez jóval kevesebszer fagyott le mint az ubuntu , már szinte mindent sikerült ugy beállítanom ahogy szerettem volna. Bár nem szerti ha ki akarok jelentkezni, eddig akárhányszor megpróbáltam minig belehalt.
Plusz a képernyő felbontásának állításában 10-ből 9szer megadja magát...
De majd szerzek egy nvidia kártyát és remélhetőleg az megoldja ezeket a problémákat.
De lenne egy kérdésem: mi a parancsa , mert sajna nem találtam, vagy hogyan tudok belenyulni a futtatási szintekbe , bele szeretnék rakni egy-két alkalmazást amik mindig induljanak el. Sajna még nem tudom ubuntu alatt ez, hogy szokás.A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
válasz Forest_roby #655 üzenetére
Inkább valami ilyesmire:
[link]
Remélem ezzel, egyszerűen managelni tudom majd, hogy melyik futtatási szinten induljanak el.A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Batman
őstag
Szóval csak elég ha symlinket rakok a megfellő futtatási szint mappájába és akkor az minden indításkor el fog indulni?
Menet közben le lehet esetleg állítani, és újraindítani őket majd.
Na még 1 nagy problémával küzdök:
Nem tudom kikpacsolni a gépet!
Ha ki akarok jelentkezni vagy ujraindítom, vagy le akarom állítani, a következő történik, kilép az ablakkezelőből, kikpacsolja a moinitort is, de a gépet nem állítja le.Csak fekete képernyő pörögnek a hdd-k és ennyi.Nem történik semmi kézzel kell kinyomnom, 5s-ig nyomom és kikapcsol.Kijelentkezésre is ezt csinálja, a billentyűzet nem reagál semmire.
Öteletek?
kösziA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
ngabor2
nagyúr
igen, így lesz. leállítani, újraindítani menet közben is lehet, mivel összesen annyit csinál, hogy elindítja őket. tehát ha nem a start-stop-daemon-nal csinálod, akkor pl. ps aux | grep proginév megkeresed a pid-jét a proginak, és kill -15-tel leállítod. ha nem áll le ettől, akkor marad a kill -9 utána simán újra el tudod indítani. a ''gyári'' progikhoz van írva szép indítószkript, nem tudom, hogy alapból szükséged van-e a saját programjaidhoz erre. érdemes megnézegetni.
leállítás: /sbin/halt után is ezt csinálja? talán erre való az acpi=off boot-opció, amit a /boot/grub/menu.lst-be kell beírni a kernel sorokhoz. -
GD
őstag
üdv!
mi a legbiztosabb út a fiesty alatt nvidia beüzemelésére? próbáltam ezt a grafikus kis zöld izét ami a nem szabványos driverek letöltését ajánlja fel, de leginkább csak jól szétbuherálta az xorg.conf-ot..
továbbá: vmi olyasmi is van itt hogy egyik nvidiás csomag üti a másikat? pl a common meg a settings a glx-et, mert mikor synaptic-ba bepipáltam az összes nyomorult nvidia cuccot, hálából felét leszedte ami már fent volt... azóta pl alkalmazás futtatás ikon alól glx-gears el sem indul... dapper alatt 3 parancsból felment és működött..sose volt ilyen bajom még...
help.. -
ngabor2
nagyúr
ezeket az opciókat én is első körben ki szoktam írtani. jobban szeretem, ha látom, mi is történik, és most épp miért áll a gép.
GD: apt-get install nvidia-glx
dpkg-reconfigure xserver-xorg
itt beállítod az nvidia driver használatát, és elvileg ennyi. aztán x (re)start. nekem ennyi volt feisy alatt. -
vicces
addikt
ez mi??:
[149.426342] BUG: soft lockup detected on cpu#0!
igy indul a 7.04.
először csak barna háttér volt inaktivitással. még a mauz sem mozgott.
nyomtam egy resetet, és most meg ezt kapom.
a cd-t lecsekkoltattam, és az jónak bizonyult
[Szerkesztve]:)
-
-
vicces
addikt
cdről bootolva.
végülis nagyon sokadikra elindult, de az egér nem működött.
kipróbáltam a notebookon is. ott szépen ment de a wifi kártyát nem tudta kezelni rendesen.
illetve ha ment is volna csak wep-es hálózatokhoz tudtam volna csatlakozni, mert más kapolat tipust nem engedett kiválasztani
vicc.
a 6.10-es frissitettem festy-re még pár hete, de csúnyán ráfaragtam ezzel a cselekedetemel. azt hittem, hogy ha egyből felrakom a festyt akkor nem lesz gáz.
de most úgy néz ki, hogy marad a winxp, minden gépemen
[Szerkesztve]:)
-
HXY
addikt
nyugtassatok meg: az Ubuntu 7.04 kezeli a wpa2-t.
csak a live cd-t néztem, nem raktam fel, de csak wep volt a választék... -
GD
őstag
nah, összedobtam a 3D-t, megy a glxgears ahogy illik, viszont a monitor (lcd ,samsung 172x) csak 50hz-en megy az elvárt 75 helyett...
tudtok vmi modeline calculátort ami jó is? amit én próbáltam trükköt nem jött eddig be..
ennyit fűztem a monitor sectionhoz:
Modeline ''1280x1024@75'' 151.83 1280 1360 1544 1888 1024 1024 1027 1072
restart, de továbbra is csak 50Hz.. -
thaler2
senior tag
Kedves ubuntus barátaim visszatértem! Enyhe elmezavar során, amiből az következett, hogy szerény személyem agyába olyan kósza, és barom ötlet jutott, mely során belekóstoltam a debian rendkívül keserű, és úgymond undorító ízébe... Nem szeretném taglalni, milyen konfliktusok szövődtek a rendszer és magam kapcsolatából. Lényeg a lényeg, röviden, és egyszerűen összefoglalva: ubuntun minden megy, debianon semmi sem
Sianis: igy hogy nem irtam semmi felbontást a xorg.confba nekem is jó végre a felbontás mindig
üdv: thaler2
[Szerkesztve] -
hcstuning
tag
Hali!
Csatlakoztattam Kubuntuhoz USB-n egy eszközt. Kiválasztottam, hogy nyissa meg ami rajta van, viszont azt jelöltem be állandóra, hogy ne csináljon ilyenkor semmit. Ezt szeretném megváltoztatni. Ha megint hozzácsatlakoztatom az eszközt, akkor nem csinál semmit. Hogy tudom megnyitni a hozzácsatlakoztatott dolgot?
Érzem, hogy hülye vagyok
hcs
[Szerkesztve]-=Joey=-
-
thaler2
senior tag
Hangom még mindig nincs ubuntu alatt...Realtek Alc883as Hd audio integrált hangkártyám van. Alsa felismeri rendesen, de mégsincs hang. Próbáltam a realtek linuxos driverével, de azzal sem jó, az install úgy ér véget, hogy nem tudja elindítani az alsaconfot. Próbáltam kézzel fordítani külön-külön a driver-lib-utils-t de nem úgysem, az alsaconf nem jön be sehogy sem, és hang sincs. Tipp?
üdv: thaler2 -
Batman
őstag
Hello!
A leállítással még mindig problémáim vannak kipróbáltam amit javasoltál, nem vált be.
Látszólag minden rendben a boot folyamat alatt sincs semmi probléma.
Ötletek?A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Claudius
tag
Telepítettem a 7.04 ubuntut, azt szeretném megkérdezni, hogy az ablakkezelő egyes menűi magyar más részei angol nyelvűek ez így van eredetileg vagy lehet mindent magyarítani. Ha lehet akkor hogyan?
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest