- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
szki
őstag
Nálam 1 óra 2,3 GB körül van, ha DVD minőségben veszek fel (720x576, 4500 kbps). A TV kártya mpegbe vesz fel, vagy kevésbé tömörített aviba. Nincs olyan erős számítógép vagy harveres kódoló, ami valós időben tudna rendes tömörítésű és minőségű avi-ba (divx, xvid) rögzíteni. Azaz, ha kis helyre szeretnénk aviban tárolni a felvételt, akkor először mpegbe kell átvenni magas bitrátával (pl 8000 kbps), vagy kissé tömörített aviba, és utána kell átkódolni 2 menetben divx aviba.
Persze romlik a minőség. Hiszen digitális jelfolyamot rögzít az STB egyedi video fájlformába. Utána ezt analógra alakítva átjátszuk s-videon v. scarton és digitálisba bekódoljuk (mpeg). Aztán ezt még egyszer áttömörítjük...
Szóval jó lenne, ha közvetlenül az stb-ből lehetne kimenteni usb-n a felvett fájlokat. De erre biztos semmi esély...
-
Bogyi007
veterán
Ezzel a beállítással nekem kb 1 perc olyan 200 mega körül van, de ha átkonvertálom az eRightsoft Super nevű konvertáló progijával a cuccot pl Xvidbe akkor máris olyan 10-15 megás felvételt kapok helyette és nem olyan nagy a minőségromlás.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
petne
őstag
Köszönöm a válaszokat, én is gondolkodom egy hasonló megoldáson, ezért érdeklődtem...
-
lamesz
csendes tag
A napokba kötik be az IPTV-t. A kérdésem a következő!
Mi történik áramszünet után? Nálunk elég gyakori.
2 MB-es netet kaptam hozzá, mikor nem megy a STB, akkor a felesleges sávszéleség átkerül a netre?A maga korában, a kőbalta is fejlett technikai eszköz volt!
-
petne
őstag
-
Bogyi007
veterán
-
Bogyi007
veterán
Na végre be tudtam konfigurálni a felvételt én is egy korrekt beállításra. Most már 1 perc felvett idő "csak" 60 mega a korábbi 210 mega helyett.
Végre rábírtam a tunert az mpeg felvételre.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Gaboren
tag
Nálam is gyakori az áramszünet, ezért beszereztem egy szünetmentes tápot, ajánlom Neked is. Van, amikor csak pár másodpercre megy el, de az is pont elég a számítógép, vagy a többi eszköz szétakasztására.Ezen kívül véd az áramingadozás ellen is. A STB-ban vinyó is van, azok meg érzékenyek az ilyesmire, ha jól tudom.
-
petne
őstag
Milyen eszközök/készülékek kellenek az IPTV szolgáltatás használatához?
A rendszer fontos eleme az IPTV vevőegység (set-top-box), amely a DSL-hálózaton keresztül érkező digitális IP-jelfolyamot alakítja át a hagyományos televíziókészüléken élvezhető műsorrá. A szolgáltatás igénybevétele esetén a korábban megszokott ADSL-modem helyett egy digitális elosztóra (ún. Home Gateway), vagyis egy többfunkciós, univerzális hálózati eszközre van még szükség, amely ellátja az útelválasztás funkciót. Ez a készülék nem csak az IPTV vevőegységet csatlakoztatja a hálózatra, hanem egy internetezésre képes számítógépet is. A Home Gateway természetesen beépített tűzfallal és WLAN-modullal is rendelkezik. Az IPTV adását mind a hagyományos, és mind az új plazma és LCD tévé készülékén keresztül is nézheti, mivel az IPTV vevőegységen (set-top-boxon) három fajta kimenet is található (scart; s-video; composite). A T-Home a szolgáltatás részeként scart csatlakozót biztosít ügyfeleinek. Azt, hogy az Ön tévé készülékén milyen csatlakozó van, legkönnyebben úgy tudhatja meg, ha megnézi készüléke hátoldalát. A T-Home IPTV szolgáltatás díja tartalmazza a fent említett készülékek (IPTV vevőegység, digitális elosztó) használatát. -
lamesz
csendes tag
18-án bekötötték, nagyon szuper eddig! Látom a HGW-n kettő analóg telefon csatlakozó van.
Esetleg lehetne másik telefon szolgáltatót is konfigurálni rá pl. a neophone-t?[ Szerkesztve ]
A maga korában, a kőbalta is fejlett technikai eszköz volt!
-
Bogyi007
veterán
Nekem egy picit több a méret 1 óra 10 perc felvételem 3 gigát kajált meg a vinyóról.
Egyébként az IPTV indokolja a 720X576-os felbontást vagy elég ha 640x480-ba veszem fel a műsorokat?
-
Gaboren
tag
Hali!
Köszi a kábelezés tippet. Amúgy találtam egy SCART-kábelt, aminek a másik végén van 4 RCA(Video in/out meg audio in/out), és rajta csüngött egy S-video átalakító.
Gondolom jobban járok, ha nem kókányolok ezzel, hanem veszek egy külön s-video kábelt, és egy dupla RCA-t, ahogy mondtad, ammeg megy szépen a Genius hangrendszerbe. -
törölt tag
Volt frissítés de én nem tapasztaltam sok újat ja 1 valamit a Tévénézés menüben kicsit kevesebb "lehetőség" van.
szerk..: de gyorsabban indul
[ Szerkesztve ]
-
zeegun
csendes tag
válasz #51634688 #1968 üzenetére
Sziasztok!
Most regisztráltam, pedig már két éve használom a T-Home Ip tv-jét, és bevallom, hogy csak most találtam rá erre a fórumra, mint olyanra, ahol a témával kapcsolatban találok hozzászólásokat.
Többé kevésbé végigolvastam az engem megelőző, közel 1700 hozzászólást, és érdekes volt látni a bevezetés óta írt kommenteket. Nem kevés segítség olvasható ki belőlük, az mellett, hogy látható, hogyan növi ki a gyermekbetegségeit a rendszer.
Lenne nekem is pár kérdésem, hátha tud rá valaki válaszolni :
- próbálta-e már valaki X300T hátuljába bedugni DVB-T vevő képes szobaantennát? (persze a földi sugárzás által lefedett helyen értem) Működik, fogható vele az a kevés HD adás ami szórásra kerül?
- talán még szakmaibb kérdés, hogy mit lehet tudni a HD adás elérhetőségének "vidéki" fejlesztéséről? (értem ez alatt, hogy pl.: Tatán mikortól lehet majd megrendelni?)
Az általam észlelt, ezen irányú rendszerfejlesztés sebességét látva félő, hogy még öt év múlva sem lesz lehetőség rá!üdv.: Z
-
petne
őstag
- próbálta-e már valaki X300T hátuljába bedugni DVB-T vevő képes szobaantennát? (persze a földi sugárzás által lefedett helyen értem) Működik, fogható vele az a kevés HD adás ami szórásra kerül?
Ez a funkció nem elérhető és nem is várható az aktiválása se, az újabb STB-k már nem tartalmaznak dvb-t bemenetet se.
- talán még szakmaibb kérdés, hogy mit lehet tudni a HD adás elérhetőségének "vidéki" fejlesztéséről? (értem ez alatt, hogy pl.: Tatán mikortól lehet majd megrendelni?)
Folyamatosan történik az új technológia kiépítése hazánkban (G-PON), amellyel nagyobb sebesség érhető el, ezáltal HD adás is elérhetővé válik. Az év végére kb. 200 ezer háztartást fognak lefedni... de egyelőre erről pontosabb információm nincsenek.
[ Szerkesztve ]
-
petne
őstag
válasz #51634688 #1972 üzenetére
1. Két STB használata esetén voltak gondok, amikor is felvétel ment, illetve egy másik csatornát nézett az ember, ilyenkor ugyebár a második boxon is lehet nézni ezt a két csatornát, viszont ilyenkor beakadt a kép valamelyik boxon.
2. Például a műsorújságnál jobban ki van emelve az aktuális műsor, illetve a HD felbontásoknál voltak apróbb design problémák. Ezt tehát csak lapostévével rendelkezők láthatják.
-
4sal3
aktív tag
sziasztok
szeretnék iptvre előfizetni, de pár dolgot mindenképp tudni szeretnék
a beltéri egységben van beépített wifi router hogyha netet is szeretnék?
ill, hallottam olyan pletykákat, hogyha tvzel akkor a netsebesség nagyon lecsökken.
hogyha vki tud vmilyen infót, légyszi jelezze nekemköszi
-
petne
őstag
Az STB-ben nincs benne wifi router, viszont a Home Gatewayben van. ;) Ajánlom ezt az oldalt, itt minden információ megtalálható, hogy pontosan milyen eszközök is szükségesek a szolgáltatáshoz.
ADSL területen 8 megabites csomag megrendelése esetén, ha tévézel, akkor ebből lejön streamenként kb. 2-2,5 megabit. 2 megás csomagnál nem veszel észre semmit.
VDSL és G-PON területen, mivel nagyobb sávszélesség áll rendelkezésre, ezért 8 és 25 megabites csomagoknál se veszel észre semmi lassulást.
-
4sal3
aktív tag
jól olvastam, hogy az iptv vagy telefonvonal vagy dsl mellé rendelhető?
szóval önmagában nem. -
Orc
senior tag
VDSL és G-PON területen, mivel nagyobb sávszélesség áll rendelkezésre, ezért 8 és 25 megabites csomagoknál se veszel észre semmi lassulást.
Ez így nem igaz. Vdsl területen a 25Mbites csomag esetén észrevehető, ha az ember tévézik, főleg, ha hd adót is néz. Egy hd+egy sd adó esetén, több mint 10Mbitet esik a netes sávszélesség.
Sajnos vdsl területen nem dedikált sávszélességgel kapod a 25Mbites csomagot.
Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!
-
Totis
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a HGW-nek (Pirelli) a WiFi antennáját lehet cserélni? Kicsit nagyobb antenna kellene rá. Mondjuk egy 5dB vagy 7dB-es jó lenne.
Előre is köszi!ASUS 1015BX, Nexus 7 (2nd), Nokia Lumia 735, Nintendo Wii, Netgear Stora
-
Kaics
aktív tag
Ha két tévén megy adás, akkor nem tudok felvenni az egyiken, úgy hogy másik adóra kapcsolom?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest