Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz Solad #29800 üzenetére

    Itt inkább azon van a hangsúly, hogy régen voltak közösségi tevékenységek, mert inkább lement mindenki focizni, meg bunkert építeni, meg erdőben kommandózni, és otthon meg családilag diákat nézegetni, beszélgetni, társasozni, stb. A társasjátéknak is ma már leginkább a retródivat miatt van ismét reneszánsza. Mert hogy a ..szba lehetne társasozni külön-külön? :)

    Ma meg az 5 éves gyereket már a pc elé ültetik, esetleg kezébe egy telefon vagy egy tablet, és ott tartunk, amitől páran félnek, hogy akkor is csetel egymással két 12-14 éves gyerek, ha egymás mellett ülnek a szobában.
    Ugyanakkor meg érdekes, hogy régen, nem volt mobiltelefon, nem volt internet, nem volt email, facebook, twitter, anyámkínja, még sokáig vezetékes telefon sem mindenhol, és mégis mindig megtalált mindenki mindenkit, el lehetett érni embereket, tudtak szerveződni programok. Ma meg hiába van valakinek két telefonja, egy laptopja egy pécéje egy tabletje, kaputelefonja, vezetékes telefonja, emailje, facebookja, akármije, mégis sokkal nehezebben lehet őket elérni, beszélni velük, pláne nem találkozni vagy programot szervezni.
    Tudom, én vagyok túl öreg, hogy már a generációs problémákkal foglalkozom. :)

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák