- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
szjoci
őstag
válasz Sir McMonk #3301 üzenetére
zenéről volt szó...
egyébként örülök hogy összejött az előlapi kivezetés én úgy oldottam meg a lötyögés problémát hogy összébbnyomtam az érintkezőket (picit gány megoldás ), de ez a kék szigszalagos téma sem rossz
mod.: off
[ Szerkesztve ]
-
Sir McMonk
aktív tag
"zenéről volt szó" - bizony-bizony...
Na jó, ezt ragozhatnánk... de tiszteletem mindenkinek, akiből olyan örömöket és érzéseket csal elő bármilyen általa szeretett zene, mint belőlem az, amit én csipázok, és nem lesz tőle öngyilkos, mint ezek a fekete-rózsaszín agybeteg majmok...
Van egyébként direkt erre a célra gyártott kábel (akár itthon, akár külföldön), mint amit milanscs említett? Amit csak megveszek, összedugok, oszt' jó' van... ?
|-GABBERS UNITE-| Traxtorm Gangstaz Allied - The Hardest RULEZ!!!
-
szjoci
őstag
válasz Sir McMonk #3303 üzenetére
-
Anubis_9
őstag
A kérdésem az lenne, hogy egy X-Fi XtremeMusic melyik kimenete által (és milyen kábel segítségével) tudnám összekötni a 6.1-es erősítőmmel, hogy átmenjen a DVD 5.1-es hangja, vagy játékok alatt engedélyezve lehessen az EAX.
Ez az erősítő hátulja:
[link]FlexiJack (Performing a 3-in-1 function, Line In / Microphone / Digital Out) via 3.50 mm minijack Ebből kiindulva kell lennie egy kábelnek, aminek az egyik vége 3,5-ös jack, a másik optikai (toslink). De mint lentebb olvastam, nem optikai jel megy ki a hangkártyából, csak digitális.
Olyan kábel létezik, hogy az egyik fele 3,5-ös jack, a másik pedig koax, ami az erősítőm Digital Input Coaxial bemenetébe futna?
Köszi!
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
szjoci
őstag
válasz Anubis_9 #3306 üzenetére
egy egyszerű jack-rca kábellel is működnie kell
-
boci85
tag
fradi81
nekem nem erősítőböl megy dvd próbáltam ,igen van fény
a változás pedig hatalmas ha analógról váltsz erre ugyanis DTS hangzást csak digitális uton lehet előcsalni de ha van digitális rca csatlakozó akkor egy digitáslis coax vezeték is megteszi e kettő között nincs különbség az én fülem szerint -
-
Sir McMonk
aktív tag
válasz Anubis_9 #3309 üzenetére
A front, a rear és a sub-center ág egy-egy jack-en jön ki az Xtreme Music-ból, az jackenként 2-2 RCA, és azokat dugod a megfelelő helyre az erősítőbe. Legfeljebb a sub-center ágat redirectelni kell (x-fi app-ban), hogy jó helyre menjen.
Nálam legalábbis így volt...
Hogy hova kell őked bedugni, azt - ha jól látom - a 14. oldalon fogod megtalálni...
[ Szerkesztve ]
-
Az-X
őstag
-
Anubis_9
őstag
válasz Sir McMonk #3310 üzenetére
Értem. Akkor az erősítőm 6CH INPPUT jacks RCA bemenetibe dugdozom bele. Már csak RCA és 3,5-ös JACK-es átalakító kell és kész...
"redirectelni" Ez azt jelenti, hogy a mélynyomó és a center ága egy kimenetről jön ki a hangkártyából, aminek a vége ketté ágazik, amit az erősítőn értelemszerűen beledugok a center és a subwoofer bemenetbe. Windowsban pedig külön tudom választani a két féle forrást. Ezt a szétbontást jól megtudja csinálni a program
Köszi!
-
szjoci
őstag
válasz Anubis_9 #3309 üzenetére
jó lesz az digitális jelnek tök mindegy milyen kábelen megy, ha esetleg nem szólna az egyik rca véggel akkor a másikkal tuti fog A legtutibb a mono jack-rca kábel lenne, ott nem lenne kétesélyes a dolog
mondjuk Az-X által említett dolog, az analóg átvitel a nyerő szerintem is, mert úgy lesz 5.1-ed akár játék közben is
[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
Jól képzelem el a következőket CENTER+MÉLY ügyében:
Kell egy 3,5-ös jack-es végű csatlakozó (amit a hangkariba dugok), aminek a vége 2 db RCA csatlakozó. Ebbe a kettőbe fut bele 1-1 db mono RCA kábel. Az egyik megy a mélynyomó bemenetébe, a másik a center bemenetébe.Ezek után pláne annyi kábel lesz az erősítőm hátuljában, mint dzsungelben az inda!
---
tam@s kérdése engem is eléggé foglalkoztat...
Azért szerettem volna digitális jelátvitelt, mert amíg a régi időkben analóg úton kötöttem össze az intergált hangarim az erősítővel, annyira gerjedt, hogy zavarta a fülem. Amióta optikaival van csatlakoztatva, semmilyen mellékzaj nem hallható. Egy X-FI 100%, hogy nem kelt ilyen zajokat analóg kimeneten?
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
-
boci85
tag
emberek
látom vannak mellé beszélések
ezt soha nem értem meg hogy az integrált és egy pci hangártyát akarnak hasonlítgatni egy integrál soha nem lesz olyan mindha egy különállóü hangkártyát használsz ,még akkor is ha az az integrált egy X-fi
és itt a bökkenő azzol amit látom írtatok nem az erősítőn múlik az hogy mien tiszta a hang hanem a leadott jeltől az az hangártya ezt leronthatja egy rossz minőségű kábel ugyanis ha nem árnyékolt akkor össze szedi a zajt mind ahogy ezt íttis írták és a digitális jel az egyetlen szál vezetéken megy azaz lehet az jack ,rca vagy akármi mindegyik fajtában van mono és akkor tuti hogy át megy a jel rajta a digitális jel mindig jobb minőségü mind egy analóg ami amugy 3 vezetéken megy persze én most 5.1 hangzásról beszélek
az optika és a coax is digitális jel hisz digitalizálva van a jel csak annyi hogy az optika kábelt toslink kábelenek nevezik ennek számtalan csatlakozási formája van a coax pedik egy digitális coax kábel ami nem egy antenna vezeték, annál jobb minnél több az árnyékolási réteg
a digitálisjelet nem mindegy hogy mi adja le, elöttem lévőnek szánom
a digitális jelnél van egy torzítási érték na most ezt az x-fi hanprocesszora majdnem nulla értéket produkál ezzel szenben agy integrált sokkal torzabb hangot és a jel zaj viszony is számit itt megincsak ugyan az a helyzet szóval egy integrált hankártya minden féle képpen rosszabb1 RCA -> mono
2 RCA -> stereo
6 RCA -> 5.1 ez nem teljesen így van egy RCA az sztereó ,van olyan ami stereo vagy mono az, 5.1 az 3 szereo jacken is mehet és 3 szereo RCA vezetéken én még olyan 5.1 es erősitőről nem hallottam amin 6 rca csatlakozon kapjameg az 5.1 et
szjoci: igen analóg módon kell lenni ha játékban 5.1 akarsz hallani digitálisan a játékok nem támogatják az 5.1-et
A helyes írási hibákért ,kérlek ne osszatok .ugyanis 2 perc alatt daráltam le ezt ,mert sietős volt a dolgom . -
Az-X
őstag
No először szeretném mondani, hogy nem vagyok egy HIFI szakértő... inkább informatikus... némi digitális technika és elektronika ismerettel.
Először is azok kedvéért akik még nálam is kevesebbet tudnak erről a dologról. A hang a számítógépben minden esetben digitálisan tárolódik. De mivel az így tárolt hang egy nagy sercegés ezért szűkségünk van egy úgynevezett D/A konverterre. A dolog kb így néz ki... Számítógép digitálisan táról - hangkártya feldolgozza a digitális jeleket - hangkártya átkonvertálja a digitális jeleket analógba - hangkártya kiadja a kimenetén az analóg jeleket - hangószón hallod az analóg jelet.
A hangminőséget tekintve a gyenge keresztmetszet a D/A konverter, illetve az utána következő analóg rész. Integrált hangkeltők esetén erre nem is lehet panaszunk mert a szerencsétlent rá kell paszírozni az alaplapra, mellette 0,2mm-re ott mennek a nagyfrekis jelek... nemegyszer volt olyan, hogy a hangfalban hallottam mikor húztam az egeret
Külön hangkártyák esetén is azok a kártyák amiken már jobb analóg rész van, igen drágák. Egy X-Fi-n, főleg a 20K-son még nem nevezhető komolynak
A másik lehetőség, hogy a hangkártyát csak arra használod, hogy a tárolt digitális jelet kinyomod egy kábelen (hogy az most optikai vagy sima kábel ez más kérdés) és a D/A átalakítás rábízod az erősítődre. Ha van egy jobb fajta erősítőd akkor ezt érdemes választani mert minden bizonnyal jobb lesz a konvertálás mintha egy egyszerűbb hangkártyával végeznéd."digitális jelnél van egy torzítási érték" Ebben igazad van... de amit a hangkártya kiad a digitális kimenetén, az pontosan ugyanaz kell legyen mint amit a számítógépen tárol. Nem lehet más!!! Egy digitális jelben ha torzulás van akkor ott már gondok vannak! Képzeld csak el ha mondjuk a nyomtatón torzulás lenne A torzulás vagy felvételnél lesz, mert ugye a digitális felvétel sosem takarja az analóg jelet, vagy ha a számítógép által kiadott digitális jelet a D/A konverter nem tudja feldolgozni...
"jel zaj viszony" természetesen a jel/zaj a digitális technikában is jelen van, de nem nagyon kell ezzel számolnunk. Ugyanis a digitális technikában az értékelhető jelünk 0 vagy 1-es szint, ami ettől eltér az a zaj, de ettől nemes egyszerűséggel eltekint az elektornikánk. Persze bezajosodhat ez is de akkor már megint csak igennagy gubancnak kell lenni.
"6 RCA -> 5.1 ez nem teljesen így van " ??? Miért nem így van ???
"egy RCA az sztereó" Ez nekem is újdonság Legutóbb mikor kezembe fogtam egy RCA dugót akkor az egy 2 erű vezetéken lógott. Akárhogy is nézem 2 éren igen nehéz egy stereo analóg jelet átvinni. Legjobb tudomásom szerint ehhez minimum 3 ér kell, ami már 2 RCA dugót igényel
"még olyan 5.1 es erősitőről nem hallottam amin 6 rca csatlakozon kapjameg az 5.1 et" akkor bizony nem olvasod figyelmesen a fórumot! A kolléga pont egy ilyen erősítő hátlapjának a vázlatát linkelte be pár hozzászólással ezelőtt. De amúgy az én erősítőmön is 6 RCA bemenet van az 5.1-nek.Remélem nem csak baromságokat írtam Ha mégis akkor kövezzetek meg
:)
-
fradi81
veterán
Na egy kérdésem van ezek után, tehát úgy érzem hogy ha mono RCA kábellel kötöm az erősítő digitális koax bemenetére a karit, akkor jobban szól kicsit mintha analóg módon lenne rákötve. Kérdés hogy egy koax csatlakozóhoz nem lenne jobb egy koax kábel? Gondolom az nem 600 ft de ha még jobb lenne tőle a hang akkor vennék egy olyat. Tehát mono RCA vs. koax, érdemes-e váltani?
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
* FlexiJack (Digital In / Digital Out / Line In / Microphone) via 3.50 mm minijack
* Line level out (Front / Rear / Center / Subwoofer / Rear Center) via 3.50 mm minijacks
* AUX_IN line-level analog input via 4-pin Molex connector on card
* One External AD_Link (26 pin) connector for linking to the X-Fi I/O Console (upgrade option)
* One Internal AD_Ext connector for linking to the X-Fi I/O Drive (upgrade option)Van a hangkarin, most is úgy van bekötve digitálisan, kérdés ha veszek koax kábelt a mostani mono jack rca helyett akkor lesz-e hallható javulás.
moto g72, Ninebot d28e
-
-
Sir McMonk
aktív tag
"5.1 ez nem teljesen így van egy RCA az sztereó ,van olyan ami stereo vagy mono az, 5.1 az 3 szereo jacken is mehet és 3 szereo RCA vezetéken én még olyan 5.1 es erősitőről nem hallottam amin 6 rca csatlakozon kapjameg az 5.1 et"
Igen, tényleg úgy tűnik, hogy vannak mellébeszélések...
Egy stereo jack ugyanis 2 RCA dugóval egyenlő, sajnos (ez igen gyakran egy piros és egy fekete RCA dugaszként jelenik meg).
Ebből következően két fornt, két rear, egy center és egy subwooffer csatornát feltételezve (ahogy azt a kolléga által linkelt kapcsolási rajzon láthattuk), ez bizony akárhogy számolom, 6 db RCA dugót jelent.
Anubis (#3312): Igen, az X-Fi-hez rendelkezésre álló szoftver esetén van egy "Bass Redirection" kapcsoló, amit, ha nem úgy szól a cucc, ahogy kell (mármint center-mély viszonylatban), bekapcsolsz, és menni fog .
-
Anubis_9
őstag
válasz Sir McMonk #3323 üzenetére
Köszönöm neked és a többieknek is! Most már minden tiszta!
-
milanscs
aktív tag
Itt egy kép, hogy mit hova kell bekötni.
A jack erősítő felöli részét pedig jack - RCA átalakítóval össze lehet kötni.
Vagy a hangkártya kimenetére raksz ilyet és ebbe meg a sima RCA vezetéket kötöd.
De a legegyszerűbb 3db olyan kábel aminek az egyik végén jack a másikon RCA van.
A 6.1 -nél figyelni kell arra, hogy a Center/Rear Center/Sub egy kivezetésen jön ki. Ehhez olyan jack dugó kell amin 3 ér van.
[ Szerkesztve ]
Il Milan In Vetta All'Olimpo!!! Campioni D'Europa!!!
-
Anubis_9
őstag
válasz milanscs #3325 üzenetére
Ez jónak is tűnne. Egyik vége aranyozott 3,5-es jack, a másik pedig 2 db (szintén aranyozott) RCA. Szerintetek?
[link]
RCA / Connection
- For connection of equipment with 3.5 mm stereo sockets to equipment with RCA socketsAz a bökkenő, hogy 6.1 kialakításához szükséges 3 ereset nem találok ilyenben...
[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
Feltettem ma a Vistát és gondoltam, akkor már kéne new audio driver is, de a creativ ftpi épp pihiztek így elkeztem keresgélni mindenhol, míg egy kínai (talán oldalon megtaláltam amit kerestem, de volt mellette egy [link] X-Fi Mode Changer v1.7 Build21 (2007/12/11), mivel nem vok túl tesztelős kedvembe, ezért inkább megkérdezem. Ez mi?
Let's begin, de gozaimasu!
-
Anubis_9
őstag
Az erősítőm 6.1. Ennek ellenére csak egy CENTER bemenet van hátulján a 6CH INPUT jack-eknél. Nem is tudnám hova dugni a 3 RCA csatlakozós SUB/Center kábel egyik végét...
Lehet csak egyet kell bedugnom és az erősítőm választaná szét az első és a hátsó center hangjait...
-
szjoci
őstag
programokat tudsz hozzárendelgetni a 3 féle módhoz. Pl játékok parancsikonjait hozzárendeled a game módhoz, így amikor indítod a játékot automatikusan át fog váltani game módba a kari. Ugyanígy DVD vagy zenelejátszóhoz hozzárendelheted az entertainment módot, zeneszerkesztőhöz pedig az audio creation módot, valamint tudod állítgatni a hangerőt, kimeneteket (digitális vagy analóg) és minden mást amit a módoknál lehet
-
_ak_
addikt
o.O game mode? Amikor elindítom a consolt ( a csilli-villit) akkor ott ténylegesen szerepel az, h entertaiment, de a többivel még nem is találkoztam, pedig nálam van már egy pár hónapja a kártya.. :S Hogyan lehet azokat előhozni? Jahh kezdjük az elején. x-fi audiom van, az alap. Most felkerült a gépemre a vista és én feltettem a vista drivert az alchemyt és a console launchert. Eddig 2 probléma merült fel. Az egyik h nincs basszus (genius home theater sw valamennyi az első kiadás), pedig a consolban be van kapcsolva a gain a redirect és a 100hzes cut is. A másik, h bár tune up-pal beállítottam , h auto start legyen a console launcher, de nem vok benne biztos h ez kicsinyítve a trayben fog elindulni. Emlékeim szerint "anno" volt valahol egy korrekt kipipálós opciója ennek, de most mintha nem találnám.
-
szjoci
őstag
jah, hogy audio-d van... hát, azzal nem fogsz olyan "problémába" ütközni hogyha játék alatt eax5-öt szeretnél akkor át kell váltanod game módba, ugyanis ezen a kártyán nincs ilyen... Csak entertainment mode, és kifujt. Többi problémára passzolok, a basszusra talán hogy próbáld meg kikapcsolni a bass redirt, hátha az lesz jó neked. Bár ezen szerintem már túl vagy
-
_ak_
addikt
Ettől féltem. nem mintha annyira hiányozna az az opció, így is elég low a gép. Nade én az előbb áttettem 7.1be a dolgot és szegény geniusom a lelkét majd kiköpte, amikor teljes erőből rákapcsolt a basszusra . Ilyenkor wtf? Sem 2.1 sem 5.1, de 7.1ben szól a basszus. Természetesen redirect + gain + etcetc. Jah és igen a CCL nagyban indul el nekem a winstartkor , vmi más megoldás kéne.
-
_ak_
addikt
Visszatettem 5.1be és most szól minden rendesen... Istenem, pedig nem a múlthéten dobták ki a serm a vistát sem az audiot, na mind1 relatíve örülök, h eddig eljutottam, már csak a CCL-t kéne megoldani. Btw az nem utal vmi problémára, h amikor váltogatom a speaker configurationt, akkor a winamo kidobja, h failed directsound buffer ..vagy vmi ilyesmi .
-
boci85
tag
"6 RCA -> 5.1 ez nem teljesen így van " ??? Miért nem így van ???
hát sajnos nemminden esetbe ugynis mélyládába épített erősitőnél csak 3 rca csati van nekem pl volt is ilyen amugy igen bocs érte nem tom mért írtam az analóg kötésnél 3 vezeték 6 ér és 6 rca csati
rca vetetékekrő annyi ha monót kérsz vagy szetereót akkor azt is kapod ugyanis ezt mindenki tudja hogy egy rca kábel szereó mert két érrel van és két csati az egyik végén fekete, piros és ez így szeteró
D/A konverter ről annyi ,hogy a hang kártya estleg nem konvertálja, hanem decodolja? még pedig a hangprocesszora ezt csak kérdésnek szánom és a digitális dolgoknál ezt mit takar SPDIF -
Az-X
őstag
"D/A konverter ről annyi ,hogy a hang kártya estleg nem konvertálja, hanem decodolja?" Szőrszál hasogatás
"még pedig a hangprocesszora" nem feltétlenül... erre külön vannak DAC chipek. És pont ez a chip nem mind1, hogy milyen van a hangkártyán. Ja és ha már itt tartunk az előző sorhoz visszatérve... DAC = Digital-to-Analog Converter
Még nem foglalkoztam ezzel az SPDIF témával, mert az erősítőmet analóg bemenetről használom, és tökéletesen elégedett vagyok vele De a kedvedért: [link]:)
-
ravgab
csendes tag
Miért nem tudom állítani, hogy a mikrofont használja?
[link] -
IRON STORM
őstag
USB X-Fi kártyáról van valakinek tapasztalata?
Csak a TDi!
-
Cleinor
tag
Üdv
Valaki tudna segíteni?
Van egy Audigy 2 ZSem, de nagyon gondolkodok hogy karácsony alkalmából meglepem magam egy X-fi XtremeMusic-al.
Csak felmerült egy pár kérdés.
1. Megéri?
2. X-fiől olvastam olyanokat hogy nem lehet normálisan digitális kimenetet kicsalni belőle.
Mivel én egy Logitech Z-5500assal szeretném használni ezért számomra elengedhetetlen a digitális kimenet.Bizonytalan vagyok, kérlek segítsetek
"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat ugyan az. Gyakorlatilag nem..."
-
bozont
veterán
válasz Cleinor #3343 üzenetére
Szia
Azt nem tudom, hogy egy audigy 2-höz képes mennyivel jobb, de én most cseréltem le a philips kártyámat egyre és nagyon király a kártya! Még nincs teljesen belőve de már így is fényévekkel szebben/tisztábban szól. Játékokat még nem nagyon próbáltam, csak 3 demót és teljesen más élményt nyújtanak. Nagyon állat!
-
bozont
veterán
Amúgy az normális, hogy pl a call of duty 4-ben nem szól a center? Pontosabban többnyire csak a rádióüzenetek, de pl amikor lövök a két front szól csak.
Meg a quake 4-ben ugyancsak a center hangosabb a többitől. Mikor beszélnek a hátsó hangfalakon elég halk, a centeren meg jó hangos. -
Cleinor
tag
Megkérdezhetem tőletek mi ez a Auzentech?
Egy másik gyártó X-fi gyártó?
Jobb?
Árban mekkora a különbség?
Hol tudom beszerezni őket?"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat ugyan az. Gyakorlatilag nem..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest