Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrCsiT

addikt

válasz Sanya #20546 üzenetére

Neked és nilrem-nek:

Ez így nem teljesen igaz:
    Használom a Mail Server-Mail Station párost a 215j-n:

1. több pop3 (freemail, gmail, outlook, stb.) fiókot felvettem egy pl. "leveles" user alatt a Mail Station-ön.
    2. WP-n (830-on ) felvettem a "leveles" felhasználómat és a hozzá tartozó 1 db postafiókot, és így - igaz, a WP butasága miatt, mivel, csak egyetlen e-mail címről lehet küldeni, nincsenek alias-ok - igaz, hogy csak egy e-mail címről tudok küldeni, de nyugodtan olvasom az összes levelemet httpS kapcsolaton át.

Ehhez
    A. importálni kell, vagy létrehozni egy saját kiállítású tanúsítványt a NAS-ra;
    B. exportálni kell, és a zip formátumot kicsomagolni. (lesz 4 fájl: ca.crt,ca.key,server.crt, server.key )
    C. pl. Chrome-ban a Beállítások/alul: speciális beállítások megjelenítése, ez alatt: "HTTPS/SSL"-nél: "tanúsítványok kezelése"-t kiválasztani, a fenti füleknél katt a "Megbízható legfelső szintű hitelesítésszolgáltatók"-ra, majd alul "Importálás" gomb, tallózással a ca.crt fájlt kiválasztani, tovább, majd ahogy felkínálja, hagyható a választógomb a "Minden tanúsítvány tárolása ebben a tárolóban"-nál szereplő "Megbízható legfelső szintű hitelesítésszolgáltatók" értéken, és
    "Tovább" gomb, majd befejezés. A feljövő, Biztonsági figyelmeztetés ablakban a "Kívánja telepíteni a tanúsítványt?" kérdésre "Igen."

Erre az "Importálás sikeres volt" üzenetet kapod.
    A böngészőt újra kell indítani.
    Ezek után, ha belépsz a NAS-ra, nem sírdogál a böngésző, hogy érvénytelen a tanúsítvány.

4. A böngészőből a tanúsítványoknál, exportálni kell a tanúsítványt, base_x509_x64 -ként, és ezt felmásolni a WP-re, pl. letöltések mappába, majd, dupla kattintással "telepíti a tanúsítványt?" kérdésre, igen-t felelni.
    Ezek után, a WP-n, a DS File, stb. appokban, bepipálható a HTTPS, működni fog.

nilrem: ha sima http kapcsolatot használsz, akkor tanúsítványra semmi szükség: a NAS tűzfalad beállításainál nézd meg, hogy PPPOE kapcsolatnál engedélyezve van-e a hozzáférés?

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

Új hozzászólás Aktív témák