Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Netuddki

    tag

    válasz chros #62552 üzenetére

    Az alapján men sikerült, mert azt a cbq algoritmust amit használna sehogy sem sikerült elővarázsolni, mindíg ismeretlen parancs hiba lett a vége. (pedig elvileg fel van telepítve minden ami kell)
    Viszont utána találtam egy ilyet, ez a hfsc-t használja, ebben minden rendben lefutott, úgyhogy talán innen érdemes továbbindulni ha akar valaki. Van a leírás végén egy ellenőrző parancs, tc -s class show dev eth0 (nálam eth0.2 a wan oldal, arra csináltam meg az egészet), ez szépen ki is listázta a "gyors" meg a "lassú" szálat, de nálam mégis minden adat a gyors szálon ment, lehet hogy csak valami port vagy IP beállítást szúrtam el, ami miatt semmi nem ment a filternek a lassú oldalára.
    Itt adtam fel este, mert ma már működnie kellett a rúternek, én meg mindent összegányoltam rajta közben, úgyhogy gyorsan visszadobtam a gyári fwt, majd ha érzek még affinitást hozzá akkor majd firtatom kicsit. Egyszer majd. :)

    suste: Annyira nem vagyok otthon a routerek működésében, de a 2 wifi nem eszi nagyon a procit? A 2 WPA2 kódolásban szinte biztos vagyok hogy igen. De ne legyen igazam, mindenesetre nálam egyértelműen lehal a vas ahogy bekapcsolom.
    A másolás lassúságán kívül nekem a másik problémám lenne, (ha menne a 2 wifi az enyémen) hogy nincs több normálisan használható csatorna, csak amit éppen használok, nagyon tele van itt minden. Azt meg már lusta is vagyok végiggondolni, hogy ha 2 csatornál használok egyszerre, akkor ez mennyiben befolyásolja a MIMOt, mennyivel lassul a kapcsolat sebessége wifinként.

    Az ideális mindenképpen az lenne ha lehetne IPre vagy MACre sávszélt korlátozni, hasznos dolog ez. ;)
    Mindenképp hasznosabb pl. minthogy a ledeket villogtassuk a rúter előlapján a szekrényben, az mégis alap az openwrtben, ez meg nincs. :((

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák