- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz Brucehun #40400 üzenetére
Ha van egy kis kedved olvasgatni, akkor így lehet a sun-osat felvarázsolni az oneiric alá.
Egyébként open jdk-s runtime van. Már nemtom h a minecraft hogy megy vele, megnézem...szerk: az alapinstall féle openjdk-s cuccal nem megy nálam (IcedTeaPlugin.so)
(#40401) Kendek oneiric repoban már nincsen sun java
Jajj nemá bakker a csomag neve ettől még az, de az oracle megvonta a licencet a gyártóktól, így azok már csak az openjdk-t tudják szállítani. A sun-java (ami már oracle) már csak letölthető formában van, illetve prá lelkes csinált külön ppa-t, amit vagy frissítenek, vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
válasz #16695808 #40392 üzenetére
Ha Kubuntut telepítesz, az máshogy néz ki, de a filozófia és a használat szinte ugyanaz. Ha a már meglévő Ubuntud mellé teszel fel kubuntu-desktopot, akkor bejelentkezésnél választhatsz a kétféle felület között. Ettől függetlenül, mivel mindkét DE könyvtárai telepítve vannak, szinte biztos, hogy bármelyik felületet is indítod, a másik programjait fogod tudni használni alatta.
Én pl. GNOME-on K3b-t használod optikai írásra.
https://www.coreinfinity.tech
-
sh4d0w
félisten
válasz rybank #40406 üzenetére
A DW a disztribúciók weboldalainak egyedi IP-ről lekérését számolja. Mivel a K/X/L/Ubuntu mind saját website-tal rendelkezik, ezért külön számolja azokat. Nem mellesleg nekem ugyanúgy semmi közöm a DW-hez, mint Neked, tehát én ezügyben nem tehetek semmit.
-
Frissített, jó régi, szóval nem lehetetlen, hogy csak az újrarakástól lenne jó (de arra most nem hiszem, hogy lenne agyam, az több nap reszelés, mire használható lesz )
Libvdpau keresése most megy, de amúgy a csomag fent van, meg a dev csomagok is, mert az mplayer fordításhoz azok is kellenek.
@aag : Nyilván nem azonosak a programok, mert ez nem Gnome. Ennyire nehéz? De a Gnome programok is működnek vele, szóval ha nem tetszik valami, akkor felteszed. Nekem is a Gwenview a default képnézőm, a Gedit meg a szőnyegszerkesztő, mert a Kate-tól feláll a szőr a hátamon.
A frissítéskezelő : K menü - Alkalmazások(alul) - Rendszer - Szoftver management (Kpackage) és ebben találod bal oldalt.
Kubuntu topic talán van is, vagy mi.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
aag
őstag
Nyilván nem azonosak a programok, mert ez nem Gnome. Ennyire nehéz?
Én úgy tapasztaltam, hogy az azonosnak vélt programokban más különbségek is vannak. Például más ablaktartalom, más(több, vagy kevesebb) opciók, stb.
De a Gnome programok is működnek vele, szóval ha nem tetszik valami, akkor felteszed.
Persze, a NOME-ban is működnek a KDE-s programok. Gondolod, hogy ezt pont tőled kellene megtudnom? Miért nem azokra a kérdésekre válaszolsz, amiket feltettem? Talán, mert nem is KUBUNTU-t használsz, hanem csak csiklóból alázni akarsz?
Negyedszer is megkérdezem: Hol van a kubuntuban a frissítéskezelő?
-
-
Nagytalp
senior tag
Emlékeim szerint a jobb alsó sarokban jelzi ha van frissítés. Régen használtam már KDE-t de ha jól emlékszem a KPackageKit is kezeli a frissítéseket.
Esetleg nézd meg ezt
Én személy szerint minden esetben a synaptic-ot használom, még KDE alatt is.
Nvidia RTX és AMD RX videókártyák raktárról!
-
sh4d0w
félisten
Szerintem az az "i" bötü egy kör közepén. Mindenképpen ott kell annak lennie.
-
-
válasz hallari #40424 üzenetére
Pécs. Saját kép Köszi
Az aláírásomban szereplő oldalon fent van, vihető (keress rá, hogy " Hajnal a Mecsekben " )
.
.
.
Amúgy végre le tudtam fordítani az mplayert VDPAU-val. Most van VDPAU kimenet.
Prociterhelés 30-50%... Ha használom, ha nem. Ez így még mindig nem úgy működik, ahogy kéne, ha jól sejtem :S[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Nagytalp
senior tag
Lightdm téma megváltoztatására van valami grafikus progi? Xfce-t használok és egy szép kék lightdm-et.
Nvidia RTX és AMD RX videókártyák raktárról!
-
-
redsas
tag
Hi!
Kubuntu legújabb verziójábna tud valaki segíteni compizt beállítani?
Thx!
qamu74///http://qamu74.deviantart.com/
-
redsas
tag
válasz rybank #40430 üzenetére
Mindent amit lehetséges!
Ha a compizt állítombe ablakkezelőnek,akkor eltunik a fejléccc stb!
Mit kell beállítani,vagy telepíteni,hogy rendesen működjön a compiz?
THX!
Helyesírást ne nézd , már egy üveg jó magyar vörösbor bennem van!!!![ Szerkesztve ]
qamu74///http://qamu74.deviantart.com/
-
-
törölt tag
xfce4 asztali környezetnél automatikusan indul a nautilus, hogy tudom letiltani?
miért indul automatikusan a nautilus? az automatikusan induló alkalmazások között nem találom, és minden indulás után megnyílik, kérlek segítsetek nagyon zavaró, pedig már tök jól belőttem a xfce-t. -
rybank
senior tag
Zavaróan lassú nálam az Ubuntu! 11.10 32 bit Van 2GB RAM 320 HDD 1 magos CPU HD4250 ATI. A lassúság a normális használatot is zavarja!
Használt memória 600mega- 800-1 giga. Preload fent van az nyírná ki a rendszert?
Nincs sok program fent, csak amit használok. A normálisnál is kevesebb. Semmi buhera nem volt alaprendszer! -
aag
őstag
válasz #16695808 #40444 üzenetére
Tehát 11.10-et xfce4-el? Én próbáltam minimalból ezt, de nem jött össze. Nem tudtam "csak ezt" felrakni. Mi lehet a legjobb módszer, hogy a nemkívánatos dolgok (Unity, GNOME3) ne menjenek fel?
Ja-igen, két nap babrálás után feladtam a 11.10-es KUBUNTUT is. Miután megjavítottam háromezer dolgot és még huszonháromezret kellett volna, egyszerűen feladtam. Csinálja akinek három anyja van. Nekem már egy sem él...
[ Szerkesztve ]
-
rybank
senior tag
Utolsó kérdés ebben az órában A feltelepített programok száma befolyásolja a rendszer sebességét? A RAM zabálását? Természetesen akkor amikor nem fut egy program sem.
-
MODERÁTOR
válasz rybank #40448 üzenetére
Ha egy program egyáltalán nem fut, akkor nem használ se CPU időt, se RAM-ot. Természetesen ez utóbbinál kivételt képez az, ha valamilyen eltöltő alkalmazás berakja a program egyes elemeit a központi memóriába. Persze azért számos más módon befolyásolhatják még az inaktív alkalmazások a rendszer összteljesítményét. Kevés, töredezett szabad tárhely, telepítésnél mikor cache-t generál akkor tovább tart neki valamelyest, a fájlkezelő lassabban nyit meg egy könyvtárat mert több benne az alkönyvtár, az adatok, ilyesmikre kell gondolni.
-
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest