Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MR007RM

    addikt

    válasz hito #8506 üzenetére

    Kéne szereznem egy Raw fotót és a kedvedért meg a kíváncsiságomért megnézném. :) Én többnyire csak alap dolgokra használom a PS-t. Játszom a színekkel, kontraszt és fény, vágás, klónozás ha szükséges, kicsinyítés......így hírtelen, persze van sok érdekes dolog még amik közül lehet válogatni.

    Telítettség/élénkség....hát talán a élénkség lágyabb és más lesz a színhőmérséklet. Nézd meg és döntsd el melyik és abból mennyi. Én zajszűrést nem használnék, mert szar lesz tőle a fotó, szóval csúnya. Ha használja az ember az látszik, életlen és olyan mosott zajos lesz. Ha mégis kell a zaj eltüntetésére, akkor itt-ott ecsettel életlenítek. Vagy fordítva élesítek, kijelölöm és csak azt picit. Egyébként a fotó pixel méretének csökkentésénél (lehet pár változatot kijelölni hogyan számoljon inkább pl. simább vagy élesebb legyen) zajt is szűr az észrevételem szerint, olyan pixel összevonás féle. Nézd meg. :) Színzajt szűrőt sem használok, bár lehet néha nem ártana. Ha nagyon szar a fotó akkor inkább megy a kukába. Nálam kell a jó alapanyag. Lehet mert ehhez sem értek eléggé. Lehet a színezetet módosítani, csavarni, néha az is jól jön bűvészkedésnél. Talán majd egy vérprofi beír, mert a kérdéseidre én is kíváncsi vagyok mások szájából. :)

    (#8510) BigBlackDog: Na közben mire kinyögtem valamit. :R

    Közben olvasom.....én beviszek egy fotót (PS) és olyan könnyen variálom ahogy csak akarom. Elmentem vagy sem, elrontom és visszalépkedem mert mindent megjegyez stb.....a PS is nagyon egyszerű.

    [ Szerkesztve ]

    MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

Új hozzászólás Aktív témák